ιδιαιτερο home cinema

4 March 2009
19
φιλοι μου εχω ανοιξει και αλλο ποστ αλλα δεν μπορεσα να συντονιστω ακομα στην παρεα σας. μπορειτε να μου προτεινετυε ενα σετ απο ραδιοενισχυτη,2 ηχεια δαπεδου, 1 κεντρικο και ενα sub? δεν θελω πισω ηχεια γιατι εχω προβλημα με τις καλωδιωσεις. το συστημα αυτο θα ειναι κυριως για μουσικη και δευτερευον για ταινιες. το budget ειναι γυρω στα 1500 ευρω.
εχω διαβασει αλλα ποστ αλλα λενε και για πισω ηχεια που εμενα δεν με ενδιαφερουν

αν σε ενδιαφερει κυριως η μουσικη, ξεχνας ραδιο-ενισχυτη, και πας για ενισχυτη audio.
κανενα συστημα 2.1 ή πολυ περισοτερο 5.1 δεν μπορει να αποδωσει σωστα μουσικη, αφου εξ' ορισμου ειναι στερεοφωνικη.........

δεν μας ειπες και που βρισκεσαι οιονομικα.....

το αναφερω,γυρω στα 1500 ευρω !!! απο αυτα που εχω διαβασει οντας ΑΣΧΕΤΟΣ , καταλαβα οτι καλη λυση ειναι
ραδιοενισχυτης
YAMAHA 663 η DENON 2309 η DENON 1909
ηχεια
WHARFEDALE DIAMOND 9.6
κεντρικο
WHARFEDALE DIAMOND 9 CS CENTER
sub
YAMAHA YST SW325

θελω να ακουσω την γνωμη σας, καποιες αλλες προτασεις?επισημαινω οτι πισω ηχεια δεν θα μπουνε στα προσεχη 10 χρονια!!!
ευχαριστω προκαταβολικα

Να σου πω την αλήθεια αν ήθελα σύστημα κυρίως για μουσική θα πήγαινα σε στερεοφωνικό ενισχυτή και δύο ηχεία. Δεν νομίζω ότι στα 1500 ευρώ θα βρεις και πολυκάναλο και 4 ηχεία (κολώνες, σαμπ, κεντρικό) που θα παίζει καλά μουσική.

Συμφωνω με τον Eddie ,εαν το ζητουμενο ειναι η μουσική να προτιμησεις αυτηρα ενα δικαναλο ενισχυτη και δυο καλα ηχεία!
Κανενας απο τους παραπανω ενισχυτές δεν παιζει καλά οσο ενας καλός στερεοφωνικός ενισχυτής.
Τωρα για να σου προτείνω καποιους ειναι παρα πολλοί αλλα μεου εχει κανει εντύπωση ο νέος ρετρο στυλ ολοκληρωμένος της Yamaha που πηρε και βραβείο eisa 2009.
Για ηχεία πρεπει να δεις τον χώρο σου εαν μπορείς να βάλεις κολωνες η μικρά βασης. Γενικά υπάρχουν πολλές λύσεις που θα σου προτείνουν απο εδω μέσα,
βασικα πρεπει να πας να ακούσεις και να δείς απο κοντα διαφορα ηχεία ,πχ προσωπικα μου αρεσουν τα jmlab που σε αλλους δεν τους αρεσουν οι χροιες τους ,φθηνα και τίμια ηχεια ειναι της Wharefedale diamond 9.5 , 9.6 πιο ακριβα αλλα με καλυτερη αποδοση στερεο ηχου ειναι τα chario .
Θεωρω πως πρεπει να ξεκινησεις απο καποια μαγαζια που θα σου κανουν ακροασεις σε διαφορα συστηματα για να δεις τι ηχος σου αρεσει περισοττερο.
Υπομονη & καλες ακροασεις!!

καταρχήν τα προτεινομενα που δινεις ειναι σουπερ και κυριως value for money.
Ομως...
αν πραγματικά θες μουσική να προτιμήσεις ηχεια δαπεδου που να κατεβαίνουν χαμηλα σε Hz και να ξεκινησεις χωρις sub - μπορείς να το αγορασεις οταν δεις οτι δε σε ικανοποιεί αυτό που έχεις.
Την περίπτωση ασυρματης ζευξης με τα πίσω ηχεία δεν τη συζητάς?

Απάντηση: Re: ιδιαιτερο home cinema

καταρχήν τα προτεινομενα που δινεις ειναι σουπερ και κυριως value for money.
Ομως...
αν πραγματικά θες μουσική να προτιμήσεις ηχεια δαπεδου που να κατεβαίνουν χαμηλα σε Hz και να ξεκινησεις χωρις sub - μπορείς να το αγορασεις οταν δεις οτι δε σε ικανοποιεί αυτό που έχεις.
Την περίπτωση ασυρματης ζευξης με τα πίσω ηχεία δεν τη συζητάς?
Τα 9.6 ειναι δαπεδου:BDGBDGB53:

παιδια ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας. θα το ψαξω παλι εδω μεσα!!! ειμαι λιγο χαμενος. πρεπει να σας πω οτι οι απαιτησεις μου στην μουσικη δεν ειναι και τρομερες. εχω ενα συστημα philips mini του 97...