Ideon Audio: Ayazi Dac

οταν ο ανταγωνισμος διαθετει ολες τις δυνατες εισοδους και εξοδους,εχει ολεντ οθονη,ενισχυτη ακουστικων,σε κουτι μουρλια,παιζει μεχρι και DSD απο coax,oλα τα φορμα και κανει τα μισα λεφτα
ερχεται το αγιαζι το οποιο δεν παιζει ουτε 192
που πας ρε ,Ελληνα?!
δυστυχως ειμαστε μεσα στην εσωστρεφια ακομα

Last edited by a moderator:
οταν ο ανταγωνισμος διαθετει ολες τις δυνατες εισοδους και εξοδους,εχει ολεντ οθονη,ενισχυτη ακουστικων,σε κουτι μουρλια,παιζει μεχρι και DSD απο coax,oλα τα φορμα και κανει τα μισα λεφτα
ερχεται το αγιαζι το οποιο δεν παιζει ουτε 192
που πας ρε Ελληνα?!
δυστυχως ειμαστε μεσα στην εσωστρεφια ακομα

Η γνωμη μου ειναι πως εσεις, σαν ανθρωποι του χωρου, δεν επιτρεπεται να τοποθετηστε κατ' αυτον τον τροπο.
Δεοντολογικα και μονο ειναι απαραδεκτο.

παιζει το 9023 192?
αν κανω λαθος διορθωστε με

Ναι, κάνετε λάθος

Support for up to 32-bit/384kHz DXD audio via USB, and up to 24-bit/192kHz via Coaxial

Από το αρχικό ποστ. Αν θέλετε σώνει και καλά να κακολογήσετε συνάδελφό σας, φροντίστε τουλάχιστον να πάρετε τις στοιχειώδεις πληροφορίες για το προϊόν του.

αυτο ρε παίδες ξερετε ποσο εχει?
κανα 300 ευρω? γιατι ουτε τρυπα για ακουστικα βλεπω ουτε οθονες !
dcs%20debussy%20dac.jpg

Είπαν όμως άλλοι.
Είπαν... Ναι!!

Προσωπικά ας πούμε θα ήθελα να έχει τις δυνατότητες του evo dac 2 plus το οποίο δεν έχει ούτε οθόνη ούτε είναι εν/της ακουστικών αλλά όπως το βλέπω είναι μια πιο πλήρης πρόταση. Υπολείπεται προφανώς σε τροφοδοσία αλλά μπορεί να αναβαθμιστεί.
Επίσης θα είναι αισθητά κ πιο φτηνό από όσο μπορώ να καταλάβω...
Εμένα τέτοιου τύπου πληρότητα μου λείπει από το εν λόγω μηχάνημα πόσο μάλλον αν μιλάμε και για την κατηγορία τιμής του.

Εντελώς καλοπροαίρετα μιλώντας και με τις καλύτερες ευχές μου για την προσπάθεια....

Οι balanced έξοδοι δεν ακούγονται απαραίτητα καλύτερα από τις single ended. Για οικιακή χρήση, οι απλές single-ended συνδέσεις δουλεύουν μια χαρά χωρίς προβλήματα θορύβου.
Η έλλειψη ακοuστικών στο ayazi dac θεωρώ ότι ήταν επιλογή του κατασκευαστή. Δεν νομίζω ότι ο σκοπός του ήταν να μειώσει το κόστος κατά 10-15 , γιατί τόσο περίπου κοστίζει ένα κυκλωματάκι ενισχυτή ακουστικών του είδους που χρησιμοποιούνται στα dac της συγκεκριμενης κατηγορίας τιμής.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν κακολογω κανεναν!
μακαρι να πουλαει σαν ζεστα κουλουρια

Δεν πιστεύω ότι ο κατασκευαστής του Ayazi θα ήθελε να πουλάει τα dac του σαν ζεστά κουλούρια.
Τα ζεστά κουλούρια κάνουν κακό στο στομάχι και είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα πονέσουν !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το dac τσιπάκι ESS Sabre 9023 αναπαράγει κανονικά τις δειγματοληψίες 352.8 KHz & 384KHz .
Setup: JLSounds i2s over USB --> Raspberry Pi2 with Moodes 5.2 --> I2s input of Mambo V.3 (with special non-standard components & power supply)

Last edited:
Όντως την έλλειψη dsd support , ο καθένας την αξιολογεί διαφορετικά , ανάλογα την βιβλιοθήκη του και τις ανάγκες του. Όμως την on the fly μετατροπή dsd σε pcm απο player , δεν την παίρνω καθόλου "ελαφρά τη καρδία" διότι κατόπιν πολλών δοκιμών σε dsd dac , το τελικό αποτέλεσμα αλλοιώνεται ξεκάθαρα σε σημείο να προτιμώ εύκολα την ίδια παραγωγή σε flac 16/44 , παρά σε dsd->pcm απο τον player. Αν το ντακ δεν υποστηρίζει dsd , τότε dsd δεν ακούς ,ότι και να σημαίνει αυτό για τον καθένα . Δοκιμασμένο σε foobar , jriver και hqplayer.

http://www.realhd-audio.com/?p=74

http://www.monoandstereo.com/2013/11/daniel-weiss-white-paper-on-dsd.html

Για την μούφα του dsd τα έχουν πει άλλοι , ποιο σχετικοί, όποτε και οι παραπομπές.

