Ικανοποιητική / οικονομική 50" χωρίς τζιβιτζιλόνια....

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Καλημέρα σας...
Για να μην σας κουράζω, τοποθετούμαι επί του θέματος άμεσα.

Ενδιαφέρομαι για αγορά 50" τηλεόρασης.
Απόσταση θέασης περί τα 2.5 (άντε και κάτι ψιλά) μέτρα.

Χρήση:
99.9% Ματρόσκες 1080.
Τα τηλεοπτικά προγράμματα τα έχω σταματήσει εντελώς από τον Ιούλιο. (Και είμαι πολύ καλά :music-smiley-005:)
Η θέαση των ταινιών γίνεται από WD TV Live.

Με ενδιαφέρει:
FULL HD 1920x1080.
Να μιλάμε για τουλάχιστον 100Hz.
Είμαι φαν του καλού μαύρου.
Να έχει τουλάχιστον 2 HDMI συνδέσεις.
Η τιμή να μην υπερβαίνει τα 700.
Δεν έχω πρόβλημα ακόμα και για μεταχειρισμένη. (Αν γνωρίζετε κάτι/κάποιον, προτείνετέ το σας παρακαλώ.)

Δεν ενδιαφέρομαι:

Για 3D.
Για Smart TVs και λοιπά "σύγχρονα" τζιβιτζιλόνια.
Για περιπτώσεις μοντέλων τηλεοράσεων όπου στατιστικά παρατηρούνται κάποιες σχετικά συχνές βλάβες.
Για αναπαραγωγή οποιουδήποτε είδους ηλεκτρονικού αρχείου από την ίδια την τηλεόραση.

Γνωρίζω ότι ενδεχομένως να μην υπάρχει κάποια καλή περίπτωση στα χρήματα που αναφέρω. Αν είναι έτσι, ίσως να χρειαστεί να περιμένω.
Επειδή όμως δεν γνωρίζω τί υπάρχει στην αγορά, γι' αυτό και ζητάω την συμμετοχή σας. Μήπως και υπάρχει κάποια καλή περίπτωση εκεί έξω... ακόμα και σε μτχ όπως προανέφερα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων κύριοι...
:ernaehrung004:

LG PA5500, Samsung E530. Για πραγματικά καλό μαύρο, μάλλον θα χρειαστεί να δώσεις περισσότερα χρήματα. Μπορείς φυσικά να ρωτήσεις και στα αντίστοιχα threads των κατόχων για τις απόψεις τους περί του θέματος.

Re: Απάντηση: Ικανοποιητική / οικονομική 50" χωρίς τζιβιτζιλόνια....

LG PA5500, Samsung E530. Για πραγματικά καλό μαύρο, μάλλον θα χρειαστεί να δώσεις περισσότερα χρήματα. Μπορείς φυσικά να ρωτήσεις και στα αντίστοιχα threads των κατόχων για τις απόψεις τους περί του θέματος.

Πείτε μου κάτι... τη σήμερον ημέρα, οι τηλεοράσεις Plasma τί "προσοχή" απαιτούν από το χρήστη?
Λίγο παλιότερα μιλάγανε για κάποιες ώρες που έπρεπε να παίζει η τηλεόραση με Zoom In και όλα τα χαρακτηριστικά στο 50%... κλπ κλπ... ισχύουν ακόμα?

Μπορείτε να μου γράψετε εν συντομία τέτοιες οδηγίες που θα πρέπει να προσέξω?
Ή έστω κάποιο link που να τα έχει συγκεντρωμένα αυτά που χρειάζεται μια Plasma προκειμένου να αποφύγουμε "ενεπιθύμητα" φαινόμενα.

Ευχαριστώ και πάλι.

Την 51Ε530 μετά από 3 μήνες που την έχω δηλώνω 100% ευχαριστημένος. Και για την εικόνα της αλλά και γιατί για να πάρει κάποιος καλύτερη τηλεόραση σε εικόνα πρέπει να δώσει μερικές εκ. ευρώ ακόμη. Πχ. η Ε6500 έχει πάνω από 1000 ευρώ.

