Ήχος flac – mp3

Ακριβώς.
Είναι και ένας λόγος που επιβάλλει την αναπαραγωγή του από κάθε συσκευή αναπαραγωγής (φορητή, σταθερή, στο αυτοκίνητο μας σώζει το line in).

Re: Απάντηση: Ήχος flac – mp3

Flac στο αυτοκίνητο ? Εντάξει στο σπίτι το καταλαβαίνω με τα hi-end μηχανήματα. Στο αυτοκίνητο όμως μπορείς να ακούσεις τη διαφορά mp3 και flac ?

Δεν χρειάζεται και το τρελό hi-end. Στο σπίτι, με το ταπεινό Beresford TC-7510 και τα ταπεινά PSB Image T45, είναι προφανέστατη η διαφορά flac και 320αριού mp3. Εξίσου προφανής (καλά, ίσως λιγότερο, αλλά πάντως εύκολα ακουστή, ιδίως στη σκηνή αλλά και στην αρμονική πυκνότητα) η διαφορά μεταξύ 16/44 και 24/96 flac -και αυτό, παρότι το WDTV Live κάνει downsampling στα 24/48!

Δεν χρειάζεται και το τρελό hi-end. Στο σπίτι, με το ταπεινό Beresford TC-7510 και τα ταπεινά PSB Image T45, είναι προφανέστατη η διαφορά flac και 320αριού mp3. Εξίσου προφανής (καλά, ίσως λιγότερο, αλλά πάντως εύκολα ακουστή, ιδίως στη σκηνή αλλά και στην αρμονική πυκνότητα) η διαφορά μεταξύ 16/44 και 24/96 flac -και αυτό, παρότι το WDTV Live κάνει downsampling στα 24/48!

έχεις απόλυτο δίκιο.
Αλλά ζεις πανάνετα με το 320άρι...

ελα μωρε γιατι να φτιαχνεις mp3 πια δεν υπαρχει λογος εκτος και αν εχεις προβλημα χωρητικοτητας,αλλα και αυτο με 60 ευρω βρισκεις 1tera drive εξωτερικο

Ξεχνάτε ότι υπάρχει το RockBox που παίζει FLAC... το έχω δοκιμάσει και είναι άπαιχτο (και σε ipod60 video 5thGen, και σε Sansa Clip Zip)... οπότε εσείς που έχετε ipod 30/60 video (5ης γενεάς) δεν υπάρχει λόγος να μην το βάλετε, κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά.

Εγώ φυσικά μόνο FLAC και δυστυχώς κάποια κατεβασμένα που δεν βρίσκω σε FLAC (μόνο σε mp3) δυστυχώς με εκνευρίζουν από ποιότητα...

ελα μωρε γιατι να φτιαχνεις mp3 πια δεν υπαρχει λογος εκτος και αν εχεις προβλημα χωρητικοτητας,αλλα και αυτο με 60 ευρω βρισκεις 1tera drive εξωτερικο

δυστυχώς ή ευτυχώς είναι το εναλλακτικό industry standard σε επαγγελματικά μηχανήματα μετα το wav.
Όλα τα επαγγελματικά recorders αυτό αναγνωρίζουν.

Ξεχνάτε ότι υπάρχει το RockBox που παίζει FLAC... το έχω δοκιμάσει και είναι άπαιχτο (και σε ipod60 video 5thGen, και σε Sansa Clip Zip)... οπότε εσείς που έχετε ipod 30/60 video (5ης γενεάς) δεν υπάρχει λόγος να μην το βάλετε, κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά.

Εγώ φυσικά μόνο FLAC και δυστυχώς κάποια κατεβασμένα που δεν βρίσκω σε FLAC (μόνο σε mp3) δυστυχώς με εκνευρίζουν από ποιότητα...
ξέρω μας είχες ξαναδώσει λινκ και οδηγίες....
αλλά...άντε βρες τες.

Τώρα που σε έχουμε διαθέσιμο δεν κάνεις άλλη μια φορά το ψυχικό?

