iFi Audio iCan

και γιατι όχι και τον dac τους αν ειναι ετσι; έχει κ "ερπετό" μεσα...
βεβαια δεν τις πουλάνε (ουτε ειναι) ως φορητες συσκευες αλλά ειναι αρκετά μικρές για να τις πάρεις μαζι σε ενα ταξιδι μεσα ενα μεγάλο σακο λαπτοπ .. βεβαια θες πριζες!!

εδω http://www.ifi-audio.fr/7-produits πιο ενδεικτικές σε ευρά.. (μην φρικάρετε με το καλώδιο ειναι λάθος, αν μπεις στο λινκ δινει την κανονική τιμή :) )

edit: λαθος το καλωδιο οσο λέει κ "εξω" το δινει αλλα μάλλον ειναι λάθος μιας και πριν λίγο καιρό ειχα ξαναμπει και είχε 100κατι

παντως αν θες φορητοτητα και ποιοτητα θες και το ντακ οποτε το μαλλι αυξανεται,ειδαλως δεν εχει ουσια να εχεις το ican και να ακους απο την καρτα ηχου του λαπτοπ,ετσι απλα βαζεις και τα ακουστικακια του λαπτοπ και πας ενα ταξιδι.
Αμα το θες μονο γιαυτο.
Αν το θες για το σπιτι αλλαζει το κοτσαρεις πισω απ το ντακ σου και εχεις ενα αξιοπρεπη ενισχυτη ακουστικων.

εγω δεν ειπα τπτ για φορητότητα... το εν λόγω ειναι ντεσκτοπ... απλά ο Μιχάλης αναφέρθηκε στο θεμα :) :)
το εν λόγω μηχανάκι βεβαια λόγω σχηματος ξεγελά ειδικά στις φωτο και σε πρώτη ματια μπορει να το θεωρήσεις κ φορητό.. αλλα νομίζω (εκτός απο ειδικες περιπτώσεις) οτι ειναι αρκετά μεγάλο για τέτοιο...

εγω δεν ειπα τπτ για φορητότητα... το εν λόγω ειναι ντεσκτοπ... απλά ο Μιχάλης αναφέρθηκε στο θεμα :) :)
το εν λόγω μηχανάκι βεβαια λόγω σχηματος ξεγελά ειδικά στις φωτο και σε πρώτη ματια μπορει να το θεωρήσεις κ φορητό.. αλλα νομίζω (εκτός απο ειδικες περιπτώσεις) οτι ειναι αρκετά μεγάλο για τέτοιο...

ok για το σπιτι λεει αν και δεν εχω εμπειρια σε ακουστικα ουτε κι εχω,αλλα καποια εποχη σκεφτομουν τα hd800 αρα αυτο το ενισχυτακι θα τα κουναει ή θα ζοριζεται?

Δεν νομίζω να μην τα κουνάει αλλά τα 800 είναι ικανά να αναδείξουν συνοδα υπερπολαπλασιας αξιας από το ican...

Εγώ πάλι θα έλεγα να μην τρελαίνεστε. Το (μόνο κατά την άποψή μου) θετικό είναι πως έχει μικρό μέγεθος για όποιον τον ενδιαφέρει.

Έχει 250 και παρόλα αυτά έχει εσωτερικά διακοπτικό τροφοδοτικό, ποτενσιόμετρο των 2 και ένα TPA6120
στην έξοδο, όχι πως δεν είναι καλό ολοκληρωμένο, αλλά δεν ξέρω πώς πετυχαίνουν με το συγκεκριμένο,
αντίσταση εξόδου μικρότερη από 0.5Ω, χώρια που το αναφέρουν ως τρανζίστορ :flipout: :ADFADF1:.
Με τα μισά υπάρχει το Fiio E09 με αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

Επίσης με 400mW@32Ω ή 3.6Vrms δεν θα ανεβάσει τρελές εντάσεις με δύσκολα ακουστικά.

Εντάξει, τα ακουστικά είναι στη μόδα και σε άνθηση και νομίζω πως ήρθαν για να μείνουν
αλλά έχω την εντύπωση πως υπάρχει μία τάση να καλυφθούν οι επιθυμίες του κοινού ακόμα κι αν
αυτές είναι λάνθασμένες. USB καλώδιο ειδικά για audio θέλει ο κόσμος, του το δίνουμε, απομονωμένη
USB θέλει ο κόσμος; Του τη δίνουμε κι αυτή.

Αλλά δύο λάθη, δηλαδή συσκευή που τροφοδοτείται μόνο από usb και επιπλέον συσκευή που θα τροφοδοτήσει τελικά την
usb συσκευή, δεν κάνουν ένα σωστό. Κι αν τα βάλουμε κάτω θέλουμε 740 για ένα πλήρες σετ ενισχυτή, dac, τροφοδοσίας.

