iFi iDSD Nano

Πάντως όπως λέει ο Πέτρος, μην το φοβάσαι.
Είναι σχεδόν plug n play η φάση πια.

Απάντηση: Re: iFi iDSD Nano

Πάντως όπως λέει ο Πέτρος, μην το φοβάσαι.
Είναι σχεδόν plug n play η φάση πια.

Plug 'n' play για την πλειοψηφία των αρχείων.
Για DSD θέλει λίγες κινήσεις παραπάνω για να στηθεί το player.

Ευτυχώς βρήκαμε τον τρόπο και για DoP και για native.
Αυτό εννοώ εγώ να του στήσουν,μιας και δεν είναι της υπομονής.
Αλλά την βρήκαμε την άκρη,οπότε...

Άν μιλάμε για το foobar τότε περαστικά παιδιά.. Ακόμα και τον ίδιο τον αντιπρόσωπο τον έπιασα να ..ψέλνει.. προσπαθώντας να το σετάρει και να "απειλει" οτι θα γυρίσει σε Mac.*

Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να γυρίσει κανεις σε Μακ αλλα το να βάλει στο πισί του το Jriver νομίζω οτι είναι θεμελιώδες για να ακούει μουσική το περισσότερο χρόνο απο την ώρα που θα το ανάψει απο το να ασχολείται μαζί του (μετο πισί)..

*Όταν του πήγα το δικό μου μακ την μέρα που αγόρασα το Ifi nano και το βάλαμε να παίξει "Δάκρυσε" οταν συνειδητοποήσε οτι έπαιξε αμέσως και φυσικά τα πάντα απροβλημάτιστα χωρίς καμία προετοιμασία..

Last edited:

Άν μιλάμε για το foobar τότε περαστικά παιδιά.. Ακόμα και τον ίδιο τον αντιπρόσωπο τον έπιασα να ..ψέλνει.. προσπαθώντας να το σετάρει και να "απειλει" οτι θα γυρίσει σε Mac.*

Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να γυρίσει κανεις σε Μακ αλλα το να βάλει στο πισί του το Jriver νομίζω οτι είναι θεμελιώδες για να ακούει μουσική το περισσότερο χρόνο απο την ώρα που θα το ανάψει απο το να ασχολείται μαζί του (μετο πισί)..

*Όταν του πήγα το δικό μου μακ την μέρα που αγόρασα το Ifi nano και το βάλαμε να παίξει "Δάκρυσε" οταν συνειδητοποήσε οτι έπαιξε αμέσως και φυσικά τα πάντα απροβλημάτιστα χωρίς καμία προετοιμασία..

Πέτρο,το αντίθετο συνέβη,το Jriver μας παίδεψε,με το foobar έπαιξε μια χαρά.
Αλλά τώρα υπάρχει ο μπούσουλας,οπότε...

Οι μακάδες εν τω μεταξύ,πρέπει να μας ανεβάσετε έναν οδηγό για το πως σετάρεται για να παίξει native DSD.

AA αυτό είναι απλό.. Στο Audirvanna επιλέγουμε dop στην κατέλα audio system στο native DSD capability στις προτμήσεις του λογισμικού και τέλος.

Και κανενα οδηγο για μας τους αρχάριους για foobar ή jriver pleaseeee!

Δεν παίζει native dsd στο Mac.
DoP παίζει μόνο. Προς ώρας τουλάχιστον δεν γίνεται τπτ άλλο.

Από την στιγμή που σεταρα τον Foobar2000 να παίζει με το foo_dsd_asio επέστρεψα εκεί από το JRMC. Για περιβάλλον pc πάντα με ακουστικά.
Το mac στο μεγάλο σύστημα σταθερή αξία

Πωπω ρε παιδιά ακούω τώρα το No Mythologies To Follow της MO* (FLAC 44/16) το οποίο έχω γενικά λιώσει και νομίζω οτι το ακούω για πρώτη φορά (Mac Book Pro/Audirvanna/Ifi ISD nano/Sony M1c IEMs) παιδιά το σκατούλι κάνει δουλειά!... Πραγματικά φχαριστιέμαι μουσική για πρώτη φορά τόσο πολύ στο "Γραφείο" του υπολογιστή.. Έβαλα το άλμπουμ για πλάκα και κόλλησα..

