Ιδανικος εξοπλισμος για ταξιδι -Τι να παρω, τι να αφησω

Εδώ Βλάση δεν είχαμε πάρει στο Όρος, που ήταν (ή τουλάχιστον προσφερόταν) ιδίως φωτογραφική εξόρμηση. Από το θέμα καταλαβαίνω ότι μιλάμε για φωτογράφηση στο παρασκήνιο ενός τουριστικού (ή ακόμη χειρότερα, επαγγελματικού) ταξιδιού.

Παιδες, τωρα που γυρισα θα σας πω τι θα παρω την επομενη φορα.

Μιλαω για φωτογραφια ταξιδιου σε χαλαρο ερασιτεχνικο επιπεδο, (με ποιοτητα οξυτητα και χρωμματα σαφως ανωτερα απο την LX3, που φαινονται ομορφες στο PC και την ΤV και που τις χαιρεσαι με φιλους), στο οποιο και εχω επιλεξει να παραμεινω γιατι με ευχαριστει πολυ σε αυτη τη φαση.

Τον 16-85VR για το 99% των φωτογραφιων και τον fisheye για το υπολοιπο 1% (το κερασακι στην τουρτα που και να λειπει ειναι οκ, αλλα αν υπαρχει ειναι .. 'κερασακι').

Ανεκαλυψα οτι το ισο μεχρι 1600 στην D7000 ειναι εκπληκτικο και το τριποδο δεν ειναι απαραιτητο αλλα ουτε και φακος με φ<3.
Καποιες φωτο (βλεπε νυχτα ζουμ κολοσσαιο) χρειαστηκε να τις τραβηξω 2 η και 3 φορες, αλλα τελικα το αποτελεσμα ηταν ικανοποιητικο.
Παραπανω ζουμ ισως να χρειαζοταν αλλα τα 16mb ειναι αρκετα για ενα καλο κροπ. Αν βεβαια πας για ειδικη αποστολη παιρνεις και ζουμ.
Τον 35αρι τον δοκιμασα 1-2 φορες και τον συγκρινα με το 35 του 16-85, αλλα τη διαφορα δεν μπορεσα να την δω.

Η τσαντα sling lowepro AW100 ειναι ιδανικη, μικρη, χωραει πολλα και εξαιρετικα βολικη. Πρωτη φορα δοκιμασα στην πραξη να την γυριζω απο την πλατη και να βγαζω/βαζω τον φακο, και δεν πιστευα ποσο ευκολο και βολικο ειναι.

Φυσικα το φυσητηρι, το βουρτσακι και το πανακι για καθαρισμο. Βεβαια και μια compact (LX3) για τις πολλες περιπτωσεις που η D7000 is too much to use..

Ηταν η πρωτη φορα εδω και ενα χρονο που εχω μπει στον κοσμο των dslr που αποφασισα να παρω την Nikon σε ταξιδι. Η ποιοτητα σε σχεση με την πολυ καλη μου LX3 ειναι κατι παραπανω απο φανερη. Κριμα που δεν την επαιρνα μαζι μου και νωριτερα.

Σας ευχαριστω ολους για την γνωμη σας.