iFi iDSD Nano

οχι δεν παίζει... στην 0.7.1 έκδοση του foo_input_sacd μήπως είναι λίγο διαφορετικές οι ρυθμίσεις;;;
μήπως θέλει ακόμα κάποιο component; δεν έχω περάσει τπτ που ν αέχει σχέση με dsd στο παρελθόν

Ευχαριστώ πολύ Σωκράτη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα θεσω θέμα στο νημα που εχουν στο head-fi να δουμε τι θα πουν...

Re: Απάντηση: Re: iFi iDSD Nano

:a0210:
Ή και .iso που περιέχει DSD.

δεν έχω ρε φίλε... ενα δυο έχω κατεβάσει απο την 2L (dff) και ψάχνομαι για εγκυκλοπαιδικούς λόγους... χαχαχχ

Απάντηση: Re: iFi iDSD Nano

To dop είναι το συνηθέστερο κόλπο για να παίζεις native dsd ... το έχουμε ξανασυζητήσει... ειδικός είναι ο κος Tmjuju ... ουσιαστικά κυλάει αίμα dsd μέσα σε φλέβες pcm ... εμείς όμως το dsd ακούμε ... υπάρχουν φθηνά dacs όπως το teac 501 που παίζουν απ' ευθείας με ειδικό οδηγό στα windows, πλην και αυτά σε mac παίζουν σε dop ...

Σύμφωνα πάντως με την λίστα που έβαλα πιο πριν και την έχουν ανεβάσει από το C.A.,ούτε το Teac παίζει.
Και λογικό,χρησιμοποιεί από ότι βλέπω ASIO 2.1 οδηγούς ενώ για απ´ευθείας χρειάζονται ASIO 2.2.
Τα έχουμε πει και με τον ειδικό tmjuju,αυτός ήταν η αφορμή που έφαγα τον τόπο και τελικά ανακάλυψα μόνο 2-3 που μπορούν.

Re: Απάντηση: Re: iFi iDSD Nano

Σύμφωνα πάντως με την λίστα που έβαλα πιο πριν και την έχουν ανεβάσει από το C.A.,ούτε το Teac παίζει.
Και λογικό,χρησιμοποιεί από ότι βλέπω ASIO 2.1 οδηγούς ενώ για απ´ευθείας χρειάζονται ASIO 2.2.
Τα έχουμε πει και με τον ειδικό tmjuju,αυτός ήταν η αφορμή που έφαγα τον τόπο και τελικά ανακάλυψα μόνο 2-3 που μπορούν.

τα οποία τι dac chip χρησιμοποιούν;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iFi iDSD Nano

τα οποία τι dac chip χρησιμοποιούν;;

Δεν έχω καταφέρει να βρω.
Το ένα από αυτά που λέει η λίστα πάντως είναι αυτό που δεν είναι καθαρά ντακ για ήχο αλλά αποκωδικοποιεί και εικόνα.(10.000$).
Μάλλον πάντως δεν είναι από τα chip που κυκλοφορούν ευρέως.
Να πω και την αλήθεια βέβαια,αφού είδα τι παίζει με όλα αυτά,δεν το έψαξα και πολύ,το DoP είναι απολύτως αποδεκτό από όλους,οπότε...

Καλημέρα παιδιά, να υποθέσω (σαν άσχετος) ότι στον παραπάνω δεσμό και στην παράγραφο DoP αφού γράφει "No conversion to PCM! " τότε εννοεί καθαρό dsd; άρα ουσιαστικά η ifi λέει αλήθεια για natively dsd ;

Last edited:
Μου ήρθε με mail:

Nano*iDSD*firmware*4.0.0*upgrade*
This*update*contains*new*features,*improvements*and*bug*fixes,*including:*
 New*Features* o Quad‐Speed*DSD*(DSD256,*11.2/12.4MHz).* o Support*for*ASIO*2.2*(DSD*native).*
 Improvements* o Further*optimization*on*the*“Star‐Clocking”*technology*inside*the*XMOS.** o Further*optimization*of*XMOS*(8*Cores)*load*distribution.*
 Bug*fixes* o Fixed*USB*3.0*incompatibility*issue.** o Fixed*various*small*bugs.*
* * Supported*products:* iFi*nano*iDSD* iFi*micro*iDSD* iFi*Retro*Stereo*50* * Available*on*iFi‐audio.com.*"

Μου ήρθε με mail:

Nano*iDSD*firmware*4.0.0*upgrade*
This*update*contains*new*features,*improvements*and*bug*fixes,*including:*
 New*Features* o Quad‐Speed*DSD*(DSD256,*11.2/12.4MHz).* o Support*for*ASIO*2.2*(DSD*native).*
 Improvements* o Further*optimization*on*the*“Star‐Clocking”*technology*inside*the*XMOS.** o Further*optimization*of*XMOS*(8*Cores)*load*distribution.*
 Bug*fixes* o Fixed*USB*3.0*incompatibility*issue.** o Fixed*various*small*bugs.*
* * Supported*products:* iFi*nano*iDSD* iFi*micro*iDSD* iFi*Retro*Stereo*50* * Available*on*iFi‐audio.com.*"

και πως κανεις upgrade?

keep us posted γιατι δεν το εχω κανει ακομα register και δεν μου εχει ερθει καποιο mail ενω και στο site δεν βρισκω κατι να αναφερει

Με ASIO 2.2 κανονικά πρέπει να παίξει.
Περιμένουμε την δοκιμή.

Α, και κάτι ακόμα σε σχέση με τον νεο driver και firmware...
Πρώτα εγκαθιστούμε τον νέο driver και μετά αναβαθμίζουμε το firmware... το λέει και στις οδηγίες άλλωστε!
Η αναβάθμιση του f/ware γίνεται από ένα προγραμματάκι που υπάρχει μέσα στον driver!

Πρωτες στιγμές συγκριτικής ακρόασης του ifi vs mdac με το 2ο να ειναι πιο αναλυτικο και με σαφως μεγαλυτερη σκηνη απο το λιλιπουτειο dac. Βεβαια ειναι αστρωτο ακομα..

To κατάλαβα στη πορεία και το έκανα τλικά στο Netbookτης συζύγου. Τώρα παίζει απο εκεί με J River, μιά χαρά! Μακακία πάντως που δεν γινεται σε mac..