iFi micro iDSD vs Arcam irDAC

giveway

New member
25 February 2010
2
Καλησπέρα,

Πρόκειται να αγοράσω ένα DAC και έχω καταλήξει σε δύο επιλογές: iFi micro iDSD και Arcam irDAC.

Δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιο κατάστημα που να έχει και τα δύο για να μπορέσω να τα συγκρίνω. Υπάρχει κανείς που τα έχει ακούσει και μπορεί να βοηθήσει με εντυπώσεις;

Ευχαριστώ πολύ.

ΥΓ)Η φορητότητα και ο ενισχυτής ακουστικών του iFi, όπως και το τηλεχειριστήριο του Arcam, αν και ωραίες προσθήκες, δε θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Kαι τα δύο είναι εξαιρετικά. Πιστεύω οτι το ifi κερδίζει λόγω ευελιξίας και υποστήριξης φορμάτ. Υποστηρίζει dsd και pcm όσο πάει, παίζει απο κινητό, έχει πολύ καλό ενισχυτή ακουστικών κσι παίζει με τις ώρες χωρίς τροφοδοσία ενώ δέν χρειάζεται έξτρα τροφοδοτικό.

To Αrcam είναι πιό μπούγιο και έχει περισσότερες ψηφιακές εισόδους αν θέλεις να το συνδέσεις ταυτόχρονα με πολλές συσκευές αλλα δεν υποστηρίζει dsd ή πάνω απο 24/192 δεν έχει έξοδο για ακουστικά δεν παίζει απο κινητό και θέλει τροφοδοσία απο την μπρίζα.

Ηχητικά είναι και τα δύο απο τα κορυφαία της κατηγορίας τους με το Arcam να είναι πιό "Ζωηρό" και το ifi πιό "γλυκό" και "μεταξένιο" πάντως και τα δύο είναι πλήρη και ισορροπημένα.

Το Αrcam δεν ξέρω που μπορείς να το ακούσεις αλλα το ifi το ξέρω οτι υπάρχει διαθέσιμο για ακρόαση στην Audiosoul.

Ηχητικά είναι και τα δύο απο τα κορυφαία της κατηγορίας τους με το Arcam να είναι πιό "Ζωηρό" και το ifi πιό "γλυκό" και "μεταξένιο" πάντως και τα δύο είναι πλήρη και ισορροπημένα.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τέτοιου είδους πληροφορίες είναι που ψάχνω. Θεωρείς δηλαδή ότι το Arcam έιναι καταλληλότερο για πχ rock μουσική ή κατάλαβα λάθος;

Όχι θεωρώ το i Dsd micro καλύτερο σε όλα. Το έχω και έχω και το Mytek 192 και αν και δεν παίζει στο ίδιο επίπεδο, η ομοιότητα μεταξυ τους και το πόσο κοντά το φτανει το μικρό μπορουν να προβληματίσουν με το ifi να έχει και το πλεονέκτημα οτι είναι πιό ευχάριστο και συγχωρητικό με τις μετριες και κακές εγγραφές.. Δεν τα συγκρινω άμεσα το Mytek είναι σαφώς καλυτερο αλλα τ ifi σε διαβεβαιώνω οτι μπορει να φερει σε πολύ δύσκολη θέση κάποια πολύ ακριβότερα ντάκ. Το Arcam ειναι επίσης πολύ καλο αλλα κάπως ξεπερασμένο..

Αναλυτικά την άποψη μου για το ifi μπορεις να την διαβάσεις στις απαντήσεις μου εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php/119167-iFi-dsd-micro
κάπου εκεί έχω ανεβάσει και ένα βιντεάκι..

Last edited:
Έχοντας ακούσει το ifi micro (με το i-usb) και έχοντας υπόψιν ότι δεν είναι καθοριστικός παράγοντας ο ενισχυτής ακουστικών θα έλεγα να διευρύνεις τα υποψήφια προς ακρόαση dacs.
Ίσως βρεις κάτι ακόμα πιο οικονομικό που να ταιριάζει περισσότερο στα γούστα και τις ανάγκες σου.

Αν μας έγραφες λίγο πράγματα για το σύστημά και το χώρο σου, ώστε να υποθέσουμε το επίπεδο που ένα dac μπορεί να κάνει τη διαφορά, καθώς επίσης σε τι επικεντρώνεσαι στις ακροάσεις σου (τονικότητα, δυναμικά, φυσικότητα - ουδετερότητα κτλ) καθώς επίσης τι αρχεία (16/44 ή μεγαλύτερης ανάλυσης) και τι είδη μουσικές ακούς νομίζω θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε περισσότερο.

Αν πάλι έχεις καταλήξει είναι και τα δύο καλά dacs, oπότε εύχομαι να κάνεις την καλύτερη για σένα επιλογή!

Κάτι σχετικό με το Arcam irDac από εμπειρία φίλου:

Το εν λόγω Dac έχει μια λειτουργία για powersaving. Μετά από κάθε τραγούδι μπαίνει σε powersaving και βγαίνει αμέσως δημιουργώντας delay και κάνοντας έναν ενοχλητικό hardware θόρυβο (λογικά ακούγεται κάποιο ρελέ).

Σε windows υπάρχει setting που μπορούμε να απενεργοποιήσουμε την εν λόγω λειτουργία. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για Mac os X και Linux. Και οκ ας αφήσουμε στην απ' έξω το Linux. Το Mac os X υποστηρίζεται επίσημα από την Arcam ενώ παράλληλα ο χρήστης δεν μπορεί να ξεφορτωθεί με τίποτα το εν λόγω "feature".

Κρατάω μια πισινή γιατί δεν το είδα με τα μάτια μου, αλλά παρόλα αυτά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που το δοκίμασε και μου έδωσε το feedback.

Υπάρχει κάποιος κάτοχος εδώ μέσα ο οποίος μπορεί να επιβεβαιώσει;