iFi iDSD Nano

το 598 είναι σχετικά εύκολο ακουστικό ... μείνε με την κάρτα μέχρι να συγκεντρώσεις ένα μεγαλύτερο ποσό για να πάρεις κάτι σαν το denon usb 300 ή το μεγαλύτερο ifi ... το νάνο είναι πασπαρτού αλλά ηχητικά δεν λέει κάτι ιδιαίτερο ...

Το deon δεν το είχα υπόψιν μου θα το εξετάσω και αυτό,εχυαριστώ για την πληροφορία! Το έχεις ακούσει λαιβ το μικρο idsd σε σύγκριση με το το μεγάλο? Είναι μεγάλη η διαφορά που έχουν στα χρήματα και δεν ξέρω αν για τα senn's αυτά είναι overkill ένα τόσο ακριβό dac όπως είναι το μεγάλο ifi η το denon από ότι το είδα είναι κοντά στα 400 ευρω. Αν έχεις και κάποια άλλη πρόταση κοντά στην τιμή του μικρου idsd δηλαδή κοντά στα 200-250 ευρώ είναι σίγουρα καλοδεχούμενη!

Είχα το ακουστικό σου για 2 χρόνια και το δοκίμασα με αρκετά πράγματα ... οφελείται από κάποιον καλύτερο ενισχυτή αλλά παίζει άριστα (στο 90% των δυνατοτήτων του και πάνω) ακόμη και με απλές κάρτες ήχου ... εγώ το συνδύασα τελικά τότε με την emu 0404 ...

Το μικρό νάνο κάνει τα πάντα, αλλά κτγμ υπολείπεται ηχητικά [πράγμα λογικό, δεδομένης της τιμής]... το μεγαλύτερο είναι άριστο σε όλους τους τομείς ... έχω ακούσει και τα δύο με philips fidelio X1, AKG 701 αλλά και τα δικά μου HiFiMan HE-500 ... το μεγάλο είναι πολύ καλό, ισορροπημένο, καλές χροιές, δυναμικά ... το μικρό σιδερώνει τα πάντα ... δυστυχώς, ότι πληρώσεις παίρνεις ...Αν θυμάμαι καλά, ο έλληνας αντιπρόσωπος έχει στοκ των μοντέλων και μπορείς να πάρεις τα ακουστικά σου και να δοκιμάσεις τα μηχανάκια, ώστε να αποκτήσεις ιδίαν άποψη ...

Το ντένον παίζει στα 300 ευρώ από Ηνωμένο Βασίλειο πλην πρέπει να περιμένουμε την άρση των capital restrictions ... είσαι λίγο άτυχος, προ ημερών πουλήθηκε ένα σχεδόν καινούριο στα 250 ευρώ εδώ στις αγγελίες ...

Μια πολύ καλή λύση ντακ-ενισχυτού που θα ταίριαζε πολύ με το ακουστικό σου και εντός των χρημάτων σου είναι το παρακάτω :
http://www.fiio.gr/index.php?route=product/product&path=78&product_id=108 ... πολλοί χρήστες στο εξωτερικό πήραν εξαιρετικά αποτελέσματα αλλάζοντας και την λαμπίτσα ... το μόνον θεματάκι είναι ότι η τιμή του ελληνικού καταστήματος είναι κάπως τσιμπημένη σε σχέση με το εξωτερικό, αλλά νομίζω ότι ο άνθρωπος είναι μέλος του κλαμπ μας και μάλλον παίζει να σου κάνει μια καλή έκπτωση ... δεν χάνεις τίποτε να επικοινωνήσεις ...

Υπόψην, ότι τόση ώρα μιλώ για τα μηχανάκια ως σύνολο ντακ-ενισχυτού ...

καλές αγορές !

Last edited:
Σε ευχαριστώ πολύ για την εκτεταμένη απάντηση σου! Είναι αλήθεια ότι για τέτοια προιόντα οι αγορές μέσω internet ήταν κάτι σωτήριο,ebay-amazon κτλπ. Την κάρτα μου για παράδειγμα την βρήκα στην Γερμανία μέσω ebay σχεδόν 100 φθηνότερα (μεταχειρισμένη βέβαια) και 3 χρόνια τώρα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο.Κρίμα που χάσαμε αυτές τις επιλογές τώρα με τα capital controls. Η λύση του dac/amp με την λάμπα που αναφέρεις με ενδιαφέρει πολύ καθώς αρχικά πριν τα capital restrictions είχα στο μυαλό μου να κινηθώ προς την σειρά little dot. Η τιμή του είναι κοντά στην τιμή του idsd nano. Είναι θέμα απόφασης νομίζω γιατί στο ένα ωφελείτε κανείς από από την λάμπα αλλά το idsd(το μεγάλο) παίζει όλα τα αρχεία και είναι μια μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον και την αναβάθμιση των ακουστικών κάποια στιγμή.

Μία τελευταία ερώτηση μόνο,έχεις ακούσει από κοντά το dac/amp με την λάμπα? Πως θα το σύγκρινες με το μικρό idsd? Αν πω ότι πηγαίνω στον συμβιβασμό της ποιότητας (σε σχέση με το μεγάλο idsd) για χάριν των χρημάτων...

Φίλε maxpain βάλε και μια αγγελία ζήτησης στο forum για το ifi micro. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι θα βρεις κοντά στα 300 ευρώ.
Επισής αν θέλεις να το ακούσεις έχω την εντύπωση οτι μπορείς στην http://audio-soul.gr/

Δεν έχω κάνει απ ευθείας την σύγκριση που αναφέρεις....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κατά μόνας, και με ακουστικό το ΗΕ 500, το aune είναι ισχυρότερο και πλέον δυναμικό, πλην δεν αναπαραγάγει όλα τα φορμά, όπως άλλωστε επεσήμανες και συ....

Τα εχω δοκιμάσει διεξοδικά και τα 2 ιΦι, το μικρο οπως σου ειπαν οι φιλοι ειναι πασπαρτού. Πολυ βολικο στην μεταφορα, ικανοποιητική οδήγηση, στρωτό χαρακτηρα που δεν ενοχλει και περιστασιακά μπορει να μπει και σε κλασσικο δικαναλο συστημα. Το μεγάλο στέκεται πιο ανετα επάνω σε κανονικο σύστημα, εχει αλλα γκάζια και σχετικα καλύτερο ηχο. Εξαρτάται λιγο απο την χρηση που θες να κάνεις και φυσικά τα χρήματα που διαθέτεις. Ειδικα αναμεσα στα μοντελα της ιδιας εταιρίας ισχύει το "οτι πληρώνεις παίρνεις"

Ο στόχος μου είναι ένα σύστημα βασισμένο σε αναπαραγωγή από το pc και μόνο και προορισμένο για ακουστικά. Το ιδανικό θα ήταν ένα dac/amp το οποίο θα ήταν βάση για ακριβότερες/καλύτερες αναβαθμίσεις σε ακουστικά για το μέλλον. Επειδή η τα αρχεία μου είναι μόνο στο pc ένα dac που θα παίζει και dsd είναι πολύ δελεαστικό αλλά αν το μικρό της ifi είναι κατώτερο σε ποιότητα από το aune τότε ίσως το δεύτερο είναι μια καλύτερη επιλογή. Η μόνη μου σκέψη είναι αν τα δύο dac της ifi έχουν τις μεγαλύτερες διαφορές τους ως προς την δύναμη του ενισχυτή και όχι ως προς το dac. Αν έχω καταλάβει καλά τα senn 598 δεν χρειάζονται και πολύ δύναμη για να οδηγηθούν σωστά οπότε αν το dac είναι παρόμοιο και στα δύο και αλλάζουν μόνο τα ''κυβικά'' ίσως είναι ένα καλό σημάδι.

Καλησπέρα σας, μετά από πολύ προσπάθεια κατάφερα να ακούσω από κοντά το idsd micro, και μπορώ να πω ότι έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Είμαι πολύ κοντά στην απόφαση να διαθέσω τελικά τα 600 για την αγορά αυτή και θα ήθελα σαν τελευταία σκέψη να μου πείτε αν μπορείτε να προτείνετε κάτι σε λαμπάτο μέχρι αυτήν την τιμή που να είναι αντίστοιχα dac/amp για ακουστικά. Πάντα ήθελα να δοκιμάσω τις λάμπες και αφού αποφάσισα να δώσω κάποια χρήματα παραπάνω νομίζω ότι αξίζει να το ψάξω και για εκεί. Η εμπειρία μου από τέτοια μηχανάκια όμως είναι μηδέν και δεν ξέρω και τι κομμάτια μπορεί να βρεί κανείς στην Ελλάδα αυτή την στιγμή οπότε οποιαδήποτε πρόταση είναι καλοδεχούμενη!

Γεια σας,επειδή σκέφτομαι πολύ δυνατά να μπω στην οικογένεια της ifi ,θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για το ipurifier,αν το είχε κάποιος,αν αξίζει σαν επένδυση και αν θα έχω διάφορα..ελπίζω να το έβαλα στο σωστό νήμα αν και μάλλον με βλέπω για το idac2 και όχι για το ifi nano..
Και μια ακόμη τραγική ερώτηση αλλά και εύκολη φαντάζομαι για σας..
Τον ήχο τον παίρνω όσον αφορά το home theater από τη θέση στον ενισχυτή στο main direct,όσον αφορά το cd player από τη θέση cd bal ,το dac από πια θέση θα παίρνω ήχο?Ενισχυτής είναι ο Yamaha as2000.
Ευχαριστώ προκαταβολικά..

Γεια σας,επειδή σκέφτομαι πολύ δυνατά να μπω στην οικογένεια της ifi ,θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για το ipurifier,αν το είχε κάποιος,αν αξίζει σαν επένδυση και αν θα έχω διάφορα..ελπίζω να το έβαλα στο σωστό νήμα αν και μάλλον με βλέπω για το idac2 και όχι για το ifi nano..
Και μια ακόμη τραγική ερώτηση αλλά και εύκολη φαντάζομαι για σας..
Τον ήχο τον παίρνω όσον αφορά το home theater από τη θέση στον ενισχυτή στο main direct,όσον αφορά το cd player από τη θέση cd bal ,το dac από πια θέση θα παίρνω ήχο?Ενισχυτής είναι ο Yamaha as2000.
Ευχαριστώ προκαταβολικά..

Θα το συνδέσεις στην υποδοχή tuner ή line in. Έχω την εντύπωση ότι το ipurifier είναι ενσωματωμένο στα dac της πιο ακριβής σειράς της ifi. Ρώτα τον αντιπρόσωπο, θα ξέρει καλύτερα.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το ipurifier το δίνουν μαζί με το idac2 σε καλύτερη τιμή και αναρωτιέμαι αν αξίζει..

καλημερα.ξερει κανενας που μπορω να το βρω ετοιμοπαραδοτο για παραγγελια?οι περισσοτεροι μου ειπαν το λιγοτερο σε 2 εβδομαδες

Κ ο αντιπρόσωπος;
Για ποιο μηχανάκι λες;
Γιατί πιο πριν αναφέρθηκαν κ αλλά από αυτό του τίτλου...

Κ ο αντιπρόσωπος;
Για ποιο μηχανάκι λες;
Γιατί πιο πριν αναφέρθηκαν κ αλλά από αυτό του τίτλου...

Καλησπέρα. Ναι και ο αντιπρόσωπος... Για το μηχανάκι του τίτλου.. Ifi nano idsd. Το έβαλα παραγγελία από τον gpanagopoulo που το είχε φθηνότερα. Μου είπε όπως και η αντιπροσωπία (audio soul) αν τη λέω σωστά μετά από 2 εβδομάδες...

Τα εργοστάσια κλείνουν το καλοκαίρι, όλες οι μάρκες και αντιπρόσωποι αντιμετωπίζουν τα ίδια.

Γεια σας! Χτες τελικά πήρα την απόφαση και αγόρασα το micro idsd! Όπως υποδεικνύει και στο φυλλάδιο το έχω αφήσει 24 ώρες να φορτίζει πριν το τρέξω για πρώτη φορά.

Έχω κάποιες ερωτήσεις όμως για όσους έχουν χρισημοποιήσει το μηχανάκι αυτό,όταν το τρέχω απο το usb power mode το dac παρακάμπτει εντελώς την μπαταρία και παίρνει ρεύμα καθαρά από το usb hub του υπολογιστή? Η το dac και ο ενισχυτής τρέχουν πάντα από την μπαταρία? Και δεύτερον, είχε κανένας πρόβλημα με το usb 3.0 καλώδιο που προσφέρουν? Εμένα το pc είναι usb 2.0 και φοβάμαι μήπως συναντήσω κάποιο εμπόδιο...

Εδώ και δύο μέρες έχω το ντακάκι (micro) και το έχω βάλει να δουλέψει για τα καλά...

Είναι απίστευτη η διαφορά του με την κάρτα ήχου που είχα στο πισι και είναι η πρώτη φορά που ακούω κάτι στα κυβικά αυτά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Ανοιχτός ήχος, αεράτος και πλατύς. Δίνει πολλές λεπτομέρειες αλλά κυρίως είναι μουσικό και εύκολο να το ακούς για ώρες..dead silent στο backround και γενικά δεν σου δίνει την αίσθηση του θορύβου αλλά όταν το κομμάτι το απαιτεί πατάει γκάζι. Οι επιλογές που έχει με τα φίλτρα και τα power modes σου δίνουν φοβερή ευελιξία. Βέβαια τα δικά μου ακουστικά είναι πολύ εύκολα να οδηγηθούν οπότε παίζω μόνο με τις ρυθμίσεις των φίλτρων και όχι του ενισχυτή.

Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την αγορά και όσο περνάνε οι μέρες και ανοίγει περισσότερο ο ήχος του το πράγμα πάει όλο προς το καλύτερο. :ernaehrung004: