IΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Ρε σείς με το πού έγραψα για τον ´Καθρέφτη´το ρίξατε στην ´παραμόρφωση´.
Και σας είχα για σοβαρούς.:damnyou: Τον Φωτη κυρίως δηλαδή.Γιατί τον άλλον...:flipout: (Δημήτρη,οκ,εντάξει???):ernaehrung004:

Θυμάμαι να την είχα δει -με ειχαν πάει οι μεγαλύτεροι- κατηχώντας με- μαζί με το TOMMY, και το SWEET MOOVIE! Στα πλαίσια της "επιμόρφωσής μου!!! Στο ΤΡΙΑΝΟΝ νομίζω ή κάπου στο Χαλάνδρι?

Απάντηση: Re: IΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Η τελευταία μου προσθήκη (σημερινή).

Miller's Crossing, ίσως η καλύτερη ταινία των Κοέν. Δυστυχώς δεν έχει ελληνικούς υπότιτλους (ακόμα)...

Φώτη συμφωνώ απολύτως.Και με έναν εκπληκτικό Γκάμπριελ Μπέρν.Δεν τήν έχω βρεί σε βίντεο κλάμπ πάντως.

Φώτη συμφωνώ απολύτως.Και με έναν εκπληκτικό Γκάμπριελ Μπέρν.Δεν τήν έχω βρεί σε βίντεο κλάμπ πάντως.
Πολύ απλά γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα με ελληνικούς υπότιτλούς. Αν όμως δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει παίξει κάποια στιγμή σε εφημερίδα.

Μια επίσης γλυκιά,έξυπνη,τρυφερή και πολύ ανθρώπινη ταινία,(που πέρασε στα "αζήτητα" στην χώρα μας ) είναι μια Σκωτσέζικη, το "Dear Frankie" (Αγαπημένε Φράνκι)
Με τους Gerard Butler (Phantom of the Opera) & Emily Mortimer (Young Adam,Match Point)

Για όσους δεν την βρούν στα βιντεοκλαμπ,την πουλάει το "Μετρόπολις" της Ομόνοιας με 6,90 ευρώ.

Αξιόλογη πραγματικά ταινία.

Το γνωστο θεατρικο μιουζικαλ βασισμενο στα τραγουδια των abba

αρχιζουν τα κινηματογραφικα γυρισματα
η Μεριλ Στριπ παντρευει την κορη της σε Ελληνικο νησι
προβλεπεται οτι η Μεριλ θα τραγουδα S.O.S σε καποια Σαντορινη φορωντας
λαμε καμπανες

Το ξέρω βρε το Μιούζικαλ..
:ernaehrung004:
Ε αφού είμαστε απ τις λίγες χώρες στον κόσμο που ΔΕΝ ανέβηκε,αν και μας διαφημίζει παγκοσμίως αφού διαδραματίζεται σε ελληνικό νησί,ας το δούμε τουλάχιστον στο σινεμά..

Στο liquid sky εξωγηινοι τρεφονται με την ουσια που παραγει ο εγκεφαλος των junkies. New wave,punk,kitsch αισθητικη και η πιο εκνευριστικη ηλεκτρονικη μουσικη???? ποε εχω ακουσει.
Get crazy με Malcom Mcdowell, lou reed, ramones. Παραγωγος ετοιμαζει συναυλιακο come back μετα απο καρδιακο επεισοδιο και καλει τους μουσικους φιλους του να τον βοηθησουν. Εν'τω μεταξυ το lear jet του superstar Malcom McDowell πεφτει σε κενο αερος και η καμπινα γεμιζει κοκαινη και ολοι ειναι πολυ χαρουμενοι. Ο δε lou reed προσπαθωντας να παει στο gig με ταξι κοβει δρομπο απο την ερημο γραφωντας ενα τραγουδι - πηρα τον περιφερειακο ή καπως ετσι.
Straight to hell - Alex cox με τον joe strummer, την courtney love, τον dennis hopper και αλλα ρεμαλια. Κατι για τους σαντινιστας δε θυμαμαι και πολλα.
Pink flamingos - John Walters και κατι αλλες του Andy Warhol που εβλεπα στο Αλφαβιλ μαζι βεβαια με το ανυπερβλητο R>H>P>S και ολοι τραγουδαγαμε και ημασταν μια ωραια ατμοσφαιρα. Τωρα που μεγαλωσα, αει στο διαολο χαλασα. Αυτα.