Επι του συγκεκριμένου, αν η μετατροπή δεν εχει γίνει σωστά είτε λογώ πόρων του συστήματος είτε λόγω τροπολογίας του dac, τα συμπεράσματα είναι εσφαλμένα.

Οποιος ακούει διαφορές ανάμεσα σε Native DSD και DSD over PCM, ή DSD converted to PCM "on the fly", παρακαλώ όπως επικοινωνήσει με το βιολογικό τμήμα του Καποδιστιριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Του εγγυώμαι ότι δεν θα τον βάλουν σε γυάλα για να τον μελετούν οι φοιτητές.

Απάντηση: Re: Ideon Audio: Ayazi Dac

Έχοντας ακούσει το Mambo3 ανάλογα υποστηριγμένο απο τροφοδοσία και με εξωτερικό fempto usb σε spdif μετατροπέα να παίζει στο σύστημα μου έχω αρκετά δεδομένα νομίζω για να έχω κάποια άποψη. Φυσικά ήταν μιά χαρά πολύ καλόηχο και τιμιότατο το αποτέλεσμα αλλα αν όπως υποψιάζομαι το Αyazi παιζει και λίγο καλύτερα απο τον συνδυασμό που άκουσα και με δεδομένες τις ελείψεις του λυπάμαι αλλα θα επιμείνω οτι καλό μεν αλλα ακριβό για αυτά που προσφέρει.

Αν και επ ουδενεί δεν είναι λοιπόν εντελώς ατεκμηρίωτη η προσωπική μου άποψη. Δεν είναι παρα αυτό η προσωπική μου άποψη και φυσικά δεν θα είχα την απαίτηση να συμφωνούνε όλοι. Όπως έγραψες και εσύ φίλε Cojakla ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Η πορεία του στην αγορά είναι αυτό που θα απαντήσει στους όποιους προβληματισμούς ή και πιθανούς διθυράμβους..

Να αναφερουμε λοιπον και μιαν αλλη (προσωπικη παλι, αλλα λιγο πιο επαγγελματικη) αποψη, που ερχεται μαλλον σε αντιθεση με τα παραπανω.
Αν ανοιξει κανεις το Ηχος και εικονα του περασμενου Αυγουστου θα διαβασει κριτικη για ενα αλλο εληνικο dac, βασισμενο στο mambo3. Η (εξαιρετικα κολακευτικη) κριτικη κλεινει με το πορισμα οτι προκειται για dac πολυ συμφερουσας τιμης για τα ηχητικα χαρισματα που προσφερει. Η τιμη που αναφερει το ρηβιου ειναι 1650 ! Συμφωνα λοιπον με τον ρηβιουερ η προηγουμενη πλακετα προσεφερε (με τη δεδομενη εκεινη υλοποιηση) πολυ περισσοτερα απο τα 1650 που ζητουσε. Τωρα λοιπον συζηταμε για το αν η μετεξελιξη της ειναι ακριβη στα 2/3 της τιμης αυτης?
Οποιος εχει διαβασει το τευχος, ας ριξει μια ματια στα αστερακια που εχει παρει η συγκεκριμενη υλοποιηση! Τελος ας συνυπολογισει τα οσα εχουν γραφτει για το ποσο καλυτερη ειναι η καινουρια πλακετα απο το mambo3!
Aλλα το ακομα καλυτερο που εχει να κανει ο οποιοσδηποτε ειναι να παει να ακουσει το ayazi, ωστε να μπορει μετα να το κρινει και ο ιδιος.

http://www.realhd-audio.com/?p=74

http://www.monoandstereo.com/2013/11/daniel-weiss-white-paper-on-dsd.html

Για την μούφα του dsd τα έχουν πει άλλοι , ποιο σχετικοί, όποτε και οι παραπομπές.

Επι του συγκεκριμένου, αν η μετατροπή δεν εχει γίνει σωστά είτε λογώ πόρων του συστήματος είτε λόγω τροπολογίας του dac, τα συμπεράσματα είναι εσφαλμένα.

Ας προσθεσουμε και την berkley audio design στους ´πιο σχετικους´

http://www.berkeleyaudiodesign.com/reference/

Απάντηση: Re: Ideon Audio: Ayazi Dac

Είχε πολύ πλάκα εκείνο το review. Έλεγε ότι και εκείνο το DAC έπαιζε DSD.. :flipout:

Πολλοί είναι αυτοί που παίζουν με τις λέξεις .

Μήπως υπάρχει dac στον κόσμο , ανεξαρτήτως τιμής, που παίζει πραγματικά σε ανάλυση 24 bit ;

Μπορεί ένα dac να λένε ότι αναπαράγει μουσικά αρχεια 24-bit, όμως η πραγματική ανάλυση σε πολλες περιπτώσεις δεν ξεπερνάει τα 21 bit