Ηχος κοντα στον CARY CAD 211 Anniversary Edition

Κοιτα εχω ακουσει παρα πολλους ενισχυτες την διαφανεια ομως , τον ρεαλισμο και ο τροπος που οδηγησε τα eggleston δεν το εχω βρει πουθενα αλλου .....ας μου πεις καποιος εναν φθηνοτερο ενισχυτη που να τους πλησιαζει παρακαλω! :p

Τότε δεν χρειάζεται να ψάχνεις για ενισχυτή αλλά για το αντιτιμό του.
Αν μπορείς πάρε αυτό που κάνει κλικ και μην ακούς κανένα.
ΕΣΥ πρέπει να είσαι ο μόνος ευτυχισμένος με τον ήχο του συστήματός σου!

Συγνώμη αν χαλάω το όνειρο, αλλά οι 211 είναι μηχανάκια με χαρακτήρα, τσιτωμένα και φυσικά χρειάζονται εύκολο φορτίο και full overpriced. Πάντως ρώτα και τον Τσακιρίδη είχε στην έκθεση τελικούς με αυτές τις λάμπες.

το ονειρο δεν το χαλάς αλλά θα πρέπει να λάβεις υπ οψιν την σχεδίαση των 211 μόνο τις 211 βλέπεις?
το οτι εχουν ένα χαρακτήρα τον έχουν_ποιά εταιρεία δεν έχει????? αλλά παίζουν μουσική
το τσιτωμένα κλπ είναι δική σου γνώμη και εξαρτώνται απο πολλούς παράγοντες στο σύστημα
Το οτι οι Τσακιριδαίοι έχουν μηχανάκια πολύ τίμια για την τιμή πώλησης τους με ικανοποιητικό γιά ΙΜΟ ήχο είναι σίγουρο αλλά δεν έχουν καμμία σχέση με τα cary

Πόσο θα θελα ένα μεγάλο Cary και εγώ στα δικά μου Fontaine 2 δεν το συζητάω...Τελικά είναι καθαρά θέμα κόστους που σε φέρνουν σε τακτικές υποχωρήσεις καταλήγοντας σε ηχητικό-οικονομικό συμβιβασμό.Ο δικός μου συμπεριλαμβάνει το cd της Cary 306/200 για να υπάρχει ο χαρακτήρας της εταιρίας έστω στην πηγή και ο ενισχυτής Ayon Mercury των 25 Watt S.e. να οδηγεί απλά επαρκώς στον χώρο μου τα Fontaine.
Θα σου πρότεινα να ακούσεις ,εφόσον μπορείς, τα πιο φτηνά μοντέλα της εταιρίας αυτά που τουλάχιστον βρίσκονται κάτω από το οικονομικό ταβάνι που έχεις ορίσει .Εκτιμώ ότι τα περισσότερα από τα στοιχεία που σε ενθουσίασαν στον 211 θα τα βρείς και σε σε αυτά που έχουν πιο "γηίνες" τιμές.Με τον sli-30 που έζησα για κάμποσο καιρό έμεινα υπερ-ευχαριστημένος για το που μπορεί να φτάσει το ηχείο.

Last edited:
Ο 211 είναι μια ιδιαίτερη σχεδίαση που χρησιμοποιεί δύο λυχνίες 211 που οδηγούνται από 300Β. Αυτό το στοιχείο από μόνο του κάνει τον ενίσχυση ιδιαίτερο σαν υλοποίηση αφού δεν υπάρχουν παρόμοιοι που να έχουν τέτοια τροπολογία. Έτσι λοιπόν ιδιαίτερο είναι και το αποτέλεσμα ηχητικά. Είναι από τους καλύτερους ενισχυτές που που εχω ακούσει και δεν νομίζω πως υπάρχει άλλο μηχάνημα με ήχο που μα του μοιάζει. Τουλάχιστον φθηνότερο...

Και που να ακούσεις φίλε mordor τον συνδυασμό Cary slp05 με τα 211 fe ( founders edition )
Τα έχει φίλος με Montana xps , η μεσαία περιοχή ειδικά ειναι η πιο διαφανη που εχω ακούσει απο ηλεκτροδυναμικο ηχειο
βέβαια και η πηγή ειναι Nottingham analogue Ana με grado statement και phono ypsilon vps 100

Τωρα περί τσιτωμενα κτλ τι να απαντήσω , μου θυμίζει την φάση με την Porsche ( έλα μωρε που θα πάρεις πορσε , έχει ή Ελλάδα δρόμους για πορσε? )

Παίζω πολλά χρόνια με φουλ της Cary. Και θα παίζω μέχρι να λιώσουν. Τώρα γιατί δεν συμπάθησα ποτέ τους 211 είναι ένα από τα μυστήρια που θα παραμείνει άλυτο. Θυμάμαι και μία ευνοϊκότατη τράμπα, που την αρνήθηκα ευγενικά.
Προσπαθούσα να με πείσω αλλά με τίποτα. Όσες φορές και να τους άκουσα, κάτι μου έλειπε. Αλλά αυτά είναι υποκειμενικά πράγματα.

Re: Απάντηση: Ηχος κοντα στον CARY CAD 211 Anniversary Edition

Πόσο θα θελα ένα μεγάλο Cary και εγώ στα δικά μου Fontaine 2 δεν το συζητάω...Με τον sli-30 που έζησα για κάμποσο καιρό έμεινα υπερ-ευχαριστημένος για το που μπορεί να φτάσει το ηχείο.

Αν δεν τ ακουσεις με τα εν λογω cary πραγματικα δεν εχεις ακουσει ακομα τα eggleston κ ποσο μπορουν να βελτιωθουν περαιτερω σε ολους τους τομεις ...με τους 211 πανω, οσο ανεβαζες την ενταση better the satisfaction, απο τα ποιο
χαλαρα ακουσματα μεχρι κ τα ποιο βαρια, ειτε ειναι electronica ,rock,heavy metal, οτι τους πεταγες το μετουσιωνανε σε : τεραστια σκηνη χωρις να υπερβαλλει ομως στα μεγεθη οργανων κτλ, με μεσαιες για σεμιναριο κ γενικα σ ενα μουσικο ογκο
που δεν πιστευα οτι βγαζουν τα fontaine II .
Τωρα με το να συμβιβαστω πχ μ εναν sli-80 ή μ εναν CAD 120S MKII θα χασω αρκετα απο τα χαρακτηριστικα πλεονεκτηματα που πηρα απο τον 211, αυτο ειναι σιγουρο αλλα τι καλα στοιχεια θα παρω τλκ αραγε !!

το ονειρο δεν το χαλάς αλλά θα πρέπει να λάβεις υπ οψιν την σχεδίαση των 211 μόνο τις 211 βλέπεις?
το οτι εχουν ένα χαρακτήρα τον έχουν_ποιά εταιρεία δεν έχει????? αλλά παίζουν μουσική
το τσιτωμένα κλπ είναι δική σου γνώμη και εξαρτώνται απο πολλούς παράγοντες στο σύστημα
Το οτι οι Τσακιριδαίοι έχουν μηχανάκια πολύ τίμια για την τιμή πώλησης τους με ικανοποιητικό γιά ΙΜΟ ήχο είναι σίγουρο αλλά δεν έχουν καμμία σχέση με τα cary

Μα ακριβώς επειδή είδα την σχεδίαση είπα ότι είναι τσιτωμένοι. Δηλαδή εννοώ ότι είναι μία σχεδίαση δύο τριοδων λυχνιών push-pull, που σε ένα τμήμα εργάζονται σε τάξη Α και μετά σε ΑΒ1 και μάλλον μπαίνει και σε Α2 και ο 211fe φτάνει και σε ταξη Β για τα 150W, με μη δημοσιευμένες προδιαγραφές παραμόρφωσης, με οδηγητριες τις 300Β(εννοώ τα όρια που εργάζεται η 300Β και μπορεί να δώσει στην 845), άρα δεν εξαρτάται καθόλου απο το υπόλοιπο σύστημα αλλά απο αυτήν καθαυτήν την σχεδίαση του ενισχυτή και τι ζητάει ο σχεδιαστής απο την συσκευή του.
Βέβαια τα watt που βγάζει παίζει σημαντικό ρόλο σε πόσο % παραμόρφωση τα βγάζει, αυτό όμως η cary δεν το δημοσιεύει.
Το ότι παίζουν μουσική δεν ξέρω τι εννοείς ή πως το οριοθετείς αλλά όλο το h-fi και το hi-end μουσική παίζει.
Τον Τσακιρίδη τον ανέφερα όχι για να αγοράσει αλλά για να ακούσει πως παίζει η λυχνία set στα φυσιολογικά της.
Οσο για τα 90db ευαισθησία και τα 6Ohm πολύ αμφιβάλλω αν θα τα οδηγήσει σε στάθμες κοντά ας πούμε στα 108db, διότι θα χρειασθεί 6 διπλασιασμούς, άρα τα 70W εξανεμίσθηκαν (δεν θα έδινα ποτέ 18.000ευρώ για να αγοράσω ενισχυτή σε τάξη Α/Β και Β)

