Ιδιωτικοποίηση ?

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,470
Ναί με τόνο , να πουληθούν σε ιδιώτες μπας και καλυτερέψει κάτι.
Μου στέλνει μια εταιρία δέμα με τα ΕΛΤΑ σε μορφή πόρτα-πόρτα , κάτι αντίστοιχο με courier και σε ανάλογες χρεώσεις περίπου .
Με παίρνουνε τηλ.απο το τοπικό κατάστημα την επομένη που με τις περισσότερες courier θα είχα το δέμα στα χέρια μου απο τις 11:00 το πρωί και μου λένε οτι δεν παραδίδουνε εκτός πόλης (βρίσκομαι στο 2ο χλμ ) και πως πρέπει να παω να το παραλάβω. Κλείνω στις 14:00 και σε 5 λεπτά μιλάω με τον υπάλληλο που μου λέει στην ψύχρα έλα αύριο γιατί κλείσαμε στις 14:00.
Τι θα πάθαινε βρε παιδιά να με εξυπηρετήσει ? Όταν ενα δέμα απο 3€ περίπου χρεώνεται στα διπλά η και τριπλά δεν θα πρέπει να δείξουν κάποια κατανόηση ? Στο κάτω κάτω αυτοί κάποια στιγμή θα κάνουν απεργία για αύξηση , γιατί να μην στηρίξουν την υπηρεσία τους ?
Υ.Γ. Δεν πήγα ξανά να το παραλάβω και δεν θα δεχτώ απο κανένα συνεργάτη μου δέμα με την αντίστοιχη υπηρεσία.

Μπράβο μπράβο για φορτώστε να βλέπουν οι δημ.υπάλληλοι και την άποψη του κοσμάκη.

Μα αν το κράτος έλεγχε την κατάσταση δεν θα εντοπίζανε που χολένει ο κάθε τομέας ? Και το λέω αυτό γιατί έχω εξυπηρετηθεί απο υπηρεσίες σε διάφορα θέματα ακόμη και εκτός αρμοδιότητας του εκάστοτε υπαλ. που σημαίνει ότι το πρόβλημα κατ' εμέ βρίσκεται στην ευσυνηδεισία του εκάστοτε υπαλλήλου και το κατά πόσο κρύβεται πίσω απο τις πλάτες της μονιμοποίησης .

Εξακις!
Χωρις να πληρωνει το κρατος(εμεις δηλ) τα ελλειματα τους, πριν να ιδιοτικοποιηθουν.

Πάντως, για να είμαστε σωστοί, τα ΕΛΤΑ κάνουν φιλότιμες προσπάθειες. Όχι σαν κάτι άλλες τεμπελοεταιρείες, που το όνομά τους αρχίζει από Ολυμ... και τελειώνει σε ...πιακή...

Re: Απάντηση: Ιδιωτικοποίηση ?

kosmous said:
Μα αν το κράτος έλεγχε την κατάσταση δεν θα εντοπίζανε που χολένει ο κάθε τομέας ? Και το λέω αυτό γιατί έχω εξυπηρετηθεί απο υπηρεσίες σε διάφορα θέματα ακόμη και εκτός αρμοδιότητας του εκάστοτε υπαλ. που σημαίνει ότι το πρόβλημα κατ' εμέ βρίσκεται στην ευσυνηδεισία του εκάστοτε υπαλλήλου και το κατά πόσο κρύβεται πίσω απο τις πλάτες της μονιμοποίησης .

Εννοώ να μπορεί να θέτει τους όρους του παιχνιδιού. Αλλιώς αν κάνουν ό,τι τους κατεβαίνει κι αυτούς...

Πιστεύω πως τα προβλήματα είναι γνωστά σε όσους ασχολούνται και μη. Απλώς η εφαρμογή μιας εις βάθος λύσης είναι σχεδόν ουτοπική με τα δεδομένα της δράσης του συνδικαλισμού και της κρεπάλης που επικρατεί και εφ'όσον το βάρος θα πέσει στην κυβέρνηση. Εξ'ου και ο ιδιώτης μανατζερ απ'ό,τι έχω καταλάβει

Dimosthenis said:
Εξακις!
Χωρις να πληρωνει το κρατος(εμεις δηλ) τα ελλειματα τους, πριν να ιδιοτικοποιηθουν.

οχτακις !!!!!!!

και συμφωνω και εγω στο να μην πληρωσει ο μεροκαματιαρης τα γ@μισι@τικα των ελειματων τους ....... :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Αναρωτιέμαι...
Είναι όμως το θέμα η ιδιωτικοποίηση? Το θέμα είναι η νοοροπία και ο ωχαδελφισμός του τυπικού δημοσίου υπαλλήλου οπως επίσης και η διαχείρηση από το Κράτος κυρίως εξαιτίας της επιλογής διευθυντικού προσωπικού με λάθος κριτήρια κυρίως ρουσφετολογικά ή (καινούριος όρος) κουμπαρολογικά...
Σε αυτό πρέπει να βρεθεί λύση... Τώρα αν η ιδιωτικοποίηση είναι μια λύση αυτό το συζητάμε (η προσεκτική και σωστή ιδιωτικοποίηση είναι κατά εμένα μια λύση - αλλά αλήθεια ποιος εμπιστευέται αυτό το διεφθαρμένο κράτος να κάνει σωστές ιδιωτικοποιήσεις) η αιτιά του προβλήματος όμως είναι αλλού και μέχρι να δώσουμε λύση εκεί πάντα κάπου θα έχουνε προβλήματα (μπορεί όχι στα ΕΛΤΑ ή στην Εμπορική αλλά στις εφορίες στο ΙΚΑ κλπ)...

Όλοι το ξέρουν ότι αυτό το κράτος δεν πάει μπροστά λόγω των δημοσίων υπαλλήλων.
Ας με συγχωρέσουν οι αγαπητοί και φίλτατοι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πιο πολλοί απ´αυτούς είναι κοπρόσκυλα. Παίρνουν καλούς μισθούς χωρίς να προσφέρουν τα ανάλογα.

Άντε κι ένα παράδειγμα. Η ΔΕΗ στη Γαλλία έχει 10.000 υπαλλήλους και είναι 40.000.000 πληθυσμός. Και λειτουργούν άψογα. Είναι αδιανόητο να κατεβάσουν το γενικό επειδή κάνουν απεργία.

Εμείς έχουμε 10.000.000 πληθυσμό (περίπου) και 50.000 υπαλλήλους της ΔΕΗ.
Και λένε ότι δεν φτάνουν και θέλουν κι άλλους.
Σοβαρά μιλάμε τώρα; Kοπρόσκυλα.
Έχετε δει σε κάτι γραφεία που μόλις κουραστούν ή για άλλους λόγους, έτσι αυθαίρετα βάζουν την ταμπέλα " ΚΛΕΙΣΤΟ " λες και είναι μαγαζί τους.

Και τώρα βαράτε.

Μελίδης Μιχάλης said:
Ας με συγχωρέσουν οι αγαπητοί και φίλτατοι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πιο πολλοί απ´αυτούς είναι κοπρόσκυλα. Παίρνουν καλούς μισθούς χωρίς να προσφέρουν τα ανάλογα.

Άντε κι ένα παράδειγμα. Η ΔΕΗ στη Γαλλία έχει 10.000 υπαλλήλους και είναι 40.000.000 πληθυσμός. Και λειτουργούν άψογα. Είναι αδιανόητο να κατεβάσουν το γενικό επειδή κάνουν απεργία.

Έχετε δει σε κάτι γραφεία που μόλις κουραστούν ή για άλλους λόγους, έτσι αυθαίρετα βάζουν την ταμπέλα " ΚΛΕΙΣΤΟ " λες και είναι μαγαζί τους.

Και τώρα βαράτε.

***Ας με συγχωρέσουν οι αγαπητοί και φίλτατοι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πιο πολλοί απ´αυτούς είναι κοπρόσκυλα.***

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

ναι !! τωρα τους προσβαλες ........... μπουαχαχαχαααα........

Αυτα ειναι ηδη τελειωμενη ιστορια απο το ξυσιμο...

Υπαλληλος της εμπορικης τραπεζας, οταν καποιος του "υπενθυμισε" οτι το καπνισμα σε κλειστους δημοσιους χωρους απαγορευεται (και ποινικα κολασιμο μαλιστα), του απαντησε "αμα θελετε μπορει ολη η ουρα να περιμενει μεχρι να παω εξω να το τελειωσω". Δυστυχως επειδη ξερουν τον πατερα μου κρατηθηκα απο το να ορμησω πανω απο το ταμειο και να του το βαλω στον πρωκτο...Θα δουμε τωρα καριοληδες που σας αγορασαν, ποσο σουζα θα καθεστε...