Και για να μην ξεχνιόμαστε η ιδέα USB dac με ενισχυτή ακουστικών δεν είναι καθόλου καινούρια.
Υπάρχουν πάνω από δεκαετία τέτοιες συσκευές είτε με τη μορφή εξωτερικών καρτών ήχου είτε ως
(ημι)επαγγελματικά usb/fw audio interfaces.

καπου εγραψα πιο πανω για ολοκληρωση αλλα περασε στα ψιλα.
ταξη α διαφημιζει και διακριτα αλλα εγω ειδα ολοκληρωμενο και τιγκα ηλεκτρολυτικους.
που ειναι η ταξη α και πω θα βγαλει σχεδον μισο βατ αυτο?
σορρυ αλλα δεν νομιζω γενικως.
και αν ακουγομαι απολυτος το αλλαζω
σορρυ αλλα δεν νομιζω να ανταποκρινεται στα σπεκς η αυτα στα λεφτα οου ζηταει.
και τελος...με ......δεν βαφονται αυγα.
ενα αδηφαγο ακουστικο θελει ρευμα και το ρευμα θελει ογκο στην τροφοδοσια και εκλυση θερμοτητας...αλλιως νο μαρτινι νο παρτυ

Λάμπρο δεν έχω γνώσεις κ αυτά που λες ειναι απολύτως σεβαστα και λογικα βέβαια, αλλά δεν το θέλουμε η αντίσταση εξόδου να είναι πολύ μικρή; κάτω από 1Ωμ;
Ο 09 έχει κοντά στα 10 ας πούμε ...δεν ξέρω τι γίνεται με τον 09Κ

καπου εγραψα πιο πανω για ολοκληρωση αλλα περασε στα ψιλα.
ταξη α διαφημιζει και διακριτα αλλα εγω ειδα ολοκληρωμενο και τιγκα ηλεκτρολυτικους.
που ειναι η ταξη α και πω θα βγαλει σχεδον μισο βατ αυτο?
σορρυ αλλα δεν νομιζω γενικως.
και αν ακουγομαι απολυτος το αλλαζω
σορρυ αλλα δεν νομιζω να ανταποκρινεται στα σπεκς η αυτα στα λεφτα οου ζηταει.
και τελος...με ......δεν βαφονται αυγα.
ενα αδηφαγο ακουστικο θελει ρευμα και το ρευμα θελει ογκο στην τροφοδοσια και εκλυση θερμοτητας...αλλιως νο μαρτινι νο παρτυ
Δεν πέρασε στα ψιλά ... εγώ σε ρώτησα τι εννοείς...

Παιδιά δεν το ποσταρα το μηχάνημα για να πω πως μ@μαει ούτε πως είναι για αδηφάγα ακουστικα απλά το είδα όμορφο.... εχει σχετικά καλά σπεκς (οσο μπορώ να καταλάβω δλδ κ ίσως τελικά κ να μην είναι κ τόσο καλά) κ είπα να σας ρωτήσω...

Μιχαλη
δεν ειπε κανεις το αντιθετο
απλα μετα απο καποιο καιρο δεν θελεις να χρονοτριβεις η να σπαταλας χρονο στο να βρεις τροπους να δικαιολογησεις κινησεις αλλων.
απλα σου βγαινουν με τη μια και τα λες.
μπορει να κανω και λαθος.
απλα πλεον δεν εχω την πολυτελεια να σκεφτω αν κανω λαθος εγω η αν καποιος αλλος ξεπερνα την εικονα που δειχνει.
λεω λοιπον τη γνωμη μου και θα χαρω παντα να κανω λαθος.

Απάντηση: Re: iFi Audio iCan

Λάμπρο δεν έχω γνώσεις κ αυτά που λες ειναι απολύτως σεβαστα και λογικα βέβαια, αλλά δεν το θέλουμε η αντίσταση εξόδου να είναι πολύ μικρή; κάτω από 1Ωμ;
Ο 09 έχει κοντά στα 10 ας πούμε ...δεν ξέρω τι γίνεται με τον 09Κ

Για να πούμε πως είμαστε καλυμμένοι ακόμα και με ακουστικά 32Ω μια αντίσταση εξόδου ίση ή μικρότερη από 1 με 2 Ωμ είναι θεμιτή.

Το TPA6120 είναι ένας διπλός τελεστικός ισχύος με ικανότητα να δώσει ως και 700mA ανά κανάλι σε φορτίο 8Ω
(με 10Ω αντίσταση στην έξοδο) οπότε κάθε άλλο παρά αδύναμο είναι. Οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές πάλι δε με
προδιαθέτουν αρνητικά αλλά αν από πίσω δεν υπάρχει μία τυπικά καλή τροφοδοσία είναι μπάλωμα.

Το TPA6120 χρησιμοποιείται και στον εν λόγω ενισχυτή και στον 09/09Κ και η ίδια η Texas Instruments που κατασκευάζει
το ολοκληρωμένο επιβάλλει τη χρήση αντίστασης εξόδου 10 Ω ώστε να μην ταλαντώνει από τη χωρητικότητα που βλέπει στην
έξοδό του. Οπότε δεν ξέρω πώς κατάφεραν να επιτύχουν αντίσταση εξόδου μικρότερη από 0,5 Ω και διατηρώ επιφυλάξεις
για το κατά πόσο ισχύει αυτή η προδιαγραφή.

Για τον ίδιο λόγο διατηρώ αμφιβολίες για τα υπόλοιπα που δηλώνονται περί διακριτών σταδίων εξόδου και τάξη Α εκτός κι αν
εννοεί ως διακριτό στάδιο εξόδου το ολοκληρωμένο και ως τάξη Α τα 10~12mA πόλωσης του σταδίου εξόδου του από τα 15mA
που τραβά συνολικά.
Όχι πως όλα αυτά (διακριτά στάδια, τάξη Α κτλ) εξασφαλίζουν τίποτα από μόνα τους αλλά όσο να'ναι προδιαθέτουν θετικά.

Δεν ξέρω αν από την κάτω όψη της πλακέτας υπάρχουν και άλλα εξαρτήματα, αλλά η άνω όψη δίνει αυτή την εικόνα.

Τώρα για τα υπόλοιπα (πέραν των xBass και 3D) όπως το ποτενσιόμετρο και η switching τροφοδοσία είναι αναντίστοιχα
του κόστους του και του πραγματικά σκληρού ανταγωνισμού.

τα xbas 3d δεν ειναι τιποτα πλεον
ωστε να διαφημιζονται πως και τι

το rockbox εκμεταλλευομενο τις λειτουργιες που δινει το wolfson του ipod προσφερει πληρεις δυνατοτητες crossfeed παραμετρικου eq , ακομα και time streching και compression .
και ολα οντως αποδιδουν.
ισως τελικα εχουμε ενα καλα πακεταρισμενο προιον.
δεν μπορει ομως να διαφημιζει διακριτα και να μην υπαρχουν.
εκτος αν οντως ειναι απο κατω

τα xbas 3d δεν ειναι τιποτα πλεον
ωστε να διαφημιζονται πως και τι

το rockbox εκμεταλλευομενο τις λειτουργιες που δινει το wolfson του ipod προσφερει πληρεις δυνατοτητες crossfeed παραμετρικου eq , ακομα και time streching και compression .
και ολα οντως αποδιδουν.
ισως τελικα εχουμε ενα καλα πακεταρισμενο προιον.
δεν μπορει ομως να διαφημιζει διακριτα και να μην υπαρχουν.
εκτος αν οντως ειναι απο κατω

Το iPod με rockbox παίζει flac? επίσης μέχρι ποιο iPod είχε Wolfson σαν dac?

παιζει μεχρι 24/96
μεχρι το 5 (video).
ενα γκουγκλαρισμα θα το ξεκαθαρισει.
καπου ειχα σωσμενη τη σελιδα

Μιχαλη
δεν ειπε κανεις το αντιθετο
απλα μετα απο καποιο καιρο δεν θελεις να χρονοτριβεις η να σπαταλας χρονο στο να βρεις τροπους να δικαιολογησεις κινησεις αλλων.
απλα σου βγαινουν με τη μια και τα λες.
μπορει να κανω και λαθος.
απλα πλεον δεν εχω την πολυτελεια να σκεφτω αν κανω λαθος εγω η αν καποιος αλλος ξεπερνα την εικονα που δειχνει.
λεω λοιπον τη γνωμη μου και θα χαρω παντα να κανω λαθος.
Απολύτως σεβαστό.... αλλά από την άλλη εμείς που δεν ξέρουμε τόσο πολλά τεχνικά θεμε μια δυο κουβέντες παραπάνω βρε αδερφέ... -bye-
Όπως κ να έχει δεν χρειάζεται να δικαιολογεί κανείς τους κατασκευαστές... μην σου πω το αντίθετό! Πρέπει μέλη πού ξέρουν να τα "χώνουν" ώστε να μην παρασυρομαστε εμείς που δεν ξέρουμε. Βεβαία το όποιο "χωσιμο" πρέπει από την άλλη να είναι οσο γίνεται αντικειμενικό....

Re: Απάντηση: Re: iFi Audio iCan

Τώρα για τα υπόλοιπα (πέραν των xBass και 3D) όπως το ποτενσιόμετρο και η switching τροφοδοσία είναι αναντίστοιχα
του κόστους του και του πραγματικά σκληρού ανταγωνισμού.

Αν μπορεις διευκρινισε το αυτο τι εννοεις για εμας που δεν σκαμπαζουμε τοσο τα τεχνικα εννοεις οτι ειναι ακριβο υπερκτιμημενο οταν λες αναντιστοιχο?
Παντως ο συγκεκριμενος μηχανικος που ειναι πισω απο αυτα αν ειναι τελικα, ειναι πολυ αξιολογος στην diy κοινοτητα.

αυτο μαλιστα.
καθε του εξαρτημα φωναζει οτι εχει μπει με γνωμονα το ηχητικο αποτελεσμα

Last edited: