iFi iDSD Nano

Μιχάλη, εσύ που το έχεις ψάξει το θέμα, ρίξε καμια ιδέα για τό τί ακουστικά να πάρουμε να το συνοδεύουν.... Μέχρι στιγμής μόνο με Sennheiser px-100ii το έχω ακούσει. Μέχρι 60Ε, όχι παραπάνω, έχουμε έξοδα αυτή την περίοδο!

Τα zuperlux τα παει αρκετα καλα. Για κατι πιο απαιτητικό (δλδ αναίσθητο) οχι. Δοκιμασα και καποιες ψείρες, τις γνωστες Sony, κατι HTC φρέσκες ετσι για την ιδεα (δεν ακουω με ψείρες). Πολυ καλες εντυπώσεις και εδω.

Το σημαντικό ειναι οτι στάθηκε και πανω στο σύστημα μου. Το οποιο εχει βαλει σε δύσκολη θεση αρκετά "μεγαλα" ντακ ενω εχουν φανει με ευκολία τα ορια των γνωστών DIY προτάσεων που κυκλοφορούν στην παρεα.

Θα επανελθω με περισσότερες ωρες ακροάσεων αλλα όποιος το εχει παραγγείλει σιγουρα δεν εχει κανει άσχημα. Μαλλον στα λεφτα αυτα δεν υπάρχει κατι για να συγκριθεί..

Τελικά αυτά τα πραγματάκια έχουν ψωμί όπως τα λέτε...
Και το ΒΒ1795 τείνει να γίνει μόδα και να πάρει τα σκήπτρα του ESS 9018,αφού εμφανίζεται τελευταία σε ουκ ολίγα μηχανάκια.(με μικρότερο κόστος φυσικά).

Αναρωτιέμαι όμως τι είναι αυτό που κάνει τους σούπερ-ντουπερ χαιεντάδες έξω να το κατηγορούν για consumer ήχο.
Ειδικά για το ifi,νομίζω πως στην τιμή του και μόνο οι ευκολίες του φτάνουν.Και ο ήχος δώρο!

Απάντηση: Re: iFi iDSD Nano

To Burr Brown 1795 δεν ειναι καθολου τυχαιο. Το M2Tech Young DSD DAC πχ αυτο φοραει http://www.audiostream.com/content/m2tech-young-dsd-dac

Τυχαίο δεν είναι,εννοείται.
Και κατά την γνώμη μου η όλη συζήτηση περί απάτης στα specs από την μεριά της TI,δεν έχει και νόημα για όποιον ξέρει να τα διαβάζει.
Όλοι στο κάτω-κάτω εφαρμόζουν τακτικές για να συμπλέουν με την εποχή και σε τεχνικά θέματα που είναι δύσκολα τα πράγματα είναι εύκολο με κάπως -πως να το πω ευγενικά- διαφορετικές προσεγγίσεις να δείχνουν πως εκπληρώνουν τα (άχρηστα κατ´εμέ) specs των marketing bits.

Το ευτύχημα είναι πως κανείς από την δική μας κοινότητα δεν το βλέπει έτσι.
Κι ευτυχώς επικεντρωνόμαστε εκεί που πρέπει,στον ήχο δηλαδή.
Κι ακούμε βερεσέ αν τα 32 bit του 1795 είναι αληθινά ή όχι.
(Προφανώς και δεν είναι με 123db DR.Τα 32 bit σημαίνουν πάνω από 180db DR.Να είχαμε να λέγαμε είναι βέβαια όλα αυτά... )

Και το δικό μου, το ταπεινό και καταργημένο σήμερα MF V-DACII, περιέχει το BB DSD 1796 DAC, το οποίο είναι 24μπιτο σε σχέση με το 32μπιτο 1795. Όντως είναι μαλακό και καλόηχο και ενδείκνυται σε μακροχρόνιες ακροάσεις.

Re: Απάντηση: iFi iDSD Nano

Τελικά αυτά τα πραγματάκια έχουν ψωμί όπως τα λέτε...
Και το ΒΒ1795 τείνει να γίνει μόδα και να πάρει τα σκήπτρα του ESS 9018,αφού εμφανίζεται τελευταία σε ουκ ολίγα μηχανάκια.(με μικρότερο κόστος φυσικά).

