Όχι βρε τι τζάκι. Διαχύτης είναι. Έχουν πέσει τα db στο αριστερό αυτί και ισοσταθμίζω...
Είχαμε μια μάζωξη χτες, με τον Βασίλη (σχεδιαστή του ayazi, γνωριζόμαστε κάποια χρόνια, το ayazi ήταν μάλλον η αφορμή...), μαζί μας και ο Papavas (περαστικός, έψαχνε για ανοικτό σούπερ μαρκετ να αγοράσει βαφή μαλλιών) και συμμετοχή - έκπληξη! - ο ttquatro (κατα κόσμο Θανάσης, ο χείμαρος, Μωραίτης του οποίου το ayazi ακούσαμε! Να τον ευχαριστήσω πέραν της επίσκεψης/προσφοράς και για τις χρήσιμες συμβουλές στη διάρκεια της συνάντησής μας!

Να πω επίσης ότι έχω ακούσει και ασχοληθεί αρκετά (ποσοτικά και χρονικα) με υλοποιήσεις sabre 9023 και sabre γενικώς, οπότε είχα διπλό ενδιαφέρον. Πέραν του ακουστικού μέρους και το τεχνολογικό παρουσίαζε εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον!
Το ayazi πήρε λοιπόν τη θέση του aune στο σύστημα (densnenάρα Β110 / SF Toy Tower), συνδέθηκε με pc / win 10 / foobar, βρήκε μόνο του drivers και έπαιξε απροβλημάτιστα με το καλημέρα. Απο την πρώτη νότα, σε σιγανή φωτιά για το ζέσταμα, ήταν εμφανές ότι τονικά γέμιζε χαμηλά πολύ καλά. Παρα πολύ καλά!
Και ξέρετε αυτό είναι σαν την είσοδο του σπιτιού. Χτυπάς κουδούνι, σου ανοίγουν, βλέπεις καθαριότητα, προσεγμένη διακόσμιση, φιλόξενο περιβάλλον θα περάσεις καλά!
Βλέπεις παραμελημένα πράγματα, κοιτάς το ρολόι να φύγεις! Τέσπα...
Ξεκίνησα με την εξερεύνηση της σκηνής. Ένα απο τα λίγα θέματα που επιδέχονται βελτίωσης γενικώς τα γνωστά σε μένα sabre.
Πλάτος μια χαρά, μέσα - έξω επίσης πολύ καλό (ίσως και λίγο πιο fwd στις μεσσαίες, πράγμα ευχάριστο!).
Στο ύψος υπάρχει μια ένσταση, μιας και γνωστό σε μένα κομμάτι ταβάνιασε χαμηλότερα από το aune (και πάλι όμως καλύτερα απο τα mambo και buffalo που έχω ακούσει σπίτι).
Μιλάμε για 20-30 πόντους. Σημαντικό θέμα, αλλα όχι καθοριστικό μιας και τα πάνω όρια ξεπερνούν εύκολα τα τουίτερ.
Σαφής και ξεκάθαρη ήταν και η θέση των οργάνων μέσα στη σκηνή (που συχνά ξεπέρναγε τα όρια των ηχείων στο πλάτος) και όπως τα είχα ταξινομήσει και με το aune.
Συνέχισα με τις φωνές. Ένα απο τα τρία διαχρονικά προβλήματα του συστήματός μου. Κάπου πάνω απο τους 4Κ και κάτω απο τους 10Κ, άντρες - γυναίκες έχουν την τάση να "ζ"κωτώνουν το "σ". Όχι πάντα, όχι ενοχλητικά... αλλά αν έχεις την τύχη-ατυχία να ακούσεις πραγματικά καλά (και ακριβά) συστήματα που αναπαράγουν αβίαστα εκεί... ε όσο να ναι ενοχλεί!
Το aune εκεί είναι αμείλικτο (το μαλακό, μαλακό, το σκληρό in your face!). Tο mambo μου μάλλον σκληρότερο. Το ayazi... Φυσικότατο "σ" επιτέλους σπίτι μου! Patricia Barber - smash, D. Henley - hotel california, Βlue evolution - sound of silence... όμορφα και αβίαστα "σ"!
Κάπου εκεί έγινε και ο συνειρμός - η συνεπαγωγή... ρε λες να παίζει καλά τα παλιά ροκ???
Καπάκι burk at the moon, hell bells, ζαικος... όντως τα πάει πολύ καλά. Συγχωρεί χωρίς να αλλοιώνει! Ξέρω ξέρω,,, αντιφατικό. Εμένα αυτό μου έδωσε. Aυτό θα λέω!
Ξεκάθαρα χαιεντιά... Στα όρια του ευφωνικού θα έλεγα, και ας λέει ο Θανασης ότι είναι ουδέτερο. Σε μένα έτσι βγήκε και το χάρηκα!
Να σημειώσω ότι προ μηνός περίπου πέρασε απο το σπίτι μου το πολύ καλό κατα τα άλλα audiobyte black dragon με χειρότερα αποτελέσματα στο τομέα αυτό.
Σε σημείο να αρχίσω να σκέφτομαι ότι το "πρόβλημα" οφείλεται στον ενισχυτή! (Aκλόνητη όμως θείο η densnenάρα χoχo)
Ήρθε η ώρα των άκρων... μπάσο και του θεού, υψηλές βελούδινες!
Γεμάτο, ατακαδόρικο, εκτενές, πλήρες, pure κύμα χαμηλού!!! (wow! Bασίλη συγχαρητήρια!!!)
Λογικά εδώ μίλησε η διαδρομή των mambo. H δουλειά που έχει γίνει στη τροφοδοσία imo είναι κορυφαία!
Οι υψηλές επίσης χαιεντιά. Πιθανόν να μην είναι σωστές, ούτε τόσο διάφανες όσο του aune, αλλά διάολε είχαν άποψη, χρώμα, ξεκούραση... χαλιεντιά!
Και όχι, παρα τις επίμονες ερωτήσεις μου το αγόρι δεν λέει τι πουστιά έχει κάνει και έβγαλε απο ένα volt-out dac με γνωστούς πυκνωτές στην έξοδο και τίποτις άλλο (!), τόσο διαφορετικό και όμορφο ήχο. Σε συνδυασμό με την ομαλότητα του "σ" η βελούδινες χροιές του ayazi ίσως σας παραπέμπει σε ευφωνικότητα... Είναι εκεί, όσο πρέπει. Τόσο που κάνει το σωστό, όμορφο!
Σε αυτό το πεδίο δοκιμών κάτι με έτρωγε όμως...
Και κάπου εδώ μπαίνει η δεύτερη ένσταση. Το aune έμοιαζε πιο διάφανο, πιο αεράτο, σα να πήγαινε η νότα λίγο παραπάνω... σα να άπλωνε.
Και έτσι ήταν. Πιο είναι το σωστό και πιο το λάθος? Στα αυτιά μου το aune. Aλλά αυτό έχει κι ένα κόστος. Θέμα γούστου λοιπόν και προτιμήσεων, imo.
O συνδυασμός των δύο ίσως θα ήταν το ιδανικό... Κάτι σε esoteric (ok κλασικούρα!) Διαλέχτε ψάχτε την τσέπη σας και επιλέξτε. Σωστά?
Στα επι μέρους, να πω ότι σε δυναμικά το σύστημα τερμάτισε, και τα δύο το ξεπερνούν, οπότε δεν μπορώ να κρίνω. Τα χτυπήματα πιάνου και τυμπάνων ήταν άριστα. Ροή άψογη επίσης.
Σώματα παρότι δεν νοιώθω το aune να υστερεί, θεωρώ ότι το ayazi το ξεπέρασε και εκεί! Φυσικό μέγεθος οργάνων μεν, τα ίδια χωρικά όρια έθεταν και τα δύο, αλλα το ayazi (ειδικά μεσοχαμηλά) τα έφερνε περισσότερο μπροστά σου. Πιο ζωντανά!
