Ιδανική αγορά 48-50'' μέχρι 600-700 από κουμπάρους

giorgostri

New member
16 October 2007
61
Καλημέρα παιδιά και καλή εβδομάδα,

Με δεδομένο πως ο γάμος δεν είναι ποτέ από μόνος του αρκετό δώρο για τους νεόνυμφους, ως κουμπάροι σκεφτήκαμε να τους προσφέρουμε και μια διέξοδο χαλαάρωσης και αποχαύνωσης για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Με δεδομένο πως ο ΕΝΦΙΑ κι οι λοιπές φορολογικές δυνάμεις έχουν περιορίσει το αρχικό μπάτζετ στα 600-700 , θα ήθελα την τεχνική σας γνωμοδότηση και συμβουλευτικές προτάσεις για ένα από τα παρακάτω μοντέλα:

Panasonic TX50AS650 (το site της Panasonic μας άφησε χρόνους εσχάτως)
Samsung UE48H6200
LG 49LF630V

Υποθέτω πως όλες είναι στα 50hz (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), η δε πρώτη είναι πιο ακριβή επιλογή, αλλά λόγω γνωστού θα τη βρούμε φτηνότερα, γι' αυτό κι εντάσσεται στις επιλογές (μάλιστα αρχικά ήταν η πρώτη).

Καταρχάς τα παραπάνω μοντέλα τα ανέφερα ενδεικτικά, έχοντας διαβάσει ορισμένα πράγματα εδώ μέσα και επειδή κινούνται στο ύψος τιμής που προανέφερα, αλλά είμαι ορθάνοιχτος για αντιπροτάσεις, έτερα μοντέλα που ενδεχομένως να υπερτερούν.

Αυτό που θα με ενδιέφερε πρωτίστως είναι να διαθέτει ένα καλό media player, μια και οι περισσότερες ταινίες θα προέρχονται από εξωτερικό σκληρό. Υπάρχει ενισχυτής κι αργότερα θα προστεθούν και ηχεία για καλύτερη απόλαυση. Φυσικά ζητούμενο η καλή ποιότητα της εικόνας. Λίγα αθλητικά για τον βάζελο γαμπρό κι αρκετές ταινίες για την ευτυχισμένη νύφη. Το smart χαρακτηριστικό δεν είναι must, αλλά ό,τι προσφέρεται καλοδεχούμενο.

Ευγνώμων για κάθε άποψη/πρόταση/σχόλιο που θα βοηθήσει ένα ζευγάρι να μην διαλύσει πρόωρα τη γαμήλια αρμονία του!

Το 1/4 των κουμπάρων,
Γιώργος

Η H6200 είναι 100 Hz, ενώ η 50" έκδοση είναι εντός budget. Η AS650 είναι εκτός budget.

Για την AS650 υπάρχει άκρη, οπότε εμπίπτει εντός μπάτζετ, γι' αυτό και μπήκε στο κόλπο (το αναφέρω και το αρχικό post).

Οπότε προκρίνεις Samsung ο ίδιος; Θα ήμουν ευγνώμων για τους λόγους.

Πάντα άξιος εύχομαι!
Η Samsung 50H6200 είναι εντός budget και λογική επιλογή για αυτά που ζητάς.

Συνήθως βέβαια, καποιος που γράφει εδώ για 50" χρειάζεται 55" οπότε με σεβασμό στην ειδική περίπτωση σου, θα θυμίσω ότι για απόσταση θέασης απο 3μ και πάνω, μια "φθηνή" 55" είναι καλύτερη λύση απο μια "καλή" 50"

ΑΝ η απόσταση είναι μικρότερη και η άκρη στην Panasonic καλή, ρώτα για αυτή ή αυτή η οποία υπάρχει και σε 55" και αν βρεθεί κανένα τελευταίο κομμάτι σε αντίστοιχη τιμή, αξίζει.

Να 'σαι καλά Ducksong για τις ευχές σου καταρχάς! :)

Αναφορικά με τις ίντσες/μέγεθος, ο γαμπρός υπήρξε απόλυτος πως οτιδήποτε πάνω από 50'', δεν χωράει στο έπιπλο/χώρο που έχει κατά νου να τοποθετήσει. Αμάν κάναμε να τον πείσουμε και για την αναγκαιότητα των 50''. Γενικά εκεί γύρω στις 48-50'' θα είναι σίγουρα κομπλέ, με δεδομένο πως αυτή τη στιγμή "ανέχεται" 32''. Έχουμε μπλέξει και με δυσκοίλια περίπτωση.

Την TX-48AS640 την είχα κατά νου και την είχα συστήσει ένανατι της 650, αλλά το θέμα είναι πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερη τιμή, μόνο από όσες η αντιπροσωπεία της Panasonic διαθέτει τη δεδομένη στιγμή, γι' αυτό και μένω μόνο στα μοντέλα του έσχατου καταλόγου. :(

Οπότε φίλε Μιχάλη την LG την αφήνεις εκτός και να μείνω είτε στην Panasonic, είτε στη Samsung από όσο αντιλαμβάνομαι.

