Στα Μεθανα παντως οντως ειναι χαρακτηριστικη η οσμη (κλουβιου αυγου με προσμιξεις :argh![]()
Πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι.... Μπορείς να μεταναστεύσεις στο Νησι του ΠάσχαΌλα τα καλά shows αλληλεπιδρούν με τους θεατές.
Προσωπικά δεν με αγχώνει, μιας και δεν μπορώ να κάνω κάτι...
Σωστος!Δεν ανηκει στα supervolcanoes,δικο μου λαθος.Παρ'ολα αυτα η ισχυς της εκρηξης που κατεστρεψε τους Μινωιτες και οχι μονο υπολογιστηκε μεταξυ VEI 6 και 7..Απο τις σφοδροτερες των ιστορικων χρονων..Η εκχυση στερεων υλικων υπολογιστηκε δε περιπου στα 60 κυβικα χιλιομετρα,ενω η εκρηξη καταγραφηκε ακομα και απο τους αρχαιους Κινεζους..
Εδώ και 30 μήνες περίπου το ηφαίστειο της Σαντορίνης δείχνει όλο και εντονότερα σημάδια ενεργοποίησης του. Συνεχείς μικροδονήσεις, οι οποίες σπάνια ξεπερνάνε τα 3.2 Ρίχτερ καταγράφονται καθημερινά στην περιοχή από την Μήλο, την Νάξο μέχρι τα νότια παράλια της Κρήτης, την Κάρπαθο και την Ρόδο.
Από τον Αύγουστο όμως του 2012 και μετά έχουμε μια σειρά γεγονότων που προκαλούν ανησυχία, όπως μαρτυρίες για δονήσεις που έχουν γίνει αισθητές, στα Χανιά, το Καστέλι και το Ρέθυμνο σαν να γίνεται σεισμός 10 Ρίχτερ ελάχιστης όμως διάρκειας. Οι δονήσεις έγιναν αισθητές από την Μήλο μέχρι την Άνδρο.
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=60125&Itemid=150
Αυτο μου φαινεται μεγαλη μπαρουφα, χωρις να ειμαι σιγουρος. Γιατι νομιζω οτι η κλιμακα Ριχτερ μετρα την ενεργεια και εχει αμεση σχεση με τη διαρκεια του σεισμου. Οποτε μεγαλη ισχυς με μικρη διαρκεια, μαλλον δεν γινεται.
Το μονο καλο ειναι οτι το ηφαιστειο προειδοποιει, σε αντιθεση με το σεισμο.
Η Νίσυρος ανήκει στο λεγόμενο "ηφαιστειακό τόξο" του Αιγαίου. Μία νοητή γραμμή που ξεκινάει απ' την Στερεά Ελλάδα, και καταλήγει στην Τουρκία. Το βορειότερο ηφαίστειο του τόξου είναι το "Σουσάκι".
Αλήθεια, γνωρίζατε ότι υπάρχει ηφαίστειο τόσο κοντά στην Αθήνα; Το Σουσάκι βρίσκεται στην Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου, έξω απ' τους Αγ. Θεοδώρους. Είναι ανενεργό ηφαίστειο, όμως υπάρχει ακόμα και σήμερα εντονότατη μεταηφαιστειακή δραστηριότητα με εκπομπή θερμών αερίων, κυρίως διοξειδίου του άνθρακα, μεθανίου και υδροθείου. Τα αέρια αυτά προκαλούν αποσάθρωση στα πετρώματα δημιουργώντας εντυπωσιακούς σχηματισμούς.
Τυχερούληδες είναι... φούσκωμα από το μάγμα, άρα μεγαλύτερα οικόπεδα, άρα περισσότερο ΕΤΑΚ.
Ωραιοι ειστε εδω μεσα ...
Μας κανατε την καρδια μανταρα !
Πως ακριβως ανακουφιζει την μιζερη καθημερινοτητα μου
η ιδεα επικειμενου θανατου απο υδροθειο και τσουναμι ?
Ετσι ακριβως!Ασε που ειχα παει στη Νεα Καμμενη με...παντοφλιτσες λαστιχενιες!Περιττο να σας πω εμειναν εκει σε ρευστη μορφη!Αν βουτήξεις με μάσκα στην περιοχή της Κασσάνδρας από το Ποσείδι μέχρι τα Λουτρά Αγ. Παρασκευής (δηλαδή το δυτικό μισό του ποδιού που βλέπει προς το Αιγαίο Πέλαγος) θα δεις στον βυθό και κυρίως στους υφάλους να ανεβαίνουν φυσαλίδες που σε κάποια σημεία είναι πολύ έντονες. Ειδικά κοντά στα Λουτρά η μυρωδιά του υδροθείου είναι παρούσα συνεχώς.
Πολλές φορές όταν περνάω από αυτά τα σημεία σκέφτομαι ότι πλάκα θα είχε να γίνει τώρα το μπράφ...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.