IΔΑΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ LCD

aekaras9

New member
22 June 2008
58
Για σας παιδια.Εχω 2 αποριες: 1)Ποια ειναι η ιδανικη αποσταση τηλεορασης LCD 32-37-40 ιντσες? και 2)Αν εχω ενα DVD Player το οποιο υποστηριζει 1080p μια LCD full HD και βαλω μια ταινια απλη θα μου μεγαλωσει την αναλυση? Θα την παιξει απλα χωρις καμια αλλαγη?

Για σας παιδια.Εχω 2 αποριες: 1)Ποια ειναι η ιδανικη αποσταση τηλεορασης LCD 32-37-40 ιντσες? και 2)Αν εχω ενα DVD Player το οποιο υποστηριζει 1080p μια LCD full HD και βαλω μια ταινια απλη θα μου μεγαλωσει την αναλυση? Θα την παιξει απλα χωρις καμια αλλαγη?

1. Νομίζω πως η απόσταση εξαρτάται από το υλικό που θα βλέπεις. Αν μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα η γνώμη μου είναι:

32: 2.00-2.50
37: 2.50-3.00
40: 3.00-3.50

2. Η τηλεόραση μπορεί να προβάλει μόνο στην ανάλυση της. Μία FullHD ότι σήμα και να της στείλεις θα το κάνει 1080p (αν χρειάζεται) και θα το προβάλει. Αν φυσικά της στείλεις 1080p από το DVD δεν χρειάζεται να κάνει καμιά μετατροπή η τηλεόραση, αλλά η μετατροπή γίνεται από το DVD player. Υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση πως όσο μεγαλύτερη ανάλυση στέλνεις από το DVD player τόσο το καλύτερο. Στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα εξαρτάται από το ποιο από τα δύο μηχανήματα (τηλεόραση, player) κάνει καλύτερα την μετατροπή.

Απάντηση: Re: IΔΑΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ LCD

Χοντρικα θα ελεγα...

32 -> 2 μετρα
37 -> 2.5 μετρα
42 -> 3 μετρα
46 -> 3.5 μετρα

Για HD oι αποστασεις αυτες ειναι ακομη μικροτερες. Η Sony για παραδειγμα προτεινει για την 46W4000 τα 2.2 μετρα ωστε η γωνια θεασης να ειναι 26 μοιρες.

Κοιταξε και εδω...

http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html

Βαλε 116 cm=46" να δεις τι θα σου βγαλει.

Απάντηση: Re: IΔΑΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ LCD

1. Νομίζω πως η απόσταση εξαρτάται από το υλικό που θα βλέπεις. Αν μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα η γνώμη μου είναι:

40: 3.00-3.50

σε 42" θα με βγαλεις εξω απο το σπιτι εσυ, γιατι εγω στα 2,5μ και τηλεοπτικο βλεπω ανετα. :D

δεν υπαρχουν "σταθερες" σε αυτα τα πραγματα,οπου το ευχαριστιεται ο καθενας μας γιατι απλα εξαρταται απο το σημα που δεχεται η τηλεοραση.
εαν της δωσεις καλο σημα και στα δυο μετρα βλεπεις ανετα σε 40".