Ηχοσύστημα με "χαμηλές" απαιτήσεις.

όπως έγραψα παραπάνω δεν έχω παράπονο

όταν τα πρωτοέβαλα στους 20 πόντους από τον πλάγιο τοίχο μπούμαραν, τα απομάκρυνα και τώρα είναι εντάξει, δίνοντας μια απολαυστική αίσθηση πλήρωσης του χώρου ΚΑΙ στις χαμηλές εντάσεις

βέβαια δεν υπάρχει χαϊφιντελίστας που αν έλθει σπίτι μου και δει την ταμπέλα cerwin vega θα επαινέσει τον ήχο τους, κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το κοράνι :cool4:

Το ποιός ήχος είναι καλός-μέτριος-κακός έχει να κάνει με τα αυτιά του ακροατή. Είναι υποκειμενικό δηλαδή. Και η κρίση του ακροατή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εμπειρία που έχει. Αυτά είναι γνωστά τοις πάση.

Το αν ακούγονται καλά ή όχι τα 12ρια μεγάφωνα στα 15 τετραγωνικά, οδηγούμενα από πολυκάναλο Yamaha, το ξέρεις μόνο εσύ εφόσον κανένας άλλος δεν τα έχει ακούσει και σε πιστεύουμε ότι και να πεις, γι' αυτό μην αγχώνεσαι.

Last edited:
Επανέρχομαι στο θέμα, καθώς ο αγαπητός νάκας δεν σκοπεύει να φέρει cerwin vega...
Οπότε από τις ακροάσεις ξαναάκουσα τα Roister Symphony 9 που μου είχαν κάνει εντύπωση την 1η φορά που τα χα δει. Πάρα πολύ καλές μεσαίες (σε σημείο που να ξεχνάω την απαίτηση για χαμηλό).
Γιατί δεν εμφανίζεται πουθενά online? Είναι αποσυρμένο ή καινούργιο?

Τελικά τα Melody 9 είναι ειδική κατασκευή μόνο για τα mediamarkt (Tweeter: 1x25 mm, mid 2x140mm, woofer 2x210mm, με ευαισθησία 93dB/Wm). Έως αυτή την κατηγορία τιμής δεν έχω εντοπίσει κάτι άλλο. Ανεβαίνοντας αρκετά παίζουν τα JBL ES90 αλλά σε διπλάσια σχεδόν τιμή.

Θα προσπαθήσω να βρω και τα φθηνότερα που έχω εντοπίσει για ακρόαση, αν και δε νομίζω να έχουμε και καμιά έκπληξη.
http://www.apothema.gr/Product/5-1-69-50918/Eltax/Concept_400.html
http://www.euri.gr/online/index.php?target=products&product_id=29993

Γειά χαρά! Τα Roister Melody 9 τα έχω ακούσει και εγώ σε Mediamarkt και Saturn στα οποία δεν πηγαίνω ποτέ για αγορά ηχείων αλλά σαν Hi-fiντελάς πάντα απο περιέργεια και μόνο ρίχνω μια ματιά τι παίζει και στον χώρο ακροάσεων.Το ηχείο με ενθουσίασε με τον γεματο και γλυκο ήχο του.Πράγματι μπορει να μην έχει το "μαγικων υλικών" τουίτερ η το τέλειο ξύλο καμπίνας που να είναι και σαν έπιπλο...αλλά νιώθω οτί έχει την ουσία στον ήχο (πάντα στην τάξη και κατηγορία στην οποία ανήκει).Έκανα μια ψιλοέρευνα για τα μεγάφωνα που φοραέι και βρικα στοιχεία για το Tweeter και τα midrange, για τα Woofer δυστυχώς δεν βρήκα κάτι.To tweeter το φορούσαν και παλια τα Roister Emphasis 30 (κοντα στο 2000-2002 πρεπει να ήταν η σειρά αυτη).Όσον αφορά τα midrange αν δεν κάνω λάθος τα φοράνε όλα τα ηχεία της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ σειράς Emphasis.Πολύ καλό ηχειάκι και σκέφτομαι σοβαρά την αγορά του.Αυτη την στιγμή ακούω απο B&W 603 S2.Τα έχει ακουσει κάποιος άλλος να μας πέι την γνώμη του? ή ξέρει κανεις αν έχει γινει σε κάποιο περιοδικό REVIEW για αυτά τα ηχεία?

Re: Ηχοσύστημα με "χαμηλές" απαιτήσεις. (solved)

Τελικά αφού πήραμε τον χώρο έτσι...

Και αδειάσαμε μερικές κούτες με αμερικάνικο πεντιγκρί "made in china"

Καταντήσαμε το χώρο μας έτσι...

Μας λείπει ο ενισχυτής τώρα (a.k.a. πήρα διακοσμητικά για την τηλεόραση).

Είμαι σχεδόν αποφασισμένος για τον Yamaha RX-797. Εναλλακτική λύση ο Harman Kardon 3490 (με συν τις ψηφιακές εισόδους και πλην την εμφάνιση).

Αντιδραστικό σενάριο... αγορά για τώρα ενός π.χ. behringer 1500 και συνδυασμός με μικρό πολυκάναλο αργότερα (όπου αργότερα 2 χρόνια και βάλε).
Πηγή προς το παρόν το htpc. Αλλά θα ανεβάσω κάποια στιγμή τη συλλογή βινυλλίων του πατέρα...

φιλε με το που διαβάζω το πρωτο σου για μπάσο πριν παιξει και βλέπω τις αντιστοιχες φωτόμε τα αρχικά ηχεία...πηγε το μυαλό μου στη δεκαετια του 80 στο αφράτο μπάσο και συγκεκριμένα σε αυτα που βλέπω στη τελευταία σου φωτό
Θυμαμαι τοτε τα λεγαμε ''μπιτατα'', αυτά και τα infinity (οχι τα σημερινα)
Βγαίνουν ακόμα???
τα ειχα και εγω καποτε, δεν ξερω αν ειναι τα ιδια αλλα ιδια μοιαζουν

καλες μουσικές να εχεις

και αν μπορείς σε παρακαλώ μη του βαλεις τον Yamaha
Αν ΑV ή harman Kardon ή Marantz σε αυτα τα λεφτά για να ακους μουσικούλα

Αααααααααααααα

δε το´χα δει αρχικά

ειναι με το δισκόφρενο η ζάντα!!!!!!!!!!!

αξιος, αξιος

....αν και ζημια μου θυμίζει

Με τα συγκεκριμένα ηχεία δεν σου χρειάζεται τόση ισχύς...

Κοίτα από ότι έχω δει, το συγκεκριμένο ηχείο πολλοί το οδηγούν με nad 372. Καλός, χρυσός αλλά πολλά τα αργύρια ρε γμτ.

αν περιμένεις και εχεις διαθεση, σε μεταχειρισμένα μπορείς να βρεις καλά πραματα

μη πας σε μπερι γιατι ειναι ευαισθητο το ηχείο, δεν θελει πολλα βατ

και αν μπορείς σε παρακαλώ μη του βαλεις τον Yamaha

Γιατί αυτό?
Επειδή στις ακροάσεις που χω κάνει οι yamaha που "κάθονται" καλύτερα στο αυτί σε διάφορα ηχεία.

ειναι με το δισκόφρενο η ζάντα!!!!!!!!!!!

αξιος, αξιος

....αν και ζημια μου θυμίζει

Ανάβαση Πάρνηθας, 2 ζάντες off.

Ο Yamaha εντυπωσιαζει αρχικά με την ατακα του χαμηλα και την τόνωση ψηλα αλλα ειναι κουραστικός...

εισαι τρεχαλιάρης????

Δεν ειναι κακη χαμηλα γιαυτό εντυπωσιαζει

ψηλα πιστευω ειναι το προβλημα με τους γιαμαχα και γενικά η αισθηση τους οτι ακους ''ηλεκτρονικά'' γιαυτο κουραζουν τουλαχιστο στα αφτια μου