Ηχος από PC στην TV μέσω HDMI

atermon

New member
8 January 2009
41
Εχω ένα Altec IDO Silver HTPC το οποίο τρέχει Vista home basic και δεν έχω καταφέρει να πάρω ήχο από την έξοδο HDMI. Η μόνη ρύθμιση σχετική που έχω βρεί είναι να δηλώσω στην κάρτα ήχου να χρησιμοποιεί την ψηφιακή έξοδο. Στις ιδιότητες της ψηφιακής εξόδου γράφει κατι για πληροφορίες σύνδεσης (ΑΤΑΡΙ Οπτική υποδοχή).
Οσο και αν έχω ψάξει στη διαχείρηση συσκευων η και αλλού δεν έχω δει κάτι σχετικό με HDMI.
O player των windows στις συσκευές δεν αναφέρει τίποτα για hdmi ή για άλλη ψηφιακή έξοδο
Πρέπει να εγκαταστήσω κάποιον driver για να λειτουργεί η HDMI ?
Η κάρτα γραφικών είναι η NVIDIA Geforce 6150 και κάρτα ήχου Realtec.

BIOS:
Advanced chipset features --> Support 8 channel Audio --> Disabled
Integrated Peripherals --> AZALIA Audio --> AUTO

Αν δεν δουλέψει:
Windows:
Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) --> Audio (ήχος) --> Realtek Digital Output --> Ορισμός Προεπιλογής

Εχω και εγώ κάρτα ήχου (onboard) realtek HD audio, αλλά την έχω απενεργοποιημένη.
Εχω και ATI με DVI>HDMI. Ο ήχος περνάει από εκεί μαζί με την εικόνα. Στις συσκευές ήχου, έχω και μιά με όνομα ATI HDMI device ή κάτι τέτοιο..
Δεν χρειάζεσαι την κάρτα ήχου σου για ήχο απ´το HDMI. Θα πρέπει να δεις μάλλον τους drivers της Nvidia.. (και δεν ξέρω αν η σειρά 6xxx της Nvidia περνάει ήχο απ' το HDMI, αντίθετα με τις ATI που το κάνουν από παλιότερα μοντέλα)

Αν και δεν ξερω συγκεκριμενα για την καρτα γραφικων σου και τη Motherboard σου, σε γενικες γραμμες ισχυει το εξης.

Η καρτες γραφικων της ATI, εχουν ενσωματωμενη μεσα μια δικη τους καρτα ηχου και απλα πρεπει καθε φορα που θελεις να περασει ο ηχος μεσω του καλωδιου HDMI, να αλλαζεις την default καρτα ηχου της μητρικης σου και να επιλεγεις αυτη της ATI.

Οι nVidia απο την αλλη μερια, εχουν πανω στην καρτα γραφικων μια εισοδο 2pin την οποια συνδεεις με ενα μικρο καλωδιακι, με το SPDIF out που εχουν οι περισσοτερες συγχρονες μητρικες.

Παντως σε γενικες γραμμες το θεμα θελει λιγο ψαξιμο, ωστε να δεις τι δυνατοτητες συνδεσιμοτητας εχει η καρτα γραφικων με τη μητρικη σου.

Μάνο το δοκίμασα αλλα και πάλι δεν έχω ήχο καμια άλλη ιδεα ή κανένας άλλος ;
Στο ρυθμιστικό έντασης η μπάρα ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με την ένταση του ήχου (φαντάζομαι :grinning-smiley-043) αλλα και πάλι ηχο στην τηλεόραση δεν έχω.

Εμένα έτσι δουλεύει πάντως. Έχεις δοκιμάσει κάποιο άλλο PC μέσω HDMI??? Μπορεί να φταίει η LCD. Με μια 7403 Philips δεν μου έβγαζε ήχο από 2 PC (nvidia και intel), αλλά μόνο από το DVD player!!! Ενώ στις πίσω hdmi δεν έδειχνε τπτ, ενώ στο dvd player δεν έβγαζε ήχο!!! lol

ΥΓ: Αν δεν μπορείς να βγάλεις ήχο μέσω HDMI, βγάλε από την αναλογική έξοδο. Έτσι και αλλιώς σε LCD θες να δώσεις και όχι σε ραδιοενισχυτή. Το μόνο πρόβλημα θα είναι το extra καλώδιο.

Last edited:
Εχω μια samsung 656 40''.Ειχα και γω προβλημα με τον ηχο απο τον υπολογιστη μου!Απο hdmi=>hdmi πηγα πινακα ελεγχου=>καρτα ηχου και εκει επελεξα εξοδο απο το hdmi!Προσοχη!!!Αφου επελεξα αυτην την επιλογη εκανα επανεκινηση το πι σι και μετα δουλεψε!!!Θελει γενικα λιγο πειραματα με το εν λογο θεμα!Παντως το θεμα ηχου δεν νομιζω να χει κανει με την καρτα γραφικων!