ιδιοκατασκευη επαγγελματικων ηχειων b&c

το ηχοσυστημα δεν ειναι τελειωμενο ακομα

Attachments

• DSC00010.jpg
    DSC00010.jpg
    65.5 KB · Views: 80
  • DSC00011.jpg
    DSC00011.jpg
    71.2 KB · Views: 46
  • DSC00042.jpg
    DSC00042.jpg
    80.1 KB · Views: 37
  • DSC00044.jpg
    DSC00044.jpg
    68.4 KB · Views: 40
  • DSC00039.jpg
    DSC00039.jpg
    75.1 KB · Views: 41
Re: ιδιοκατασκευη επαγγελματικων ηχειων b&c, beyma, eminence

drivers b&c, beyma, eminence

θα ηθελα βοηθεια στο θεμα με τις σιτες ,οποιος γνωριζει καποιον που κοβει μεταλλικες σιτες ,σε καλες τιμες,ας με ενημερωσει. ευχαριστω

Ανοίγεις φωτιές… αλλά θα ρωτήσω αργότερα τι φτιάχνεις ακριβός – το παίζω ευγενικός και υπομονετικός.

Τι σίτα θες να φτιάξεις?
δεν ξέρω κάποιον (πολλοί που θεωρητικά μπορούν δεν θα ασχοληθούν κατά πάσα πιθανότητα),
αλλά η δουλεία μπορεί (σχεδόν σίγουρα) να γίνεται και χεράτα
καθότι υπάρχει εξοπλισμός,
και μεράκι
(όχι μόνο δικό μου αλλά και γνωστών τεχνιτών)

Να φανταστώ ότι γνωρίζεις ότι υπάρχουν έτοιμες προς αγορά σίτες για π.χ. 12” σε γνωστά μαγαζιά του internet (και ίσως και στην Ελλάδα) ?

εχω σιτες για 12'' και 15'' οπως βλεπεις στις φωτογραφιες θα ηθελα σιτες που καλυπτουν ολη την καμπινα ,ρωτησα τον καραμπετσανο και ειπε ξερει καποιον ,απλως θελω να παρω και αλλες γνωμες.

σε αυτα τα ηχεια που ειναι στη φωτογραφια θελω να τους βαλω σιτες,ειναι χειροποιητα,τα τελειωσα πριν λιγο καιρο

Συγχαρητήρια για αρχή.
Όπως προείπα, δεν γνωρίζω κάποιον … και δεν μπορώ να φανταστώ που θα βρεις εύκολα αντίστοιχο μεταλλικό πλέγμα. Το απόγευμα ευχάριστος να ρωτήσω δυο φίλους μηχανολόγους για το εάν έχουν συναντήσει αντίστοιχο πλέγμα κάπου στην αγορά, εδώ στην Αθήνα.
Να ρωτήσω εάν έχεις ψάξει κα έχεις βρει αντίστοιχο πλέγμα?

χρειαζομαι βοηθεια και πως θα στερεωθουν... με ξυλινα πιχακια απο μεσα απο τη σιτα κολημενα πανω στη μπαφλα;

εχω βρει τι σχεδιο θα ειναι σαν αυτες που εχουν τα επαγγελματικα τα ετοιμα ,εχουν στρογγυλες τρυπες μικρες,ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου

εχω βρει τι σχεδιο θα ειναι σαν αυτες που εχουν τα επαγγελματικα τα ετοιμα ,εχουν στρογγυλες τρυπες μικρες,ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου,περιπου οπως εχει φτιαξει ο τυπος στη παρακατω φωτογραφια

Attachments

• jacobs3.jpg
    jacobs3.jpg
    42.6 KB · Views: 50
Λαμαρίνα τέτοια είχα αγοράσει κομμένη στα μέτρα που ήθελα απ την Πειραιώς στο προηγούμενο φανάρι πρίν τον Κεράνη.

Φαντάζομαι κολλημένο πηχάκια στις εσωτερικές διαστάστεις της μπάφλας και η λαμαρίνα βιδωμένη πάνω του.

εχω βρει τι σχεδιο θα ειναι σαν αυτες που εχουν τα επαγγελματικα τα ετοιμα ,εχουν στρογγυλες τρυπες μικρες,ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου

Δεν έχω προσφέρει κάτι ακόμα… όταν προσφέρω θα δεχθώ το ευχαριστώ :-)
Απλά, πιστεύω ότι εφόσον βρούμε πλέγμα, το κόψιμο και η όποια καμπύλωση είναι εφικτό να γίνουν με τα χεράκια μας. Αλώστε, με την ίδια λογική από ξύλα και μεγάφωνα, έφτασες να έχεις ηχεία.
Όσον αφορά τη στήριξη, σίγουρα υπάρχουν διάφορες επιλογές. Χωρίς να έχω αποκτήσει φυσική επαφή με τα ηχεία, και μη γνωρίζοντας υλικά κ.ο.κ. δεν θα ήθελα να πλατιάσω στο πώς θα επιτευχθεί η σωστή στήριξη ακόμα.

EDIT: O Morfeas για ακομα μια φορα έχει τη λύση :-)

Last edited:
ευχαριστω παιδια και ο καραμπετσανος εκει μου ειχε πει για να το λετε και εσεις θα ειναι καλος

σε πιο υψος της πειραιως ειναι ;προς ομονοια ;δεν ξερω που ειναι ο κερανης

2 15'' eminence kappa pro 500w rms me
2 horn b&c de 16 me xoni me 45 den einai etoimes akoma ,me crossover 2.5k

2 12'' b&c 12pl 32 350 watt rms me high pass crossover me ta beyma cp16
2 12'' eminence me 1008 le 200 watt rms den yparxoyn pia sto emporio me high pass crossover me ta beyma cp-09
2 6mi80 beyma mona tous me eidiko filtro gia na mhn ksinoyn...

twra paizoun mono ta 4 hxeia, psaxnw enisxytes ecler h sae gyrw sta 800 watt rms sta 4 ohm ta crossover einai του καραμπετσανου,εχς εναν compressor limiter για προστασια
οι καμπινες ειναι ιδιοκατασκευη με το προγραμμα bassbox6pro.