Υπαλληλος εφοριας με εβαλε να περιμενω οσο μιλαγε στο τηλεφωνο με κολλητη της για το καινουριο μωρο της αδερφης της...Οταν απλωσα το χερι και της το εκλεισα, αρχισε κατι τσαμπουκαδες μεχρι που ειδε την φατσα που παιρνω οταν με τσαντιζουν...

Πριν 2-3 χρονια ειχαν κανει απεργια οι εξεταστες διπλωματων οδηγησης ως διαμαρτυρια εναντια σε "συκοφαντικη" μελετη του ΕΜΠ που ελεγε οτι χρηματιζονται σε μεγαλο ποσοστο...

Το χειροτερο δεν ειναι οτι ειναι τεμπεληδες*, το χειροτερο ειναι οτι απαιτουν να επιτρεπεται να ειναι τεμπεληδες και θιγονται οταν απαιτεις να κανουν το αυτονοητο, δηλαδη την δουλεια τους και σωστα...

*οπως παντα, υπαρχουν και οι εξαιρεσεις...

Μελίδης Μιχάλης said:

Και τώρα βαράτε.

Χωρις να αμφισβητω το οτι οι περισσοτεροι οντως ειναι για μπατσες για το παραδειγμα της ΔΕΗ στη Γαλλια εχουν πυρηνικα εργοστασια για παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας και εμεις λιγνιτη που σημαινει σαφως πολυ μικρη απόδοση και σαφως περισσοτερους υπαλληλους.
Μαλιστα δε απ το τιμολογιο της ΔΕΗ αρμεγει κανονικοτατα το κρατος(κυβερνησεις) με αποτελεσμα εσωτερικο ελλειμα να μη γινεται η συντηρηση που πρεπει και ναμαστε συνεχως με κινδυνο γενικου μπλακ αουτ!
Εδω το περισσοτερο ξυλο το θελουν οι πολιτικοι οι οποιοι ειναι και οι κουρσαροι της Ελληνικης οικονομιας.

Απάντηση: Re: Ιδιωτικοποίηση ?

kacey said:
Αυτα ειναι ηδη τελειωμενη ιστορια απο το ξυσιμο...

Υπαλληλος της εμπορικης τραπεζας, οταν καποιος του "υπενθυμισε" οτι το καπνισμα σε κλειστους δημοσιους χωρους απαγορευεται (και ποινικα κολασιμο μαλιστα), του απαντησε "αμα θελετε μπορει ολη η ουρα να περιμενει μεχρι να παω εξω να το τελειωσω". Δυστυχως επειδη ξερουν τον πατερα μου κρατηθηκα απο το να ορμησω πανω απο το ταμειο και να του το βαλω στον πρωκτο...Θα δουμε τωρα καριοληδες που σας αγορασαν, ποσο σουζα θα καθεστε...

Υπαλληλος εφοριας με εβαλε να περιμενω οσο μιλαγε στο τηλεφωνο με κολλητη της για το καινουριο μωρο της αδερφης της...Οταν απλωσα το χερι και της το εκλεισα, αρχισε κατι τσαμπουκαδες μεχρι που ειδε την φατσα που παιρνω οταν με τσαντιζουν...

Πριν 2-3 χρονια ειχαν κανει απεργια οι εξεταστες διπλωματων οδηγησης ως διαμαρτυρια εναντια σε "συκοφαντικη" μελετη του ΕΜΠ που ελεγε οτι χρηματιζονται σε μεγαλο ποσοστο...

Το χειροτερο δεν ειναι οτι ειναι τεμπεληδες*, το χειροτερο ειναι οτι απαιτουν να επιτρεπεται να ειναι τεμπεληδες και θιγονται οταν απαιτεις να κανουν το αυτονοητο, δηλαδη την δουλεια τους και σωστα...

*οπως παντα, υπαρχουν και οι εξαιρεσεις...

οντως ετσι οπως τα λες ειναι !!!!!!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΝ να επιτρεπεται να τεμπελιαζουν ασυστολα και θιγονται κιολας ...........

να δω γελιο που θα πεσει σε λιγο καιρο οταν θα πουληθουν ολοι οι δημοσιοι οργανισμοι .....

εκει να δεις πως θα τρεχουν και δεν θα φτανουν ...

