iFi iDSD Nano

το ξέρω! διάβαζα πιο μπροστά τα ποστ σου, αν δεις το άβαταρ μου θα δεις ότι παλιότερα οδηγούσα μέσω mini jack ένα τάμπλετ με τον λαμπάτο μου. Δυστυχώς όμως έχω την συλλογή μου σε έναν 2,5αρη εξωτερικό 1ΤΒ και δεν ξέρω αν υπάρχει otg να υποστηρίζει και σκληρό και το nano ταυτόχρονα! μακάρι να κάνω λάθος! . Η λύση που λες είναι πολύ καλή αλλά μερικές φορές που θέλω να χαλαρώσω βάζω μια τυχαία συλλογή και παίζει. Θα πρέπει αλλιώς να την αντιγράφω στην sd και μετά να την βάζω στο τάμπλετ. Μανούρα στον χρόνο, όταν θέλεις στην στιγμή κάτι.
Σε ευχαριστώ για το ανδιαφέρον.

@ Ζαγγογιάννης
Κώστα σε συνδυασμό με την πρόταση σου θα δουλέψει αυτό : http://www.amazon.com/Cable-Adapter-Extension-Smartphone-Tablet/dp/B00FGKXY9S

με galaxy sIII στην μια θύρα το nano και στην άλλη ο εξωτερικός 2,5αρης σκληρός;
ή θα δούλευε καλύτερα με ένα 8ιντσο windows 8 tablet;

Last edited:
Σε dsd και αρχεία υψηλής ανάλυσης χλωμό το κόβω. Δηλ από την ίδια θύρα θα stream-άρεις στο ifi και παράλληλα θα τραβάς data από τον σκληρό. Το πιο πιθανό να σε κάνει διακοπές....

οπότε μόνο με το asus t100 και την θύρα usb3 του πληκτρολογίου θα γίνει δουλειά ε; κρίμα! ανεβαίνει πολύ η αξία. :nounder:

δεν έχω Κώστα! δυστυχώς ανεβαίνει πολύ το όριο αγορών και αυτή την περίοδο δεν υπάρχει πολύ "μαλλί".

θα το ψάξω! ευχαριστώ πολύ παιδιά! τώρα αν άλλος φίλος έχει και μια άλλη πρόταση... καλοδεχούμενη

Σε dsd και αρχεία υψηλής ανάλυσης χλωμό το κόβω. Δηλ από την ίδια θύρα θα stream-άρεις στο ifi και παράλληλα θα τραβάς data από τον σκληρό. Το πιο πιθανό να σε κάνει διακοπές....

για αυτό (που έχει 2 θύρες usb - 1 full, 1 micro) τι λέτε; http://techblog.gr/tablet/vero-tablet-w10i-239-euro-2528/

Νομίζεται ότι θα μπορεί δίνει ρεύμα από την full usb στο ifi dsd nano και από την micro usb σε έναν εξωτερικό 1TB 2,5" HDD; ξέρει κανείς; αν γίνεται... άραγε ο quad core Άτομ επεξεργαστής παίζει dsd files; Θα είναι πολύ καλό εργαλείο για μόνο μουσικό pc αν μπορεί να τροφοδοτήσει!

υγ. το καλώδιο του σκληρού έχει καλώδιο usb τύπου Υ, αν βάλω την μία usb σε μετστροπέα μπρίζας-usb και την άλλη σε μετατροπέα usb-micro usb θα δουλεύει κανονικά ο σκληρός; σε μια τέτοια περίπτωση μακάρι η full usb να μπορεί να τροφοδοτεί το nano.
υγ2. Συγγνώμη που σας κουράζω!
υγ3 Συγγνώμη για τυχόν off-topic!

Σκέφτομαι να κάνω τελικά το έξοδο και να το χτυπήσω. Έχω τώρα ένα Denon PMA-720AE και ένα ζεύγος Dali Zensor 1. Είναι απ' ευθείας συνδεδεμένα στο PC μου και είναι μόνιμα αναμμένα όταν κάθομαι εκεί. Μπορεί να ανοίξει για μία ώρα το βράδυ ή όλη τη μέρα το ΣΚ. Η χρήση που κάνω είναι γενική. Δηλαδή 60% μουσική FLAC, 20% ταινίες και το υπόλοιπο παιχνίδια. Πάντα όμως κάτι παίζει. Οι εντάσεις είναι μέτριες καθώς ακούω συνήθως βράδυ εκτός ΣΚ που μπορεί να δώσω ένταση και να ακούσω κάτι που μου αρέσει. Η κάρτα ήχου που έχω τώρα είναι η κλασική realtek onboard.

