iFi iDSD Nano

ok sokmav ! για να δουμε τι θα δουμε !
Από την στιγμή που έχεις εγκαταστήσει τον driver (ο οποίος είναι πολύ σταθερός κ χωρίς προβλήματα) στον υπολογιστή σου και έχεις περάσει το τελευταίο firmware στο nano τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι...
Το επιλέγεις σαν έξοδο στο JR κ είσαι έτοιμος.. σε 2ρο χρόνο δοκιμάζεις τις επιλογές buffering κ upsampling

κατεβαζω απο το site της ifi drivers ?
σε 2ρο χρόνο δοκιμάζεις τις επιλογές buffering κ upsampling ( to 2ro τι ειναι ) :)

κατεβαζω απο το site της ifi drivers ?
σε 2ρο χρόνο δοκιμάζεις τις επιλογές buffering κ upsampling ( to 2ro τι ειναι ) :)
Ναι από το site της ifi..
Τπτ άστο το άλλο... Βάλε το να παίξει κ θα τα βρούμε στην πορεία κ τα υπόλοιπα!☺️☺️

Domie mic στέλνει ένα κινητό να σε πάρω ? τουςdrivers τους κατεβαζω πριν το βάλω στον υπολογιστή ??

Domie mic στέλνει ένα κινητό να σε πάρω ? τουςdrivers τους κατεβαζω πριν το βάλω στον υπολογιστή ??
Φίλε μου δεν μπορώ αυτή τη στιγμή.. είμαι σε δουλειά μέχρι αργά!
Κατεβάζεις τον driver συνδέεις το μηχανάκι κ τον εγκαθιστάς.
Έχει οδηγίες κ στο site.
Δεν είναι τπτ δύσκολο

τέλεια.... ακούς μουσική; αυτό μετράει

δες κ το firmware που φοράει
πάλι από τα downloads της ifi αλλα προσοχή μην τυχών κ κατεβάσεις fw άλλης συσκευής... καλό θα ήταν να έχεις την τελευταία έκδοση fw στην συσκευή!!
έχει οδηγίες κ για αυτό

Ερώτηση ..το volume πρέπει να το έχουμε τέρμα ??το digital filter minimun phase i standard??
Αν το έχεις συνδέσει σε προενισχυτή ή ολοκληρωμένο ναι!

Δοκιμάζεις κ όπου σου αρέσει.

Ποιο JRiver έχεις;

Το έχω σε αν marantz..απλά νομίζω ότι ανεβαζω εντάσεις παραπάνω στον marantz για να πάρω καλές στάθμες..έχω το jriver 18

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και κατι ακόμα.. το έχω σε input cd στον ενισχ.από rca παίζει ρόλο??

Είχα την ευκαιρία χτες να το ακούσω στο σύστημά μου και να κάνω και μια δοκιμή απέναντι στο Aune S16.

Μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε λαμβάνοντας υπόψιν μου το κόστος του αλλά και την απίθανη φορητότητά του.

Είναι σαφώς πιο χρωματισμένο από το S16, με έναν τρόπο που εμένα όμως μου άρεσε. Το αποτέλεσμα μου φάνηκε ευχάριστα "ζεστό" και γλυκόηχο.

Στα μείον του είναι η απόδοση των χαμηλών του. Στο πρώτο άκουσμα βγάζει κανείς το συμπέρασμα ότι είναι μπασάτο. Με μια πιο προσεκτική σύγκριση όμως με το S16, έβγαλα το συμπέρασμα ότι το χαμηλό του nano είναι πιο πλαδαρό, πιο ασαφές και γενικά λιγότερο ενδιαφέρον. Σε δοκιμή με κομμάτι που έχει μια ενδιαφέρουσα μπασογραμμή "κρυμμένη" στη μίξη, με το Aune μπορούσα να διακρίνω όλες τις μεπτομέριες του μπάσου, ενώ με το nano όλα ήταν λιγότερο σαφή.

Όλα αυτά όμως είναι λεπτομέρειες. Η σύγκριση έγινε με ένα dac που κοστίζει 3 φορές τα λεφτά του συγκεκριμένου dac και στο συνολικό άκουσμά του μου φάνηκε πάρα μα πάρα πολύ ευχάριστο.

Βέβαια αυτό που λαμβάνω πάντοτε υπόψιν μου είναι ότι το σύστημά μου πάσχει σε πολλά σημεία και προφανώς έχει ένα "ταβάνι" αρκετά χαμηλά. Εϊναι πάρα πολύ πιθανό ότι το σετάπ που έχω δεν μπορεί να αναδείξει περισσότερες λεπτομέριες και διαφορές και θεωρώ δεδομένο ότι με ένα σοβαρό σετ ενισχυτικών/ηχείων θα υπάρξουν και άλλες διαφορές που ο ταπεινός gainclone με τα monitor audio μου αγνοούν.

Νέος χρήστης. Κάποιες - πρώτες - ερωτήσεις

Καλησπέρα - ή μάλλον, καλημέρα - σε όλους κι από εδώ.

Πριν λίγο ποστάρισα εδώ και εδώ στο νήμα Audiophile USB cables, αναζητώντας (και συζητώντας) πληροφορίες, σχετικά με ένα καλώδιο USB της Belkin, που έχω βρει στην Ελληνική αγορά.

Όπως έγραψα και εκεί, το iFi nano iDSD, ήλθε στα χέρια μου χθες, μετά από επαφή με την εδώ αντιπροσωπεία και την πραγματοποίηση της αγοράς του. Σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω ως εξωτερικό DAC, με σύνδεση USB και μόνο, παρεμβαλλόμενο μεταξύ PC (ή μεταξύ κάποιου media player) από τη μια μεριά και προενισχυτή από την άλλη. Ως media player σκέφτομαι να χρησιμοποιώ τον HDI Dune Prime 3.0 και εναλλακτικά τον δορυφορικό δέκτη AZBox Premium HD, αν και για τον δεύτερο δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να διαβάσει εξωτερικούς δίσκους ήδη διαμορφωμένους σε περιβάλλον Windows, όπως μπορεί ο Dune.

Ωστόσο, αυτό που ενδιαφέρει είναι η χρήση του DAC, αυτού καθεαυτού, ως DAC που θα επεξεργάζεται αρχεία audio με τη μέγιστη δυνατή ανάλυση, είτε αυτά είναι αποθηκευμένα σε σκληρό δίσκο με κάποια μη συμπιεσμένη μορφή είτε είναι αρχεία σε οπτικό δίσκο CD ή μουσικό DVD (ή DVD-Audio). Για δίσκους SACD δεν μπορώ να μιλήσω, διότι ελάχιστα και πολύ ακριβά SACD players (πιθανόν να) διαθέτουν ψηφιακή έξοδο USB, από την οποία να επιτρέπουν να διέρχονται δεδομένα μουσικών αρχείων DSD. Και δυστυχώς, η Sony έχει πολύ καλά προστατέψει το προϊόν της, μην επιτρέποντάς του να εισέλθει στον κόσμο των consumer υπολογιστών, με οπτικούς οδηγούς, που θα μπορούν να διαβάζουν δίσκους SACD. Για την αναπαραγωγή των τελευταίων οπτικών δίσκων (SACD) με καλύπτει απόλυτα το Sony SCD-XA777ES SACD Player αναφοράς που έχω, επομένως αυτά δεν μπαίνουν στη συζήτηση για το iFi nano.

Πάμε παρακάτω.

Το σύστημά μου ήδη διαθέτει δύο τουλάχιστον συσκευές, που μπορούν να διαδραματίσουν το ρόλο εξωτερικού ποιοτικού DAC, αν και οι δύο τα έχουν τα χρονάκια τους, από άποψη χρονολογίας κατασκευής και όχι από άποψη φθοράς λόγω χρόνου φυσικά. Η μία είναι το πάλαι-ποτέ DVD Player αναφοράς Denon DVD-A1, που είναι ταυτόχρονα και DVD-Audio Player και διαθέτει είσοδο SPDIF Coaxial και Optical, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εξωτερικό DAC από άλλη πηγή. Η άλλη είναι το εξειδικευμένο DAC και ADC Impact Twin της TC Electronics, για το οποίο έχει γίνει τόση κουβέντα εδώ μέσα.

Η πρώτη συσκευή, μολονότι επιτραπέζια και επομένως εύχρηστη σε κάποιο σύστημα με επιτραπέζιες συσκευές, καθίσταται δύσχρηστη (δεν μετακινείται εύκολα και έχει όλα τα μειονεκτήματα της μεγάλης συσκευής - 20 κιλά πάει), προκειμένου να συνδεθεί σε υπολογιστή ή να πραγματοποιήσει άλλη σύνδεση, πλην της SPDIF (ομοαξονικής ή οπτικής).

Η δεύτερη έχει τις ιδιαιτερότητές της. Η ψηφιακή σύνδεση που προσφέρει είναι μόνο FireWire, ενώ το interface είναι σχετικά δύσχρηστο, απαιτεί εξάσκηση και πειραματισμό και βέβαια το ειδικό πρόγραμμα που την συνοδεύει. Από την άλλη, προσφέρεται για σύνδεση με υπολογιστή, αν αυτός διαθέτει έξοδο FireWire, ενώ ταυτόχρονα είναι, όπως είπαμε, και πολύ καλό ADC, για κάποιον που επιθυμεί ψηφιοποίηση κάποιων αναλογικών μουσικών αρχείων.

Τα παραπάνω κενά και αδυναμίες καλείται να καλύψει το iFi nano iDSD.

Το ερωτηματικό μου είναι το πως αυτό συγκρίνεται ως DAC με άλλα εξωτερικά επιτραπέζια DACs, έστω κι αν αυτά είναι παλιότερα, όπως π.χ. αυτό που αναφέρω για το Denon DVD-A1. Και βέβαια, πόσο εύκολη είναι η χρήση του με υπολογιστή και ποιό πρόγραμμα αναπαραγωγής πρέπει να το συνοδεύει.

Ευχαριστώ και αναμένω γνώμες
(Δεν είχα το χρόνο να διαβάσω όλο το νήμα, οπότε κάποιες απαντήσεις στα όσα ρωτάω ίσως να έχουν δοθεί, αλλά αν κάποιος θέλει ας τις συνοψίσει πάλι εδώ).

Καλό ξημέρωμα.