Ηχος σε mkv αρχεία

Απάντηση: Re: Ηχος σε mkv αρχεία

με το αυθεντικό BLU-RAY

δεν νομιζω να υπαρχει τοση διαφορα που μπορει να την αντιληφτει κανεις αμεσα !
ισως καποιες ταινιες να εχουν συμπιεστει και στον ηχο πολυ ..

.... πολλα mkv αρχεια εχουν ασυμπιεστο ηχο DTS !

Καμια απαντηση στο προηγουμενο θεμα ???

Πως περναμε ηχο biststream από το HTPC στον ενισχυτή, με ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ ή COAXIAL, και με ποιο player, που να υποστηρίζει αναπαραγωγή mkv ???

Re: Απάντηση: Re: Ηχος σε mkv αρχεία

παει ενυσχητη .....

δουλευει ομως ;;;;;;

Ναι, αλλά ΠΩΣ περναει ο ηχος στον ενισχυτή ?
Σαν bitstream ή αναλογικα σαν PCM ???

Γιατι και εγώ με coaxial και οπτική ινα δουλευω, αλλά μου το μετατρεπει σε δικαναλο PCM και ΔΕ με αφηνει να το στειλω οπως ειναι στον ενισχυτή !!!! :smash:

Βρε παίδες, μου γράφει ο ενισχυτής αυτό που λέει το αρχείο ότι είναι: πότε DTS, πότε AC3, καμιά φορά βλέπω και "6.1" αν ετσι έχει φτιαχτεί το αρχείο... Ξαναλέω, spdif από το HTPC στον ενισχυτή, και MPC με ac3filter... Αυτό δεν λέτε?

Καμια απαντηση στο προηγουμενο θεμα ???

Πως περναμε ηχο biststream από το HTPC στον ενισχυτή, με ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ ή COAXIAL, και με ποιο player, που να υποστηρίζει αναπαραγωγή mkv ???

Καμια απαντηση στο προηγουμενο θεμα ??? δις !!!!!

θεμα με τα πρασινα γαμματα

φιλε διονυση κ εγω το ιδιο προβλημα ειχα.με ac3filter 8α το λυσεις.Επιλεγεις το Use spdif και πας στα εξωτερικα φιλτρα του mpc και επιλεγεις να σου ανοιγει το ac3filter για τα mkv..

Μπορώ να κανω κατι αντίστοιχο και με τον kmplayer ??? Γιατι ΔΕΝ το καταφερνω με τιποτα να το κανω να βγαλει καθαρό BITSTREAM!!! :grandpa:

φιλε διονυση κ εγω το ιδιο προβλημα ειχα.με ac3filter 8α το λυσεις.Επιλεγεις το Use spdif και πας στα εξωτερικα φιλτρα του mpc και επιλεγεις να σου ανοιγει το ac3filter για τα mkv..

Δυστηχως ο ΚΜΡ ειναι ο ΜΟΝΟΣ πλευερ που παιζει ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ καλυτερα απο ολους τους αλλους στο πι σι μου το αρχαιο .....
o mpc δεν μουαρεσουν καθολου τα χρωματα του ...υπερκορεσμενα και με μια περιεργη αχνη .....ασε που κανει υπερβολικα σπασιματα στην εικονα ενεργοποιοντας η οχι τα φιλτρα !

για τον ΚΜΡ αμα ξερει καποιος κατι πως γινεται να παρουμε ηχο DTS !
οχι 2καναλο στερεο !! και να τον οδηγησουμε σε ενυσχητη 5: 1 αλλα την αποδικοποιηση να την κανει ο Ενυσχητης
.....

μηπως το ac3filter δουλευει και με το ΚΜΡ ;; για δοκιμαστε βρε παιδες γιατι δεν εχω πλεον ενυσχητη πεντακαναλο διοτι συσκευαστηκε για την μετακομιση προς Ελλαδα ...... χεχε

Last edited:

Μπορώ να κανω κατι αντίστοιχο και με τον kmplayer ??? Γιατι ΔΕΝ το καταφερνω με τιποτα να το κανω να βγαλει καθαρό BITSTREAM!!! :grandpa:

Δυστηχως ο ΚΜΡ ειναι ο ΜΟΝΟΣ πλευερ που παιζει ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ καλυτερα απο ολους τους αλλους στο πι σι μου το αρχαιο .....
o mpc δεν μουαρεσουν καθολου τα χρωματα του ...υπερκορεσμενα και με μια περιεργη αχνη .....ασε που κανει υπερβολικα σπασιματα στην εικονα ενεργοποιοντας η οχι τα φιλτρα !

για τον ΚΜΡ αμα ξερει καποιος κατι πως γινεται να παρουμε ηχο DTS !
οχι 2καναλο στερεο !! και να τον οδηγησουμε σε ενυσχητη 5: 1 αλλα την αποδικοποιηση να την κανει ο Ενυσχητης
.....

μηπως το ac3filter δουλευει και με το ΚΜΡ ;; για δοκιμαστε βρε παιδες γιατι δεν εχω πλεον ενυσχητη πεντακαναλο διοτι συσκευαστηκε για την μετακομιση προς Ελλαδα ...... χεχε

Κατ' αρχάς όταν παίζετε τα .mkv χρησιμοποιείτε τον ac3filter;
Αυτό μπορείτε να το δείτε κατά την αναπαραγωγή ενός .mkv είτε πατώντας το κουτάκι που λέει H264 είτε κάνοντας δεξί κλικ πάνω στην είκόνα στο tab: Filters>.
Αν το χρησιμοποιείτε, τότε με τις ρυθμίσεις που σας λέμε πρέπει να παίζουν.

Αν όχι, τότε μάλλον δεν το έχετε ενεργοποιήσει.
Πηγαίνετε στο Options>Preferences + Filter Control + Decoder Usage + External Audio Decoder και στα tabs "AC3 Audio" και "DTS Audio" επιλέξτε: AC3 Filter (ac3filter.ax).
Αν δεν εμφανίζεται το AC3 Filter (ac3filter.ax) στις επιλογές τότε πατήστε το κουμπί στο κάτω μέρος που λέει: "External Decoder Search" και σ' αυτό "Add after Scan".
Τώρα πρέπει να εμφανίζεται, οπότε επιλέξτε το.

Αν δε δουλεύει ούτε έτσι, τότε κάποια μικρορρύθμιση μπορεί να φταίει ή επανεγκατάσταση ή αυτό που γράφω στο εδώ.
Γενικά υπάρχουν αρκετά μηνύματα πάνω στον KMPlayer. Αν κάνετε ένα ψάξιμο στο forum θα βρείτε και άλλα πράγματα που είναι χρήσιμα για τον KMplayer.

ιοιο Σε ευχαριστω πολυ !!!!!!

μενει να το δοκιμασω !
λιγο αδυνατον προς στιγμης λογω μετακομισεως .....

αν μπορει να το δοκιμασει κανας φιλος απο τα παιδια πιο πανω να μας πει τι γινεται..

Κατ' αρχάς όταν παίζετε τα .mkv χρησιμοποιείτε τον ac3filter;
Αυτό μπορείτε να το δείτε κατά την αναπαραγωγή ενός .mkv είτε πατώντας το κουτάκι που λέει H264 είτε κάνοντας δεξί κλικ πάνω στην είκόνα στο tab: Filters>.
Αν το χρησιμοποιείτε, τότε με τις ρυθμίσεις που σας λέμε πρέπει να παίζουν.

Αν όχι, τότε μάλλον δεν το έχετε ενεργοποιήσει.
Πηγαίνετε στο Options>Preferences + Filter Control + Decoder Usage + External Audio Decoder και στα tabs "AC3 Audio" και "DTS Audio" επιλέξτε: AC3 Filter (ac3filter.ax).
Αν δεν εμφανίζεται το AC3 Filter (ac3filter.ax) στις επιλογές τότε πατήστε το κουμπί στο κάτω μέρος που λέει: "External Decoder Search" και σ' αυτό "Add after Scan".
Τώρα πρέπει να εμφανίζεται, οπότε επιλέξτε το.

Αν δε δουλεύει ούτε έτσι, τότε κάποια μικρορρύθμιση μπορεί να φταίει ή επανεγκατάσταση ή αυτό που γράφω στο εδώ.
Γενικά υπάρχουν αρκετά μηνύματα πάνω στον KMPlayer. Αν κάνετε ένα ψάξιμο στο forum θα βρείτε και άλλα πράγματα που είναι χρήσιμα για τον KMplayer.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Τα εκανα ΟΛΑ αυτά, και καταφερα να παρω BITSTREAM AC3 και DTS από το kmplayer, αλλά ΜΟΝΟ στα XP !!! :ADFAD2:

Στα Vista , με τις ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ρυθμίσεις, ΑΡΝΕΙΤΑΙ να βγαλει bitstream και συνεχιζει να εχει PCM αναλογικο δικάναλο ... :twoguns:

ΓΙΑΤΙ αραγε ???
(υποψιάζομαι ότι επεμβαίνει το ενσωματωμενο συστημα ηχου των VISTA επάνω στο συστημα της κάρτας και το μπερδεύει .....)

ΜΗΠΩΣ υπάρχει καποιος τρόπος να το παρακαμψουμε ???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχος σε mkv αρχεία

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Τα εκανα ΟΛΑ αυτά, και καταφερα να παρω BITSTREAM AC3 και DTS από το kmplayer, αλλά ΜΟΝΟ στα XP !!! :ADFAD2:

Στα Vista , με τις ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ρυθμίσεις, ΑΡΝΕΙΤΑΙ να βγαλει bitstream και συνεχιζει να εχει PCM αναλογικο δικάναλο ... :twoguns:

ΓΙΑΤΙ αραγε ???
(υποψιάζομαι ότι επεμβαίνει το ενσωματωμενο συστημα ηχου των VISTA επάνω στο συστημα της κάρτας και το μπερδεύει .....)

ΜΗΠΩΣ υπάρχει καποιος τρόπος να το παρακαμψουμε ???

MPRABO !!!!!!!!!
εισαι θηριο !!!!!!!

αυτο ηθελα να ξερω .... -bye--bye--bye-

με τι καλωδιο κανεις την συνδεση μεταξυ ενησχητου και πισι ;;

οπτικης ινας η κοαχιαλ;;;;;;

Last edited:

coaxial !

Το θεμα ειναι γιατι ΔΕΝ γινεται το ιδιο και στα VISTA ... :twoguns:

Μήπως φταίει η κάρτα ήχου??????

Το λέω γιατί, με Vista, χρησιμοποιώντας τον Km για να παίξω mkv, από έναν Denon συνδεδεμένο μέσω ομοαξονικού καλωδίου με την mobo, έχω και DTS και DD.........

Μήπως φταίει η κάρτα ήχου??????

Το λέω γιατί, με Vista, χρησιμοποιώντας τον Km για να παίξω mkv, από έναν Denon συνδεδεμένο μέσω ομοαξονικού καλωδίου με την mobo, έχω και DTS και DD.........

ποια καρτα ηχου εχεις ;; της μητρικης;

Ναι......

Το γράφω και παραπάνω Ευάγγελε.

Και εγώ της μητρικης εχω και οταν βαζω SPDIF στα Vista βγαζει εναν παρατεταμενο ηχο σαν τριξιμο.... Ενω στα XP αναγνωριζει τα AC3 και DTS κανονικά.... ΟΛΑ ΑΥΤΑ με τα ιδια ακριβως προγραμματα και ρυθμισεις και στα δυο λειτουργικά! :damnyou:

Διονυση ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΞΙΜΟ κοιτα στις ρυθμίσεις, στο SPDIF, στο πλαισιο SPDIF optons μηπως εχεις τσακαρισμενο το Output SPDIF as PCM.
Περιπτωση να καταφερεις να ακουσεις αυτο το θορυβο ειναι απο εκει.
Αυτο μαλλον συμβαινει επειδη παραλληλα λειτουργουν και καποιες αλλες εφαρμογες που παραγουν ηχους.
Δοκιμασε το.