Ιδέα για project...

Με την μηχανή τελικά ψαχνουμε για παλια ή ότι έχουμε?
Για επεξεργασία εγώ προσωπικά δεν έχω προβλημα μου αρέσουν πολύ κάποιες από αυτές που έχετε δημοσιεύσει αν και δεν εχω μπει ακόμα στα χωράφια αυτά (εκτός από crop).

Αν έχεις παλιά με αυτήν, ειδάλλως με ότι έχεις, όχι στους αποκλεισμούς και τις απαγορεύσεις!

Τώρα που το θυμάμαι... πόρτα ήταν η πρώτη φωτογραφία που τράβηξα και μου άρεσε... agfapan 100 στα Γιάννενα με zenith 11!
Πρέπει να πάρω σκάνερ γμτ

Εγω θα πρότεινα κάτι διαφορετικό. Να κάνουμε ενα μηνιαίο (η όποιο διάστημα θέλουμε) θεματικό πρότζεκτ. Να διαλέγουμε δλδ κάθε μήνα ένα θέμα και να βγάζουμε όλοι απο μια φωτογραφία σχετική με το θέμα αυτό. Νομίζω θα έχει ενδιαφέρον και θα έχουμε μονίμως ενα θέμα να φωτογραφίσουμε όταν δεν έχουμε ιδιέτερη έμπνευση. Θα παίρνουμε ιδέες απο τους άλλους και θα αναπτύξει κ την δημιουργηκότητα μας. Δεν ξέρω για σας αλλά εμένα τελευταία έχει αρχίσει να βόσκει...

+1 και απο μενα!Ειναι σαν τα γκρουπ που ελεγες στο flickr.
Τελικα τι κανουμε?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέα για project...

Πόρτες - η πόρτα για μένα είναι κάτι περισσότερο από ένα αντικείμενο από ξύλο,γυαλί,μέταλλο,πανί ή ότι άλλο... Είναι αρχή και τέλος, πρόσκληση και εμπόδιο, ανοιχτή - κλειστή, συμπαγής ή διάφανη, διάτρητη, πολύχρωμη, οι παλιοί μεντεσέδες τρίζουν αλάδωτοι, η κάμερα της τράπεζας σε κοιτάει, σε κρίνει σαν ηλεκτρονικός πορτιέρης - εσύ ναι, εκείνος όχι, βγάλε τα γυαλιά σου, η ξύλινη μαντρόπορτα κλείνει μόνη της πίσω σου, καθώς η πέτρα κρεμασμένη στην τριχιά, την βροντάει μαλακά στους παραστάτες της ξερολιθιάς, κι εσύ βρίσκεσαι έξω στην παραλία - ή μέσα στην αγκαλιά της θάλασσας - ποιός ξέρει? κλίκ!

Ω! Ναί!!!:grinning-smiley-043

Θέλει οργάνωση βέβαια το θέμα... Ας γίνουν ξεχωριστά, sticky, θέματα για κάθε project και, γιατί όχι, να αναρτώνται στο κρόουλ της αρχικής σελίδας, ώστε να προσελκύσουν, ενδεχομένως, και άλλα μέλη του φόρουμ που μέχρι τώρα δεν έμπαιναν στη φωτογραφική κατηγορία για τον α ή β λόγο.
Επίσης θα πρέπει να διευκρινίζεται αν πρέπει να ανέβουν παλιές ή αποκλειστικά καινούργιες φωτογραφίες. Κι αυτό έχει σημασία, γιατί, αν σκοπός των projects είναι η "τόνωση" της δημιουργικότητας και καταλήξουμε να ανεβάζουμε φωτογραφίες από παλιές μας λήψεις, τότε, δεν κάνουμε και τίποτα.

To να κάνουμε ξεχωριστό στίκυ για κάθε project χλωμό, γιατί θα γεμίσει η αρχική σελίδα και τα θεματα θα χάνονται.
Sticky μπορεί να γίνει ΙΜΗΟ μόνο το θέμα "Project" όπου μέσα θα ανεβάζουμε ποστς για τα θέματα που συζητάμε μόνο πχ
Πόρτες
Sunsets
Σκάλες
Σκράπ (πολύ ωραίο θέμα σε διαλυτήρια πλοίων η και παλιά ναυπηγεία)
...
...
...
.....λέμε τώρα παραδείγματα.