Hσυχία και κόπωση. Αυτό που λες τάφος... αυτό που ακούς με τις ώρες ξεκούραστα. Αριστεύει και στους δύο τομείς. Το ίδιο καλό, αν όχι καλύτερο και εκεί απο το aune!
Και σε αυτό το σημείο ο Βασίλης έχει κάνει τρομερή δουλειά. Τα ρολόγια είναι καλά, αλλα ίδια με το mambo v3 (κράιστεκ).
Προφανώς έχει γίνει πολύ δουλειά τόσο με τον ρησήβερ όσο και με τις απομονώσεις αλλα και τις τοπικές τροφοδοσίες. Πραγματικά εξαιρετικό.
Μακάρι όταν έρθει η ώρα να μας δώσει τα φώτα του ο Βασίλης! Λέτε να έπαιξε ρόλο ότι δεν ανακατεύτηκε θόρυβος απο οθόνη, ενισχυτή ακουστικών και άλλα περιττά κυκλώματα ;-)
Συνοπτικά, το ayazi είναι ένα συνολικά πολύ καλό dac.
Αξίζει μεχρι τελευταίας δεκάρας τα χρήματα που ζητάει (και υπερτερεί απο αρκετά της υψηλότερης κατηγορίας που έχω ακούσει)
Τα κυρίαρχα συν...
Δύσκολα θα φανταστώ κάτι καλύτερο στις χαμηλές συχνότητες.
Βελούδινες ΚΑΙ φυσικές φωνές, free of "ζσ"
Συγχωρεί χωρίς να αλλοιώνει τον ήχο.
Συνολικά άψογο, δεν προβληματίζει, θα ταιριάξει με το 99% των συστημάτων!
Τα μείον.
Δεν έχει τον "αέρα" των οργάνων που θα ήθελα, νοιώθεις ότι κλείνουν οι νότες λίιιιιιγο πιο γρήγορα...
Τα περιγράμματα ήταν το ίδιο σαφή καθαρά και με καλό μέγεθος, όμως το ayazi μου έβγαινε πιο "στεγνό" σε σχέση με το αούνι που γέμιζε το χώρο καλύτερα για τα γούστα μου...
Ποιό είναι το σωστό και ποιο το λάθος? Για μένα αδιάφορο. Υπερτερεί το γούστο μου.
Επίσης ταβανιάζει σε ύψος σκηνής λίγο πάνω από τα τουίτερ. Εδώ θα πάρω τη θέση όσο πιο ψηλά τόσο πιο σωστά, χωρίς να ξεφεύγουμε από τα φυσικά μεγέθη εννοείται!
Πλέον κλείνω προς την άποψη ότι είναι θέμα 9023 και τα δύο παραπάνω. Είναι κοινά στα αυτιά μου για όλες τις υλοποιήσεις 9023 στο σύστημα μου πάντα.
Εξαίρεση το ύψος σκηνής του athlos (μιας ξεχωριστής εμπορικής υλοποίησης του v3) που στο τομέα του ύψους της σκηνής πραγματικά έδινε ρέστα, χωρίς όμως να πετυχαίνει
τις επιδόσεις του ayazi στα υπολοιπα, imo.
Παρ'όλα αυτά αμφιβάλλω αν θα μπορούσα να κάνω τη συνεπαγωγή ακούγοντάς το στα τυφλά. To πιθανότερο είναι να μην καταλάβαινα ότι είναι 9023.
Τι θα προτιμούσα μεταξύ των δύο? Το ayazi. O ήχος είναι αυτό που μετράει και έτσι θα τα αξιολογήσω.
Δεν υποβαθμίζω το aune. To οποίο το έχω κατατάξει κάπου στο μυαλό μου και μάλιστα αρκετά ψηλότερα απο την τιμή του!
Το ayazi, αυτό που έκουσε χθες, το ξεπέρασε. Όπως επίσης ξεπέρασε αρκετά ακριβότερες υλοποιήσεις που έκουσα στο παρελθόν (δια της ασθενούς νήμης μου αυτό!)
Καλή σαρακοστή!
ΥΓ εννοείται για τις αναγκες της σύγκρισης με το aune s16 έγινε ισοστάθμιση