*http://www.momomoyouth.com

Ναι ρε συ... Και εγω σήμερα έκανα μια πιο προσεκτική ακρόαση στο κανονικό σύστημα, σε λίγο πιο πραγματικές στάθμες κλπ και άκουσα πολύ ωραία και καινούρια πράγματα...

Αφού μπαίνω σε σκέψεις πως πρέπει να κάνω μια αναβάθμιση στα ακουστικά μου...

Δεν παίζει native dsd στο Mac.

Καλά δεν είναι και για λύπη,απλώς ψυχολογικό είναι.
Κι αν δεν κάνω λάθος,αυτός είναι περιορισμός του λειτουργικού,έτσι;

Αν κάνω λάθος ας εξηγήσει κάποιος,να ξέρουμε γενικά τι γίνεται.

Re: Απάντηση: Re: iFi iDSD Nano

Καλά δεν είναι και για λύπη,απλώς ψυχολογικό είναι.
Κι αν δεν κάνω λάθος,αυτός είναι περιορισμός του λειτουργικού,έτσι;

Αν κάνω λάθος ας εξηγήσει κάποιος,να ξέρουμε γενικά τι γίνεται.

Δεν κάνεις λάθος.
Σαφώς και δεν είναι για λύπη.. Σε καμία περίπτωση!

Στο νήμα που έχω αναρτήσει πιο πάνω από το C.A. γίνεται αναφορά στο θέμα.

Η μη DoP δυνατότητα αναπαραγωγής dsd που είναι δυνατή πλέον στο pc (γιατί native dsd δεν ξέρω αν είναι ο σωστός όρος) θέλει asio 2.2 που αντίστοιχο του στο Mac δεν υπάρχει ακόμα

Last edited:
Ηθελα να ρωτησω με 5 μετρο usb θα δουλεψει;Λογω πτωσης τασης απο την θυρα usb το λεω.Η θελει να το βαλουμε σε hub με ρευμα;

Χμμ...
Το πρότυπο επιτρέπει ως 4.5-5 m χωρίς πρόβλημα.
Σε σχετική δοκιμή,δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα και μάλιστα με USB powered συσκευή.

Οπότε θα μπορούσε να δοκιμάσει.
Βεβαίως καλύτερα θα ήταν να μην είναι στα όρια,εννοείται.

Να κι ένα πινακάκι με τα όρια.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG

Last edited:
Ευχαριστώ για την διόρθωση Σωκράτη δεν το ήξερα μέχρι πόσο λέει το πρότυπο .. προσωπικά δεν θα το έκανα! (ακόμα και για ψυχολογικούς λόγους)

.. προσωπικά δεν θα το έκανα! (ακόμα και για ψυχολογικούς λόγους)

Έχεις δίκιο,τα μισά που κάνουμε,γι´αυτούς δεν γίνονται;

Να προσθέσω πως σε τέτοια μήκη βέβαια,διαλέγουμε ποιοτικό καλώδιο για να μην υπάρχει πρόβλημα.

Υπαρχει αλλη λυση για την αποσταση;Βαζουμε μικρο usb και τραβαμε αναλογικο rca 5μετρο;

Υπαρχει αλλη λυση για την αποσταση;Βαζουμε μικρο usb και τραβαμε αναλογικο rca 5μετρο;
Θεωρητικά και ετσι (5μετρο rca) στο όριο είσαι.
Απλά να σου αναφέρω οτι (μιλώντας με hifi όρους ) οτι συνδέω την τηλεόραση με τον προ μου, με 10μετρο καλώδιο χωρίς κανένα πρόβλημα μεν, αλλά και χωρίς καμία απαίτηση ποιοτικού ήχου δε.

Μπορεί να είναι κα καλύτερα να προτιμήσεις μακρύτερο usb από ότι rca.
Γενικά το 3μετρο Usb πιθανά να είναι ένας συμβιβασμός μαζί με τα κλασικά rca interconnect του ενός μέτρου, πιθανά να το στριμώξεις και να τα καταφέρεις.