Αναρωτιέμαι όμως τι είναι αυτό που κάνει τους σούπερ-ντουπερ χαιεντάδες έξω να το κατηγορούν για consumer ήχο.
Ειδικά για το ifi,νομίζω πως στην τιμή του και μόνο οι ευκολίες του φτάνουν.Και ο ήχος δώρο!

έχουν μια χροιά ,, μπανάλ να το πώ ? παντου καλό αλλά μεχρι εκει , καλό .. κακά τα ψέματα θέλει πολή δουλειά για να πείς ότι κάνει την διαφορά ..

και εκεί αρχίζει και δείχνει τα δόντια του ,ΑΛΛΑ μιλάμε για extreme φάση ,, ρολόγια και φίλτρα απο anagram , θεριά τροφοδοτικά , και σοβαρότατη εφαρμογή αναλογικού σταδίου , μιλάμε πλέον για προσέγκιση που πάει πολλά λεφτα ..

Βασίλη, μιλάμε για λύσεις κάτω από 200 ευρώ με όλες τις ευκολίες διασύνδεσης και λειτουργικότητες. Εάν αρχίζεις να ακουμπάς χιλιάρικα, λογικό είναι να αυξάνουν οι απαιτήσεις στον ήχο, για τον οποίο τηρώ επιφυλάξεις εάν τελικά τον δικαιολογούν (τα χιλιάρικα).

Και το δικό μου, το ταπεινό και καταργημένο σήμερα MF V-DACII, περιέχει το BB DSD 1796 DAC, το οποίο είναι 24μπιτο σε σχέση με το 32μπιτο 1795. Όντως είναι μαλακό και καλόηχο και ενδείκνυται σε μακροχρόνιες ακροάσεις.

Γρηγόρη μην το σκέφτεσαι,δεν υπολείπεται το δικό σου σε σχέση.
Τα 24 και τα 32 bit αναφέρονται αποκλειστικά στον δέκτη.
Στην ουσία τα ίδια παραδίδουν στην έξοδο,απλώς τα φίλτρα του καινούργιου έχουν τον τρόπο να πετάνε έξω τα παραπάνω πριν την μετατροπή.
(Αυτό σημαίνει φίλτρο,φιλτράρω,πετάω,το αναφέρει και στο paper η ΤΙ).

Ήδη άλλωστε τα 123db του τσιπακίου (έστω κι αν φτάνουν τα 110-115db με τα αναλογικά στάδια) υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες των ενισχυτικών και πολύ παραπάνω των ηχείων μας.(Κι εννοώ όλων των ηχείων που κυκλοφορούν).

Οπότε όλα θεωρητικά είναι προς το παρόν.
Αν γίνει κάποτε το μεγάλο βήμα και κάποιος φτιάξει το ηχείο που έστω θα πλησιάσει,τότε θα είναι η μεγάλη συζήτηση.

Κύριοι παρέλαβε κανείς;
Αναμένομεν εντυπώσεις...... :)

την ώρα που έγραφα πέρασε ο ταχυδρόμος (της DHL παρακαλώ) και άφησε ένα δελτίο παραλαβής για συστημένο. Το δέμα διαθέσιμο αύριο λέει. Ούτε το κουδούνι δε χτύπησε ο χαμένος. Και πρέπει να περιμένω μιά ολόκληρη μέρα, μπορεί και παραπάνω, γιατί το δέμα είναι λέει διαθέσιμο από τις 9 το πρωί. Απίστευτο! Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά!

Υ.Γ. Βέβαια εγώ ζω πλέον στη Γερμανία, αλλά μου έλειψε η γκρίνια του Νεοέλληνα, τι να κάνω;

Τα ΒΒ (1795-1796) για εμενα ειναι σαν χροιά ανώτερα απο τα ESS (9018,9023 κτλ) γιατι παρουσιάζουν πολυ λιγότερη μεταλλική ψηφιακιλα ενω εχουν κάπως πιο φυσικό ήχο. Οι σαύρες απο την άλλη μου δινουν την εντύπωση οτι ειναι 100% αλχημείες και αλγόριθμοι. Αυτα που κάνουν για να ριξουν τις παραμορφώσεις μάλλον σκοτώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Γούστα ίσως αλλα αυτο που εχει πετυχει η AMR-iFi σε nano ειναι εντυπωσιακό. Μην ξεχναμε οτι εχει receiver για DSD-DXD και βγαζει και μια συμπαθητικη εξοδο ακουστικων, με την λιανικη νομιζω κατω απο τα 200 ευρω.

