Ως παλιός στον χώρο της Πληροφορικής αλλά και νέος στον εξειδικευμένο χώρο των HTPC, θα ήθελα να με βοηθήσετε να "χτίσω" κι εγώ με την σειρά μου ένα "οικονομικό" HTPC για να μπορώ να απολάυσω τις ταινίες, mp3, φωτογραφίες μου στην καινούργια Full HD τηλεόραση (42PFL7603D/12 της Philips) που αγόρασα.
Kαι το "ταξίδι προς την οπτική απόλαυση" ξεκινά... :a0210:
Το concept ξεκινάει απο το οτι έχω αυτή τη στιγμή 2 PCs.
To ένα έχει Windows Server 2003 με 4 δίσκους συνολικής χωρητικότητας γύρω στα 2.4TB
Το άλλο Windows XP Professional 32bit SP2 με δίσκους χωρητικότητας άλλα 2TB.
Σαν τρίτο στην σειρά, θα έρθει το καινούργιο HTPC το οποίο θα εγκατασταθεί στο έπιπλο της HDTV κάτω ακριβώς απο την τηλεόραση.
Δεν θέλω να έχω καλώδια εδώ κ εκεί οπότε θέλω να τα στήσω Wireless όλα.
Στην συνέχεια ΣΙΓΟΥΡΑ θα έχω πολλές ερωτήσεις να σας κάνω σχετικά με το project που ξεκινάω οπότε θέλω παιδιά να κάνετε λίγη υπομονή..και να μην με :violent-smiley-030:
Ξεκινάω όμως απο τα βασικά..
Θέλω το νέο HTPC να είναι όσο το δυνατόν φθηνότερο αλλά όχι σε σημείο που να κομπιάζει.. (δεν μπορώ να σας πώ budget αλλά το οικονομικό φάσμα που πρόκειται να δαπανήσω για αυτό το project είναι γύρω στα 300-400 ευρώ -πιθανολογώ-)
Ξεκινάω τις ερωτήσεις σιγά σιγά...
1.Hardware? Ιδέες ? (CPU, RAM, Wifi NIC, PSU, mobo) ?
2.ΑΜD ή Intel (σε κατανάλωση ρεύματος ποιοί είναι πιό οικονομικοί ?)
3.GPU?
4.Η υλοποίηση Wireless οπου θα μπορώ να βλέπω ταινίες μέσω intranet είναι εφικτή?παίζει?ή "κολλάει" ?
5.Θέλω να βάλω Windows Media Center Edition. XP ή Vista ? Θέλω το PC να δουλεύει ΜΟΝΟ με το τηλεκοντρόλ της Microsoft!!σαν black box δηλαδή.
Αν έχω παραλείψει κάποια εξακριβωτικά στοιχεία παρακαλώ πείτε μου να σας εξηγήσω..
Kαι το "ταξίδι προς την οπτική απόλαυση" ξεκινά... :a0210:
Το concept ξεκινάει απο το οτι έχω αυτή τη στιγμή 2 PCs.
To ένα έχει Windows Server 2003 με 4 δίσκους συνολικής χωρητικότητας γύρω στα 2.4TB
Το άλλο Windows XP Professional 32bit SP2 με δίσκους χωρητικότητας άλλα 2TB.
Σαν τρίτο στην σειρά, θα έρθει το καινούργιο HTPC το οποίο θα εγκατασταθεί στο έπιπλο της HDTV κάτω ακριβώς απο την τηλεόραση.
Δεν θέλω να έχω καλώδια εδώ κ εκεί οπότε θέλω να τα στήσω Wireless όλα.
Στην συνέχεια ΣΙΓΟΥΡΑ θα έχω πολλές ερωτήσεις να σας κάνω σχετικά με το project που ξεκινάω οπότε θέλω παιδιά να κάνετε λίγη υπομονή..και να μην με :violent-smiley-030:
Ξεκινάω όμως απο τα βασικά..
Θέλω το νέο HTPC να είναι όσο το δυνατόν φθηνότερο αλλά όχι σε σημείο που να κομπιάζει.. (δεν μπορώ να σας πώ budget αλλά το οικονομικό φάσμα που πρόκειται να δαπανήσω για αυτό το project είναι γύρω στα 300-400 ευρώ -πιθανολογώ-)
Ξεκινάω τις ερωτήσεις σιγά σιγά...
1.Hardware? Ιδέες ? (CPU, RAM, Wifi NIC, PSU, mobo) ?
2.ΑΜD ή Intel (σε κατανάλωση ρεύματος ποιοί είναι πιό οικονομικοί ?)
3.GPU?
4.Η υλοποίηση Wireless οπου θα μπορώ να βλέπω ταινίες μέσω intranet είναι εφικτή?παίζει?ή "κολλάει" ?
5.Θέλω να βάλω Windows Media Center Edition. XP ή Vista ? Θέλω το PC να δουλεύει ΜΟΝΟ με το τηλεκοντρόλ της Microsoft!!σαν black box δηλαδή.
Αν έχω παραλείψει κάποια εξακριβωτικά στοιχεία παρακαλώ πείτε μου να σας εξηγήσω..