ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ περιπου 2000 Ε

BABLAN

Established Member
14 January 2008
295
Φίλοι μου θα ήθελα τη γνώμη σας για το στήσιμο ενός αξιοπρεπούς ηχοσυστήματος, (ηχεία δαπέδου, ενισχυτής, CD player) με συνολικό κόστος περι τα 2000 Ε. Ο χώρος είναι διαστάεων 4m x 5m περίπου. Ίσως χρειαστεί και ενα πικαπ. Ευχαριστώ.

στις καινουριες τιμες που εχει φερει ο κ. Κοψιας δεν υπαρχει κανεις ενδοιασμος

Creek Evo II ενισχυτης και cd στα 1100 ευρω, Roister 8.2 στα 700 ευρω και ενα Pro-ject RPM το μοντελο των 200 ευρω (δεν θυμαμαι ποιο ειναι)

Τα Roister νομίζω είναι λιγο κουραστικά, φασαριόζικα; το Creek Evo II δεν ξέρω τι είναι. Λίγη βοήθεια. :chinscratch:

Νομίζω οτι η πρόταση που σου έhttp://www.tonepublications.com/magazine/toneaudio-magazine-issue-15/κανε ο φίλος Τyler Durden είναι απο τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη μαζι με τα ηχεία epos όμως.
Στο θέμα του πικάπ θα σου πρότεινα νια υπερβασούλα εαν εχεις φυσικά σκοπό να ασχοληθείς σοβαρά με την επιλογή του pro-ject Xpressiion III (420 ευρώ περίπου) με μια αξιοπρεπή κεφαλίτσα (άλλα 150) και το phono box mm (50) συνδυασμός πολύ δυνατός που θα σε καλύψει για πολλα χρόνια η γιατί όχι για πάντα αφου πρέπει να πας στο ενάμισι χιλιάρικο για πικάπ-phono-κεφαλή για να τον ξεπεράσεις.
Επιμένω στο θέμα του αναλογικού κΑι καλύτερα να περιμένεις λίγο παραπάνω για να πάρεις πικάπ παρά να τσεποφαγουρίζεσαι παλι σε λίγο καιρό.
Όλα και το setup αλλα και τα pro-ject θα τα βρεις και θα τα ακουσεις στο κατάστημα του κυρίου κοψιά και πιστεύω πως θα καταλάβεις γιατί στα προτείνουμε.

Last edited:
φιλε Gort το σκεφτηκα για epos αλλα ηθελα να μεινω αυστηρα στο οικονομικο οριο που εθεσε ο φιλος. Για 20τμ πρεπει να μπει ή βασης μεγαλουτσικο, με 6.5αρι μεγαφωνο, ή μικρο βασης, και δυστυχως για κατι τετοιο σε Epos, ξεφευγει η τιμη. Καθε δυνατοτητα υπερβασης ευπροσδεκτη

Αν έχεις δίσκους αξίζει να αγοράσεις και καλύτερο πικάπ. Αν δεν έχεις, μην ασχολείσαι και φας από τον προϋπολογισμό των άλλων.

φιλε Gort το σκεφτηκα για epos αλλα ηθελα να μεινω αυστηρα στο οικονομικο οριο που εθεσε ο φιλος. Για 20τμ πρεπει να μπει ή βασης μεγαλουτσικο, με 6.5αρι μεγαφωνο, ή μικρο βασης, και δυστυχως για κατι τετοιο σε Epos, ξεφευγει η τιμη. Καθε δυνατοτητα υπερβασης ευπροσδεκτη

ή μικρο δαπεδου εννοουσα. Ο φιλος λοιπον μπορει να παρει ενα καλυτερο πικαπ κανοντας και μια σχετικη οικονομια στα ηχεια και γλιτωνοντας 100 ευρω ριχνωντας μια ματια στα Kef iq50 SE, βελτιωμενη εκδοση των iq50 που ειναι πραγματι ενα πολυ καλο ηχειο και ιδανικο για το χωρο του.

Eδώ θα διαφωνήσω.
Καλύτερα να πάρει καλύτερα ηχεία και καθόλου πικάπ προς το παρόν παρά να εξοικονομήσει 100 ευρώ που θα του στοιχίσουν πολύ σε ήχο για να προσθέσει άλλη μια πηγή.
Εγώ θα έπαιρνα τον καλύτερο ενισχυτή και ηχεία που θα μπορούσα, ένα αξιοπρεπές cdplayer και θα επαιρνα αγότερα ενα καλό αναλογικό setup σαν κιαυτό που προανέφερα ΜΟΝΟ αν ενδιαφερόμουν σοβαρά για το βινύλιο η αν μπορούσα θα έκανα την υπέρβαση για να το πάρω τώρα ειδάλως σαν "παιχνίδι " δεν αξίζει τον κόπο.
Καλύτερα να δώσει ο φίλος το διακοσάρι του RPM1 γα ένα logitech squeezebox που είναι πολύ πιο πρακτικό παιχνίδι.
Αλλα πρώτα ο ενισχυτής και τα ηχεία! δεν φτιάχνουμε μια κούρσα με μηχανή και ρόδες απο YUGO..

και εγω μαζι σου ειμαι. Απλα ο ανθρωπος δεν εχει διευκρινησει αν το οριο που εθεσε ειναι απολυτο οριο και δεν μπορει να παει παραπανω. Αν οντως μπορει μετα απο λιγο καιρο να εξοικονομησει κι αλλα χρηματα για αγορες μηχανηματων , τοτε ναι να κανει αυτο που λες.

Αν ομως μας λεει οτι "παιδια κοιταχτε, αυτα ειναι τα λεφτα, δεν υπαρχει περιθωριο για αλλα" τοτε το ζητουμενο ειναι ο καλυτερος συνδιασμος που μπορει να αγορασει με αυτο το budget

Ας μας πεί λοιπόν ο ίδιος τις προτεραιότητες του γιατι μάλλον τον πελαγώσαμε λιγάκι...

Λοιπόν BABLAN;..

Last edited:
Φίλοι μου ευχαριστώ για την ενασχόλησή σας με το θέμα μου. Ημουν απασχολημένος. Λοιπόν: (1) τα 2000 E είναι για ενισχυτή, cdplayer, ηχεία. Το πικάπ μπορεί να μείνει για μετά. (2) Τα Roister, απο καποια φθηνότερα μοντέλα που έχω ακούσει, τα βρίσκω λίγο σκληρά και επειδή ακουγόταν πολύ λεπτομέρεια...στα πριμα, ήταν κάπως κουραστικά. Γι' αυτό και το σχόλιο φίλε Tyler ? Durden. Τώρα τα 8.2 ίσως είναι υπεράνω τέτοιων φαινομένων.

αν μιλας οτι ακουσες τα Εmphasis, αυτα αστα ειναι μια αλλη ιστορια... και με τα 8.2 εχουν τοση σχεση οσο εχει ο Βυντρα με τον Πουγιολ...

αν μιλας οτι ακουσες τα Εmphasis, αυτα αστα ειναι μια αλλη ιστορια... και με τα 8.2 εχουν τοση σχεση οσο εχει ο Βυντρα με τον Πουγιολ...

OK. O Advance MAP305 II τι λεει, σε σχέση με αυτόν που προτείνεις; με τι ηχεια θα μπορούσε να συνδυαστεί; τα kef IQ50 μου φαίνεται να υστερούν λίγο σε όγκο-χαμηλό. τα έχω ακούσει. Απο epos δαπέδου για πια μιλάμε;

ο ογκος και το χαμηλο που βγαζουν τα ηχεια ειναι συναρτηση του χωρου που τα βαζεις. Τα συγκεκριμμενα στο χωρο σου θα χουν μια χαρα μπασο.

