Ήχος flac – mp3

Εγώ πάλι τα mp3 τα έχω σαν ένα είδος φίλτρου και εξηγούμαι. Καίω σε ένα cd 7 albums σε mp3 ότι ποιότητας και να είναι δεν με ενδιαφέρει. Το βάζω και το ακούω στο εργαστασιακό cd player του αυτοκινήτου με τα εργοστασιακά woofers. Αν η μουσική που ακούω μου αρέσει, τότε κρατώ μια σημείωση και αγοράζω το cd το οποίο ριπάρω με XLD και κατ ευθείαν στο σκληρό του MAC για το κυρίως σύστημα.

To mp3 με έχει γλυτώσει από το άγχος των αβέβαιων αγορών δίσκων.

Στο κυρίως σύστημα όμως mp3 ποτέ...

Το ιδιο κανω κι εγω, μονο εκει εχουν χρησιμοτητα,επειδη το σιντι στο αυτοκινητο δεν παιζει τιποτε αλλο και για να μην φτιαχνω ενα σιντι για ενα album,καιω ενα σιντακι με 6-7 albums mp3 απο τα flac μου,και τα ακουω.
Παλια το εκανα και με rewritable cd αλλα δεν αντεχαν πολυ και χαλαγαν

Σωστα ολα για το flac, εκτος ομως απο την ποιοτητα του συστηματος παιζει και η ποιοτητα της ακοης του χρηστη
πχ ο Pete Townshend δε νομιζω να ακουει διαφορες απο mp3 64αρι και πανω (και πολυ λεω) σε οτι συστημα και να του βαλεις.

Μια πολυ καλη εναλλακτικη για χρηση σε computer ειναι το ogg-vorbis. Σε 224 νομιζεις οτι ακους 320mp3. Το ειχω διαπιστωσει ο ιδιος και το ειχε σαν νικητη κατηγοριας ενα απο τα links που παρατεθηκαν.
Επισης για να βγει συμπερασμα οι συγκρισεις να γινονται τυφλα, δηλ να χωρις να ξερω οτι κατι ειναι flac, mp3 κλπ.
κατι που ενοχλει (εμενα τουλαχιστον) ειναι οτι η αδυναμια του mp3 (εστω και υψηλου bitrate) να αποδωσει σωστα τις χαμηλες συχνοτητες , αυτες που ουτως ή αλλως πολυ λιγα ηχεια αποδιδουν.
Προσωπικα απο τετοια ειδη μουσικης μπορω να καταλαβω διαφορες,
τις ψηλες μαλλον τις εχω χασει με τα χρονια

Εγώ πάλι τα mp3 τα έχω σαν ένα είδος φίλτρου και εξηγούμαι. Καίω σε ένα cd 7 albums σε mp3 ότι ποιότητας και να είναι δεν με ενδιαφέρει. Το βάζω και το ακούω στο εργαστασιακό cd player του αυτοκινήτου με τα εργοστασιακά woofers. Αν η μουσική που ακούω μου αρέσει, τότε κρατώ μια σημείωση και αγοράζω το cd το οποίο ριπάρω με XLD και κατ ευθείαν στο σκληρό του MAC για το κυρίως σύστημα.

To mp3 με έχει γλυτώσει από το άγχος των αβέβαιων αγορών δίσκων.

Στο κυρίως σύστημα όμως mp3 ποτέ...

Καλα ...εσυ να κατσεις και να γραφεις μονο σε αυτες τις κατηγοριες.
Αν πας αλλου ,θα σε "μαλωσουν" γιατι:
α) ακους πριν αγορασεις.
β) αυτο που ακους δεν ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ οπως το ειχε συλλαβει ο καλιτεχνης.

(χαβαλεδιαρικα στο γραφω,για να μην υπαρχουν παρανοησεις... με εχουν "μαλωσει "και για τα δυο
φιλοι μου)

Καλα ...εσυ να κατσεις και να γραφεις μονο σε αυτες τις κατηγοριες.
Αν πας αλλου ,θα σε "μαλωσουν" γιατι:
α) ακους πριν αγορασεις.
β) αυτο που ακους δεν ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ οπως το ειχε συλλαβει ο καλιτεχνης.

(χαβαλεδιαρικα στο γραφω,για να μην υπαρχουν παρανοησεις... με εχουν "μαλωσει "και για τα δυο
φιλοι μου)

:jester::jester:

Οταν σου λέω εγώ ότι έχεις μπλέξει με κακές παρέες......Υποθέτω ότι αυτοί σου πρότειναν και τον Crown ? :flipout:

Οσο για τα points που επισημένεις :

α) Ουδείς άσφαλτος όπως λέει και μια αηδός του ελληνικού πενταγράμμου
β) Ουτε αυτό που παράγεται είναι όπως το έχει συλλάβει ο καλλιτέχνης. Οι φίλου σου έχουν ξεχάσει τον ηχολήπτη/mastering κλπ....

και
γ) Αν θέλω να ακούσω ΑΚΡΙΒΩΣ οπως το ειχε συλλαβει ο καλιτεχνης τότε το πάω στο μεγάλο σύστημα :2thumb22sup:
δ) Οποιος με μαλώσει ΑΠΟ ΠΡΙΝ του λέω ότι ξέρω τον Μήτσο και τον Τάκη...

:ernaehrung004:

Εντάξει παιδιά, τα mp3 δεν είπα ότι είναι για πέταμα, ούτε ότι είναι άχρηστα, απλά είπα ότι για ΣΟΒΑΡΗ ακρόαση και για δημιουργία ΔΙΣΚΟΘΗΚΗΣ τα FLAC μόνο ενδείκνυνται.

Σοβαρή ακρόαση δεν είναι ipod με τις ψείρες που έρχονται μαζί στο πακέτο... ακόμα και αν ακούς 320άρια... γνώμη μου...ακούς αξιοπρεπή ήχο αλλά όχι και τίποτε σπουδαίο.

Το ίδιο ισχύει και στο αμάξι εάν ακούς από τα ηχεία της μάνας του.

Θεωρώ ότι η επικεφαλίδα του νήματος έχει απαντηθεί ότι ήχος του ενός, δεν είναι σε καμιά περίπτωση, ούτε για αστείο, ταυτόσημος με τον άλλο.

Εδώ θέλω να κάνω μια δήλωση...

Πριν από δύο χρόνια, αυτά που άκουγα ήτανε mp3 πιστεύοντας ότι στα 320 είναι αρκετά καλά κλπ... άσε βέβαια που άκουγα και με χαμηλότερα 256 βμπρ κλπ...

Ο Δημητρακούδης είναι εκείνος που μου άνοιξε τα μάτια και μπήκα στο τριπάκι με το Foobar και τα FLAC.

Από τότε (έγινα και μέλος του φόρουμ) απολαμβάνω την μουσική μου καλύτερα και σαν αποτέλεσμα τούτου αυξήθηκε και η ποιότητα ζωής μου...

Thanx Μήτσο!!! και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μυαλά που συνέλαβαν και υλοποίησαν το FLAC.

Αφήστε τα mp3... αν μιλάμε για σοβαρή ακρόαση και συλλογή/δημιουργία δισκοθήκης με άυλα: FLAC (για PC μονόδρομος κατά την ταπεινή μου άποψη).

Εγώ απλά αναγνώρισα το μικρόβιο και δημιούργησα ιδανικές συνθήκες για να αναπτυχθεί.. :D

Για το "κακό" που ακολούθησε φταις εσύ! :flipout:

Εγώ απλά αναγνώρισα το μικρόβιο και δημιούργησα ιδανικές συνθήκες για να αναπτυχθεί.. :D

Για το "κακό" που ακολούθησε φταις εσύ! :flipout:

Εσύ φταις για όλα...:ernaehrung004:

Όχι σοβαρά τώρα, είχα κάτσει με τα ίδια μηχανήματα τόσο πολύ καιρό που δεν άκουγα πια σοβαρά... παρότι το πορτοφόλι μου την έχει ακούσει... άξιζε τον κόπο... όσο για τα πικάπ που λέει ο supersonic ακόμα δεν έχω ακούσει όλη την δισκοθήκη μου από τα πρόπερσι... γιατί ο Δημητρακούδης με έβαλε να ακούω FLAC...:flipout:

Σύντομα θα παρουσιάσω και το σύστημα μου αφού επιτέλους κοντεύει... ελπίζω να μην με κολάσετε με τα Βουβάλια και τα Αρντουίνια πάλι...

Απάντηση: Re: Ήχος flac – mp3

ελπίζω να μην με κολάσετε με τα Βουβάλια και τα Αρντουίνια πάλι...

Η απλή αναφορά του ονόματος 'βουβάλι' είναι από τα συνήθη πρώτα συμπτώματα.
:D

Το ξέρω... αλλά θυμάσαι ότι σου είπα ότι δεν θέλω να το ακούσω... (ο λόγος είναι ότι είμαι επιρρεπής...:flipout:)...

Το ξέρω... αλλά θυμάσαι ότι σου είπα ότι δεν θέλω να το ακούσω... (ο λόγος είναι ότι είμαι επιρρεπής...:flipout:)...

Σα λένκο δεν παίζει, στο λέω εγώ....

Δημήτρη, άλλο το ένα άλλο το άλλο..., εγώ αντιμετωπίζω το θέμα του βινυλίου σαν μια διαφορετική πηγή από τα ψηφιακά, και δέχομαι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε μέσου.

Αυτά τα δύο χρόνια έχω μάθει πολλά και έχω αλλάξει πολύ στις απόψεις μου.

Ευχαριστιέμαι εξίσου ακούγοντας και με τα δύο μέσα.

Τώρα που το σύστημα μου έχει αναβαθμιστεί και έχει ανέβει η ανάλυση αλλά και το εύρος, το ψηφιακό μέσο υπερτερεί στο δυναμικό εύρος και μάλιστα είχα και επισκέπτες στο σπίτι που προτίμησαν τα ψηφιακά... το DAC μου είναι ένας ελαφρά σφαγμένος κινέζος να φανταστείς.

Απλά δεν θέλω τώρα να μπριζωθώ με το Βουβάλι που σίγουρα θα παίξει σε άλλο επίπεδο.

Το Lenco τι να πω, είναι vintage αλλά είναι Lenco πως να το κάνουμε...

καλά τα λες.
Πάνω κάτω μια απο τα ίδια...: (βγάλε λένκο βάλε βουβάλι...δηλαδή)

Μου αρέσει αυτή η συζήτηση, αλλά νομίζω, και εσύ θα συμφωνήσεις ότι έχουμε σκίσει στο off topic την ενότητα.

Όταν (πολύ σύντομα) κάνω παρουσίαση του συστήματος μου να τα πούμε εκεί! -bye-