ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ.ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ;

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,387
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Ψάχνω κι εγώ την αναβάθμισή μου από τα 1024 με την HOL που είμαι τώρα.
Διαβάζω για τα "ιδιόκτητα" δίκτυα,μπαίνω στα site's των εταιρειών,όπου βάζοντας το τηλέφωνό μου για να δω αν η περιοχή που κατοικώ έχει το δίκτυό τους και σε ΟΛΑ μου γράφουν ότι θα είναι διαθέσιμο από τις 15/05 και μετά.
ΜΑ ΟΛΕΣ "μετά την 15/05";
Δηλαδή,τι σημαίνει "εγκατάσταση ιδιόκτητου δικτύου";
Θα σκάβουν λάκκους για να περνάνε οπτικές ίνες;
Θα σκάβει ο καθένας ξεχωριστά;
Θα σκάψει ένας για όλους;
Θα σκάψει ο ΟΤΕ;
Θα αναβαθμίσουν την υφιστάμενη υποδομή απλά με εγκατάσταση hardware?
Η υφιστάμενη υποδομή,είναι δική τους ή του ΟΤΕ που τους την έχει πουλήσει/νοικιάσει;

Τι στο διάολο σημαίνει τελικά "ιδιόκτητο δίκτυο" και πως θα το πραγματοποιήσουν;

Σωκράτη, συνήθως (εκτός ίσως μιας εξαίρεσης και εκεί σε πολύ περιορισμένο βαθμό και πάρα πολύ μικρή κάλυψη) όταν αναφέρονται σε ιδιωτικό δίκτυο μιλούν για το δίκτυο κορμού της εταιρείας δηλαδή το δίκτυο που συνδέει του κόμβους της εταιρείας μεταξύ τους και της υποδομές μέχρι το τοπικό σημείο διασύνδεσης του ΟΤΕ.. τώρα από εκεί και μέχρι το σπίτι σου / μου κλπ επι-νοικιάζουν το τοπικό βρόγχο από τον ΟΤΕ… με τη μεταφορά της σύνδεσης σου στο «ιδιωτικό δίκτυο» εσύ μιλάς με το παροχο και αυτός με το ΟΤΕ αν υπάρχει πρόβλημα βέβαια η σύνδεση σου πλέον εχει αφαιρεθεί από το δικτύου τηλεφωνίας κλπ του ΟΤΕ και έχει διασυνδεθεί στο δίκτυο του παροχου που έχεις επιλέξει…τώρα η ημερομηνία που βλέπεις είναι γιατί τότε περιμένουνε να παραδοθούν αρκετές από τις συνεγκαταστασεις που πρέπει να δώσει ο ΟΤΕ στους εναλλακτικούς παροχους σε διάφορες περιοχές για να έχουν πρόσβαση σε τοπικούς βρόγχους

Πάντως θα συνιστούσα αναμονή μέχρι το Σεπτέμβριο μια και τώρα θα γίνει μπάχαλο για να μεταφέρεις τη σύνδεση σου σε άλλο πάροχο επίσης με τις πρόσφορες που αναμένονται λόγο τις εισόδου στη πώληση ADSL της Vodafone, Cosmote και ίσως ΤΙΜ/Tellas (η να αρχίσουμε να λέμε το καινούργιο όνομα WIND ;) ) θα γίνει χαμός…