να ρωτήσω κάτι; έχετε δει ταινία πριν το sanjuro του κουροσάβα που
να έχει splatter στοιχεία; είναι 1962

Μια επίσης γλυκιά,έξυπνη,τρυφερή και πολύ ανθρώπινη ταινία,(που πέρασε στα "αζήτητα" στην χώρα μας ) είναι μια Σκωτσέζικη, το "Dear Frankie" (Αγαπημένε Φράνκι)
Με τους Gerard Butler (Phantom of the Opera) & Emily Mortimer (Young Adam,Match Point)

Για όσους δεν την βρούν στα βιντεοκλαμπ,την πουλάει το "Μετρόπολις" της Ομόνοιας με 6,90 ευρώ.

Αξιόλογη πραγματικά ταινία.

:grinning-smiley-043 Γλυκύτατη ταινία.Χαμηλών τόνων με σπουδαίες ερμηνείες.

Στο liquid sky εξωγηινοι τρεφονται με την ουσια που παραγει ο εγκεφαλος των junkies. New wave,punk,kitsch αισθητικη και η πιο εκνευριστικη ηλεκτρονικη μουσικη???? ποε εχω ακουσει.
Get crazy με Malcom Mcdowell, lou reed, ramones. Παραγωγος ετοιμαζει συναυλιακο come back μετα απο καρδιακο επεισοδιο και καλει τους μουσικους φιλους του να τον βοηθησουν. Εν'τω μεταξυ το lear jet του superstar Malcom McDowell πεφτει σε κενο αερος και η καμπινα γεμιζει κοκαινη και ολοι ειναι πολυ χαρουμενοι. Ο δε lou reed προσπαθωντας να παει στο gig με ταξι κοβει δρομπο απο την ερημο γραφωντας ενα τραγουδι - πηρα τον περιφερειακο ή καπως ετσι.
Straight to hell - Alex cox με τον joe strummer, την courtney love, τον dennis hopper και αλλα ρεμαλια. Κατι για τους σαντινιστας δε θυμαμαι και πολλα.
Pink flamingos - John Walters και κατι αλλες του Andy Warhol που εβλεπα στο Αλφαβιλ μαζι βεβαια με το ανυπερβλητο R>H>P>S και ολοι τραγουδαγαμε και ημασταν μια ωραια ατμοσφαιρα. Τωρα που μεγαλωσα, αει στο διαολο χαλασα. Αυτα.

καλα που εισασταν κρυμμενοι ολοι εσεις
που τα θυμασαι ολα αυτα βρε Μανωπουλε...
τελικα αυτο το απολυτο cult το εχουμε δει πολλοι...
και ο καθενας μας νομιζε οτι μονο αυτος το ηξερε

τωρα αρχιζω να θυμαμαι..καταστασεις

Εγώ πάντως την έχω στη λίστα να τη μεταφράσω μετά το Irma La deuce του Wilder που κάνω τώρα.

Μια και ανέφερες την ταινία «Irma la duce», είναι πράγματι μία από αυτές που λείπουν από την αγορά και αναγκάστηκα να την παραγγήλω από Γαλλία για να είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει ο γαλλικός ήχος. Πολύ ενδιαφέρον που ασχολείσαι με μετάφραση και θα περιμένω με ενδιαφέρον νεότερά σου.

Re: Απάντηση: Re: IΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Μια και ανέφερες την ταινία «Irma la duce», είναι πράγματι μία από αυτές που λείπουν από την αγορά και αναγκάστηκα να την παραγγήλω από Γαλλία για να είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει ο γαλλικός ήχος. Πολύ ενδιαφέρον που ασχολείσαι με μετάφραση και θα περιμένω με ενδιαφέρον νεότερά σου.

Γαλλικός ήχος; Δεν το θυμάμαι αυτό! Δεν νομίζω να υπάρχει.
http://www.imdb.com/title/tt0057187/

Ρε παιδια, καλές οι λίστες, αλλά δε θα ήταν πιο ωραίο σε μερικές από αυτές τις ταινίες να αφιερώσουμε από ένα ξεχωριστό θέμα; Μην περιμένουμε μόνο από τον Κώστα που παρουσιάζει (και) τις επανεκδόσεις!

Ίσως να έπρεπε να ανοίγαμε ένα τόπικ με τις ταινίες που θα θελαμε να βγουν σε dvd (ενδεχομένως και με υπότιτλους) και δεν κυκλοφορούν. Ήταν κάτι που σκεφτόμουν καιρό τώρα.

Στο Irma La deuce η πρόζα είναι στα αγγλικά. Απλά χρησιμοποιούνται κάποιες λέξεις γαλλικές slung της περιοχής που διαδραματίζεται η ιστορία. Αυτές είναι που με παιδεύουν περισσότερο στη μετάφραση.