Ηχος & Εικόνα 2008

Mόλις γύρισα από κεί με τη ψηφιακή γεμάτη!
Θέλω λίγο χρόνο να αρχίσω να ανεβάζω photos!
Υπομονή!
Πάντως όσοι μπορείτε περάστε μια βόλτα, αξίζει τον κόπο.
Μεγάλες αίθουσες με πολύ καλή ακουστική και πολλές θέσεις ακροατών.

Δεν θα τις ανεβασεις για να τις δουμε και εμεις που δεν πηγαμε :grinning-smiley-043

Συγνώμη αλλά είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που θα διαβάσει "αγοράστε Εθνική" σε thread του AVclub που αναφέρεται στην πρόσφατη έκθεση Hi-end ήχου και θα πάει να καταθέσει τα λεφτά του στο χρηματιστήριο?

Πες μου ποιός είναι αυτός, να του προτείνω να επενδύσει σε ένα καινούριο σπίτι που έχω βάλει στο μάτι :flipout:

Είπαμε το forum μας είναι το καλύτερο, αλλά όχι κι έτσι.

Παίζονται διάφορα και ενίοτε χοντρά παιχνίδια στο χρηματηστήριο γενικότερα και ειδικότερα σε τέτοιες περιόδους. Έχει βγει βρώμα ότι οι ξένοι τραβάνε τα λεφτά τους από το χρηματηστίριο γιατί τα χρειάζονται και πουλάνε όσο όσο, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει φύγει κανένα ξένο κεφάλαιο. Να μην σου πω που το διάβασα γιατί δεν έχει σημασία, απλά να σου πω ότι είναι από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες. Θα μου πείς ότι μπορεί να το έγραψαν για να μην πανικοβάλλουν τον κόσμο, αλλά είχαν γράψει και άλλα 300 για να τον πανικοβάλλουν.

Εκτός των άλλων, δεν ξέρω που διάβασες ή που άκουσες γι' αυτά τα "σοβαρά προβλήματα" που έχει η Εθνική στην Τουρκία, αλλά μέσα σε λίγο λιγότερο από 2 χρόνια η Εθνική έχει αποσβέσει το 20,5% της επένδυσης που έχει κάνει από τα κέρδη που έχει εισπράξει από την Finansbank και σαν αποτέλεσμα είχε να αγοράσει και τις υπόλοιπες μετοχές της Finansbank τον Αύγουστο που μας πέρασε.
http://www.reuters.com/finance/stocks/keyDevelopments?symbol=NBG.N

Εμένα δεν μου φαίνεται για πρόβλημα αυτό, μάλον το αντίθετο θα έλεγα.

Αυτό είναι και ένα σχετικό link που δημοσιεύτηκε φέτος τον Αύγουστο.
http://english.capital.gr/news.asp?id=565001

Και ένα link για την κερδοφορία της Finansbank και την Εθνικής. Διάβασε και την δήλωση του Αράπογολου στο τέλος.

http://english.capital.gr/news.asp?id=564522

:offtopic:

Εγω θα έλεγα να αφήσουμε την καταστροφολογία και να ασχοληθούμε με το χόμπυ μας, τον ήχο και συγκερκιμένα για αυτά που ακούσαμε στην πρόσφατη έκθεση.-bye-

Sorry αλλά δεν θα το αφήσω έτσι μόνο και μόνο για να μην έχουν παραπλανητική πληροφόρηση όσοι μας διαβάζουν...
Τα χάλια της Τούρκικης Τράπεζας τα αναφέρει ο Τούρκικος τύπος αλλά εδώ δεν τα μεταφράζουν τα ΜΜΕ γιατί θα χάσουν τη διαφήμιση...
Μάλιστα είχε αναφερθεί σε αυτό το θέμα και ο Τουρκολόγος Ν.Σαρρής που παρακολουθεί συστηματικά το Τουρκικό τύπο.
Η Τούρκικη λίρα έχει χάσει το 40% από τη αρχή του χρόνου και αν δεν πάρουν δάνειο από το ΔΝΤ θα γίνουν Αργεντινή.Αλλά ούτε αυτό θα το διαβάσεις εδώ..
Η Εθνική είναι τρομερά εκτεθημένη εκεί γιατί έχει επενδύσει το 45% του μετοχικού της κεφαλαίου εκεί όπως αναφέρει και ο σύλλογος εργαζομένων της που είχε αντιδράσει σφόδρα σε αυτή την εξαγορά.
Η μετοχή της Τούρκικης τράπεζας έχει χάσει κοντά στο 80% της τιμής που είχε τη στιγμή της εξαγοράς.
Αυτά τα ξέρουν οι ξένοι που τη ξεπουλάνε με μεγαλύτερο ποσοστό από όλες τις Ελληνικές τράπεζες.
Ακόμα και μια "μεγάλη" τράπεζα που δεν έχει καθόλου ρευστό και δεν την δανείζουν οι άλλες τράπεζες έχανε πολύ λιγότερα από την Εθνική.
Το δημόσιο ελέγχει περίπου το 10% της Εθνικής και πραγματικό αφεντικό της είναι το ίδιο με το προηγούμενο αφεντικό του Αράπογλου.
Το πραγματικό αφεντικό που έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα στη Νέα Υόρκη ενδιαφερόταν να αγοράσει την Finansbank αλλά τη τελευταία στιγμή έκανε πίσω.
Απλά έβαλαν το πρώην υπαλληλό τους Αράπογλου να κάνει αυτή την επικίνδυνη μπίζνα.
Και πάλι ξαναλέω για όσους πέφτουν θύματα των δημοσιογράφων παπαγαλακίων το 16% ξεπούλημα για ένα τόσο μεγάλο χαρτί μόνο τυχαίο δεν είναι...

Εντάξει. Κράτα την άποψή σου, κρατάω την δική μου και τελειώνει εδώ. Δεν με ενδιαφέρει ούτε να σε πείσω ούτε πρόκειτε να με πείσεις. Παρ' όλο που μπορώ να αντικρούσω όλα όσα γράφεις, δεν θα το κάνω, γιατί έχουμε ξεφύγει πάρα πολύ από το θέμα και οφείλουμε να σεβαστούμε τον χώρο που μας φιλοξενεί.

θα πρότεινα κάποιος διαχειριστής να σβήσει όλα τα οικονομικά posts. Είναι άσχετα. Οι άνθρωποι που ανοίγουν το συγκεκριμένο thread το κάνουν για να διαβάσουν για την έκθεση. Δεν ενδιαφέρονται για οικονομικές αναλύσεις.