iFi iDSD Nano

Υπάρχει..έχει παραγγείλει φίλος, όταν φτάσει και δοκιμαστεί για συμβατότητα θα ενημερώσω.

Οκ... εγώ απλά το ρώτησα για να μην υπάρχουν πολλά καλώδια και αντάπτορες!
Μια χαρά πάντως δείχνει και αυτό...

Ερώτηση προς τους έχοντες. Έχετε δοκιμάσει κάποιο καλύτερο καλώδιο rca, custom ή έτοιμο; Υπάρχει ακουστική διαφορά;

Ερώτηση προς τους έχοντες. Έχετε δοκιμάσει κάποιο καλύτερο καλώδιο rca, custom ή έτοιμο; Υπάρχει ακουστική διαφορά;

Εννοείς καλύτερο από αυτό που έχει στην συσκευασία;
Νομίζω πως επιβάλλεται... :-P Είναι πολύ φτηνό/"φτηνό" αυτό της συσκευασία!
Προσωπικά στο κυρίως σύστημα παίζω με τα καλώδια που είχα και στον προηγούμενο DAC (Vovox Initio)!
On the go χρησιμοποιώ δύο. Ένα φτηνό rca-rca που έχω εδώ και πολλά χρόνια, βασικά γιατί είναι σχετικά κοντό και βολευτεί ή ένα mini jack - rca, hand made!

Θέλω να φτιάξω 1 rca καλώδιο από το nano προς τον ενισχυτή. Να χρησιμοποιήσω un ή balanced καλώδιο? Στο μυαλό μου έχω το sommer (το χω χρησιμοποιήσει και μου άρεσε) και Switchcraft rca. Καμιά γνώμη;

Καλησπέρα
Δεν μπορεί να περάσει balanced σήμα από rca από όσο ξέρω οποτε...

Σωστα, με εξαίρεση τις κεφάλες πικαπ με floating ground. Αλλα δεν ειναι αυτη η περίπτωση.

Καλησπέρα
Δεν μπορεί να περάσει balanced σήμα από rca από όσο ξέρω οποτε...

Nai απλά απ' ότι έχω δει προτείνεται από την πλευρά της πηγής (σε balanced καλώδιο) να κολλιέται το μπλενταζ? και να ναι στον "αέρα" στην άλλη πλευρά για μείωση του θορύβου. Πρακτικά πάντως επειδή δοκίμασα και τις 2 περιπτώσεις δεν είδα καμιά διαφορά

Last edited:
Δεν νομιζω να δεις δαιφορα...
Ενα καλο καλωδιο, (προσεχε μην ειναι πολυ χοντρο και δυσκολευτεις ) και τα ομορφα switchcraft που εβαλες και θα εισαι κομπλε.
Το καλωδιο καλο που εβαλες; δεν το ξερω
Mogami neglex quad σταθερη αξια

Αυτο ειναι το floating ground, αλλα πρεπει το phono stage να ειναι true balanced για να ακυρωσει το common mode θορυβο (πχ απο RF)

Υπάρχει..έχει παραγγείλει φίλος, όταν φτάσει και δοκιμαστεί για συμβατότητα θα ενημερώσω.

Τι έγινε doctor; Γνωρίζουμε αν δουλεύει το καλωδιάκι; Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να πάρω κι εγώ ένα.

Ουψ, χιλια συγνωμη Κωστα. Με το φεστιβαλ εχω χασει λιγο την μπαλα..

Βρέθηκε αυτο http://www.ebay.com/itm/221472357085?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 που απο micro δινει κατευθείαν σε usb B οποτε γλιτώνεις μια άχρηστη και ζημιογόνα επαφη. Δεν εχει δοκιμαστεί αλλα θα εχω νεα συντομα. Λογικα θα κανει.. Δεν εχει φτασει ακομα Ελλαδα.

Κωστα το επιβεβαίωσα. Το καλωδιακι που ειναι στο παραπάνω λινκ που εδωσα λειτουργει κανονικα για audio>κινητο.

Παιδιά θα χρειαστώ τα φώτα σας! είμαι κάτοχος του εδώ και καιρό και το απολαμβάνω μέσω λάπτοπ και jriver 19.
Επειδή το λάπτοπ πιάνει πολύ χώρο, εκεί που είναι ο ενισχυτής, σκέφτομαι την αγορά ενός μεταχειρισμένου νέτμπουκ, το έχει κανένας έτσι; Ο atom μπορεί να παίξει άνετα dsd, flac 24/192 + jriver ή ζορίζεται μια που τώρα δουλεύω άνετα i3 3110m + 4gb ram + 64 gb ssd ;
θα έχω πρόβλημα και από το γεγονός της usb 2 σε σχέση με την τωρινή usb3 ; θα χάσω σε απόδοση ήχου;
είναι προτιμότερα win7 ή Win 8.1 ; τα xp θα τα σουτάρω, φθάνει το 1 gb ram;
θα οδηγάει άνετα τον 2,5άρι εξωτερικό με την μουσική μου; σκέφτομαι να βάλω στο netbook τον 64 ssd και να βάλω έναν μεγαλύτερο στο λάπτοπ.
Το netbook θα είναι μόνο για μουσική!
Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα.

Παιδιά θα χρειαστώ τα φώτα σας! είμαι κάτοχος του εδώ και καιρό και το απολαμβάνω μέσω λάπτοπ και jriver 19.
Επειδή το λάπτοπ πιάνει πολύ χώρο, εκεί που είναι ο ενισχυτής, σκέφτομαι την αγορά ενός μεταχειρισμένου νέτμπουκ, το έχει κανένας έτσι; Ο atom μπορεί να παίξει άνετα dsd, flac 24/192 + jriver ή ζορίζεται μια που τώρα δουλεύω άνετα i3 3110m + 4gb ram + 64 gb ssd ;
θα έχω πρόβλημα και από το γεγονός της usb 2 σε σχέση με την τωρινή usb3 ; θα χάσω σε απόδοση ήχου;
είναι προτιμότερα win7 ή Win 8.1 ; τα xp θα τα σουτάρω, φθάνει το 1 gb ram;
θα οδηγάει άνετα τον 2,5άρι εξωτερικό με την μουσική μου; σκέφτομαι να βάλω στο netbook τον 64 ssd και να βάλω έναν μεγαλύτερο στο λάπτοπ.
Το netbook θα είναι μόνο για μουσική!
Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα.

Κοίτα, για netbook δεν ξέρω, αλλά εγώ το δουλεύω με ένα Samsung Galaxy III, και εφαρμογή UAPP σε Android 4.3. είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει πολύ καλά με κάποιο Tablet ή Phablet σε Android. Με 30-40 ευρώ παίρνεις και μιά κάρτα SDXC 64gb και τελείωσες.