To οτι η Samsung εχουν καλυτερο media player απο της Lg ειναι στα ορια του ανεκδοτου

Προσωπικά δεν έχω παρακολουθήσει τις έσχατες εξελίξεις, αλλά 2 χρονάκια πριν, από την έρευνα που είχα κάνει, η Samsung παρείχε μεγαλύτερη κάλυψη σε διάφορα format σε σχέση με την LG. Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο πως δε με ενδιαφέρει η γενική κατάσταση, αλλά τα συγκεκριμένα μοντέλα και ποιο μεταξύ τους υπερέχει, ας μην σταθούμε σε κρίσεις που αφορούν το σύνολο.

και να μείνω είτε στην Panasonic, είτε στη Samsung από όσο αντιλαμβάνομαι.

Δεν βλέπω κάποιο πλεονέκτημα της AS650 έναντι των LG και ιδιαίτερα της LF652.
Αν δε με απατά η μνήμη μου ο xavito εχει αναφέρει πιθανότητα για VA panel.
Και έτσι να μην είναι ips έχει και η AS650 με χειρότερο mediaplayer και έτη φωτός πίσω στο smart απο την LG του 2015 που είναι και φθηνότερη..

Θα σου μιλήσω μόνο για την LG 49LF630V γιατί την έχω εδώ και 1-2 μήνες.
Απ' ότι ξέρω είναι στα 800 PMI , H εικόνα της είναι πολύ καλή με πολύ καλό μαύρο και άριστη γωνία θέασης. Επειδή η άλλη μου τηλεόραση ήταν μια Samsung 40 που στον καιρό της έσκιζε , η αλήθεια είναι οτι στην αρχή μου ήταν λίγο δύσκολο να συνηθήσω τα πιο φυσικά χρώματα τηε LG , τώρα όμως θεωρώ ότι αυτά είναι τα πραγματικά και άρχισα να χαμηλώνω σιγά σιγά τα χρώματα της Samsung που τώρα είναι πλέον στο υπνοδωμάτιο.
Το player του παίζει τα πάντα από όσα δοκίμασα εκτός από αρχεία iso. Κατά τα άλλα έπαιξε χωρίς πρόβλημα αρχεία mkv 25-30 gb με DTS και από στικάκι και από εξωτερικό σκληρό.Εννοείται οτι παίζει κανονικά τους ελληνικούς υπότιτλους. Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερες τηλεοράσεις αλλά για τα χρήματα της νομίζω ότι είναι πολύ τίμια επιλογή. Ελπίζω να βοήθησα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ιδανική αγορά 48-50'' μέχρι 600-700 από κουμπάρους

Δυστυχώς τα μισά site αναφέρουν πως είναι IPS, κάποια VA, το επίσημο site βρίσκεται στην διαδικτυακή λήθη και είναι πιο απρόσιτο κι από το ντεκολτέ της Κατερίνας Θάνου. Άντε να βρεις άκρη.

Και πάλι...είναι καλύτερη τηλεόραση από την LF652 στην οποία έτεινα να καταλήξω;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ηλιθίως δεν ανέφερα πως παραπάνω μιλούσα για την 50CS630.

Πιθανότατα έχει VA panel η 50CS630 (η 40" έχει) και αξίζει σίγουρα τον κόπο να το επιβεβαιώσεις με το κονέ σου και να δεις και τι τιμή στη δίνει. Απο κει και μετά, δεν καταλαβαίνω γιατί προτιμάς την LF652V απο την Η6200, αν δεν χρειάζεσαι τις γωνίες θέασης, προτίμησε την Samsung.

Να σου πω την αλήθεια φίλε Ducksong (και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την προθυμία σας να ξελύσετε τους γρίφους μου) δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πως προτιμώ κάποια...ουσιαστικά προσπαθώ να κάνω σύνθεση των απόψεων που κατατέθηκαν και να βασιστώ στην εμπειρία σας και στην τεχνική σας επάρκεια. Αν κι εσύ πιστεύεις πως η συγκεκριμένη Samsung υπερέχει της LF652 και της 50CS630 (την οποία θα τσεκάρω ως τιμή), με χαρά θα στρέψω το ενδιαφέρον σε αυτήν. Αν και η νύφη χθες μόλις μου διεμήνυσε πως δύο Samsung της έχουν βγει ψιλοσκάρτες μετά από έναν χρόνο (αλλά δεν δίνω βάση σε τέτοιες στατιστικές ανοησίες).

Δεν μπορώ να ξέρω αν η Η6200 είναι καλύτερη απο την CS630 γιατί η τελευταία είναι πολύ καινούργια. Θα σου έλεγα πάντως ότι αν το κονέ είναι δυνατό, να προτιμηθεί η Panasonic για να υπάρχει και καλύτερη υποστήριξη σε περίπτωση που χρειαστεί.

Η σχετική αγωνία μου για την Panasonic είναι κυρίως οι media player δυνατότητες, άντε και τα smart χαρακτηριστικά (αν και δεν είναι η μέγιστη προτεραιότητα). Βάσει σχετικής ιστορικότητας, σε αυτόν τον τομέα τόσο η Samsung, όσο κι η LG, έχουν επιδείξει μεγαλύτερες κατακτήσεις. Γι' αυτό με βλέπεις κάπως διστακτικό.

Αμα το ζευγάρι βλέπει δυσευρετες ταινίες τέχνης απο ελληνικό και άλλους κινηματογράφους μικρών χωρών τότε υπάρχει θέμα με το τι αρχεία αναπαράγει η κάθε τηλεόραση.
Αν βλέπουν mainstream δε θα έχουν θέμα.