να μην πω εντυπωσεις απο καποιους εδω στο Προξενειο του Αμβουργου .....ειναι βλεπεις το μονο κοματι του δημοσιου τομεα που θα μενει παντα κρατικο...
και τι τραβηξα το 1998 για να κατεβασω ενα σαραβαλο στην Ελλαδα.......

γουστάρω ...μέσα ...πουλήστε τα όλα ... και τα ασημικά μαζί ...κι έπειτα το καινούργιο αφεντικό θα απολύσει το 50% ως πλεονάζον προσωπικό και η ανεργία θα φτάσει το 40% ...τρελλαίνομαι ...και πως μ'´αρέσουν οι κοινωνικές αναταραχές

Έτσι μπράβο χώστε , χώστε και άλλα και θα το ξεχνούσα , εκτελώνισα ενα τροχόσπιτο τον περασμένο μήνα και όταν πήρα τηλ. στο τελωνείο για να μάθω τι χρειάζεται , ξέρετε απο χαρτούρα , μου είπε ο υπαλ. έναν εκτελωνιστή χρειάζεσαι , όπως στα δικαστήρια θέλεις δικηγόρο έτσι και εδω έναν ειδικό .
Που θα βρώ έναν τέτοιο ρωτάω ; Έλα εδω και θα δείς στο ισόγειο τα γραφεία τους και θα σου κοστίσει κάπου 90 .
Παω ο έρμος , βρίσκω εκτελώνη και μου λέει 150 , μα ο τελώνης μου είπε 90του λέω , μαζί με τα δικά σας.
Πέσμου το όνομά του μου λέει (λέτε να ήθελε να τον μαλώσει; ), δεν το ρώτησα του λέω , 90 για το τελωνείο και 60 για την δουλειά μου μου λέει (με τιμολόγιο φυσικά) η αν θέλεις πάρε αυτήν την αίτηση και τον φάκελο δεν σε χρεώνω για αυτά (σωστός) και ανέβα μόνος σου για να δώσεις 90 .
Μα κάτσε , πως να πάω ξεκάρφωτα , σύμφωνα με το τηλ. χρειάζομαι μεσολαβητή αν παω μόνος και τσατιστεί και μου ζητήσει αυτό και αυτό και αυτό και αυτό τι γίνεται ;
Για αυτό σου λέω , δώσε 150 (με τιμολόγιο φυσικά)και έλα σε μια εβδομάδα να πάρεις τα χαρτιά σου .
Τι να κάνω τα έδωσα , πως να παω στον τελώνη χωρίς τον ..... δικηγόρο;

Δημήτρη το ανέβασα και μετά είδα το μήνυμά σου και σε πληροφορώ ότι προτιμώ να πληρώνω για ελλειμματικό ταμείο ανεργίας , αλλά να με εξυπηρετούν όπως μου αρμόζει στις υπηρεσίες , παρά να πληρώνω με αυτόν τον τρόπο γιατί πάλι τους πληρώνω και να με χλευάζουν.

Last edited:
Το επάγγελμα δεν κάνει τον άνθρωπο ούτε τεμπέλη ούτε διεφθαρμένο.
Η απουσία ελέγχου, η ατιμωρησία και η έλλειψη κινήτρων τον κάνει.
Ποιος βρίσκεται στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας των δημοσίων υπαλλήλων; Ποιοι τον έβαλαν εκεί;

Αλλά δεν ευθύνονται μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι για το χάλι της χώρας. Οι εργατικοί ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες κατακλέβουν το κράτος καθημερινά. Πόσοι από αυτούς αποδίδουν το ΦΠΑ που πρέπει; Κατά τη δική τους ερμηνεία της κοινωνικής δικαιοσύνης αφού το κράτος δεν τους παρέχει αυτά που πρέπει τα παίρνουν από μόνοι τους. Ποιος ευθύνεται για τη φοροδιαφυγή; Αυτός που ευθύνεται και για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Κατά τα άλλα στη χώρα με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη και τις ακριβότερες τιμές προϊόντων και με τόση φοροδιαφυγή οι επιχειρήσεις δε βγαίνουν.

Ποιοι την πληρώνουν λοιπόν σε αυτή τη χώρα; Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Αντί λοιπόν να κατηγορούμε την κατηγορία εργαζομένων που δεν ανήκουμε ας κοιτάξουμε λίγο και την καμπούρα μας.

Last edited: