Προσωπικά, πιστεύω ότι «μετράει» πάρα πολύ και η πηγή.
Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο πάντα, πιστεύω ότι αν καταφέρουμε το ηχείο μας να συμπεριφερθεί ως μεγάφωνο στην καμπίνα που λέγεται χώρος, τότε είμαστε «ευτυχισμένοι»!
Συνδυασμοί ενισχυτή-ηχείου, που έχουν «καθίσει» καλά στα αυτιά ΜΟΥ, είναι:
Musical Fidelity 3.5-Triangle Antal:
Συνδυάζοντας τα “ελαττώματα” του καθενός, βγαίνει ένας ήχος αποδεκτός, χωρίς να έχεις αδειάσει το λογαριασμό σου στην τράπεζα.
Θέλει προσοχή στην τοποθέτηση των ηχείων, εύκολα μπορεί να γίνει προβολικό το μεσοχαμηλό,
Hegel H 200- ATC 40:
Η ακουστική ανάρτηση, ταχύτατη, σε συνδυασμό με το «βάρος» και την ισχύ του ενισχυτή, αποτελεί ένα σύνολο πολύ «δυνατό» με ελάχιστους περιορισμούς στο χώρο χάρη στην κλειστή καμπίνα των ATC.
Ταυτόχρονα, ο κοινός τρόπος σκέψης των κατασκευαστών περί ήχου, πως «πρέπει» να ακούγεται, ενώνει την Αγγλία με τη Νορβηγία με μία ισχυρή μουσική γέφυρα.
Τα «μείον» νομίζω ότι φαίνονται από τους χαρακτηρισμούς «βαρύς» για το Hegel και ισχύ για τα ATC.
Από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς.
Symphonic Line RG-9-ProAc 1, 5:
Κάποτε, μόνο που σκεφτόμουν αυτό το συνδυασμό έβγαζα… σπυράκια.
Τελικά μεγάλη μπουκιά φάε, σκέψεις χωρίς δοκιμή μην κάνεις!
Μόλις τα συνέδεσα μεταξύ τους, δάγκω(θ)α τη γλώ(θθ)α μου και τα… αυτιά μου.
Όχι, δεν είναι συνδυασμός που θα παίξει ήχους όπως Timbaland, 50Cent, Rihanna και να σε κάνει να «χτυπηθείς» από το χαμηλό, θα σου κολλήσει το στομάχι στην πλάτη, αλλά έως εκεί που θα «κατέβει» θα το κάνει χωρίς υπερβολές, «καθαρά», περνώντας τη μελωδική γραμμή (ορίστε?) των κομματιών.
Αυτό που εκτίμησα τελικά, ήταν η «μουσικότητα» (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο) αυτού του συνδυασμού, πάντα μου έβγαζε το “θετικό” του τραγουδιού.
AudioNet Pre I/Amp I- Audio Physic Scorpio:
Δύο εταιρείες «αμφιλεγόμενες» στα φόρουμ, ειδικά η δεύτερη, των ηχείων, όμως ο συνδυασμός τους αξίζει πολλά.
ΚΑΙ ως μουσική ΚΑΙ ως αξία κτήσης.
Λίγο προσοχή θέλουν στο στήσιμο τα ηχεία και καλώς ήρθατε σε ένα σύστημα που μπορεί να καλύψει τις καθημερινές μας αναζητήσεις.
Densen Beat200/300-Elac Fs 207:
Συνδυασμός, που για εμένα είναι πιο ισορροπημένος από τον πρώτο που έγραψα, είναι όμως και πιο ακριβός.
Το βρίσκω πολύ «τίμιο» για τα χρήματα που ζητάει, ανοιχτός ήχος, πασπαρτού, καλύπτει και το πάρτι και τις «ανησυχίες» ενός μουσικόφιλου (αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον όρο).