ήχος και καλώδια

gas gas

Senior Member
23 March 2008
443
Νέα Σμύρνη
Καλοί μου άνθρωποι. Το ερώτημα που έχω είναι το εξής:
Η απόσταση των πλέιερς από τον (μελλοντικό) προβολέα, ξεπερνάει τα δέκα μέτρα. Σκέφτομαι λοιπόν, αντί να πάω σε δεκαπεντάμετρο καλώδιο μεγάλης διατομής, να τοποθετήσω σε μια βολικότερη θέση το blu ray (για την ακρίβεια σε μια βιβλιοθήκη δύο μέτρα πίσω από τον προβολέα) και να στείλω το ηχητικό σήμα στον ενισχυτή (ο οποίος και θα βρίσκεται στην παλιά του θέση, δηλαδή πάνω από δέκα μέτρα καλώδιο.)

Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα συγχρονισμού με τον ήχο; ή κάποιου άλλου είδους πρόβλημα, όταν χρησιμοποιείς τόσο μακρύ καλώδιο για μεταφορά ηχητικού σήματος;

Μου προτείνεις δηλαδή να πάω σε 15μετρο καλώδιο HDMI για σύνδεση με τον προβολέα. Είναι και αρκετά ακριβότερο νομίζω... αλλά να διευκρινίσω, ότι δεν με ενδιαφέρει η ποιότητα του ήχου όσο ο συγχρονισμός.

Απλα να αναφερω οτι η audioquest κανει ντεμο με καποια ιντερκονεκτ 40 μετρων ( αν θυμαμαι καλα) και μιλαμε για ανμπαλανς καλωδια.Καπως ετσι δουλευε και η synergistic πριν 10 χρονια με το κοριντορ.Βεβαια αν δεν θες να δωσεις πολλα σε ιντερκονεκτ ο μονοδρομος ειναι το hdmi.Oσο αφορα την audioquest αυτο αναφερεται σε καποιο προσπεκτους της , οτι ντεμο κανουν με πολυ μακρια καλωδια.

Θέμα με τον συγχρονισμό δεν θα είχες ούτε με 20μ καλώδιο.

Απλά, με 10μ καλώδιο και αναλογικό σήμα θα έχεις απώλειες. Με 15μ ψηφιακό καλώδιο HDMI δεν θα έχεις απώλειες.

Ειδικά αν σκοπεύεις να βάλεις αναλογικό καλώδιο οικονομικότερο από αντίστοιχο HDMI, σίγουρα θα έχεις απώλειες.

Θέμα με τον συγχρονισμό δεν θα είχες ούτε με 20μ καλώδιο.

Απλά, με 10μ καλώδιο και αναλογικό σήμα θα έχεις απώλειες. Με 15μ ψηφιακό καλώδιο HDMI δεν θα έχεις απώλειες.

Ειδικά αν σκοπεύεις να βάλεις αναλογικό καλώδιο οικονομικότερο από αντίστοιχο HDMI, σίγουρα θα έχεις απώλειες.

Να τα βάλουμε σε τάξη, γιατί είμαι και άσχετος.
15μ ψηφιακό HDMI εννοείς καλώδιο μεταφοράς εικονοσήματος από το blu ray στον προβολέα; ή εννοείς ήχου; γιατί ο ενισχυτής όπως είπα είναι δικάναλος και δεν έχει είσοδο hdmi.
Σκέφτομαι να έχω κανονικό hdmi καλώδιο λίγων μέτρων για να συνδέσω το blu ray με τον προβολέα και ένα αναλογικό καλώδιο (ένα φτηνό ιντερκονέκτ δηλαδή) πάνω από δέκα μέτρα για να συνδέσω το blu ray με τον δικάναλο ενισχυτή. Όχι για λόγους οικονομίας όσο για λόγους πρακτικούς και τεχνικούς.

Απάντηση: Re: ήχος και καλώδια

.
Σκέφτομαι να έχω κανονικό hdmi καλώδιο λίγων μέτρων για να συνδέσω το blu ray με τον προβολέα και ένα αναλογικό καλώδιο (ένα φτηνό ιντερκονέκτ δηλαδή) πάνω από δέκα μέτρα για να συνδέσω το blu ray με τον δικάναλο ενισχυτή. Όχι για λόγους οικονομίας όσο για λόγους πρακτικούς και τεχνικούς.

Κανε τουμπα την σκεψη σου και εχεις την λυση

Βρε παίδες. Το ζητούμενο είναι η καλή εικόνα ( δυο-τρία μέτρα HDMI) και ο απλώς συμπαθής ήχος ταινίας. Πώς επιτυγχάνεται αυτό αν τουμπάρω τη σκέψη μου; :huh2:

Επιπλέον άκουσα πως με φθηνό hdmi 15μέτρων δεν κλειδώνει τα 24p. (δεν έχω ιδέα τι και πώς)

Καλησπέρα παιδια,

Σκέφτομαι την αγορα καινουργιας TV και ειμαι αναμεσα σε 2 μοντελα, το ενα εχει εισοδο ethernet ενω το αλλο οχι, και θελω να την συνδέσω με το PC για να βλεπω ταινιες.
Εαν παρω το μοντελο χωρις ethernet και η σύνδεση γινει με hdmi για μεταφορά ηχου/εικονας στα 15μ θα εχω πρόβλημα?