Αν το γενικευσουμε, ολα τα τσιπακια θελουν την φροντιδα τους. Καλα ρολογια, τροφοδοσιες, σταδια εξοδου για οσα δεν ειναι περιορισμενα με καποιο υποτυπωδες ενσωματομενο, δεκτες ικανους κτλ. Και σοβαρες σαβρες υπαρχουν, και Asahi Kasei και ΒΒ που μετα πο σωστο στησιμο παιζουν πολυ καλα. Το νανο ειναι πολυ καλο για το αστειο ποσο που κοστιζει και τις δυνατοτητες-ηχο που προσφερει.

Last edited:

Αν το γενικευσουμε, ολα τα τσιπακια θελουν την φροντιδα τους. Καλα ρολογια, τροφοδοσιες, σταδια εξοδου για οσα δεν ειναι περιορισμενα με καποιο υποτυπωδες ενσωματομενο, δεκτες ικανους κτλ. Και σοβαρες σαβρες υπαρχουν, και Asahi Kasei και ΒΒ που μετα πο σωστο στησιμο παιζουν πολυ καλα. Το νανο ειναι πολυ καλο για το αστειο ποσο που κοστιζει και τις δυνατοτητες-ηχο που προσφερει.

Συμφωνώ απολύτως για τα γύρω-γύρω.
Για να καταλάβουμε όμως με τι τεχνολογία παίζουμε, το 9023 πχ,με το ενσωματωμένο του αναλογικό,βγάζει 112db DNR στα rca.
Για να βγει τέτοια δυναμική περιοχή στα rca με ξεχωριστή αναλογική έξοδο μετά τις μοιραίες απώλειες,καταλαβαίνουμε που πρέπει να είναι το τσιπ μόνο του.
Γι αυτό και το 9018 φωνάζει για την εξωπραγματική 133db DNR που έχει.
Γιατί δίνει αέρα για απώλειες που δεν θα κοστίσουν σε οποιοδήποτε σύστημα.

Βεβαίως το καθένα έχει τον χαρακτήρα του,τα έχουμε πει και κατ´ιδίαν.
Εγώ την αμαρτία μου την έχω πει και την ξαναλέω.Με τόσα που έχω ακούσει,ακόμα και τα 200-300 ευρώ μου φαίνονται πολλά για οποιοδήποτε ντακ πλέον.
Μόνο στην γεύση αλλάζουν.
Κι αυτό είναι και το καλό,ο καθένας βρίσκει τη δική του φτηνά πλέον,οι διαφορές ακόμα και από τα ακριβά είναι μικρές.(Στα δικά μου αυτιά και σε διάφορα συστήματα,μην παρεξηγηθώ...)

Στο θέμα μας,το ifi,είναι τιμιότατο.
Χαλάει την πιάτσα για αυτά που δίνει στην τιμή που τα δίνει.

Εγω παλι δεν συμφωνώ. Δεν ειναι ολα το ιδιο. Τα ντακ του χιλιάρικου εκαναν κορδέλες τα ντακ των 200-400 στο σπιτι μου, ποσο μάλλον κατι DIY που περασαν απο εδω. Οι διαφορες ηταν τέτοιες που αν κάποιος εχει τα χρήματα και ενα συμπαθητικό σύστημα δεν μπορεί παρα να παει για το καλύτερο. Τωρα αν τις διαφορές δεν τις ακουει, αν το συστημα δεν το επιτρέπει, αν θα πεσει παντόφλα ειναι αλλο θέμα.

Αναμεσα στα ντακ του χιλιαρικου (τυχαία κατηγορία) οι διαφορές ειναι σχετικές και το γουστο σίγουρα εχει να κανει με την τελική επιλογη. Μελος απο εδω επέλεξε το Υ αντι για το 2 λόγω γούστου. Αλλος μπορει να έπαιρνε το 2 επειδη θελει κατι διαφορετικό στο άκουσμα του, επειδη στο σύστημα του δένει καλύτερα κτλ.

Αυτα για να μην ξεφύγουμε και απο το θεμα μας.

Κορδέλες δεν θα το έλεγα,τουλάχιστον αυτό που ακούσαμε μαζί.
Το ίδιο κι αυτό που ακούσαμε στον Σπύρο.

Εδώ δεν έβγαζε διαφορές με το transport των 30 ευρώ το μεγάλο ντακ στο σπίτι σου σε Α-Β,τώρα αν ήταν το καλώδιο ή οτιδήποτε άλλο,οκ,μαζί δεν το ακούσαμε;
Και στο σύστημα σου που είναι υπεράνω υποψίας από θέμα ανάλυσης.
Φυσικό είναι βέβαια για τον ίδιο λόγο και για ένα σύστημα που είναι χειρουργικό η υπερανάλυση των σαυρών να μην ταιριάζει.
Εδώ που τα λέμε,δύσκολα μπορώ να φανταστώ και ντακ που να ταιριάξει,μοιραία κάποια στιγμή θα βάλεις μπρος το αναλογικό οπότε θα ακουστεί λίγο όποιο κι αν είναι.

Στα επιμέρους,το καλύτερο εξαρτάται από αυτό ακριβώς:από το σύστημα που θα βρει μπροστά του κι από την χρήση που το προορίζει κάποιος.
Για πολύωρες ακροάσεις ή θα βρει αναλυτικό σύστημα και μαλακό ντακ,ή μαλακό σύστημα και αναλυτικό ντακ για να έρθει σε ισορροπία.
(Μην σου πω και τα δύο μαλακά αν περνάς το τετράωρο όπως εγώ :flipout: )

Γι´αυτό δεν συμφωνώ για τις κορδέλες,στα περί παντόφλας,κλπ όμως,συμφωνώ απόλυτα.

Τέλος κι από μένα (εν τω μεταξύ τα ίδια λέμε και στα τηλέφωνα κάθε φορά και μάλλον θα τα λέμε για καιρό! :flipout:)

Το ντακ που ακούσαμε μαζι δεν το ανέφερα σαν παράδειγμα γιατι δεν έπαιξε στο χρήματα του. Για αυτο και δεν έγραψα για ντακ του διχιλιαρου αλλα για ντακ του χιλιάρικου. Τρια άλλα ειναι αυτα που πέρασαν τις επόμενες εβδομάδες (απο πιο γνωστούς κατασκευαστές) και έκαναν την διαφορά σε σχέση με τα μικρα και τα DIY. Τα οποία και τα έκαναν κορδέλες...

Το transport μου μας αφησε για τοπους χλοερούς, αλλα δεν ειμαι βέβαιος οτι η co-axial του έκανε σωστα την δουλεια και το ντακ που ακούσαμε μαζι ειναι σχεδιασμένο για να δίνει τα μεγιστα με USB, την οποια δεν δοκιμάσαμε γιατι το δικο σου δεν εχει. Ισως εκει να υπήρχε μεγαλύτερη διαφορά? Δεν το ξέρω. Σαν ντακ πάντως και για τα χρήματα που κοστίζει ουτε έμενα με ενθουσίασε, παρότι περίμενα πολλά απο αυτό.

Το ντακ που ακούσαμε μαζι δεν το ανέφερα σαν παράδειγμα γιατι δεν έπαιξε στο χρήματα του. Για αυτο και δεν έγραψα για ντακ του διχιλιαρου αλλα για ντακ του χιλιάρικου. Τρια άλλα ειναι αυτα που πέρασαν τις επόμενες εβδομάδες (απο πιο γνωστούς κατασκευαστές) και έκαναν την διαφορά σε σχέση με τα μικρα και τα DIY. Τα οποία και τα έκαναν κορδέλες...