Last edited:
Το ότι παίζουν μουσική δεν ξέρω τι εννοείς ή πως το οριοθετείς αλλά όλο το h-fi και το hi-end μουσική παίζει.

Ολο το hi-fi και το hi-end μουσικη παιζει ? :stoned:
Αν θελω ν ακουσω μια λυχνια set στα "φυσιολογικα" της φυσικα και δεν θ ακουγα Τσακιριδη ..

Απάντηση: Re: Ηχος κοντα στον CARY CAD 211 Anniversary Edition

Αν θελω ν ακουσω μια λυχνια set στα "φυσιολογικα" της φυσικα και δεν θ ακουγα Τσακιριδη ..

Τίμια τα μηχανάκια του Τσακιρίδη,αλλά...μέχρι εκεί!

Για τον Τσακιριδη, τουλαχιστον για την 300Β που ειχα, επαιζε εξαιρετικα.

Αν ηταν ομως να δωσω 18.000-20.000 θα επαιρνα Lamm (εγω με τα 18 βατ, εσυ μαλλον με τα 90βατ).

Re: Απάντηση: Ηχος κοντα στον CARY CAD 211 Anniversary Edition

Παίζω πολλά χρόνια με φουλ της Cary. Και θα παίζω μέχρι να λιώσουν. Τώρα γιατί δεν συμπάθησα ποτέ τους 211 είναι ένα από τα μυστήρια που θα παραμείνει άλυτο. Θυμάμαι και μία ευνοϊκότατη τράμπα, που την αρνήθηκα ευγενικά.
Προσπαθούσα να με πείσω αλλά με τίποτα. Όσες φορές και να τους άκουσα, κάτι μου έλειπε. Αλλά αυτά είναι υποκειμενικά πράγματα.

@Δημητρη, ποιον Cary εχεις? και σε ποια ηχεια?

Και ο Ηλιόπουλος είχε φτιάξει μια σειρά με 211... αν τα πετύχεις χτύπα τα αδίστακτα και δεν θα κοιτάξεις ποτέ πίσω...

Θα σου προτεινα να ακουσεις τον viva solista. Εναι ολοκληρωμενος SET με 845, φοβερος.

Καλησπερα , ως καταχος CARY CAD-211AE & cary slp-05 προ με Monitor Audio PL300 με πηγη Ayon Skylla ii & transport Yamaha S2000 εχω ενα φανταστικο ακουσμα με απιστευτες χροιες & δυναμικα ! Ο ηχος πραγματικα καθηλωνει τον ακροατη .
Ειχα ακριβως το ιδιο διλλημα με εσενα για τα 211 και αφου περιμενα υπομονετικα 1 χρονο τα βρηκα και τα χτυπησα !
Ο συνδιασμος σκοτωνει και συστηνεται ανεπιφυλακτα.
Τωρα εαν τα βρεις used στα 7κ χτυπα τα εαν αντεχεις το τιμημα !
Καλο κυνηγι φιλε μου.
Και εαν σκεφτεσαι τα λιγα χρηματα που εχεις στην τραπεζα απο το να στα φανε οι Κυβερνωντες τα Λαμογια παρτα καλυτερα 211 που ειναι και η καλυτερη ψυχοθεραπεια αυτη την εποχη.
Καλο Βραδυ.

Platon , τον παλιό V12 και τον slp 98 με το phono του. Kαι τo 308 T . Πριν Κορέας φυσικά.
Τα έπαιζα με τα Jm Lab τα 946 Electra.
Έχω ξεστήσει επειδή γέννησα και τα ηχεία τα έχω δώσει σε φίλο.
Κάποια στιγμή (εύχομαι σύντομα) θα στήσω.