Να ξεκινήσουμε λοιπόν με το 1ο project που αφορά φωτογραφίσεις με παλιές φωτογραφικές μηχανές? Πώς να το ονομάσουμε?

Επειδή θα βγαίνουμε που θα βγαίνουμε για φωτό, και 1 project να τρέχουν ταυτόχρονα δεν είναι κακό, αρκεί να έχουμε κανένα μήνα-2μηνο μπροστά μας.

Καλό θα είναι να δηλώσει ο καθένας μας το όνομά του (ή nick) καθώς και την μηχανή που θα χρησιμοποιήσει.

1.Πασχάλης…..Canon Powershot s1-iS

Συμφωνώ επίσης ότι θα πρέπει να αφορά νέες φωτογραφίες γιατί στο κάτω κάτω project το λένε και όχι archive.

Θα δώσουμε και κάποιες «προδιαγραφές»?

Δηλαδή είπαμε να μην επεξεργαστούμε την φωτογραφία καθόλου πέρα από ότι μας επιτρέπει το menu της μηχανής και κάποιο resize (σε τι size θα ανεβάζουμε?). Κάτι άλλο?

Είπαμε…δεν είναι διαγωνισμός. Είναι project αλλά κάποιες οδηγίες θα πρέπει να υπάρχουν.

Απάντηση: Re: Ιδέα για project...

Μήπως μπορούμε να τα βάλουμε στην ενότητα photo gallery σαν subforums ή και topic?

Όχι προς το παρόν ας μείνει στην φωτογραφία.
Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση με την photo gallery, οπότε ας μείνουμε στα χωράφια μας και βλέπουμε.;)

Επειδή θα βγαίνουμε που θα βγαίνουμε για φωτό, και 1 project να τρέχουν ταυτόχρονα δεν είναι κακό, αρκεί να έχουμε κανένα μήνα-2μηνο μπροστά μας.

2 project εννοούσα...ο δαίμων... :damnyou:

Ελήφθη για το gallery Βασίλη...

Αν όμως τρέχουν παραπάνω από 1 projects ταυτόχρονα, και δεν υπάρχει κατηγοριοποίηση μέσω ξεχωριστών θεμάτων, το αποτέλεσμα πολύ σύντομα θα είναι ένα γιγάντιο ανομοιογενές thread, όπου θα είναι πολύ δύσκολο να περιηγηθεί κάποιος. Λόγω της ανομοιογένειας δε, θα χαθεί και η έννοια του θεματικού project.

Εννοείται ότι θα υπάρχει κατηγοριοποίηση.

Άλλωστε κάποιος που δεν θέλει ή δεν έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε κάποιο δεν θα χρειάζεται να περιμένει κανένα 2μηνο για το επόμενο.

Π.χ. σε κάποιο project για macro εγώ που δεν έχω ανάλογο εξοπλισμό είμαι απέξω.

Αν όμως τρέχουν παραπάνω από 1 projects ταυτόχρονα, και δεν υπάρχει κατηγοριοποίηση μέσω ξεχωριστών θεμάτων, το αποτέλεσμα πολύ σύντομα θα είναι ένα γιγάντιο ανομοιογενές thread, όπου θα είναι πολύ δύσκολο να περιηγηθεί κάποιος. Λόγω της ανομοιογένειας δε, θα χαθεί και η έννοια του θεματικού project.

Μάλλον έχεις δίκιο, αν μας έρθει έμπνευση για άλλα πράγματα ενώ θα τριγυρνάμε για το project, ουδείς μας εμποδίζει να σηκώσουμε την μηχανή και να τραβήξουμε. Δεν χρειάζεσαι "θέμα" αν κάτι σε γαργαλήσει...

