Ηχος απο οπτιή ίνα

NT1969

Established Member
14 December 2006
105
καλημερα

εχω εγκαταστησει ενα ενισχυτη 2 χ 100 rms στον projector με αποτελεσμα να εχω ενα ικανοποιητικο ηχο σε οτι παιζω (συνδεσεις με καλωδια rca μεταξυ συσκευων και ενισχυτη)
εχθες προσπαθησα να συνδεσω ενα media player στον ενισχυτη ετσι ωστε να εχω και ηχο οταν παιζω τις ταινιες απο τον προβολεα. ο media player εχει εξοδο ηχου μονο οπτικη ινα ενω ο ενισχυτης εισοδο ηχου μονο rca.
ετσι σποφασισα να αγορασω ενα καλωδιο με οπτικη ινα στο ενα ακρο (για το media player) και καρφι το αλλο ακρο το οποιο με ενα ανταπτορα το εκανα rca (για τον ενισχυτη)

ηχος ομοως δεν ακουγεται...εκανα ολες τισ πιθανες ρυθμισεις αλλα τιποτα...καμμια ιδεα?

Re: Ηχος απο οπτικη ινα

Περίεργα μας τα λες, πες ποιος ενισχυτής είναι και πιο το player ώστε να βρούμε τις πιθανές συνδέσεις.

Απάντηση: Ηχος απο οπτικη ινα

Το καλώδιο που πήρες προφανώς είναι αντάπτορας rca to mini jack και δεν μετατρέπει το ψηφιακό σήμα.

Χρειάζεσαι ένα άλλο εξάρτημα που λέγεται ψηφιοαναλογικός μετατροπέας (aka DAC = digital to analogue convertor), το οποίο θα μετατρέπει το ψηφιακό σήμα (που δίνει το media player), σε αναλογικό (που δέχεται ο ενισχυτής).

Για να σε βοηθήσουμε περισσότερο πες μας
1) Μοντέλο media player
2) Moντέλο ενισχυτή
3) ποσό που διαθέτεις για DAC

ο media player ειναι western digital - ο ενισχυτης ειναι ενας κλασσικος δικαναλος με καμμαια δεκαρια εισοδους αλλα μονο rca . τον χρησιμοποιουσα πιο παλια στο στερεοφωνικο μου.
το καλωδιο που πηρα ειναι οπτικη ινα σε καρφι και ο ανταπτορας θυλικο καρφι σε rca

το ποσο δεν μπορω να το εκτιμησω γιατι δεν εχω ιδεα γιατι μιλαμε. απλα προτεινετε μου γιατι θελω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να εχω ηχο απο το media player οταν βλεπω απο τον προβολεα

Στο player πίσω υπάρχει αναλογική έξοδος εικόνας και ήχου. AV out.

4-Pin-3-5mm-Minijack-to-3-x-RCA-Composite-AV-Cable_5231657.bak.jpg

Χρειάζεσαι μόνο ένα τέτοιο καλώδιο, πιθανότατα να υπάρχει στη συσκευασία του player.

Δοκίμασε πρώτα την αναλογική έξοδο απο το wd (θα παίξει) και αν δεν μείνεις ικανοποιημένος απο το εσωτερικό dac του wd, ψάξε για ανεξάρτητο dac.
Αναλόγως απαιτήσεων και ποιότητας ενισχυτή και ηχείων σου, υπάρχουν λύσεις απο 40-50 έως πολύ παραπάνω.

ο media player εχει μονο οπτικη ινα για εξοδο ηχου...αν ειχε αναλογικη θα την ειχα χρησιμοποιησει..αυτο ειναι που με τρελλαινει. Ισωσ ειναι απο τα πρωτα μοντελα και δεν εχει . τον ειχα παροπλησμενο 2 χρονια γιατι ειχα ενσωματομενο media στην τηλεοραση και τωρα τον επανεφερα για να τον συνδεσω στον προβολεα.

Τότε θέλεις dac.
Πες μας την υπόλοιπη αλυσίδα αναπαραγωγής (μοντέλο ενισχυτή και ηχείων) και διαθέσιμο ποσό για να βοηθήσουμε.

Αν πάλι δεν σε ενδιαφέρει η ποιότητα του ήχου, μπορείς να κάνεις τη δουλειά με κάτι τέτοιο: http://www.skroutz.gr/s/4992227/Dynavox-DK-201.html

Μου κάνει εντύπωση αυτό! Δεν έχω ξανακούσει media player χωρίς καθόλου αναλογικές εξόδους! Πιο μοντέλο είναι; Γιατί όσα WD ξέρω έχουν μικρό καρφί, όπως αυτό:
WD-TV-Live-Media-Player-Back.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Ηχος απο οπτικη ινα

κι εγω το εψαξα και ειναι ισο με το δικο μου με μονη διαφορα την ελλειψη της ΑV εξοδου