Σας ευχαριστώ και τους δύο.

Μία ακόμα ερώτηξης...

Σε σχέση με τις 2 προαναφερθέντες τηλεοράσεις που προτείνατε, η Panasonic 50G20 έχει διαφορά? Είναι πιο πάνω σκαλί ή μπα?
(δεν ρωτάω για αγορά καινούργιας μιας και φεύγει εκτός μπατζετ.)

ρίξε μια ματιά και εδώ.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/98243-LG-50PA5500-vs-Samsung-PS-E530

η g20 σαν 20άρα είχε τα floating blacks τα οποία ποτέ δεν διορθώθηκαν. να στο πω απλά σε σκοτεινές σκηνές και υπήρχε μια διακύμανση του μαύρου και έβλεπες σαν να αναβοσβήνει το πάνελ. ειδικά άμα βλέπεις ταινία το βράδυ το αναβόσβημα στις μπάρες είναι πολύ ενοχλητικό για μένα.

http://www.youtube.com/watch?v=Xrq95gvFaP4

από εκεί και πέρα μιλάμε για μεταχειρισμένη τηλεόραση 2+ ετών. στα μεταχειρισμένα πάντα παίζει ρόλο σε τι κατάσταση είναι και τι τιμή ζητάει ο πωλητής. ειδικά στις πλάσμα απαιτούνται συγκεκριμένοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν η τηλεόραση έχει κάποιο burnin.

Το θέμα επίσης είναι αν αξίζει κάποιος να δώσει Χ ευρώ για τηλεόραση χωρίς εγγύηση όταν με τα ίδια λεφτά αγοράζει καινούργια με 2 χρόνια εγγύηση.

Η σειρά 20 της Panasonic είχε επίσης πρόβλημα με έντονο dithering.

Με ενδιαφέρει:
FULL HD 1920x1080.
Να μιλάμε για τουλάχιστον 100Hz.
Είμαι φαν του καλού μαύρου.

Η τιμή να μην υπερβαίνει τα 700.

Αν με τα 100Hz εννοείς την ύπαρξη frame interpolation, θα πρέπει να ανεβάσεις το μπάτζετ σου...

Αν με τα 100Hz εννοείς την ύπαρξη frame interpolation, θα πρέπει να ανεβάσεις το μπάτζετ σου...

Αν θέλεις να μου το εξηγήσεις, θα σου ήμουν υπόχρεος... -bye-

Αν θέλεις να μου το εξηγήσεις, θα σου ήμουν υπόχρεος... -bye-

Θέλεις η τηλεόραση που θα πάρεις να δείχνει τις ταινίες με την αυθεντική τους κίνηση όπως στον κινηματογράφο ή να την μετατρέπει σε σούπερ όμαλη, σαν 60fps video game;

Θέλεις η τηλεόραση που θα πάρεις να δείχνει τις ταινίες με την αυθεντική τους κίνηση όπως στον κινηματογράφο ή να την μετατρέπει σε σούπερ όμαλη, σαν 60fps video game;

χεμ, και τα δύο γίνεται?

Εγώ ήξερα παλαιότερα τα 50Hz και τα 100Ηz... επί εποχής CRT μιλώ τώρα... τα 50Hz κουράζανε πολύ τα μάτια μου. Τα 100 όχι.

Σε βοηθάω? Διότι με αυτό που μου έγραψες δεν ξέρω τί πρέπει να διαλέξω... χχααχ αχχααχ.... κλίνω προς την κινηματογραφική αίσθηση να σου πώ την αλήθεια, αλλά δεν έχω και 100% στο μυαλό μου την "σούπερ ομαλή" κατάσταση.... ίσως γιατί δεν είμαι gamer πανάθεμά με... :grandpa:

Βάζεις αυτό το κουπόνι UET73532 στο καλάθι αγορών και πέφτει στα 800

Μάκη σε ευχαριστώ!!!

Last edited by a moderator: