Ηχος και Εικονα Show 2014

Καλησπέρα και εγώ πριν λίγο επέστρεψα και μπορώ να πω οτι δεδομένων των συνθηκών οικονομικών και μη, (θα γίνει - δε θα γίνει η έκθεση) ήταν όλα μια χαρά. Δεν υπήρχε πληρότητα εταιριών - μοντέλων και δε θα μπρούσε να υπάρξει βέβαια μιας και κάθε εταιρία θα έπρεπε να είχε 8 δωμάτια για να παρουσιάσει όλη τη γκάμα ηχείων - ενισχυτικών ζωντανά. βέβαια σε παλαιότερες εκθέσεις είχαμε ακρόαση μοντέλων που φέτος απλά τα βλέπαμε (focal, tannoy, dynaudio, b & w κ.α.).
Δεν θέλω να σταθώ σε εξωπραγματικά - εξωπλανητικά συστήματα μιας που καταλαβαίνω οτι στην τιμή τους αν ακούστηκαν κάπως και όχι όπως περιμέναμε έφταιγε ο χώρος ή το ματσάρισμα ή το στήσιμο. εννοείται οτι τα Quad φαίνονταν σαν το "γαϊδαρο με τη σέλα" μέσα στο δωμάτιο.....Τα άλλα που είχαν 5 και μετρα απόσταση μεταξύ τους (δεν θυμάμαι μάρκα) έπαιζαν μέσα σε γήπεδο....
Παρόλαυτά έμεινα ώρα μαγεμένος απο τα tidal πιστεύω για τα αυτιά μου οτι εκπλήρωσαν την απουσία των περσινών rockport της MF audio.
σε πιο γήινες στιγμές της έκθεσης ξεχώρισα τα proarc στο δωμάτιο του "Μαέστρου", εννοείται τα harbeth, και ακόμη τα μικρά ADAM τα οποία έπαιζαν με τον GATO και μπορώ να πω οτι στο 1/3 της τιμής των joseph το κοντράρει στα ίσια...
Εντύπωση έκανε το gadgetaki της crystal audio που εξαντλήθηκε, παίζει μουσική απο κινητά, ταμπλέτες με bt, έχει ραδιόφωνο επάνω του και ήχο τσέπης που μετράει.

Γενικά διαπίστωσα οτι οι εκθέσεις αν και είναι πολύ κουραστικές για τους εκθέτες είναι το μόνο μέρος που θα τους επισκευθούν σε δύο μέρες όσοι θα πήγαιναν στην έκθεσή τους σε ένα χρόνο οπότε είναι ευκαιρία για αυτούς με κατάλληλα στησίματα να σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να "τσιμπίσεις" όπου μετα θα επισκευθείς και την έκθεσή τους με τις μουσικές σου και τα σύνοδά σου να δεις τί γίνεται πραγματικά. αν περιμέναμε απο την έκθεση με το χαμό που επικρατεί σε διαδρόμους, δωμάτια, διπλανά σεταρίσματα home cinema που μπουμπούνιζαν στην κυριολεξία να συμπεράνουμε για ένα σύστημα .....άστο καλύτερα.
Αυτά και του χρόνου έτσι και καλύτερα.

Υ.Γ. Μπράβο στην greenway για την πρώτη και μοναδική παρουσία βινυλίων metal απο την roadrunner records...

Απάντηση: Re: Ηχος και Εικονα Show 2014

Πολλά τα ωραία καί τα καλα.Το βραβείο της έκθεσης για μένα σε σχεση ήχου και χρημάτων ανήκει στο πολύμπριζο του studio 17 συνοδευόμενο απο τα harbeth με τον croft.Eπεται ο ήχος απο το ηχείο της raidho.Κατα τ'άλλα ,οι ίδιες μουσικές ,τα ίδια τσίκι-τσίκι (πιανάκι -μπασάκι- πιατινάκι,άντε καί καμμία φωνούλα),πολύ ψηφιακός ήχος ,όπου έβλεπα οθόνη την έκανα γιατι δεν με ενδιέφερε.Νάμαστε καλά καί του χρόνου.

Εγώ σε πρώτη φάση τα πω κρίμα που τα "μικρά" αδερφάκια των ηχείων των ονείρων μου, των TAD, τα Pioneer τα είχαν σε ένα home theater σύστημα με πολύ πρόχειρο στήσιμο και οι μόνοι ήχοι που έπαιζαν ήταν κάτι F1 κλπ... Κρίμα!!
Από κει κ πέρα μου άρεσαν πολλά... Θα γράψω από το σπίτι όμως γιατί τώρα είμαι εκτός!!

Να πω την αλήθεια κάτι δεν μου άρεσε...
Για μένα πάλι είναι ένα από τα καλύτερα μου από αυτή την έκθεση!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Grimm LS1, "ο πονηρός χαμαιλέων" (συμφώνησε και ο αντιπρόσωπος).
:worshippy::worshippy::worshippy:View attachment 109318

Θεωρώ ότι με πικάπ ήταν θαμμενα. Μόλις μπήκε το πρώτο ψηφιακό από το μακ ήταν 'άλλο' σύστημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μια πρώτη εικόνα στα γρήγορα .......

το δωμάτιο με τα mcintosh και τα μπομπινόφωνα ήταν Imho η μισή έκθεση ...

εξαιρετικό άκουσμα -όπως πάντα- στην tune audio με τα anima ...

ενώ μάλλον κατέληξα στα ηχεία "βάσης" που θα πάρω ....
harbeth ........ <3 :a0210:
και το 5+ και το 30,1 επαιζαν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ .... και μάλιστα μέ "super" πολύμπριζο και καλώδια ... :P ....

ενδιαφέρον και το λυχνιόμετρο των αφων τσακιρίδη .... :SFGSFGSF:
είδα το πρωτότυπο σε λειτουργία ...
και περιμένω -είναι στο στάδιο της παραγωγής- να βγει στην βιτρίνα για να δοκιμαστεί και να αγοραστεί .....

ωραία και τα "μεζεδάκια" στο παραδίπλα φαγάδικο με φίλους ... :afro:
Έχουμε το ίδιο γούστο! Τα καραγουσταρα τα 5.

Μέτριες οι εντυπώσεις μου από την έκθεση.Πιστεύω πως τα μικρά δωμάτια έπνιγαν τα μηχανήματα. Πολύ καλά τα harbeth και τα tune. Επίσης μου άρεσαν οι ελληνικής κατασκευής single ended λαμπάτοι LAB και ΦΩΣ

Εννοείται αγαπητέ tuxx (για την ακρόαση βινυλίων από τα Grimm). Το σύστημα-ηχείο ξεβγάζει τα "πάντα". Κακή ηχογράφηση, κακό άκουσμα. Τέλεια ηχογράφηση, τέλειο άκουσμα! Σ' αυτή την ιδιότητα / δυνατότητα, τα Grimm είναι αποκάλυψη...

Κατ' αρχήν συγχαρητήρια στο περιοδικό και σε όλους τους εκθέτες για την συμμετοχή τους.

Το δικό μου top 5.

1. MBL --- άλλο φρούτο.
  2. McIntosh ----πλήρες.
  3. PMC --- ταχύτητα, ατάκα και διαύγεια. (μια μικρή σκληράδα στις μεσαίες, αλλά δεν θα τα χαλάσουμε)
  4. Το σύστημα τις Auralic που έπαιζε με κάτι ηχεία βάσης με super tweeter ----- μαγικός, βελούδινος ήχος με εξαιρετική εικόνα και απόσταση των οργάνων, με μάγεψε (έπαιζε με εύκολο πρόγραμμα).
  5. Zingali --- Όμορφο, μουσικό, βελούδινες μεσαίες.

Τα απλησίαστα: Wilson Sasha και Grimm
Τα προσβάσιμα: Harbeth και το "μικρό" Magnepan

Αρκετά από τα υπόλοιπα δεν ήταν και άσχημα, αλλά με τα πιό πάνω τέσσερα, στην κατηγορία του το καθένα, αναρωτιέσαι γιατί να τα δώσεις αλλού.
Μια παρατήρηση: Πικάπ στο ξεβρακωτήρι που λέγεται Grimm δεν στέκεται (και δεν αντέχεται) με τίποτα όσο καλό κι´ αν είναι. Πλεόνασμα στο θόρυβο, έλλειμμα στην δυναμική περιοχή.

Μια παρατήρηση: Πικάπ στο ξεβρακωτήρι που λέγεται Grimm δεν στέκεται (και δεν αντέχεται) με τίποτα όσο καλό κι´ αν είναι. Πλεόνασμα στο θόρυβο, έλλειμμα στην δυναμική περιοχή.

Κι εγώ το ίδιο παρατήρησα. Τα grimm ακούστηκαν καλύτερα από πέρισι που τα είχα ξανακούσει στο intercontinental.

Το σύστημα με τα mbl εξαιρετικό επίσης, όπως και οι devialet. Και τα μεγάλα audio physic πολύ καλό ήχο.

tsakiridis με geometric harmony δεν με ενθουσίασαν.

Τα raidho καθαρά μεν αλλά χανονταν στον αχανή αυτο χώρο.

Cabasse, πολύ ενδιαφέρον άκουσμα αν και όχι του απόλυτου γούστου μου.

αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθω.

Last edited:
Μου έκανε τεράστια εντύπωση η λογική που τα είχε στήσει, αλλά βλέποντας ταινίες στο πατωμα θεώρησα ότι θα είχε κάνει κάποια μέτρηση προηγουμένως.

Την ώρα που μπήκα εγώ έπαιζε rage against the machine που ομολογώ ότι δεν κολακευσαν καθόλου το τελικό ακουσμα. Μπορεί να ήταν άτυχη η στιγμή αλλά το αποτέλεσμα ήταν επιεικώς μαπα.

Last edited:
Το θέμα είναι οτι η αίθουσα (που του έδωσαν? την έκλεισε ο ίδιος?) ήταν για στήσιμο 2 συστημάτων όπως στην Cabasse και είχε ένα κάρο ενισχυτικά να κάθονται στο πλάι της αίθουσας. κρίμα στην περσινή έκθεση ήταν σε τυπικό δωμάτιο και απέδωσε μια χαρά. φαίνεται λόγω του υπερμεγέθους χώρου να "αναγκάστηκε" να τοποθετήσει τόσο μακριά τα ηχεία για να γεμίσει το χώρο όλο βάσει μετρήσεων στη βέλτιστη θέση. και τα έστησε και κατα μήκος της μικρής πλευράς, αν τα πήγαινε κατα τη μεγάλη πλευρά.....

Μου έκανε τεράστια εντύπωση η λογική που τα είχε στήσει, αλλά βλέποντας ταινίες στο πατωμα θεώρησα ότι θα είχε κάνει κάποια μέτρηση προηγουμένως.

Την ώρα που μπήκα εγώ έπαιζε rage against the machine που ομολογώ ότι δεν κολακευσαν καθόλου το τελικό ακουσμα. Μπορεί να ήταν άτυχη η στιγμή αλλά το αποτέλεσμα ήταν επιεικώς μαπα.

Εγώ τα πέτυχα σε ένα live των Doors. Επίσης το ίδιο συμπέρασμα.
Νομίζω όμως ότι δεν φταίει το (πολύ) μεγάλο μέγεθος του δωματίου αλλά το στήσιμο. 'Οταν έχει να ακούσεις ένα ζευγάρι μικρών ηχείων, πρέπει και η απόσταση ακρόασης να είναι ανάλογα μικρή, όπως επίσης μικρή πρέπει να είναι και η μεταξύ των απόσταση.

Το δωμάτιο μπορεί να είναι 10 Χ 15 μέτρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ντε και καλά τα ηχεία θα μπουν συμμετρικά ως προς το δωμάτιο και σε ανάλογα μεγάλες αποστάσεις σε κάποια πλευρά.
Μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό μέρος της αίθουσας με τα ηχεία (αυτά τα σχετικώς μικρά) σε μιά απόσταση μεταξύ τους 2 με 2,5 μέτρα και ακρόαση από τα 2,5 με 3 μέτρα.

Last edited:
Μια μικρή παρατήρηση, το πικάπ μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα ΚΑΙ ΣΤΑ GRIMM, στην έκθεση δεν ήταν καλά ρυθμισμένο , δεν ήταν σκοπός να αποτελέσει την κύρια πηγή και είχε και κτυπημένη κεφαλή απο την ... καθαρίστρια.

¨Επαιξε πολύ λίγες φορές όταν ζητήθηκε και με τα παραπάνω δεδομένα πολύ συμπαθητικά. Επιφυλάσσομαι ...

Συμφωνώ βέβαια πως οι καλές σύγχρονες ηχογραφήσεις έχουν αλλή ανάλυση αλλά η διαφόρα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φάνηκε στην έκθεση και υπάρχει πάντα (μουσικά και ηχητικά) πολύ ενδιαφέρον στο άκουσμα παλιών βινυλίων

Πολύ ωραία η έκθεση, μεγάλη, σχεδόν πλήρης, πολλά μηχανήματα, συμπαθητικά στησίματα σε αρκετά δωμάτια, πολύς κόσμος !
Για εμένα ξεχώρισαν :

Harbeth,
Jadis με Genesis,
Τα νέα ηχεία του Μπουλαμάτση,
Οι όπως πάντα εξαιρετικοί Tsakiridis Devices,
Το πολύ ωραίο άκουσμα των Lab12,
Το εξαιρετικό all-in-one Naim Musso,
Tα μεγάλα της Audio Physic,
Τα πάντα εξαιρετικά Wilson που ασφυκτιούσαν όμως στο μικρό δωμάτιο,
Οι νέοι προβολείς της Sony, και
H 84" τηλεόραση της LG.
Nα προσθέσω επίσης τα ωραία ακούσματα από τα Martin Logan.

Last edited:
Λοιπόν έχουμε και λέμε αγαπητοί συνάδελφοι στην τρέλα..

- αγοράζω αύριο τα PMC IB2, απίστευτη αίσθηση καμπίνας στο αυτί και εξαίρετη σε διαφάνεια μεσαία, μηδενικός κόκκος.
- ονειρεύομαι στα 45 μου να μαζέψω και να πάρω την μόνιτοριλα των Tidal...
- σε γήινες τιμές μου άρεσε παρά πολυ ο συνδυασμός ADAM βάσεως με ψηφιακό ενισχυτη GATO και Dac απο την εταιρειάρα Line Magnetic
- στο χιλιάρικο ο Croft με το 5άρι Harbeth γάζωνε... και επίσης τα Maggies με Electrocompaniet για να πας πιο ψηλά πρέπει να στάξεις..
- Wilson + Devialet nice!!
- Μπράβο στους Έλληνες, δύσκολοι καιροί για Πρίγκιπες άλλα μπράβο.

Υγεία και όρεξη να αλλάζουμε παιδιά:2thumb22sup: