Ηχοσύστημα Φοιτητή

Πολύ καλά σκέφτεσαι και πράττεις φίλε μου!

Απλά τώρα κάνε λίγο υπομονή μήπως προτείνουν τα παιδιά και κάποιες άλλες λύσεις και εσύ αποφασίζεις στο τέλος, το καλύτερο για σένα.

:a0210:

Re: Απάντηση: Ηχοσύστημα Φοιτητή

Τhanx Μιχάλη! :2thumb22sup:

Eίχα στο μυαλό μου τα Μ Audio AV 30 που ενδιέφεραν και μένα.

SP_AV40_AV30.jpg

AV30-Back.jpg

To volume λοιπόν δεν είναι έντασης, αλλά gain?

Παρεμπιπτόντως σχεδόν όλα τα ενεργά γραφείου που θυμάμαι να είιχα (τύπου altec, logitech) είχαν vοlume έντασης κανονικό.
Προφανώς μόνο στα επαγγελματικά υπάρχει αυτός ο κανόνας, όπως λες. Ή ούτε σε αυτά?

:ernaehrung004:
Για την M-Audio σε ηχεία έχω πολλές επιφυλάξεις. Εάν πρόκειται για σένα, νομίζω θα ήθελες κάτι καλύτερης ποιότητας, νομίζω.

Πάντως, απ' ότι βλέπω τα συγκεκριμένα έχουν ένα ενιαίο Volume που ελέγχει και τις δύο μονάδες. Δεν είναι όμως ενεργά με την αυστηρή έννοια του όρου. Κατατάσσονται στην κατηγορία αυτοενισχυόμενα και μάλιστα υπολογιστών.

Η διάκριση είναι "ψιλά γράμματα", αλλ' αξίζει να την αναφέρουμε.

Το κοινό στοιχείο και στις δύο κατηγορίες ηχείων είναι πως περιέχουν ενισχυτές στο εσωτερικό τους. Η διαφορά είναι η εξής:
-Τα ενεργά δέχονται σήμα Line στην είσοδο, το οποίο εν συνεχεία τροφοδοτεί ένα ενεργό Crossover που διαχωρίζει το σήμα σε περιοχές συχνοτήτων και εν συνεχεία το διαχωρισμένο σήμα οδηγεί δύο ή περισσότερους τελικούς ενισχυτές, από ένα για κάθε μονάδα μεγαφώνου.

Τα αυτοενισχυόμενα δέχονται σήμα Line στην είσοδο, το οποίο εν συνεχεία τροφοδοτεί ένα τελικό ενισχυτή που κατευθύνει την έξοδο του προς ένα παθητικό Crossover που στη συνέχεια στέλνει το διαχωρισμένο σήμα στις επί μέρους μονάδες.

Τελευταία παρατηρώ μία καινούργια τάση: Αυτοενισχυόμενα ηχεία που περιέχουν μία στερεοφωνική είσοδο και συνδέονται αναμεταξύ τους, όπως αυτά που αναφέρεις.

Απευθύνονται στην Consumer αγορά των υπολογιστών και των gadgets (ipod κλπ), για εκείνους που θα ήθελαν ίσως κάτι πιο ποιοτικό.

Δεν είναι άσχημα, αρκεί να ξέρουμε τι ψάχνουμε...

Κατάλαβα Μιοχάλη :grinning-smiley-043

Βασικά τα κοίταζα πριν καιρό και προτίμησα τα οικονομικότερα logi με sub, μιας και στο συγκεκριμένο pc δεν υπάρχουν ηχητικές απαιτήσεις και στον ίδιο χώρο υπάρχει κι άλλο σύστημα.
Συμφωνώ δε απόλυτα με την προτροπή να ξέρουμε τι ψάχνουμε.

-bye-

Re: Απάντηση: Ηχοσύστημα Φοιτητή

Αν δεν κανω λαθος η klipsch ειχε παλιοτερα και καποιες καλλιτερες σειρες ηχειων για p.c Ετυχε να ακουσω πριν χρονια καποια ηχεια της -δεν θυμαμαι μοντελο] και πραγματικα ηταν αξιοπρεπεστατα.

Νομίζω Πέτρο ότι το μοντέλο (το συγκεκριμένο) δεν έχει αλλάξει. Το'χε αγοράσει φίλος πριν πάνω από 5 χρόνια, σε μια εξωφρενική τιμή τότε (400+ ευρώ), και ήταν ένας από τους λόγους που το διάλεξα, λόγω της μαρτυρίας του (και της αξιοπρεπούς διάρκειας ζωής). Απλά η Klipsch το έχει βγάλει και σε μια wireless έκδοση πιο πρόσφατα, που, προσωπικά δε με ενδιέφερε καν να ψάξω πως αποδίδει.