Ήχος σε ταβέρνα

Φοβερό...
Το όνειρό μου σε περίπτωση που θα κέρδιζα κανένα Τζοκερ είναι να ανοίξω ένα τέτοιο μαγαζί... "ΗighEnd Cafe" ή κάτι τέτοιο θα το έλεγαν... Το 33 1/3 το θεωρώ σαφώς πιο επιτυχημένο.... και τα Atc σαφώς ήταν στις πρώτες επιλογές που ονειρευόμουν για ηχεία...

Μιλάμε όμως τώρα για πολύ High κατάσταση... που όλο το μαγαζί θα στηνόταν γύρω απο το ηχοσύστημα, ακουστικές μελέτες... κλπ!!!!
Dream on... dream on!!!!!!!!

Εννοείται οτι θα επισκευτώ το "33 1/3" άμμεσα....

Re: Απάντηση: Ήχος σε ταβέρνα

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Παρατηρώ όμως δύο διαφορετικές προσεγγίσεις από τους Busoni και Ge0rge. Αγαπητοί φίλοι, εμμένετε στις απόψεις σας;

Στο εξωτερικό, πολλά εστιατόρια παίζουν με Bose Acoustimass.
http://www.bose.com/controller?url=...home_theater_speakers/acoustimass_6/index.jsp

Έχω συναντήσει τέτοια εστιατόρια και στην Αγγλία και στο Βέλγιο.

Ο λόγος? Πολύ απλά είναι μικρά και χάνονται στον χώρο. Οι πελάτες ακούνε μουσική με το volume χαμηλά, χωρίς να έχει κανένας καμία γκουμούτσα να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του. Και το sub είναι κατάλληλα ρυθμισμένο σε κάποια γωνία, έτσι ώστε να μην στέλνει πολύ μπάσο στα ηχεία και γίνεται κουραστικό.

Μπορείς να εκθέσεις και τις δύο απόψεις στον φίλο σου και να τον αφήσεις να επιλέξει αυτός.

Ίσως να υπάρχει ένα ρίσκο, αλλά ας το απαντήσει αυτό κάποιος που να γνωρίζει. Υπάρχει άραγε πιθανότητα να μην λειτουργήσει "σωστά" το sub από τα logitech συγκεκριμένα και να μην ακούγεται καθόλου μπάσο από τα ηχεία, λόγο μεγέθους του χώρου? Γνωρίζει κάποιος να μας το πει αυτό από την εμπειρία του? Και τέλος πρέπει να λύσει και το θέμα της τοποθέτησης του sub ο φίλος σου.

Καλή συνέχεια από 'μένα.-bye-

Φίλε nasosto,

H λύση που πρότεινα με 4 ή περισσότερα ενεργά ηχεία εχει το πλεονέκτημα οτι δουλεύει χωρίς πολλές ρυθμίσεις. Απλά τα συνδέεις στην έξοδο της καρτας ηχου και ρυθμίζεις τις εντάσεις ανα ζεύγος ηχείων. Τώρα, αν αισθητικά ενοχλούν τα συγκεκριμένα ηχεία, εγω δεν εχω λόγο να αμφισβητήσω.

Τα acoustimass υπόψη οτι ξεκινούν από 600 ευρώ για sub και δυο μικρα ηχεία, οπότε ο αντιστοιχες ανταγωνιστικές λύσεις ειναι διαφορετικες(πχ επαγγελματικος ενισχυτης και ηχεια) Το πρόβλημα με το 5.1 σύστημα, κατ' εμε, δεν ειναι τοσο η τοποθέτηση του sub. Kι αυτο γιατί α)ο χωρος ειναι μεγάλος αρα η ελάχιστη συχνότητα πριν το μπουμάρισμα ειναι αρκετα μικρή, και απορροφητικος, ειδικά οταν ειναι γεμάτος κόσμο, β)ενα τετοιο sub δεν θα κατέβει πολύ χαμηλά. Οπότε, ειναι σχεδον απίθανο να μπουμαρει το sub. Bεβαια, θελει πειραματισμούς η τοποθέτησή του για να παίξει σωστα, αλλα αυτο ειναι άλλη ιστορία. Εγω αναρωτιέμαι πώς θ'αναπαράγει μουσική το 5.1... Surround αναπαραγωγη θελουμε σε ταβέρνα;

Προφανως εννοεί οτι τα 5. θα παίζουν σε "stereo mode"... τυχαία το ένα ή το άλλο κανάλι....
Ως προς τις συνδέσεις δεν ξέρω αν γίνεται...

