ΝΑ ρωτησω εγω κατι αλλο ???
Αναπαραγω αρχεια mkv με το kmplayer, και εχω συνδεσει τον ενισχυτη με οπτικη ινα με τον υπολογιστή μου!
Καρτα ηχου μου ειναι μια M-AUDIO Firewire εξωτερική...
ΠΩΣ μπορώ να ρυθμισω τον υπολογιστή να βγαζει τον ηχο από τα mkv (Dolby Digital/DTS) σε Bitstream από την οπτική ίνα , και την επεξεργασια/αποκωδικοποίηση να την κανει ο ενισχυτής ?????:drummer:
Θα σας ειμαι ΥΠΟΧΡΕΟΣ αν με βοηθήσετε...![]()
Εάν υποθέσουμε ότι η κάρτα ήχου σου υποστηρίζει επίσημα S/PDIF passthrough, δεν θα έπρεπε να δυσκολεύεσαι. Έχεις δοκιμάσει να το κάνεις με κάποιο πιο εύκολο (στις ρυθμίσεις..) πρόγραμμα, π.χ. το PowerDVD?
Tα mkv είναι σε εικόνα καλά,στον ήχο υστερούνε ότι και να κάνουμε δεν έχει μεγάλη διαφορά.
Tα mkv είναι σε εικόνα καλά,στον ήχο υστερούνε ότι και να κάνουμε δεν έχει μεγάλη διαφορά.
ΜΗΝ το λες αυτο!
Tα mkv εχουν κανονικο ηχο AC3 (dolby digital) και τα περισσοτερα εχουν DTS @ 1,5 mbit όπως και τα DVD!
Το θεμα ειναι, ΠΩΣ μπορουμε να κανουμε passthrough BITSTREAM τον ηχο μεσω οπτικης ή coaxial, έτσι ώστε να κανει την αποκωδικοποίηση ο ενισχυτής μας, και ΟΧΙ η καρτα ηχου, ή ο player με τα ενσωματωμενα του φιλτρα....:smash:
Το mkv είναι container, δλδ αρχείο multimedia που μπορεί να περιλλαμβάνει ήχο με κωδικοποίηση ότι θες.. Από δικάναλο 64bit, μέχρι DTS 1.5MBit...
Ευτυχισμένα θα ήταν τα DVD αν είχαν DTS 1.5MBit... Τα περισσότερα έχουν (τουλάχιστον τις παλιές εποχές προ HD που έβλεπα DVD) ΑC3, στην καλύτερη έως 640ΚΒit...
Στο θέμα παντως, και εγώ με MPC και ΑC3filter, δηλώνω "out: use spdif", και παει ενισχυτή...
Στο θέμα παντως, και εγώ με MPC και ΑC3filter, δηλώνω "out: use spdif", και παει ενισχυτή...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.