Μπορώ να το έχω μόνιμα αναμμένο ή να το έχω σε δεύτερη είσοδο και να κάνω αλλαγή όταν θέλω μόνο μουσική;

Σκέφτομαι να κάνω τελικά το έξοδο και να το χτυπήσω. Έχω τώρα ένα Denon PMA-720AE και ένα ζεύγος Dali Zensor 1. Είναι απ' ευθείας συνδεδεμένα στο PC μου και είναι μόνιμα αναμμένα όταν κάθομαι εκεί. Μπορεί να ανοίξει για μία ώρα το βράδυ ή όλη τη μέρα το ΣΚ. Η χρήση που κάνω είναι γενική. Δηλαδή 60% μουσική FLAC, 20% ταινίες και το υπόλοιπο παιχνίδια. Πάντα όμως κάτι παίζει. Οι εντάσεις είναι μέτριες καθώς ακούω συνήθως βράδυ εκτός ΣΚ που μπορεί να δώσω ένταση και να ακούσω κάτι που μου αρέσει. Η κάρτα ήχου που έχω τώρα είναι η κλασική realtek onboard.

Μπορώ να το έχω μόνιμα αναμμένο ή να το έχω σε δεύτερη είσοδο και να κάνω αλλαγή όταν θέλω μόνο μουσική;

Βεβαίως και μπορείς.
Το ορίζεις ως έξοδο στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για να παίζεις μουσική κι έτοιμος!

Βεβαίως και μπορείς.
Το ορίζεις ως έξοδο στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για να παίζεις μουσική κι έτοιμος!
Βασικά με προβληματίζει η μπαταρία. Θα ήθελα κάτι με ρεύμα. Αλλά το πιο κοντινό dsd dac μετά φεύγει στα 300+. Αλλά από την άλλη είναι τόσο φτηνό όσο και ένα κινητό. Και να χαλάσει που λέει ο λόγος μετά από 2 χρόνια θα έχει βγάλει και με το παραπάνω τα χρήματα του.

Re: Απάντηση: iFi iDSD Nano

Βασικά με προβληματίζει η μπαταρία. Θα ήθελα κάτι με ρεύμα. Αλλά το πιο κοντινό dsd dac μετά φεύγει στα 300+. Αλλά από την άλλη είναι τόσο φτηνό όσο και ένα κινητό. Και να χαλάσει που λέει ο λόγος μετά από 2 χρόνια θα έχει βγάλει και με το παραπάνω τα χρήματα του.

Μα δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιείς τη μπαταρία. Το iFi έχει και κουμπί volume το οποίο λειτουργεί και ως on/off. Αν πρώτα συνδέσεις το dac και μετά το ανοίξεις παίρνει ρεύμα από τη σύνδεση usb χωρίς να επιβαρύνει τη μπαταρία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: iFi iDSD Nano

Μα δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιείς τη μπαταρία. Το iFi έχει και κουμπί volume το οποίο λειτουργεί και ως on/off. Αν πρώτα συνδέσεις το dac και μετά το ανοίξεις παίρνει ρεύμα από τη σύνδεση usb χωρίς να επιβαρύνει τη μπαταρία.
Εφυγααααα...

Νόμιζα πως είναι σαν τα laptop που η μπαταρία είναι always on.

Καλησπέρα. Αγόρασα κι εγώ πρόσφατα το συγκεκριμένο DACάκι.

Ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται να κλείνω το nano κάθε φορά που κλείνω το PC;
Αν κλείσω το PC με το nano ανοιχτό, την επόμενη φορά που θα ανάψω το PC το nano θα παίζει από την μπαταρία του;
Θα ήθελα να μπορώ να το αφήνω μόνιμα ανοιχτό και απλά να ανοιγοκλείνω μόνο το PC...

Επίσης από πού ρυθμίζετε την ένταση; Από το nano ή από τον ενισχυτή στον οποίο είναι συνδεδεμένο;
Στις οδηγίες λέει απλά να είναι στο τέρμα η ένταση του PC και του Foobar...
Aν εμπλέκεται και ενισχυτής στην αλυσίδα τί κάνουμε; Τερματίζουμε το nano και αυξομειώνουμε την ένταση μόνο από τον ενισχυτή;

Καλησπέρα. Αγόρασα κι εγώ πρόσφατα το συγκεκριμένο DACάκι.

Μεγειά και καλοάκουστο.-bye-

Ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται να κλείνω το nano κάθε φορά που κλείνω το PC;

Όχι.
Αν κλείσω το PC με το nano ανοιχτό, την επόμενη φορά που θα ανάψω το PC το nano θα παίζει από την μπαταρία του;

Όχι, θα παίρνει ρεύμα από το PC.

Θα ήθελα να μπορώ να το αφήνω μόνιμα ανοιχτό και απλά να ανοιγοκλείνω μόνο το PC...

Επίσης από πού ρυθμίζετε την ένταση; Από το nano ή από τον ενισχυτή στον οποίο είναι συνδεδεμένο;

Από τον ενισχυτή.
Στις οδηγίες λέει απλά να είναι στο τέρμα η ένταση του PC και του Foobar...

Και το ενσωματωμένο ποτενσιόμετρο επίσης στο τέρμα.
Aν εμπλέκεται και ενισχυτής στην αλυσίδα τί κάνουμε; Τερματίζουμε το nano και αυξομειώνουμε την ένταση μόνο από τον ενισχυτή;

Ακριβώς αυτό.

Ακριβώς αυτό.

Τέλεια! Με μπέρδεψε εκεί που λέει ότι όταν έχεις ανοιχτό το DAC και μετά συνδέσεις το PC τότε θα παίρνει ρεύμα από τη μπαταρία.
Battery Power: Turn ON the power first, and then connect to the computer.

Αλλά όπως είπες αφού θα είναι εκ των προτέρων ανοιχτό κ συνδεδεμένο με το PC, τότε θα φορτίζεται από αυτό...

Άρα λοιπόν σχετικά με την ένταση, ΟΛΑ στο τέρμα και παίζω μόνο με το volume του ενισχυτή.

Ευχαριστώ πολύ Κώστα, να 'σαι καλά φίλε!...

Καλισπέρα σας,πρόσφατα είχα την χαρά να αποκτήσω ένα ζευγάρι sennheiser hd 598 και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος από την απόδοση τους. Για την ώρα τα έχω συνδεδεμένα στην κάρτα ήχου του πισι που είναι μια Auzentech x-meridian 2g,η οποία ακόμα καλά κρατεί με πολυ αξιοπρεπή ποιότητα για τα ακουστικά παρόλο που δεν έχει πάνω dedicated ενισχυτή ακουστικών. Πριν λίγες μέρες ''έπεσα'' πάνω στο εν λόγο dac και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα από αυτά που γράφονται στο net για αυτό. Επειδή όμως δεν είναι ώρες για σπατάλες θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη ως προς το πόσο μεγάλο upgrade θα είναι σε σχέση με την Auzentech που από όσο ξέρω το dac που φοράει είναι από τα decent. Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη! :ernaehrung004:

Επειδη οντως πολλα ακούγονται στα φορουμ, καλυτερα να πας να το ακούσεις με τα ακουστικά σου. Αν ακουσεις διαφορες και δικαιολογεις το ποσο εναντι αυτου που εχεις προχωράς! Γενικά, στα του ηχου να επιλεγεις με ακροασεις και οχι μονο με κριτικες. Αρκετοι εχουν στενοχωρηθει επειτα απο αγορες διχως ακροαση, συγκεκριμένα και για το ντακ που ενδιαφερεσαι.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Μακάρι να υπάρχει κάποιος χώρος που θα μπορούσα να το ακούσω με τα ακουστικά μου και να κρίνω μόνος μου,όμως δεν γνωρίζω καμία τέτοια περίπτωση...γνωρίζεις εσύ μήπως κάποιο κατάστημα η αν στην αντιπροσωπεία υπάρχει τέτοια δυνατότητα? Η εμπειρία μου από αγορές τέτοιων ειδών μου έχει δείξει ότι σε λίγες περιπτώσεις υπάρχει η ευκαιρία ακρόασης...αν έχεις υπόψιν σου κάτι θα εκτιμούσα πολύ τις πληροφορίες!