Το transport μου μας αφησε για τοπους χλοερούς, αλλα δεν ειμαι βέβαιος οτι η co-axial του έκανε σωστα την δουλεια και το ντακ που ακούσαμε μαζι ειναι σχεδιασμένο για να δίνει τα μεγιστα με USB, την οποια δεν δοκιμάσαμε γιατι το δικο σου δεν εχει. Ισως εκει να υπήρχε μεγαλύτερη διαφορά? Δεν το ξέρω. Σαν ντακ πάντως και για τα χρήματα που κοστίζει ουτε έμενα με ενθουσίασε, παρότι περίμενα πολλά απο αυτό.

Τα diy έκαναν κορδέλες τα εμπορικά ή το ανάποδο; δεν κατάλαβα...

Νομίζω πως πλέον όλοι οι dacs είναι optimized κυρίως για το computer audio. Οι ομοαξονικές και οπτικές είσοδοι είναι κερασάκι στην τούρτα.
ΙΜΟ ακόμα και οι ελάχιστες εταιρίες που δεν έχουν usb είσοδο στους dacs τους (βλέπε Berkeley) το κάνουν από άποψη και έχουν ξεχωριστό usb interface. Όχι δλδ γιατί προτιμούν την σύνδεση με transport αλλά γιατί θέλουν το usb interface εκτός dac. Νομίζω λοιπόν πως στην οποιαδήποτε ακρόαση dac πρέπει πρωτίστως να αξιολογείται συνδεδεμένο με υπολογιστή και μετά με το οποιοδήποτε transport! Imo πάντα...

Τα πιο ακριβά εμπορικά έπαιξαν σε ολες τις περιπτώσεις καλύτερα απο τα φτηνότερα εμπορικά και πολυ καλύτερα απο τα DIY.

Μακάρι δλδ να έβρισκα ενα φτηνό που να βαζει τα γυαλιά στα ακριβότερα αλλα αυτο ακόμα δεν εχει γίνει.

Και θα συμφωνήσω, DAC=>PC κατα κύριο λόγω. Μετά ολα τ'αλλα (σαν κερασάκι που λες Μιχαλη)

Τα zuperlux τα παει αρκετα καλα. Για κατι πιο απαιτητικό (δλδ αναίσθητο) οχι. Δοκιμασα και καποιες ψείρες, τις γνωστες Sony, κατι HTC φρέσκες ετσι για την ιδεα (δεν ακουω με ψείρες). Πολυ καλες εντυπώσεις και εδω.

Το σημαντικό ειναι οτι στάθηκε και πανω στο σύστημα μου. Το οποιο εχει βαλει σε δύσκολη θεση αρκετά "μεγαλα" ντακ ενω εχουν φανει με ευκολία τα ορια των γνωστών DIY προτάσεων που κυκλοφορούν στην παρεα.

Θα επανελθω με περισσότερες ωρες ακροάσεων αλλα όποιος το εχει παραγγείλει σιγουρα δεν εχει κανει άσχημα. Μαλλον στα λεφτα αυτα δεν υπάρχει κατι για να συγκριθεί..

Παναγιώτη από τα δύο ζευγάρια ακουστικά μου που του έβαλα τα Sennheiser IE80 (ψείρες υψηλής ποιότητας) τα οδηγούσε μια χαρά αντίθετα με τα κανονικά μου ακουστικά Sennheiser HD 650 που δεν μπορούσε να τα οδηγήσει. Το άκουσα ελάχιστα μόνο να δω τι μπορεί να οδηγήσει.
Ανεξάρτητα από αυτό εμένα θα μου άρεσε για ακρόαση από υπολογιστή με ακουστικά ή εκτός σπιτιού με ακουστικά επειδή έχω ήδη ένα dac.

Με 80 mWatt δεν ειναι για δυσκολα ακουστικα. Το βαρος και ο ογκος του πιο πολυ για φορητοτητα εχουν σχεδιαστει. Με ενα κινητο πχ ειναι εξαιρετικο ζευγαρι. Αυριο θα τα παρω μαζι για το ταξιδι. Το οτι ενα τοσο μικρο ντακακι στεκεται στο κυριως συστημα μου ειναι που με εχει εντυπωσιασει Κωστα.

Και το Teacάκι μου ΒΒ1795 φοράει... γλυκόηχο όντως και laid back...
Πράγματι μπορείς να ακούς ώρες απο δαύτο... όμως του λείπουν πράγματα.
Σκηνή... Λεπτομέρεια...