Ιερά "τέρατα" της ελληνικής μουσικής....

Απλώς δεν έχει έρθει η ώρα του να γίνει Ιερό.. γιατι "τέρας" ή φρικιό ή αξιοθέατο τον θεώρησαν οι περισσότεροι που γελούσαν με αφέλεια ενω αυτός μας έλεγε την αλήθεια κατάμουτρα και με χιούμορ και προφήτευε τα μέλλοντα με ανατριχιαστική ακρίβεια.

Βλέπετε ο Τζιμάκος έχει την σπάνια ιδιότητα να βλέπει την ωμή αλήθεια καθαρά και πέρα απο συναισθηματισμούς και νοητικές αυταπάτες, πραγματικά σπάνιος..

Ο λόγος όμως που έφτιαξα αυτό το νήμα είναι για τα ήδη "ιερά" τέρατα της ελληνικής μουσικής και κατα την γνώμη μου ο Τζιμάκος ΗΤΑΝ αυτό που αναφέρεις.... Δεν είναι εδώ και πολύ καιρό αυτό που "είδαμε" κάποτε πάνω του.

Τώρα ΑΝ θα γίνει "ιερό" τέρας θα το δείξει το μακρινό μέλλον......

Ήμουν σίγουρος οτι δεν θα ήταν αρεστή η προσθήκη μου στο νήμα. Επιμένω πάντως οτι δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου το αντίθετο τον θεωρώ πολύ μεγάλο, τοσο μεγάλο που παρόλο που το θα μπορούσε να δρέπει δάφνες προτίμησε τον ρόλλο του παρία για να ενοχλεί τους σοβαροφανείς πολέμιους του αλλα και της λογικής την οποία εντέχνως συγκαλυμένα πρεσβεύει (κανένα υπονοούμενο πρός θεού:grinning-smiley-043).

Τέλος πάντων Οκ αν δεν σας αρέσει, εγώ τον πόσθεσα γιατί και ηληκιακά αλλα και σαν προσφορά και μπορεί και στα μάτια μου είναι μεγάλος και τουλάχιστον ισάξιος με πολούς.
Ας μείνει αυτή η "διαφορετική" προσθήκη μου έτσι για ναπροσθέσει μια ποικιλία και λίγο ενδιαφέρον στο νήμα, και φυσικά δεκτή η κάθε κρίση οιουδήποτε στην οποία φυσικά εκτίθεται ο καλλιτέχνης και το έργο του, δεν είναι και κουμπάρος μου η τίποτα.. -bye-

Last edited:
Φυσικά δεκτές οι απόψεις οποιουδήποτε.... Κουβέντα κάνουμε.....

Πάντος παρία με βιλίτσα δεν έχω δει πολλούς......

Τεσπά....

Η Ιτιά του Μαλλιάρα

η καλυτερη ιτια ever

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μα πολοί απο τους υπόλοιπους αξιοσέβαστους καλλιτέχνες στο νήμα κατέληξαν να ζούν μια πολυτελή ζωή στην πορεία ακόμα και άν ταλαιπωρήθηκαν σε κάποια φάση της ζωής τους. Αυτό δεν στερεί απο το έργο τους το μεγαλείο του.

Εξάλου η βιλίτσα του "αναρχικού" Τζιμάκου μου αρέσει ακόμα περισσότερο γιατί τον κάνει ακόμα πιό "παρία" και είμαι σίγουρις οτι και ο ίδιος κάτι τέτοιο θα σκέφτεται γελώντας μέσα απο τα μουστάκια του..

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΤΖΗΣ-ΗΛΙΟΣ

Κιτσος Χαρισιάδης-Μοιρολοι αρβανιτικο 1928

Μα πολοί απο τους υπόλοιπους αξιοσέβαστους καλλιτέχνες στο νήμα κατέληξαν να ζούν μια πολυτελή ζωή στην πορεία ακόμα και άν ταλαιπωρήθηκαν σε κάποια φάση της ζωής τους. Αυτό δεν στερεί απο το έργο τους το μεγαλείο του.

Εξάλου η βιλίτσα του "αναρχικού" Τζιμάκου μου αρέσει ακόμα περισσότερο γιατί τον κάνει ακόμα πιό "παρία" και είμαι σίγουρις οτι και ο ίδιος κάτι τέτοιο θα σκέφτεται γελώντας μέσα απο τα μουστάκια του..

Για πες μου τους "πολλούς" με βίλα στα Β.Π.......απο το νήμα.....

Αν πιστεύεις οτι η βίλα σε κάνει και παρία.....έχουμε απλώς διαφορετική αντίληψη...περι του όρου....

Τζιβαέρι...Δόμνα Σαμίου...

Στέλιος Φουσταλιέρης...Πονεμένη καρδιά...

Η ιδια η Κρήτη και η παράδοσή της έχουν φωνή....
Ο μεγάλος Ψαραντώνης και η προέκταση του χεριού του ή κρητική λύρα σε όλο τους το μεγαλείο...

Απάντηση: Re: Ιερά "τέρατα" της ελληνικής μουσικής....

Ως νεο μελος, διαβασα ολο το νημα και ομολογω οτι αν ειναι να ακουω τραγουδια του τυπου <<ενας λεβεντης πεθανε που τον ελεγαν Αρη>>(χωρις να εχω θεμα με τα προβαλλομενα προτυπα), προτιμω χιλιες φορες την προταση του φιλου μου <<ASTOBOY>>, παρ´ολο που μου αρεσει πολυ η δουλεια του Νταλαρα γενικα και ειδικοτερα πριν αρχισει να εχει γνωμη επι παντος επιστητου. Ενταξει , δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουμε ολοι σε ολα, αλλα αυτο το αριστερο << αραχνουφαντο πεπλο>> που κατα τη γνωμη μου υπαρχει στο συγκεκριμμενο νημα, αδικει καταφωρα το αρχικο θεμα. Πιστευω οτι στη δουλεια του καθε <<στρατευμενου>> καλιτεχνη υπαρχει και ενα μερος της που την αναδυκνειει χωρις να παραπεμπει και σε κατι <<αλλο>>. Ευχαριστω πολυ και περιμενω να βγω σοφοτερος απο αυτο το νημα , παντα εντος των πλαισιων του θεματος !

Παιδιά το νήμα αφορά καλλιτέχνες που τους έχει κρίνει ΗΔΗ η ιστορία και έχουν περάσει με τα τραγούδια τους, τους στίχους τους και γενικότερα με το ήθος τους στην Ιστορία της Ελληνικής μουσικής. Δεν αφορά κανέναν που ΔΕΝ έχει κριθεί. Η κάθε άποψη σεβαστή και αναγκαία, αλλά υπάρχουν και άλλα νήματα που μπορούμε να βάλουμε κάποια video απο καλλιτέχνες που μας αρέσουν.

Αυτά και παρακαλώ ας μην συνεχιστεί η παράθεση άσκοπων posts περι προσωπικού γούστου του κάθενος......

Ευχαριστώ.