Εμενα ο Advance δεν μαρεσει. Ειναι υπερβολικα "στρογγυλος", υστερει πολυ σε αναλυση και ειναι υπερβολικα γλυκος για τα γουστα μου. Μου ειχε κανει εντυπωση οταν τον ειχα ακουσει και οι υποψιες μου επιβεβαιωθηκαν οταν σε review του Whathifi.com, βρεθηκε καποιος να ακουσει αυτα που ακουσα και γω. Σκεφτηκα μηπως ειμαι τρελλος εγω, γιατι το μηχανημα ειναι στο χιλιαρικο... Δεν ειμαι τελικα, σε αυτα τα λεφτα υπαρχουν καλυτεροι. Αν αγορασεις ενισχυτη στο 1000ρικο μενουν 1000 για πηγη και ηχεια, και θα φτιαξεις ενα συστημα που θα ναι "αζυγιστο"

Ο advance είναι ένας μέτριος (το λιγότερο) ενισχυτής για τα λευτά του.

Φίλε BABLAN πρέπει να βγείς έξω να ακούσεις μερικούς συνδυασμούς και να σχηματίσεις δική σου άποψη, ότι κιαν σου λέμε εδώ αν δεν ιδρώσεις λιγάκι κυνδυνεύεις να κάνεις λάθος επιλογή (για εσένα).

Τέλος μην πέσεις στην παγίδα και περιμένεις θαύματα στα λευτά που διαθέτεις κοιτα να πάρεις εναν ήχο δυναμικό γεμάτο σε όλο το ακουστικό φάσμα και αρκετά ξεκούραστο και μουσικό (αυτά είναι και το 80% της απόλαυσης) μεταξένιες χροιές,μεγάλες αναλύσεις,και "μπάσα απ'τον Άδη" μόνο σαν στοιχεία εντυπωσιασμού και παγίδες μπορουν να αποτελέσουν σε αυτή την κατηγορία.

Λοιπόν να κοιτάξεις και την σειρά AS700 της ΥΑΜΑΗΑ και τα φθηνά της Marranz και της pioneer που είναι εγγυημένες λύσεις και αν δεν σε ενοχλεί η κινέζικη προέλευση υπάρχει και το οικονομικό σύστημα της ΧΤΖ με ήχο πραγματικά απίστευτο για τα 2 χιλιάρικα που ζητάει και πραγματικά επιβάλλεται μια ακρόαση.

Καλές βόλτες στα μαγαζιά.

Last edited:
Σας ευχαριστώ και πάλι. Για EPOS αν πούμε, για ποια μιλάμε; Θα ήθελα επίσης μια γνώμη για τον ενισχυτή NAD C355BEE και το PIONEER PD-D6MK2-K cd plaiyer, σε σχέση με τα CREEK EVO 2. Και απο πλευράς αξιοπιστίας :SFGSFGS5:

Σας ευχαριστώ και πάλι. Για EPOS αν πούμε, για ποια μιλάμε; Θα ήθελα επίσης μια γνώμη για τον ενισχυτή NAD C355BEE και το PIONEER PD-D6MK2-K cd plaiyer, σε σχέση με τα CREEK EVO 2. Και απο πλευράς αξιοπιστίας :SFGSFGS5:

τα creek στο εξωτερικο εχουν τη διπλασια τιμη απο αυτα που αναφερεις και ειδικα στον ενισχυτη ειναι ετη φωτος μπροστα ο Creek. Το cd της Pioneer το χω στην κατοχη μου και ειναι υπεροχο με πολυ αναλογικο ηχο αλλα καλυτερα το σετακι που σου προτεινα που ειναι και ματσαρισμενο.

Ωραία λοιπόν. Θα δω σοβαρά τα Creek. Για τα EPOS τι λέτε; και ποιά; (δαπέδου)