Ιδέα για project...

BadCarma

Senior Member
16 May 2008
333
Σκεφτόμουνα εχθές πως θα ήτανε εάν έπαιρνα την παλιά μου Canon Powershot s1-iS των 2ΜΡ και έβγαινα για φωτογράφιση.

Νομίζω ότι θα είχε πλάκα εάν δηλώναμε ένα από τα 1α μας εργαλεία και «ξεχυνόμασταν» για κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες ανεξαρτήτως θεματολογίας. Άλλος με την παλιά DSLR του, άλλος με κάποια compact…

Έτσι για να σχολιάσουμε λίγο το αν και πόσο όλα αυτά τα τεχνολογικά καλούδια που κυκλοφορούν (στη θεματολογία περί εξοπλισμού γίνεται ένας χαμός από ανακοινώσεις νέων προϊόντων τελευταία) μας βοηθούν καθώς και το πόσο εμείς οι ίδιοι βελτιωθήκαμε.

Τι λέτε?

Μέσα!!

Φίλμ επιτρέπεται;

Τι θα λέγατε να έχει κάποιο χρονικό περιορισμό;

Ως την τάδε ημ/νία, ας πούμε

Να σου πω την αλήθεια σκεφτόμουνα για ψηφιακές γιατί εκεί είχαμε ένα τεράστιο άλμα από τα 2-3MP στις αρχές του 00' έως τα σημερινά - ακόμα και compact - "μεγαθήρια" με διψήφια MP, τετραψήφια ISO, IS-VR-MEGA OIS κλπ κλπ...

Τώρα όσον αφορά τον χρονικό περιορισμό τι να σου πω...Καλά θα είναι να έχουμε ένα χρονικό όριο αλλά...

Εργασία...Οικογένεια...

Δείξτε κάποια επιείκεια...Να έχουμε μια Α άνεση.

Ξέρω γω? Αν είναι παλιό :flipout:

Αν και προσωπικά θα προτιμούσα μόνο μηχανές.

Ας περιμένουμε να διαβάσουμε και καμία άλλη άποψη γιατί μας βλέπω να μένουμε μόνοι μας.

Στους δυο τρίτος δεν χωρεί - λένε - αλλά θα ψάξω να βρω την πρώτη μου ψηφιακή, μια HP 3mp που καταπίνει τις μπαταρίες σε περίπου 15 λεπτά (χωρίς φλας!)... Φωτογραφίες με αυτήν έχω σίγουρα, θέλετε να σας ανεβάσω?

Άμα δεν βαριέσαι ανεβάζεις 1-2 ενδεικτικά έτσι για να ζεσταθούμε.

Να σε θεωρήσουμε μέσα στο project για νέες?

Ερωτήσεις...

Θα τις έχουμε επεξεργασμένες ή ουδιέτς όπως της έβγαλε η μηχανή?

Και εάν δεν τις επεξεργαστούμε η επιλογή π.χ. ασπρόμαυρου από το menu της μηχανής θα θεωρείται επεξεργασία?

Εγω θα πρότεινα κάτι διαφορετικό. Να κάνουμε ενα μηνιαίο (η όποιο διάστημα θέλουμε) θεματικό πρότζεκτ. Να διαλέγουμε δλδ κάθε μήνα ένα θέμα και να βγάζουμε όλοι απο μια φωτογραφία σχετική με το θέμα αυτό. Νομίζω θα έχει ενδιαφέρον και θα έχουμε μονίμως ενα θέμα να φωτογραφίσουμε όταν δεν έχουμε ιδιέτερη έμπνευση. Θα παίρνουμε ιδέες απο τους άλλους και θα αναπτύξει κ την δημιουργηκότητα μας. Δεν ξέρω για σας αλλά εμένα τελευταία έχει αρχίσει να βόσκει...

^^
Πολύ καλή ιδέα αρκεί να είναι κάτι στο οποίο να μπορώ να συμμετάσχω και να μην υπάρχει στενό χρονικό όριο ώστε να προλαβαίνω ακόμα και σε περιόδους πίεσης της καθημερινότητας
Δυστυχώς την 1η μου ψηφιακή ούτε ξέρω που την εχω παρατήσει. Μια Canon 720 έχω για πιο παλια

Last edited:
Κατ' αρχήν επειδή σας το είπα ανεβάζω δύο:

attachment.php

attachment.php

Είναι όπως προανέφερα με μια Hewlett Packard 3,2mp. Κάπου την έχει καταχωνιάσει μια από τις κόρες μου...

Κατά δεύτερον, μου αρέσει η ιδέα με τα Θέματα. Ο μήνας είναι λίγο σφιχτός, το δίμηνο ίσως παραείναι λάσκα...

Θέματα? Να πω μερικά που έχω χρόνια ψύχωση?

Attachments

• Hpim0342 Res.jpg
    Hpim0342 Res.jpg
    147.5 KB · Views: 92
  • HPIM0397 Res.jpg
    HPIM0397 Res.jpg
    99.6 KB · Views: 92
Πολύ καλή ιδέα με τα θεματάκια

Εννοείται πως είμαι μέσα. Στο χρονικό όριο και φωτογραφικό μέσο δεν έχω πρόβλημα, απλώς δεν έχω ψηφιακή με λίγα megapixel.Κάτι θα γίνει όμως.

Προτείνω φωτογραφίες χωρίς κανενός είδους επεξεργασία. Να βλέπουμε τι λάθη κάνουμε. Ή να δημοσιεύουμε μια "πριν" και μια "μετά"

cacau:για πες...

Re: Απάντηση: Ιδέα για project...

Πολύ καλή ιδέα με τα θεματάκια

Εννοείται πως είμαι μέσα. Στο χρονικό όριο και φωτογραφικό μέσο δεν έχω πρόβλημα, απλώς δεν έχω ψηφιακή με λίγα megapixel.Κάτι θα γίνει όμως.

Προτείνω φωτογραφίες χωρίς κανενός είδους επεξεργασία. Να βλέπουμε τι λάθη κάνουμε. Ή να δημοσιεύουμε μια "πριν" και μια "μετά"

cacau:για πες...

Πόρτες - η πόρτα για μένα είναι κάτι περισσότερο από ένα αντικείμενο από ξύλο,γυαλί,μέταλλο,πανί ή ότι άλλο... Είναι αρχή και τέλος, πρόσκληση και εμπόδιο, ανοιχτή - κλειστή, συμπαγής ή διάφανη, διάτρητη, πολύχρωμη, οι παλιοί μεντεσέδες τρίζουν αλάδωτοι, η κάμερα της τράπεζας σε κοιτάει, σε κρίνει σαν ηλεκτρονικός πορτιέρης - εσύ ναι, εκείνος όχι, βγάλε τα γυαλιά σου, η ξύλινη μαντρόπορτα κλείνει μόνη της πίσω σου, καθώς η πέτρα κρεμασμένη στην τριχιά, την βροντάει μαλακά στους παραστάτες της ξερολιθιάς, κι εσύ βρίσκεσαι έξω στην παραλία - ή μέσα στην αγκαλιά της θάλασσας - ποιός ξέρει? κλίκ!

Μμμμ. καθόλου άσχημο.

Ν'αρχίσουμε από αυτό;

Προτείνω χρονικό περιορισμό το πρώτο 10ήμερο του Νοέμβρη. Τι λέτε;

Μπορούμε να ανεβάσουμε παραπάνω από 1 φωτογραφία;

Ψήθηκα χοντρά μιλάμε:2thumb22sup:

Μέσα με χίλια :ernaehrung004:
Η ιδέα της "πόρτας" είναι μια χαρά,

και όποιος δεν πάει καλά θα "φάει πόρτα" :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Kαι εδώ η πόρτα,
το λέει και το όνομα άλλωστε, Πορτάρα (Νάξος)

το 2005 με μια nikon coolpix 4100 χωρίς επεξεργασία

attachment.php

Attachments

• portara.jpg
    portara.jpg
    139.4 KB · Views: 49
Hlias καλή αρχή! Και νομίζω ναι, μπορούμε να ανεβάσουμε όσες θέλουμε, αλλά συγκρατηθείτε - το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν...

Last edited:
Η "πόρτα του Άδη" ή αλλιώς η κεντρική αίθουσα του νεκρομαντείου του Αχέροντα...

attachment.php

Fuji E550, 6mp, λίγο sharpening μόνο.

Attachments

• ΓŽβ€˜ΓŽΒ₯ΓŽβ€œ 05 226res.jpg
    ΓŽβ€˜ΓŽΒ₯ΓŽβ€œ 05 226res.jpg
    148.2 KB · Views: 50
Με την μηχανή τελικά ψαχνουμε για παλια ή ότι έχουμε?
Για επεξεργασία εγώ προσωπικά δεν έχω προβλημα μου αρέσουν πολύ κάποιες από αυτές που έχετε δημοσιεύσει αν και δεν εχω μπει ακόμα στα χωράφια αυτά (εκτός από crop).

Thnx σύντροφε,
μόνο μία είπαμε έχουμε; :ADFAD2:

Όσες θέλουμε, αλλά με φειδώ - παν μέτρον άριστον - σε λίγο θα βγούν οι πρόγονοι από την πόρτα που έβαλα :flipout: