Ήχος & Εικόνα (Δεκέμβριος 2014)

Σύριε, υπέθεσα ότι σ' εσένα άκουσε ο Παναγιώτης το Aurender. Λάθος μου?

Για το τελευταίο, δυστυχώς πάντα ήταν πρόβλημα οι συνθήκες δοκιμών. Δεν μπορείς να δοκιμάζεις (αρκετές) ηχητικές συσκευές με "ότι βρεις μπροστά σου", ΙΜΟ...

Last edited:
Σύριε, υπέθεσα ότι σ' εσένα άκουσε ο Παναγιώτης το Aurender. Λάθος μου?
Αυτό ήταν το μεγάλο σου λάθος...:p

Για το τελευταίο, δυστυχώς πάντα ήταν πρόβλημα οι συνθήκες δοκιμών. Δεν μπορείς να δοκιμάζεις ηχητική συσκευή με "ότι βρεις μπροστά σου", ΙΜΟ...
Κανείς δε διαφωνεί νομίζω με αυτό.

Μολις τσεκαρα και το νημα σου Daphile.

Ενδιαφερον.

Στην ουσία είναι ένα Aurender, ντιουικό.

Αν μπορεις να εχεις σωστη υποστηριξη στα smartphone / tab app, είναι πολύ καλή περίπτωση.

Εχθες το βραδυ λοιπον ακουγα σε ενα φιλο και μελος του φορουμ το Aurender. Το εχει βαλει στο σύστημα του και ο δεύτερος της παρεας, ο οποίος επισης ειναι μελος και απ οτι ξέρω εχει σπουδάσει προγραμματιστής. Και οι δυο πίνουν νερο στο ονομα του μηχανήματος, και οι δυο ειναι νεοι και κατέχουν απο computer.

Μπορει να φανταζει περιττό εξοδο σε κάποιους αλλα υπαρχουν και αλλοι που τους αρεσει, και μου ελεγαν οτι σε σχεση με τα τουμπανιασμενα mac-pc που εχουν παιζει και καλυτερα. Δεν μπορω να το διασταυρώσω μια που δεν καναμε Α-Β αλλα δεν εχω λογο να μην τους πιστέψω.

Απο θεμα interface-φινιρισμα-λειτουργιες-ποιοτητα ειναι εξαιρετικο πάντως.
Μια που οι άνθρωποι έχουν σχέση με τον προγραμματισμό, ένα ενδιαφέρον λινκ είναι αυτό:

https://github.com/aurender

Από το λινκ αυτό βλέπω ότι η aurender κινείται στον κλασικό συνδυασμό Linux + MPD, προφανώς με έξτρα καλούδια και κώδικα και επίσης με δικό τους mpd client για κινητά και tablets, αντί πχ για το mpdroid η mpad.

Αποχή μου είναι οτι αργά ή γρήγορα ο MPD θα βρίσκεται σε πολλά HiFi και hiend racks!

Υ.γ. Κρατάω πάντοτε μια επιφυλαξη να μην φοράνε όλοι οι players της aurender το ίδιο software.

Φτωχό τεύχος, τα ''ίδια" reviews συνέχεια. Εύχομαι κάποια στιγμή να μπει και η έμπνευση στο έργο. Σέβομαι τη δουλειά των ανθρώπων και το τρέξιμο τους αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. Ελπίζω σε καλύτερο μέλλον.

Δηλαδή; Είδες να δοκιμάζεται δύο φορές κάποιο προιόν;

Δηλαδή ένα τέτοιο προϊόν δοκιμάζεται μόνο ως προς τη πληρότητα των features και όχι της ηχητικής της απόδοσης συγκριτικά με άλλες παρόμοιες συσκευές? Θεωρείται δηλαδή, σαν by default bit-perfect, ότι παίζει ιδεατά?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θεωρώ τις συνθήκες δοκιμών (συσκευών ήχου), έτσι όπως παρουσιάζονται, απαράδεκτες.

Έτσι συμβαίνει με τους χομπίστες. Ο καθένας θεωρεί τις δικές του ανάγκες παγκόσμιες ανάγκες. Η πραγματικότητα όμως είναι αλλιώς. Από τη στιγμή που προσεγγίζεται το τι μπορεί να κάνει ένα προιόν, τα υπόλοιπα είναι έως και περιττά.
Και με 5 ευρώ, βιβλιογραφία δεν γίνεται. Σε λιγότερες από 900 λέξεις, η μεγάλη πλειοψηφία θέλει να καταλάβει τι κάνει. Κατά παράβαση ανεβαίνει καμιά 300αριά λέξεις ακόμα. Ή και κάποια δοκιμή, λόγω ύλης πάει για το επόμενο τεύχος.
Σκέψου τώρα να έχεις ένα μηχάνημα με Dolby Atmos, και ο κάθε ένας να απαιτεί να τους πεις πως δουλεύει με τα ηχεία του. Ή ακόμη χειρότερα, πως δουλεύει το φίλτρο του DAC στο Sharp σε σχέση με το Slow με και χωρίς τα 32bit. Και να αφήσεις απ' έξω σημαντικότερα πράγματα.