Βρε παλικάρια, τα συστήματα 5.1, έχουν stereo mode για αναπαραγωγή μουσικής. Προφανώς, 2 ηχεία αναπαράγουν τα ίδια πράγματα (αριστερό κανάλι), τα άλλα δύο ομοίως (δεξί κανάλι) και το κεντρικό παίζει μονοφωνικά ή δεν ακούγεται καθόλου.

Ως προς τις συνδέσεις, τα logitech αν θυμάμαι καλά, παίρνουν στερεοφωνικό σήμα από κάποια πηγή όπως PC, CD player, ραδιόφωνο κτλ και έχουν δικό τους decoder για να κάνουν το σήμα πολυκάναλο σε διάφορα format που επιλέγει ο ακροατής και φυσικά τελικό ενισχυτή για να το ενισχύσουν. Γι' αυτό λέμε ότι είναι καλή περίπτωση και φτηνή για τον ήχο που δίνουν. Ούτε ενισχυτή χρειάζεται κάποιος ούτε τίποτα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ήχος σε ταβέρνα

Θα ηθελα λεπτομέριες του menu για να μπορώ να σε βοηθήσω.

Μιλάμε για κοψίδια, ψαρικά ή....

Να βοηθήσεις στο μενού ή στον ήχο; :guitarist: Οποιαδήποτε βοήθεια-πρόταση για οτιδήποτε, καλοδεχούμενη!

Ασχετο λιγο,αλλα χθες το βραδακι πηγα και εκατσα μια ωριτσα στο 33 1/3 στο χαιδαρι και ηπια μια μπυριτσα.(Μενω σχετικα κοντα)

Ωραια ηταν.Πηγα νωρις και δεν ειχε παει κανεις(8.15),αλλα μου εβαλε μερικα ωραια ροκ τραγουδακια.Πολυ καλη ιδεα παντως,ωραιο μαγαζι.

Ασχετο λιγο,αλλα χθες το βραδακι πηγα και εκατσα μια ωριτσα στο 33 1/3 στο χαιδαρι και ηπια μια μπυριτσα.(Μενω σχετικα κοντα)

Ωραια ηταν.Πηγα νωρις και δεν ειχε παει κανεις(8.15),αλλα μου εβαλε μερικα ωραια ροκ τραγουδακια.Πολυ καλη ιδεα παντως,ωραιο μαγαζι.

Δεν ακουγεσαι πολύ ενθουσιασμένος. Μάλον το περίμενες διαφορετικό ε?

Απ' ότι κατάλαβα από τις φωτογραφίες είναι αρκετά μικρό, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Ο ήχος τι λέει?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ήχος σε ταβέρνα

Να βοηθήσεις στο μενού ή στον ήχο; :guitarist: Οποιαδήποτε βοήθεια-πρόταση για οτιδήποτε, καλοδεχούμενη!

Μη με παρεξηγείς
Αν πρόκειτε για κοψιδια θα προτιμούσα κόρνες με 15'', πως να το κάνουμε είναι αλλιως...
Aν το μενού και τα ακούσματα είναι πιο εκλεπτισμένα θα το εψαχνα περισσότερο με αρκετούς δορυφόρους που να κατεβαίνουν χαμηλά και sub.

Πρέπει να ορίσεις μενού, ακούσματα, διαστάσεις, πελάτες, εκδηλώσεις είναι πολύπλοκο το θεμα

Βλέπεις δεν εκανα πλάκα και αμα το σκεφτείς εχω και δίκιο:grinning-smiley-043.... γιατί οπως θα επρεπε να ξέρεις ολα τα σφάζουμε και ολα τα τρώμε

Δεν ακουγεσαι πολύ ενθουσιασμένος. Μάλον το περίμενες διαφορετικό ε?

Απ' ότι κατάλαβα από τις φωτογραφίες είναι αρκετά μικρό, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Ο ήχος τι λέει?

Καλος ηταν ο ηχος,δυναμικος και ζωντανος,χωρις να σκληραινει,με καλη χροια και μουσικοτητα(μου εβαλε ενα cd απ'οτι μου ειπε)
Τα ηχεια τα ειχε ψηλα πανω σε ξυλινο ραφι(εκει που ειναι το μπαρ στο βαθος του μαγαζιου)και σχεδον κολλητα στους τοιχους,μην περιμενετε δηλαδη τοποθετηση high end!Εχανε ο ηχος εξαιτιας της τοποθετησης και του χωρου,και το χαμηλο πχ ψιλομπουμαριζε λιγο και εχανε σε περιγραφη και ελεγχο,και γενικα υπηρχε λιγο αυτο το "απροσδιοριστο" στον ηχο απο τις ανακλασεις και την επιδραση του χωρου(το καταλαβα πολυ καλα σε ενα τραγουδι που εβαλε και το ξερω πολυ καλα)αλλα δε μπορεις να εχεις απαιτηση απο ενα μπαρ για ηχο υψιστης ακριβειας.Επισης εχω την αισθηση οτι αν ειχε κοσμο,θα ηταν καλητερος ο ηχος λογο απορροφησης.

Παντως το προτιμω εννοειται απο τον συνηθη ηχο στα μπαρακια!Ακουγοταν τουλαχιστον σωστα σα συνολικο αποτελεσμα.Μακαρι να ακοληθουσουν και αλλοι το παραδειγμα.

Πολύ ωραίο φαίνεται.

Βλέπω το μισό Avclub μαζί και τον εαυτό μου να κατεβαίνουμε μια βόλτα από το Χαϊδάρι.

Εγω παντως δεν παω γιατι δεν εχει Haig :smash:
Αμαν πια , βαρεθηκα να πινω Cardhu και Glenmorangie ολο το καλοκαιρι:flipout:

-bye-
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς για τις ταβέρνες αλλά εγώ πηγαίνω σε μια μπυραρία στο Χαιδάρι που έχει ενισχυτή αυτόν και ηχεία αυτά:worshippy:
πιαστηκες κότσο φιλε μου ! τα ηχεια αυτα δε θελουν ενισχυτη-bye-

Καλος ηταν ο ηχος,δυναμικος και ζωντανος,χωρις να σκληραινει,με καλη χροια και μουσικοτητα(μου εβαλε ενα cd απ'οτι μου ειπε)
Τα ηχεια τα ειχε ψηλα πανω σε ξυλινο ραφι(εκει που ειναι το μπαρ στο βαθος του μαγαζιου)και σχεδον κολλητα στους τοιχους,μην περιμενετε δηλαδη τοποθετηση high end!Εχανε ο ηχος εξαιτιας της τοποθετησης και του χωρου,και το χαμηλο πχ ψιλομπουμαριζε λιγο και εχανε σε περιγραφη και ελεγχο,και γενικα υπηρχε λιγο αυτο το "απροσδιοριστο" στον ηχο απο τις ανακλασεις και την επιδραση του χωρου(το καταλαβα πολυ καλα σε ενα τραγουδι που εβαλε και το ξερω πολυ καλα)αλλα δε μπορεις να εχεις απαιτηση απο ενα μπαρ για ηχο υψιστης ακριβειας.Επισης εχω την αισθηση οτι αν ειχε κοσμο,θα ηταν καλητερος ο ηχος λογο απορροφησης.

Παντως το προτιμω εννοειται απο τον συνηθη ηχο στα μπαρακια!Ακουγοταν τουλαχιστον σωστα σα συνολικο αποτελεσμα.Μακαρι να ακοληθουσουν και αλλοι το παραδειγμα.
επαιζε και sub ?
.... ενα ποτακι θα το πιουμε εκει

Re: Απάντηση: Re: Ήχος σε ταβέρνα

επαιζε και sub ?
.... ενα ποτακι θα το πιουμε εκει

δε νομιζω οτι επαιζε και sub,οχι.

Θα ηταν μια καλη ιδεα καποια στιγμη καποια μελη απο το avclub να πιουμε κανα ποτακι εκει καμια μερα να γνωριστουμε κιολας.

Δυστυχως εγω θα μπορεσω μαλλον μετα απο αρκετο καιρο διοτι κατεβηκα Ηρακλειο και θα φυγω φανταρος αρχες Νοεμβρη:mad: