Ηχος και Εικονα Show 2014

Επισης ξέχασα να αναφέρω οτι μου έκανε εντύπωση η "τσιριδα" απο τα μεγάλα Avalon, έφταιγε ο ενίσχυτης ή πηγη, πραγματικά δεν ξέρω τι έφταιγε αλλα κρίμα..Μου άφησε έντονη αρνητική εντύπωση.
Και εγωτην ιδια τσιριδα ακουσα....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κι εγώ το ίδιο παρατήρησα. Τα grimm ακούστηκαν καλύτερα από πέρισι που τα είχα ξανακούσει στο intercontinental.

Το σύστημα με τα mbl εξαιρετικό επίσης, όπως και οι devialet. Και τα μεγάλα audio physic πολύ καλό ήχο.

tsakiridis με geometric harmony δεν με ενθουσίασαν.

Τα raidho καθαρά μεν αλλά χανονταν στον αχανή αυτο χώρο.

Cabasse, πολύ ενδιαφέρον άκουσμα αν και όχι του απόλυτου γούστου μου.

αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθω.
Τα grimm περσυ δεν ειχα απο κατωτα sub

Ναι, το έχω γράψει. Μου άρεσε το Raidho (ακόμα και το Χ1 το μικροσκοπικό), τα tune audio, τα avalon τα μεγάλα, και λίγα ακόμα που δεν συγκρατώ.
Αλλά τι να το κάνω, είναι τρομερά ακριβά όλα.
Αν είχα τα χρήματα, θα αγόραζα τα Raidho.
Τα adam, δεν είχε σκληρές ψηλές; Δεν ήταν επιθετικό στο άνω μέρος του φάσματος;

Προσωπικά πιστεύω ότι ανάλογα με τις συνθήκες "παρουσίασης" ενός ηχείου - συστήματος, οι υποκειμενικές εκτιμήσεις μπορεί να διαφέρουν έως και 180 μοίρες.

Ιδιαίτερη - αξιέπαινη περίπτωση είναι οι σχεδιάσεις εκείνες που "αποσπούν" πάντα σταθερές εντυπώσεις...

Μπορώ να θυμηθώ - γενικά μιλώντας - τα Lamm / Verity και Raidho.

Παίζει ρόλο και τι ψάχνει κανείς. Εμένα με εντυπωσιάζει π.χ. η αληθοφάνεια και η τοποθέτηση στον χώρο. Δεν ξέρω αν ψάχνουν όλοι το ίδιο, οπότε δεν μου κάνουν εντύπωση οι διαφορετικές απόψεις. Και φυσικά είναι και το τι ακούει κανείς, είναι δύσκολο να βρεις ηχείο να παίζει τα πάντα...

Απάντηση: Re: Ηχος και Εικονα Show 2014

Παίζει ρόλο και τι ψάχνει κανείς. Εμένα με εντυπωσιάζει π.χ. η αληθοφάνεια και η τοποθέτηση στον χώρο. Δεν ξέρω αν ψάχνουν όλοι το ίδιο, οπότε δεν μου κάνουν εντύπωση οι διαφορετικές απόψεις. Και φυσικά είναι και το τι ακούει κανείς, είναι δύσκολο να βρεις ηχείο να παίζει τα πάντα...

Συμφωνώ απόλυτα.
Το γούστο του καθένα μας διαμορφώνεται και από τις ανάγκες του τις πιο πολλές φορές.
(Για να μην πω πόσο άγρια διαμορφώνεται αν ήδη έχει κάτι στην κατοχή του... )

Τα πάντα και παντού,είναι απλώς αδύνατο.

Ναι, το έχω γράψει. Μου άρεσε το Raidho (ακόμα και το Χ1 το μικροσκοπικό), τα tune audio, τα avalon τα μεγάλα, και λίγα ακόμα που δεν συγκρατώ.
Αλλά τι να το κάνω, είναι τρομερά ακριβά όλα.
Αν είχα τα χρήματα, θα αγόραζα τα Raidho.
Τα adam, δεν είχε σκληρές ψηλές; Δεν ήταν επιθετικό στο άνω μέρος του φάσματος;
Το Adam ίσα ίσα στα αυτιά μου παρέα με τον Gato μου ακούστηκε εξαιρετικά μελωδικό και ταυτόχρονα διαυγές.

Παίζει ρόλο τι έπαιζε την στιγμή που πέρασε ο καθένας; (Υποθέτω ναι. Όπως και με τα raidho, που μερικοί άκουσαν μπουμάρισμα. Δεν είναι απίθανο, αν έπαιζε κάτι άλλο από την στιγμή που τα άκουσα εγώ. Σε φωνές και κλασσική μουσική τα άκουσα, και το 2ο μάλιστα από δισκάκι που έφερε μαζί κάποιος επισκέπτης.)

Λιγο βιαστικη η βολτα αλλα ωραια ηταν.
Τα Raidho περυσι επαιξαν σε μικρο δωματιο.Φετος σε τεραστιο.Νομιζω ότι είναι παρα πολύ καλα.
Τα Magnepan πολύ καλο VFM
MBL και WILSON πολύ διαφορετικα αλλα πολύ καλα.
Tune Audio πολύ καλο.
Εντυπωσιακα και τα δυο all in one της Naim και της jbl
Εντυπωσιακη και η μπαρα της Crystal.

