ηχοσύστημα κατευθείαν από αποθήκη

mutron

New member
12 October 2007
50
Καθώς έψαχνα στο υπόγειο βρήκα έναν παλιό ενισχυτή και ηχεία που είχα στο λύκειο:
- Kenwood KA-1010
- Audio Spectrum CM2 (τριών δρόμων)

Τα συνδέσα με τον υπολογιστή για να ακούω μουσική και μου άρεσε πολύ ο ήχος (σημείωση: δεν έχω καλό αυτί, τα προηγούμενα ηχεία μου ήταν κάτι logitech Z-4i).

Ερώτηση:
1) Ξέρει κάποιος τον ενισχυτή και τα ηχεία και εάν μπορώ να βρώ πουθενά manual ή κάτι τέτοιο?
2) Έχει κάποιο νόημα να πάρω κάποιες βάσης για τα ηχεία? Θα έχει κάποιο εμφανές (ακουστικά) αποτέλεσμα?
3) Αυτήν την στιγμή τα συνδέω με ένα πολύ παλιό καλώδιο χαλκού (για ρεύμα). Θα βοηθούσε εάν χρησιμοποιούσα κάτι καλύτερο?

Sorry για τις άσχετες ερωτήσεις, αρχάριος είμαι :)

Και πολύ καλά έκανες που έψαξες την αποθήκη. Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να κρίνεις, το γεγονός ότι σου αρέσει ο ήχος για αρχή είναι το καλύτερο σημάδι ;-)
Όσον αφορά τα ηχεία & ενισχυτικά όλο και κάποιος θα ξέρει περισσότερα από το google.
Η ποιότητα των συνδέσεων σίγουρα παίζει ρόλο.
Η τοποθέτηση επίσης είναι σημαντική ειδικά για τα πρίμα. Αλήθεια έχεις αρκετό χορό για να τα τοποθετήσεις ή το θεωρείς προσωρινή λύση?

Να προσθέσω μόνο ότι τα πολύ παλιά καλώδια γίνονται σαν...παξιμάδια δηλαδή σπάνε.Θα πρέπει να πάρεις κάποιο άλλο καινούργιο.

Re: Απάντηση: ηχοσύστημα κατευθείαν από αποθήκη

οξείδωση και αλλοίωση των χαρακτηρηστικών του χαλκού και του κάθε υλικού.

Να προσθέσω μόνο ότι τα πολύ παλιά καλώδια γίνονται σαν...παξιμάδια δηλαδή σπάνε.Θα πρέπει να πάρεις κάποιο άλλο καινούργιο.

Αν τα AudioSpectrum είναι τα CM2-2 (woofer, tweeter, s.tweeter της SΕΑS, bass reflex πίσω), πειραματίσου πρώτα με βιβλία κλπ, για να καταλήξεις σε βάσεις από 30 έως 45 cm μάλον, αναλόγως προσωπικών προτιμήσεων στα μπάσα.