δυστυχώς ή ευτυχώς είναι το εναλλακτικό industry standard σε επαγγελματικά μηχανήματα μετα το wav.
Όλα τα επαγγελματικά recorders αυτό αναγνωρίζουν.

Σωστά... το γράφεις σε PCM 24/96 Studio Master (Wav) και μετά το μετατρέπεις σε FLAC...

το θέμα δεν είναι να διαχειριστείς σε ένα πισί αυτό που ηχογραφείς, αλλά αν θες να περάσεις στο recorder αυτά που έχει.ς...

http://www.rockbox.org/wiki/RockboxUtility

πας και κατεβάζεις το utilty και αυτό αυτομάτως θα κατεβάσει το κατάλληλο βερσιόν για το ψηφιακό σας παίκτη (αφού το επιλέξεις, και του προσδιορίσεις διαδρομή)... αρκεί να είναι μέσα σε αυτούς που υποστηρίζονται.

Τα κάνει μόνο του τα υπόλοιπα και κατεβάζει και σκιν κλπ...

Προσπαθήστε το και εδώ είμαστε... δεν είμαι ο μόνος που το έχω βάλει...

το θέμα δεν είναι να διαχειριστείς σε ένα πισί αυτό που ηχογραφείς, αλλά αν θες να περάσεις στο recorder αυτά που έχει.ς...

Εγώ ηχογραφώ με το recorder, το μετατρέπω σε FLAC στο pc, κρατώντας φυσικά τα μάστερ σε PCM... τα παίζω σε FLAC διότι έχω Foobar σε όλα μου τα pc, και τα φορητά μου έχουν και αυτά αυτή την δυνατότητα (εκτός του recorder)

Απάντηση: Re: Ήχος flac – mp3

Δύσκολα.. Απλά, θα ήταν ευκολία να μην χρειάζεται να κάνει κανείς reencode τα FLAC του σε MP3 μόνο και μόνο για το αμάξι.
Α γεια σου!
Αυτό το καιρό προσπαθώ να ξεκαθαρίσω λίγο το δίσκο γιατί μαζεύτηκαν την τελευταία 10ετία και βάλε, διπλά πάρα πολλά άλμπουμ (και mp3 και FLAC).

http://www.rockbox.org/wiki/RockboxUtility

πας και κατεβάζεις το utilty και αυτό αυτομάτως θα κατεβάσει το κατάλληλο βερσιόν για το ψηφιακό σας παίκτη (αφού το επιλέξεις, και του προσδιορίσεις διαδρομή)... αρκεί να είναι μέσα σε αυτούς που υποστηρίζονται.

Τα κάνει μόνο του τα υπόλοιπα και κατεβάζει και σκιν κλπ...

Προσπαθήστε το και εδώ είμαστε... δεν είμαι ο μόνος που το έχω βάλει...

είχες πει ότι μετά το αιποδι είναι dual boot?

είναι σταθερό σαν λειτουργικό?

To ipod δεν παιζει alac? πως μου φαινεται οτι τοχα δει στον αδερφο μου πουχει ενα,δεν ξερω μπορει να κανω και λαθος

To ipod δεν παιζει alac? πως μου φαινεται οτι τοχα δει στον αδερφο μου πουχει ενα,δεν ξερω μπορει να κανω και λαθος

Το δικό μου (Gen5) δεν παίζει. Κάποια πιο καινούργια παίζουν.

Αλλά τι να το κάνεις.. δεν είναι FLAC.

είχες πει ότι μετά το αιποδι είναι dual boot?

είναι σταθερό σαν λειτουργικό?

Απ' ότι βλέπω το αιπόδι όντως γίνεται dual boot.

Αυτό που βλέπω όμως είναι ότι μάλλον δεν μου κάνει. Το αιπόδι το έχω μόνιμα συνδεδεμένο με το Alpine μου στο αμάξι. Η σύνδεση είναι USB.. από όσα έχω διαβάσει, δεν φαίνεται να υποστηρίζεται ακόμα σωστά από το RockBox.

Σε κάθε περίπτωση όμως του αξίζει το δικό του νήμα. Δεν συμφωνείτε;