Τα chario monitor 2 80 (ή κάπως έτσι) δεν άρεσαν σε κανένα; Επίσης μου άρεσε ο ήχος στο δωμάτιο που ήταν τα pro ac, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν έπαιζαν τα προ-ακ ή τα μικρά άσπρα ελβετικά που ήταν δίπλα τους. Πολύς κόσμος, δεν μπορούσες να καταλάβεις (και ξέχασα να περάσω ξανά).

Τα chario monitor 2 80 (ή κάπως έτσι) δεν άρεσαν σε κανένα; Επίσης μου άρεσε ο ήχος στο δωμάτιο που ήταν τα pro ac, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν έπαιζαν τα προ-ακ ή τα μικρά άσπρα ελβετικά που ήταν δίπλα τους. Πολύς κόσμος, δεν μπορούσες να καταλάβεις (και ξέχασα να περάσω ξανά).

To ηχείο που αναφέρεις είναι της Goldmund και είναι πολύ καλό αλλά και εξωφρενικά ακριβό στα 15000 .

Απάντηση: Re: Ηχος και Εικονα Show 2014

Πάει το Harbeth..
:)

Ποιό σου άρεσε Petasis? Raidho μήπως?... :)

Πιστεύω,πως κατασταλαγμένος μουσικόφιλος,δεν υπάρχει περίπτωση να μην του αρέσει το Harbeth,ανεξάρτητα από τι θα προτιμούσε να αγοράσει

H είσοδος είναι ελεύθερη;

Χωρισμένη με δύο παιδιά...

Σοφή συμβουλή αντιπροσώπου σε δύστυχο υποψήφιο πελάτη
όπως ακριβώς είχα την ευτυχία να ακούσω:

Αντιπρόσωπος: Πως έχετε συνδέσει
το cd με τον ενισχυτή και λέτε πως σας τσιρίζει?
Με RCA ή XLR?

Πελάτης: Με XLR..

Αντιπρόσωπος:Αμ, για αυτό!..Πάντα η XLR τσιρίζει(!!!!!)

Πελάτης: Μάλλον να αλλάξω καλώδιο τότε..

Αντιπρόσωπος:Θα σας προτείνω μια λύση αλλά πάει αλλού το πράμα..
Θα πρέπει να πάρετε αυτόν τον ενισχυτή( του δείχνει αυτόν που είχε στο ρακ)
που δεν έχει εισόδους XLR για να είστε ήσυχος!

Μετά έφυγα.Πήγα κάτω για τσιγάρο με ένα γέλιο που με συνόδεψε για την υπόλοιπη ημέρα...

Χωρισμένη με δύο παιδιά...

Σοφή συμβουλή αντιπροσώπου σε δύστυχο υποψήφιο πελάτη
όπως ακριβώς είχα την ευτυχία να ακούσω:

Αντιπρόσωπος: Πως έχετε συνδέσει
το cd με τον ενισχυτή και λέτε πως σας τσιρίζει?
Με RCA ή XLR?

Πελάτης: Με XLR..

Αντιπρόσωπος:Αμ, για αυτό!..Πάντα η XLR τσιρίζει(!!!!!)

Πελάτης: Μάλλον να αλλάξω καλώδιο τότε..

Αντιπρόσωπος:Θα σας προτείνω μια λύση αλλά πάει αλλού το πράμα..
Θα πρέπει να πάρετε αυτόν τον ενισχυτή( του δείχνει αυτόν που είχε στο ρακ)
που δεν έχει εισόδους XLR για να είστε ήσυχος!

Μετά έφυγα.Πήγα κάτω για τσιγάρο με ένα γέλιο που με συνόδεψε για την υπόλοιπη ημέρα...

Αυτό θα μπορούσε να περάσει και ως ανέκδοτο... Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν!!!!!!

Άλλη μια "όμορφη" ατάκα που άκουσα από αντιπρόσωπο σε πελάτη του: "με αυτή την τσάντα που ήρθες εδώ μέσα μπήκες στην μαύρη λίστα από εμένα" (η τσάντα μάλλον ήταν από κάποιον άλλον αντιπρόσωπο)!!! Θα μου πεις ΟΚ αστείο πήγε να κάνει... αλλά εγώ θα πω, πως αυτή η ρήση υποδηλώνει συγκεκριμένο τρόπο σκέψης! Ο "τέλειος" συνάδελφος κοινώς....
Απαράδεκτος!!!!

Ερώτηση: υπάρχει ένα ηχείο / σύστημα στο οποίο θα συμφωνήσουμε όλοι ανεξαιρέτως ότι έπαιζε καλά?

Οχι.
Οι λόγοι πολλοί και γνωστοί.

Στα του νήματος τωρα,πολυ καλα τα συστηματα με Harbeth,Magnepan, Joseph και Lab12.
Αυτο που με εντυπωσίασε ομως ηταν τα Grimm...
Σιγουρα επαιξε ρόλο ο φροντισμένος χώρος,παντως με εκανε να μην θέλω να σηκωθω απο την καρεκλα!

Δυστυχώς ακόμα και η φτηνή εκδοση με τα 14Κ είναι ακριβή:bawling: