Ηχοσύστημα 5.1 για home cinema...?

nikosjc

Senior Member
8 September 2008
313
Καλησπέρα,

λόγω του ότι σύντομα θα αποκτήσω νέα tv, θα ήθελα κάτι οικονομικό για 5.1 ηχοσύστημα. Πρόταση για μια καλή επιλογή στα 240-270 ?

Έχω δει λύσεις home cinema αλλά όλες έχουν κάποιον player (dvd, blu-ray, κλπ). Εγώ θέλω μόνο τα ηχεία (και ενισχυτή φαντάζομαι ε? είμαι ολίγον τι άσχετος με το θέμα!).

Σκεφτόμουν για τα ηχεία της Z-5500 της logitech αν τα πετύχω κάπου σε αυτή την τιμή μεταχειρισμένα. Αξίζουν?

Σύνδεση θα έχουν με την tv, κάποιον media player και ίσως dvd player (αργότερα blu-ray).

Ευχαριστώ!

...............
Σύνδεση θα έχουν με την tv, κάποιον media player και ίσως dvd player (αργότερα blu-ray).

Για να συνδέσεις αυτά, καθώς και μελλοντικά κάποιο Blue Ray Player, θα πρέπει να πάρεις κάποιον ενισχυτή που να υποστηρίζει HD ήχο. Ενισχυτή λοιπόν και ηχεία με 270 ευρώ δεν νομίζω ότι θα βρεις. Μάλλον θα πρέπει τουλάχιστον να διπλασιάσεις το budget σου.

Δηλαδή όλα αυτά τα πακετάκια home cinema που κυκλοφορούν δεν κάνουν? Δεν μιλάω για τίποτα τρομερό. Έναν ανεκτό ήχο για να βλέπω τις ταινιούλες μου και την μπαλίτσα μου θέλω!

Μάλλον θα αρκεστώ για τώρα στα Z-5500 (κάπου θα τα πετύχω) για να κάνω την δουλειά μου και μετά βλέπουμε! Προέχει η tv!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!!! :-)

Και εγώ τα logitech z5500 έχω και είμαι ικανοποιημένος αλλα είμαι ψήρας και δεν μου αρκούν είναι καλά απο ήχο πάντως για τα λευτά τους.
Τώρα θέλω να τα πουλήσω για να πάρω ενυσχητή και να φτιάξω κάνα σετάκι απο την αρχή έχω και την εγγύηση ακόμα κάνα 6μηνο τα έχω.

Βρες ένα Sony DDWG800 μεταχειρισμένο ή.... Teufel Kompakt 30 150e + Μεταχειρισμένο ενισχυτή 100e από το ebay...

https://www.teufel.eu/Homecinema/Kompakt-30.cfm

Ανεκτός ήχος για την τιμή τους,μεγάλη γκάμα συνδέσεων,και ξεφεύγεις απ'τα multimedia ηχειάκια της πλάκας.

Τα z-5500 άστα εκεί που είναι,έχεις πολλές καλύτερες επιλογές σε αυτήν την τιμή,αν όμως καταλήξεις σε multimedia σύστημα πήγαινε σε Teufel ή Edifier.

Βρες ένα Sony DDWG800 μεταχειρισμένο ή.... Teufel Kompakt 30 150e + Μεταχειρισμένο ενισχυτή 100e από το ebay...

https://www.teufel.eu/Homecinema/Kompakt-30.cfm

Ανεκτός ήχος για την τιμή τους,μεγάλη γκάμα συνδέσεων,και ξεφεύγεις απ'τα multimedia ηχειάκια της πλάκας.

Τα z-5500 άστα εκεί που είναι,έχεις πολλές καλύτερες επιλογές σε αυτήν την τιμή,αν όμως καταλήξεις σε multimedia σύστημα πήγαινε σε Teufel ή Edifier.

Δηλαδή άσχετα με τις συνδέσεις, σαν ήχος είναι καλύτερος του Sony DDWG800 ή του EDIFIER DA 5000 PRO 5.1
(http://www.syncom.gr/pegasus/products01/show00.php?code=2859&pcode=SHOW_PROD2859)
από τα Z-5500?

Τα Edifier είναι και αρκετά οικονομικά. Και αργότερα πάω και σε έναν ενισχυτή. Αλλά και το Sony ίσως το πετύχω πουθενά μεταχειρισμένο (καινούριο πάει στα 370+). Τέλος για τα Teufel δεν θα ήθελα μια τέτοια αγορά από το εξωτερικό. Δεν πολυεμπιστεύομαι, δεν τα ξέρω και καλά, θα αργήσει και αρκετά η όλη διαδικασία...

Σ'ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις συμβουλές!

Είχα τα logitech z2300 για το PC Εχω ακούσει και τα Ζ5500
Δεν θεωρώ οτι επαρκούν για ανάγκες home cinema , για κανενα game καλα είναι.
Τον φθηνότερο ενισχυτή που θα βρείς να πάρεις καλύτερα θα παίζει απο τα logitech

Την teufel μην την υποτιμάς οι Γερμανοί είναι πολύ επαγγελματίες σε χρόνους παράδοσης , συσκευασίες και φυσικά ποιότητα -bye-

Ναι.

Τα Edifier είναι καταπληκτικά αλλά αν έβρισκες τα s550 στο ταβάνι του budget σου θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Αν είσαι αθήνα πάρε ένα τηλέφωνο στο Axion Technology πρέπει να χουν Demo.
Αν πάρεις και στην αντιπροσωπεία (Dot-Media) θα σου πουν αν υπάρχουν διαθέσιμα πουθενά τα s550.

Η Edifier και η Teufel πάντως να το ξέρεις ότι βγάζουν τα καλύτερα Multimedia ηχεία που υπάρχουν.
Έχω τα s730 που είναι όλα ίδια (όχι με τα DA5000) με διαφορετικό sub - ενίσχυση,και τα z-5500 ακριβώς από πάνω που τα πήρα σε ευκαιρία για surround ήχο σε games.
H μέρα με την νύχτα στην απόκριση συχνότητας και στην ποιότητα.

DSC01379.JPG

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας!

Απ'ότι καταλαβαίνω τα 5500 τα έχετε πολύ κάτω στις προτιμήσεις σας! Για να το συνοψίσουμε όμως κάπως και να μην σας ταλαιπωρώ άλλο, τελικά από αυτά που μπορώ να βρω εύκολα, και σύμφωνα πάντα με το μπατζετ μου, και σε περίπτωση που δεν βρω κάπου το Sony DDWG800 (μακάρι, αλλά δύσκολο το βλέπω να το πετυχαίνω κάπου μεταχειρισμένο) τι να πάρω από τα παρακάτω:

Ζ-5500 : Στα 220€ (ενός μήνα μεταχειρισμένα)
Είναι 500W και THX! και δεν είναι καλα??? Κρίμα... :-(

EDIFIER DA 5000 PRO 5.1 : Στα 185 (Είναι πολύ καλύτερα από τα 5500?)(http://www.syncom.gr/pegasus/products01/show00.php?code=2859&pcode=SHOW_PROD2859) - Μάλλον εδώ θα καταλήξω ε??? :-)

Teufel Kompakt 30 : Στα 149€ + 30€ μεταφορικά αλλά διαθέσιμα κατά τον Μάη! Εϊναι και από εξωτερικό οπότε μάλλον βγαίνουν εκτός συναγωνισμού!

Λοιπόν...;

Μπαα... Γι'αυτό ακριβώς έχει φροντίσει η Logitech να κάνει μέτρηση στο ένα κανάλι,και στο subwoofer να βάλει το peak power ως long term wattage,παράλληλα με μια απλή Multimedia πιστοποίηση THX,για να σε κάνει να νομίζεις ότι είναι καλά... Αν ήξερες τι κρίβεται πίσω από τα Watt και την ευαισθησία αλλά ακόμα και την ποιότητα των Logitech θα γέλαγες! :earmuffs:

Προσπάθησε να πάρεις τα Teufel,το καλό πράμα αργεί να γίνει,και μην ξεχάσεις και κάποιον μεταχειρισμένο ενισχυτή στα 100ε γιατί δεν είναι ενεργά.

Τα Edifier πάρτα για δεύτερη λύση,με πρώτα τα Teufel και τρίτα και χειρότερα με μεγαλούτσικη διαφορά τα Logitech.

Αχ... σε τι λούκι με έχετε βάλει!!! Ψήνομαι πολύ άσχημα για τα SONY τώρα!!! Τα χαζεύω πολύ από εχθές και όσο μαθαίνω τι είναι, τόσο κολλάω! Και τα βρίσκω και με δόσεις και άμεσα διαθέσιμα και έχουν και τον ενισχυτή μαζί και νομίζω ότι είναι καλύτερα από όλα έτσι? Και πολύ δυνατά! 850W? Κάνα 400άρι€ βέβαια αλλά για 100-120€ διαφορά από τη στιγμή που είναι καλό και ολοκληρωμένο σύστημα γιατί να μην τα χτυπήσω? Λέω λοιπόν να κινηθώ προς τα εκεί σύντομα, να τα ψάξω λίγο μήπως τα βρω μεταχειρισμένα, αλλιώς καινούρια να τελειώνει η υπόθεση!

Για τα Teufel αν τα έβρισκα σήμερα (εννοώ μέσα στον μήνα) και με "εύκολη" αγορά θα τα έπαιρνα σίγουρα! Είναι σε πολύ καλή τιμή αν και θα χρειαζόμουν ούτως η άλλως ενισχυτή μετά οπότε πάμε πάνω κάτω στα ίδια (και τρέχα γύρευε ενισχυτή μετά!).

Α! Μη μου πείτε τώρα που θα πάω στα 400 να κάνω μια υπέρβαση για τα 500!!! :tongue:

Μια τελευταία (ορκίζομαι! :-b) προσπάθεια μείωσης του κόστους (λέμε τώρα). Από τα παρακάτω παίζει τίποτα καλό? Πάντα σε σχέση πχ με τα EDIFIER DA 5000 PRO (τη σειρά S [550-730] που μου αναφέρεις φίλε Johnson δεν την βρίσκω πουθενά) και βεβαίως σε σχέση με τα DDWG800. Εντάξει τα Ζ-5500 τα έχω ξεχάσει ήδη!

Ψάχνοντας πέτυχα τα:
Sony DAV-DZ280: ~200
Samsung HT-TZ325R: ~250
Philips HTS3373/12: ~250
LG HT554TH: ~270
Philips HTS3377W/12: ~300
Όλα τα παραπάνω σε τι διαφέρουν μεταξύ τους?

Και για άμεση σύγκριση με το DDWG800 το:
Sony DAV-DZ880W: ~385 (Αυτό τι λέει γιατί μάλλον είνα το μόνο που μου κίνησε το ενδιαφέρον σε σχέση με το WG800)

Καταλαβαίνεται ότι τα έχω κάνει μπάχαλο έτσι??? :-(
Απλά από τη στιγμή που είχα στο μυαλό μου ότι με ~250€ (βλ. z-5500) θα έκανα τη δουλειά μου και τελικά δεν κάνουν, ψάχνομαι λίγο παραπάνω, είτε για κάτι στα ίδια χρήματα (<300), είτε αν τελικά υπάρχει μεγάλη διαφορά (ακουστική αλλά και με μελλοντική βλέψη πχ. blu-ray) να πάω και στα 400 αλλά να αξίζει όντως!

Ευχαριστώ πολύ για ακόμα μια φορά...!!!!!!!!

Ότι έχει βάλει στην λίστα,βγάλτα λιγάκι... :flipout:

Το καλύτερο απ'τα παραπάνω είναι το G800,τώρα τα 850w τα λέει να πουλήσει,ζήτημα καμιά 200αριά να είναι ο ενισχυτής και 60-70w το subwoofer (όλα άγνωστης ευαισθησίας),όλα τα άλλα όταν τα ακούς κάποιο multimedia ηχείο των 50ε λες παίζει.:Banane0:

Εγώ σου λέω πάντως να περιμένεις να πάρεις τα Teufel όσο πάρει και έναν ενισχυτή και δεν θα χάσεις,αντιθέτως να με θυμηθείς και δεν κάνω πλάκα!

Μπορείς να παραγγείλεις και με αντικαταβολή αν δεν κάνω λάθος,ασχέτως αν λένε όριο 500ε.

Και εγώ να σου πω "εύκολες" αγορές έψαχνα μέχρι πριν λίγο καιρό,με αντικαταβολή,γρήγορες,και τοπικές,αλλά μπήκα στα κόλπα σιγά σιγά και κατάλαβα τι έχανα λόγο κάποιων άκυρων προβληματισμών που είχα.:ernaehrung004:

Τόσο καλά είναι αυτά τα Teufel πια!??? Δεν είναι λίγο μικρά? Δεν μου γεμίζουν το μάτι ρε γμτ!!! :-(. Τα έχει κανένας να πει γνώμη ή έτσι τα λέμε???

Ωραία λοιπόν! Teufel Kompakt 30 VS Sony DDWG800!

Τα teufel λογικά θα κάνουν κάνα μήνα να έρθουν, κοστίζουν ~180€ και πρέπει να ψάχνω και για ενισχυτή (που δεν έχω ιδέα!!!). Κάνα 200άρι ο ενισχυτής? Πάμε στα ~400€ (τα ίδια με το sony).
Καλά, απ'ότι διάβασα ούτε τα καλώδια δεν έχει το πακέτο!!!

Τα Sony είναι ετοιμοπαράδοτα, θα μου έρθουν μαζί με την tv λογικά (μάλλον θα τα πάρω από το ίδιο κατάστημα), είναι αξιόλογα απ'ότι κατάλαβα (και πιο δυνατά από τα teufel?). Α, και αγορά με δόσεις και ελληνική εγγύηση. Πολλά συν...

Νομίζω ότι θα πάω στο sony τελικά. Περισσότερο γιατί δεν νομίζω να μπορώ να έχω την tv και να περιμένω το ηχοσύστημα!!! (Τι λύσσα με έχει πιάσει??? :-D). Αν το καθυστερήσω κι άλλο για την tv πάντως (και εκεί περιμένω κάποιο μοντέλο) ίσως να αντέξω και να περιμένω και τα teufel...

Δεν μου ρίχνεις καμιά ιδέα και για ενισχυτή να δω που παίζουν, τι θα μου κοστίσει και προς τα που να κινηθώ (θα με πείσεις στο τέλος το βλέπω!!! :-b).

Δεν μου ρίχνεις καμιά ιδέα και για ενισχυτή να δω που παίζουν, τι θα μου κοστίσει και προς τα που να κινηθώ (θα με πείσεις στο τέλος το βλέπω!!! :-b).

Δεν έχουν έρθει ακόμα αλλά ρίξε μια μάτια εδώ
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=57777

Ενισχυτή ψάξε οπωσδήπωτε για μεταχειρισμένο εκτός και αν δεν θες,αλλιώς με 200άρι αυτήν την στιγμή απ'ότι υπάρχει παίρνεις Pioneer VSX-418 ο οποίος ηχητικά θα είναι εντελώς απαίσιος μπροστά σε έναν μεταχειρισμένο καλύτερης σειράς και μερικών χρονών μοντέλο.

Δύναμη και ποιότητα με τον φτηνό Sony ενισχυτή που έχουν πετάξει πάνω στο σετ δεν θα έχεις,γι'αυτό λέω καλύτερα να έπαιρνες τα Teufel και έναν καλό ενισχυτή.:ears:

Ενισχυτή ψάξε οπωσδήπωτε για μεταχειρισμένο...

Καμιά πρόταση για να ψαχτώ? Στην περσινή σειρά της pionner ας πούμε αλλά σε πιο μεγάλο μοντέλο?

Ίσως περιμένω και την νέα σειρά για τον 520 ή και 820 που αναφέρει και ο φίλος data...

Δύναμη και ποιότητα με τον φτηνό Sony ενισχυτή που έχουν πετάξει πάνω στο σετ δεν θα έχεις,γι'αυτό λέω καλύτερα να έπαιρνες τα Teufel και έναν καλό ενισχυτή.:ears:
Α, έγινε και "φθηνός" τώρα ο Sony!!!??? Εγώ από τα logitec ξεκίνησα!!! Αχ τι μου έχετε κάνει... :frusty:

:laugh:

Μια τελευταία (ορκίζομαι! :-b) προσπάθεια μείωσης του κόστους (λέμε τώρα). Από τα παρακάτω παίζει τίποτα καλό? Πάντα σε σχέση πχ με τα EDIFIER DA 5000 PRO (τη σειρά S [550-730] που μου αναφέρεις φίλε Johnson δεν την βρίσκω πουθενά) και βεβαίως σε σχέση με τα DDWG800. Εντάξει τα Ζ-5500 τα έχω ξεχάσει ήδη!

Ψάχνοντας πέτυχα τα:
Sony DAV-DZ280: ~200
Samsung HT-TZ325R: ~250
Philips HTS3373/12: ~250
LG HT554TH: ~270
Philips HTS3377W/12: ~300
Όλα τα παραπάνω σε τι διαφέρουν μεταξύ τους?

Και για άμεση σύγκριση με το DDWG800 το:
Sony DAV-DZ880W: ~385 (Αυτό τι λέει γιατί μάλλον είνα το μόνο που μου κίνησε το ενδιαφέρον σε σχέση με το WG800)

Καταλαβαίνεται ότι τα έχω κάνει μπάχαλο έτσι??? :-(
Απλά από τη στιγμή που είχα στο μυαλό μου ότι με ~250 (βλ. z-5500) θα έκανα τη δουλειά μου και τελικά δεν κάνουν, ψάχνομαι λίγο παραπάνω, είτε για κάτι στα ίδια χρήματα (<300), είτε αν τελικά υπάρχει μεγάλη διαφορά (ακουστική αλλά και με μελλοντική βλέψη πχ. blu-ray) να πάω και στα 400 αλλά να αξίζει όντως!

Ευχαριστώ πολύ για ακόμα μια φορά...!!!!!!!!

Mακριά απο αυτά! Έχω "καεί" 2 φορές!