Εγώ προτείνω το εξής

Να αναρτηθεί ενα sticky με θέμα Μηνιαίο Project στο οποίο θα αναρτάμε τις αντίστοιχες φωτογραφίες. Το τρέχον θέμα θα αναφέρεται και στον τίτλο του νήματος όπως και οι διορίες. Στο πρώτο ποστ θα αναγράφονται οι κανόνες και στο δεύτερο μια λίστα με τα θέματα που έχουν τρέξει ώς τώρα, όπως και τα μελλοντικά αν έχουμε αποφασίσει ήδη για κάποια. Edit μπορούν να κάνουν οι Mods οπότε γίνεται.
Μετά θα βάζουμε όλοι τις σχετικές φωτογραφίες. Ένα θέμα θα τρέχει κάθε φορά και την τρέχουσα περίοδο θα μπορούμε μόνο για εκείνο το θέμα να ποστάρουμε. Μια δυο μέρες έξτρα για τους αργοπορημένους θα επιτρέπεται φυσικά.
Θα πρέπει να αναγράφεται στον τίτλο κάθε ποστ το θέμα για το οποίο συμμετέχουν, ενώ στο ίδιο το ποστ κάποια στοιχεία για την φώτο όπως πάντα. Για περιορισμό ποσταρίσματος δεν νομίζω οτι χρειάζεται.

Επιλογή θέματος προτείνω να γίνεται με την σειρά. Να δηλωθούμε όσοι ενδιαφερόμαστε να δώσουμε θέμα και κάθε φορά να διαλέγει και απο ένας ένα.

Το χρονικό περιθώρειο προτείνω να είναι μικρότερο απο ενα μήνα. Δεν είναι ανάγκη να συμμετέχουμε σε όλα, αλλά έτσι θα έχουμε περισσότερη ποικιλία. Αν ένα κάθε βδομάδα είναι πολύ, μπορούμε να κάνουμε ένα κάθε 2 βδομάδες. Αρκετός χρόνος να βγάλει κάποιος μια φωτογραφία για ένα θέμα που τον ενδιαφέρει, αρκετά σύντομο ώστε να μπορεί να αφήσει κάποιο για το οποίο δεν έχει όρεξη. Βγαίνουν 24 θέματα τον χρόνο περίπου που είναι καλός αριθμός. Ο μήνας πιστεύω είναι πολύ χαλαρός και θα ατονήσει γρήγορα το θέμα.

Για να μην βάζουμε επιπλέον δουλειά στους διαχειριστές, εγώ προσφέρομαι να τρέχω το υπο συζήτηση νήμα, ή να βοηθήσω με όποιον άλλο τρόπο χρειάζεται. Ελπίζω οτι μέχρι τέλος του μήνα θα έχω και Ίντερνετ στο σπίτι γιατί ώς τώρα είμαι απο το κινητό και την δουλεία.

Alex σαν στήσιμο το ακούω καλό. Τεχνικά δεν γνωρίζω τι σημαίνουν αυτά για τους διαχειριστές οπότε θα πρέπει να γίνει η σχετική συνεννόηση...

Το χρονικό περιθώρειο προτείνω να είναι μικρότερο απο ενα μήνα. Δεν είναι ανάγκη να συμμετέχουμε σε όλα, αλλά έτσι θα έχουμε περισσότερη ποικιλία. Αν ένα κάθε βδομάδα είναι πολύ, μπορούμε να κάνουμε ένα κάθε 2 βδομάδες. Αρκετός χρόνος να βγάλει κάποιος μια φωτογραφία για ένα θέμα που τον ενδιαφέρει, αρκετά σύντομο ώστε να μπορεί να αφήσει κάποιο για το οποίο δεν έχει όρεξη. Βγαίνουν 24 θέματα τον χρόνο περίπου που είναι καλός αριθμός. Ο μήνας πιστεύω είναι πολύ χαλαρός και θα ατονήσει γρήγορα το θέμα.

Σε αυτό συμφωνώ απολύτως.

Μέσα.

Προτείνω για πρώτο project τις αγαπημένες σου πόρτες. Εννοείται πως αν κάποιος έχει κάτι άλλο να προτείνει, το συζητάμε.

Για λήξη να πούμε μέχρι τις 17 του Οκτώβρη;