ifi micro-teac ud 501- pioneer U-05-Marantz HD-DAC1

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
2,008
καλησπέρα....

Μιας και η αγορα των ηχειων πηρε τον δρομο της...μενει να δω και τι θα κανω με το dac. και εξηγω. Μου αρεσαν στο ματι για αρχη το teac ud 501, το pioneer u -05 κ το marrantz hd dac1. Ξερω θα μου πειτε να το ακουσω πρωτα. Αλλα μια γνωμη εαν τα χει ακουσει κανεις καλο θα ηταν. οποτε το θεμα της συζητησης ας αρκεστει μονο για την συγκριση των τριων αυτων για αρχη....!

Το teac ud 501 δεν το βρισκω ελλαδα... καταργηθηκε;
Για το marrantz διαβασα το αντιστοιχο θεμα....ομως τι γινεται σε σχεση με τα υπολοιπα;

Απο κει και περα θελω μια γνωμη για καποιον που εχει ακουσει τουλαχιστον 2 απο αυτα ωστε να στοχευσω που να κινηθω.
Τελος εαν πω και τελικα και πουλησω το ifi....το iusb του εχω θα κανει δουλεια σε αλλο dac;!εχει δοκιμασει καποιος κατι αντιστοιχο;

Ευχαριστω

και κανει 1000ευρο.
εχω βαλει ταβανι τα 750ευρο.οποτε μεινε στο θεμα που ανοιξα και οχι κατι αλλο παραπερα.ευχαριστω

Τωρα εχεις dac? Αν ναι ποιο; και γιατι δε σου κανει πια;

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

και κανει 1000ευρο.
εχω βαλει ταβανι τα 750ευρο.

"Street Price" παίζει στα 850.
Οπότε για ένα κατοστάρικο, δεν νομίζω πως αξίζει να πάς στο 501, εκτός και αν το έχεις ερωτευθεί για κάποιο λόγο.

οποτε μεινε στο θεμα που ανοιξα και οχι κατι αλλο παραπερα.ευχαριστω

Ευγενικαααααα....

νομίζω έγινε ένα μικρό τεστ ανάμεσα στα 3 ντακ και αν θυμάμαι καλά ανέφεραν σαν καλύτερο dac το pioneer σαν καλύτερο στον εν/τη ακουστικών το maratz ενώ το teac ακούστηκε λίγο κλινικό αλλά με κατασκευή σαν ταγκ.Ο Δημοκηδής ,ο Σταύρος , ο sokmav και ο gojakla ξέρουν περισσότερα .....
ωχ μέχρι να γράψω με προλάβανε!

νομίζω έγινε ένα μικρό τεστ ανάμεσα στα 3 ντακ και αν θυμάμαι καλά ανέφεραν σαν καλύτερο dac το pioneer σαν καλύτερο στον εν/τη ακουστικών το maratz ενώ το teac ακούστηκε λίγο κλινικό αλλά με κατασκευή σαν ταγκ.Ο Δημοκηδής ,ο Σταύρος , ο sokmav και ο gojakla ξέρουν περισσότερα .....
ωχ μέχρι να γράψω με προλάβανε!

Στο "τεστ" δεν ήταν παρών το Teac.
Τα υπόλοιπα, περίπου όπως τα λές.

Τελικά με ηχεία τι έκανες;
Βασικά για Ξαναπές το σεταπ γιατί αναλόγως θα παίξει και η πρόταση. Καθώς και τη μουσική που ακούς.

b&w 685,nad 326be και ifi micro.

οποτε ταβανι βαζω τα 650 εφοσον το teac κανει και αυτο τοσο....αμα ειναι να πω 850 γιατι να μην πω 1000ευρο και να παρω το ayazi.οποτε ενα απο αυτα τα 3....ifi micro-teac ud 501-pioneer u 05

δεν ειναι οτι δεν μου κανει απλα επειδη σκοπευω να τα παντρευτω κατα καποιο τροπο ελεγε μηπως πουλησω το ifi και παρω κατι 'καλυτερο' τωρα που εχει καποια μεταπωλητικη αξια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

(δεν με ενδιαφερει για ακουστικα)

Κατ αρχάς, το ayazi ΔΕΝ έχει 1000. Συνεχίζοντας, μη φανταστεις οτι το ifi είναι κακό. Σε σχέση με τα υπολοιπα νομιζω οτι υπολείπεται ενα κλικ το οποίο κερδιζει σε φορητότητα. Ουαου διάφορα δεν ξέρω κατα ποσο θα ακουσεις. Αν δε σε νοιάζει η φορητότητα και πεις οτι "καις" τρια κατοσταρικα για το διαφορετικό, εγώ με τα ηχεία σου αφού δε φτάνεις το teac, μάλλον σε marantz θα πηγαινα. ΑΝ αγόραζαν τυφλά. Πράγμα που μάλλον δε χρειαζεται.
Μάθε τα νέα σου ηχεία και πήγαινε Άκου σε άλλο συστημα το ifi σε σχέση με τα pioneer marantz. Δεν είναι οτι πιο ασφαλές αλλά είναι πολύ καλυτερο απο οτι και να σου πούμε εμεις. Λάθος;

συμφωνω σε οτι λες.η φορητοτητα δεν με ενδιαφερει. Απλα ρωτησα μηπως εχει καποιος καποια γνωμη οτι θα κανω ακροαση σιγουρα ναι.απλα ξερεις ειπα να παρω και μια γνωμη γι αυτα τα 3.

για το marrantz εχω ακουσει οτι δεν παιζει καλυτερα απο το pioneer...στα λογια...

τώρα έχεις σχετικά ισορροπημένο σύστημα και μάλλον αν κάτι θέλει αναβάθμιση θα έλεγα είναι ο ενισχυτής γιατί τα b&w τα θέλουν τα βατ τους ένας 2*100 με αποθέματα και καλό έλεγχο στα γούφερ θα ήταν ότι πρέπει ......δέν λές όμως τί δεν σου αρέσει στον ήχο που ακούς ή τί σου λείπει;

προς το παρων δεν εχω τα χρηματα για ενισχυτη....και αναφερθηκα οτι ψαχνομαι για dac.γνωριζω οτι θελει αναβαθμιση ο ενισχυτης.

αυτο που δεν γνωριζω ΕΙΝΑΙ εαν θα υπαρξει διαφορα εαν αλλαξω dac.και γι αυτο ανοιξα θεμα.οχι για τον ενισχυτη.ευχαριστω

τότε η γνώμη μου είναι να μην αλλάξεις dac και συμφωνώ με τον 'panoramix' ότι πολύ λίγη βελττίωση θα ακούσεις έως και καθόλου.....

Απάντηση: Re: ifi micro-teac ud 501- pioneer U-05-Marantz HD-DAC1

προς το παρων δεν εχω τα χρηματα για ενισχυτη....και αναφερθηκα οτι ψαχνομαι για dac.γνωριζω οτι θελει αναβαθμιση ο ενισχυτης.

αυτο που δεν γνωριζω ΕΙΝΑΙ εαν θα υπαρξει διαφορα εαν αλλαξω dac.και γι αυτο ανοιξα θεμα.οχι για τον ενισχυτη.ευχαριστω

Ρητορικό το ερώτημα,κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα υπάρξει διαφορά προς το καλύτερο....γιατί διαφορά προκύπτει με οτιδήποτε αντικαθίσταται στην αλυσίδα,είτε προς το χειρότερο είτε προς το καλύτερο.
Ακούς και κρίνεις με τα δικά σου ώτα...είναι μονόδρομος

Γραφω ξανα εδω για να μην ανοιξω αλλο θεμα παλι και φαω κραξιμο. Ελπίζω να το διαβασουν αρκετοι του χωρου που εχουν εμπειρία.

Εδω κ αρκετό καιρο ρωταω διαφορα για το σύστημα μου διοτι κατι δεν μου αρεζε και μπορει να εγινα κ γραφικος-σπαστικος σε καποιες στιγμες.
Δεν ξερω πραγματικα τι φταιει. Βαζω να ακουσω απο το dac να παιξω κ λεω οκ. Βαζω απο ενα cd player να παιξω κ λεω τι γινεται. Σαν να κοβει τοdac καποιες χαμηλές συχνοτητες. Παλιότερα ελεγα οτι φταιει τοdac αλλα οι πιο πολλοι αναφεραν ότι δεν παιζει να ναι απο κει(λογικο να πει καποιος κατι τετοιο) κ οτι ισως τα ηχεια μου να ευθυνονται. Πλέον είμαι 90% σίγουρος ότι το dac ευθυνεται μιας κ εχει γινει η αλλαγη ηχειων.

Δεν ξερω εαν φταιει το foobar ή εαν μου ξεφυγε κατι απο τις ρυθμίσεις. Αλλα το εχω τσεκαρει 100φορες.τι αλλο να κανω; μου φαινεται πολυ περιεργο εναcd player 15 ετιας να παιζει πολυ καλύτερα απο ενα συγχρονο dac.

Σκεφτομαι αρκετα σοβαρα για την αλλαγη του dac μου. Καινουργιο ταβανι στα 1000 .ξερω εχει πολλα κ ξερω θα παρω σωστες απαντήσεις του στυλ ακουσε το πρωτα. Αλλα θελω απο καποιους αποψη που εχουν Ακούσει αρκετα dac. Το μονο που θελω να εχει ειναι rca κ την εισοδο για το λαπτοπ. Αλλοι εξοδοι κ αλλα πράγματα δεν με ενδιαφερουν οπως xlr κ ε ισχυτης ακουστικων. Θελω να πληρωσω για το ηχητικο κομματι κ οχι για φρου φρου κ αρρωματα.

Στα 1000 εχω δει ενα mytek 192 stereo. Ο λογος που μου κεντρισε το ενδιαφερον ειναι οτι παρολο που ειναι παλιο ακομα συζητιεται για το ηχητικό του αποτελεσμα. Βεβαια εχει εξοδους που δεν χρησιμοποιησω ποτε αλλα δεν ξερω εαν σε αυτα τα χρηματα βρω κατι πιο αξιολογο στο ακουσμα. Αυτο που αξιζει να προσθέσω ειναι πως μου αρεσε στο ifi που ανανεωνονται οι drivers συχνα κ δεν με παιδεψε καθολου. Το εβαλα κ επαιξε. Τωρα το mytek βλεπω εχει κ fw κτλ κ διαβασα το νημα που εχει κ δεν ξερω κατα ποσο θα με βολεψει.

Μουσικοφιλοι τα φωτα σας

Η σύγκριση γίνεται πάντα με ίδια κομμάτια ριπαρισμένα με EAC,έτσι;Γιατί μονο τότε εχει νόημα.
Αν καταλαβαίνω καλα παντως αυτο που περιγράφεις (εγω μεταφράζω πως μαλλον σου λείπει σώμα ) σίγουρα δεν φταίει το foobar ή καποια ρύθμιση.
Κι αν αυτο ειναι που ψάχνεις (όγκο δηλαδή ) ειναι δύσκολο το να προτείνει κανεις. Παντως δεν νομίζω πως το mytec θα σου ταιριαξει,προσωπικά δεν θα το διάλεγα για το χαμηλο του (μην σε επηρεάσει ομως η δικη μου γνώμη,εγω τα προτιμώ λιγο φουσκωμένα χαμηλά και με όγκο,οποτε... )