Μην ξεχνάμε εν τω μεταξύ πως η aurender απευθύνεται σε όλη την αγορά οπότε οφείλει να υπερκαλύψει τις ανάγκες κάθε συσκευής,αρχείου,αποκωδικοποίησης,κλπ.
Κι αυτό απαιτεί αρκετά δυνατό hardaware αλλά και προσεγμένη,σταθερή υλοποίηση στο λειτουργικό αφού δεν μπορεί να επέμβει κάποιος κατά βούληση.

Για κάποιον που ξέρει τι κάνει και πως να φτιάξει κάτι ανάλογο σε δυνατότητες,επεξεργαστική ισχύ,κλπ.,είναι κάπως ακριβό.
Αλλά γενικά νομίζω πως για αυτόν που θέλει να μην ασχοληθεί είναι μια χαρά.
Κι είναι και πανέμορφο!

Φίλε - συντάκτη - Pleo δεν εννοώ επ' ουδενί να καλύψεις όλες τις απορίες όλων των αναγνωστών!

Αλλά να παρουσιάσεις συνοπτικά τις δυνατότητες της υπό δοκιμής συσκευής με τέτοιο τρόπο που να καλύπτει τις βασικές απορίες του τουλάχιστον 80% του αναγνωστικού κοινού.

Για να το κάνεις αυτό, πρέπει να έχεις μεθοδολογία, σταθερό σύστημα - χώρο αναφοράς και πολλή επιμονή - υπομονή!

... και δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά γενικά.

Θυμάμαι μια εποχή κάτι music servers να κοστίζουν ποσά με πέντε μηδενικά από πίσω. Ε, αυτός που τους παρήγαγε λέτε να μην ήξερε τι έκανε; Προφανώς και τους παρήγαγε γιατί είχε βρει μια niche αγορά τότε.
Σήμερα κάτι τέτοιο φαντάζει αδιανόητο. Αλλά μην υποτιμάτε την αγορά και τις τάσεις της επειδή λόγω του χόμπυ κοιτάζετε πρωτίστως το VFM, βάζοντας στην άκρη πράγματα που για άλλους είναι σημαντικά.

Για να το κάνεις αυτό, πρέπει να έχεις ....... σταθερό σύστημα - χώρο αναφοράς .....

Να προσθέσω και πρόσβαση σε πολλά και ακριβά, μηχανήματα κλπ.

Ε, δε ''βγαινει'' (οικονομικά) η επενδυση αυτή στην Ελλάδα του σήμερα, αυτό είναι το πρόβλημα...μη κοροιδευόμαστε τώρα.....

Σήμερα αλλάξαν οι καιροί. Ο κύκλος ζωής (δηλ. κυκλοφορίας στην αγορά) τέτοιων συσκευών είναι 6 μήνες, και πολύ λέω...

Η συνταγή είναι μία: καινοτομία και δυνατότητα τάχιστης παραγωγής!

αφορά στο ποστ #28.

Last edited:
Φίλε - συντάκτη - Pleo δεν εννοώ επ' ουδενί να καλύψεις όλες τις απορίες όλων των αναγνωστών!

Αλλά να παρουσιάσεις συνοπτικά τις δυνατότητες της υπό δοκιμής συσκευής με τέτοιο τρόπο που να καλύπτει τις βασικές απορίες του τουλάχιστον 80% του αναγνωστικού κοινού.

Για να το κάνεις αυτό, πρέπει να έχεις μεθοδολογία, σταθερό σύστημα - χώρο αναφοράς και πολλή επιμονή - υπομονή!

... και δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά γενικά.

Και σε εμένα να αναφερόσουν δεν με πειράζει. Διαφωνώ ως προς τη μεθοδολογία, γιατί εδώ πρόκειται για προιόντα που καλύπτουν καινούργιες ανάγκες κάθε φορά. Μια φορά κι ένα καιρό που υπήρχε το κλασικό πηγή ενισχυτής ηχεία και τίποτε άλλο, είχε νόημα κάτι τέτοιο.
Ποια μεθοδολογία προτείνεις σε 700-900 λέξεις σε ένα προιόν που δεν έχει σχέση με αυτά; Ποια μεθοδολογία και σύστημα αναφοράς προτείνεις όταν η τάση της αγοράς είναι ο παντοκατευθυντικός ήχος; Έχεις ή δεν έχεις ανατροπή τελείως των δεδομένων; Ή μήπως θα μείνουμε στο παλιό κλασικό... "αξεπέραστο";

Νομίζεις ας πούμε ότι η "στερεοφωνική εικόνα" είναι το ζητούμενο σε ένα multiroom σύστημα περισσότερο από την ευκολία χρήσης του και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τη βιβλιοθήκη σου;
Πρότεινέ μου ένα σύστημα με 15 ηχεία που να καλύπτει όλες τις εκδοχές ηχείων ύψους/πλάτους και οροφής για όλους τους κατασκευαστές για όλα τα προγράμματα επεξεργασίας. Μπορείς; Δεν μπορείς. Ούτε βέβαια μπορείς να κάνεις συγκριτικά σε 11άδες ηχείων.

Επέτρεψέ μου να αναφέρομαι αποκλειστικά στον τομέα του δικάναλου..

(πηγή - ενισχυτικά - ηχεία / ακουστικά).

Εντάξει, κι εμένα επέτρεψέ μου να περιμένω την εφορία πότε θα αποφασίσει την αλλαγή έδρας για να μπορούμε να αναπτύξουμε περισσότερο αυτά που θέλουμε. Υπομονή. Τα διαβάζουμε τα σχόλιά σας, τα λαμβάνουμε υπ' όψη. Κι εμείς τα συζητάμε μεταξύ μας και κοιτάζουμε προς τις λύσεις.
Απλά η διαδικασία είναι αργή. Δεν μένει τίποτε στάσιμο.

@ Tuxx Μιχαλη, οι 2-3 που γνωριζω με το Aurender μπορει να ξερουν αλλα δεν θέλουν να χανουν χρονο με το σεταρισμα ενος PC, mpd κτλ και τελικα προτιμούν το streamer (ασε που λενε οτι ακούνε και διαφορές προς το καλύτερο). Μάλλον εγω θα πρεπει να το κοιταξω πιο ζεστα το θεμα με τα headless linux

@ Σταυρο Με τον Συριο δεν εχουμε βρεθεί ποτε απ οσο θυμάμαι. Μονο πμ εχουμε μιλήσει. Απ οσο ξερω εχουν ηδη πουληθεί 4-5 Aurender στην Ελλαδα.

Φίλε Pleo μάλλον δεν κατάλαβες το νόημα και δεν θέλω να στεναχωρήσω κανέναν μέρες που είναι ειλικρινά. Το ''ίδια'' δεν αφορά τις συσκευές βέβαια. Ούτε τη μεθοδολογία ,ούτε τίποτα απ´όλα αυτά. Απλά για να καταλάβεις στο περίπου, οι παρουσιάσεις μια χαρά είναι, στο να εκφράσουμε την άποψη μας υστερούμε. Εντάξει παγκόσμιο είναι το φαινόμενο, προς θεού. Ξέρω όλα τα μηχανάκια παίζουν πιο πάνω ή στα λεφτά τους στη χειρότερη.
Ας την ξανακάνουμε κάποια άλλη στιγμή την κουβέντα. Καλή χρονιά και με περισσότερη έμπνευση.

Αυτό ήταν το μεγάλο σου λάθος...:p

Κανείς δε διαφωνεί νομίζω με αυτό.

Μολις τσεκαρα και το νημα σου Daphile.

Ενδιαφερον.

Στην ουσία είναι ένα Aurender, ντιουικό.

Αν μπορεις να εχεις σωστη υποστηριξη στα smartphone / tab app, είναι πολύ καλή περίπτωση.
Αν έχεις κάποιο aurender και δε σου κάνει κόπο, μπορείς να δοκιμάσεις να το ελέγξεις με mpdroid για Android ή mpad για Apple συσκευές;

Re: Απάντηση: Ήχος & Εικόνα (Δεκέμβριος 2014)

στο να εκφράσουμε την άποψη μας υστερούμε.
Ε γι αυτό σε ένα review πρεπει να προσεχεις τις μια δυο λέξεις, αυτές που συνήθως, με ''πλαγιο'' τρόπο, κρύβουν όλο το (κακό) ζουμί...

Ή τις πολλές ''σάλτσες'' και γενικούρες που αποφεύγουν να μιλήσουν για το ζουμί...

Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά θα ήταν μαγικό να διαβάσεις κάποια στιγμή ότι για παράδειμα το χ μηχανάκι έπρεπε να κοστίζει το 1/4 από την τιμή που προσφέρεται. Και ηχητικά και κατασκευαστικά. Ξέρω ότι αυτό είναι ανέφικτο για τους γνωστούς λόγους (διαφήμιση κ.τ.λ.) αλλά μιας και ο ήχος παίζει μόνος του μπάλα, ίσως είναι μία χρυσή ευκαιρία να διαφοροποιηθεί λίγο από το παρελθόν.

Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά θα ήταν μαγικό να διαβάσεις κάποια στιγμή ότι για παράδειμα το χ μηχανάκι έπρεπε να κοστίζει το 1/4 από την τιμή που προσφέρεται.

+1
Το να παίζουν όλα παραπάνω από τα λεφτά τους το θεωρούσα πάντα γελοίο.
Εκτός και οι κατασκευαστές και έμποροι είναι ο καλός Σαμαρείτης.

Ειδικά μάλιστα όταν ποτέ δεν αναφέρονται οι συσκευές της κατηγορίας που παίζουν στα λεφτά τους για σύγκριση.
Αυτό και μόνο με κάνει να βλέπω κάθε review που αναφέρει κάτι τέτοιο με μεγάλη καχυποψία,συνήθως ψάχνω το περιοδικό ή το site που το αναφέρει για να βρω διαφήμιση του κατασκευαστή ή αντιπροσώπου.