Ικανοποιητικός HY για απρόσκοπτη επεξεργασία και αποθήκευση HDV

Πιο απιστευτο ειναι το κοπι του προηγουμενου λινκ ....:tdown:

Είπε να έχει την άνεσή του ο άνθρωπος... 48 ΤΒ? 2πλούς Xeon, 32GB ram?
Και νόμιζα πως μόνος Γίγας ήταν ο Οικονόμου... Προφανώς, υπάρχει και συνάδελφος!

Re: Απάντηση: Ικανοποιητικόw HY για απρόσκοπτη επεξεργασία και αποθήκευση HDV

Δέν έχει floppy:mad:

:flipout:

Το πιο ενδιαφέρον δεν είναι η χωρητικότητα αφού το πρεστίζ των Terrabyte έχει πέσει πολύ σήμερα (μέχρι κι εγώ έχω περίπου 3.2TB που σύντομα θα έχουν τιγκάρει...) και σε 5 χρόνια θα έχουμε ξεχάσει το giga σαν μονάδα, αλλά η κρατημένη ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής στους δίσκους!

Το αρνητικό για μένα (εκτός από το ότι δεν έχει floppy όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο Billy :smile: ) είναι ότι έχτισε σε Seagate που μέχρι τώρα είχαν το χειρότερο βαθμό αξιοπιστίας (3 μου έχουν χαλάσει μέσα στα χρόνια και κατέληξα στους Western Digital που αν και φθηνοί έχουν βγεί πολύ αξιόπιστοι) και αυτό το έχω ακούσει από πολλούς. Την καινούρια φουρνιά με την 5χρονη εγγύηση περισσότερο τη βλέπω προσωπικά σαν κίνηση διόρθωσης της εικόνας της εταιρίας (marketing) παρά σαν ουσιαστική βελτίωση. Μπορεί κάτι να διόρθωσαν βέβαια, απλά εγώ δεν θα ρίσκαρα 48 Tera σε εταιρία με όχι τόσο καλή φήμη, γιατί η εγγύηση ποτέ δεν καλύπτει το περιεχόμενο!!!

"ERROR: BAD SECTORS ON 48TERABYTE ARRAY -NON RECOVERABLE, ERROR..."

Last edited:
Eαν στα 48 Tera έχουμε πολύτιμο υλικο τότε κανεις δισκος (Seagate, WD, IBM, Hitachi, Fujitsu, Samsung ....) και κανενα Raid δεν θα μας σώσει εαν έρθει η κακιά ώρα.

Το τελευταίο καταφύγιο σε μια τέτοια περιπτωση ειναι ενα σωστό backup policy με το αναλογο infrastructure & κοστος..

Eαν στα 48 Tera έχουμε πολύτιμο υλικο τότε κανεις δισκος (Seagate, WD, IBM, Hitachi, Fujitsu, Samsung ....) και κανενα Raid δεν θα μας σώσει εαν έρθει η κακιά ώρα.

Το τελευταίο καταφύγιο σε μια τέτοια περιπτωση ειναι ενα σωστό backup policy με το αναλογο infrastructure & κοστος..

Για να κάνεις backup 48 Tera σε οποιοδήποτε άλλο σημερινό μέσο θα θέλεις ...χρόνια (!) και πολύ μεγάλο κόστος! Ίσως όταν εδραιωθούν οι ολογραφικοί δίσκοι και αυξηθεί το bandwidth εγγραφής να συμφέρει...

έχω την εντύπωση πως σε storage σαν αυτά υπάρχει 100% redundancy...

Αυτό που λές ισχύει στην θεωρία αλλά στην πράξη πάντα υπάρχει ενα ποσοστό αστοχίας (ολικής) που σε καποιες περιπτώσεις εξαργυρώνεται σε πολύ κλάμα κόπο, απώλεια δεδομενων, απολύσεις, κλπ κλπ...

Γιαυτό σε σοβαρά enterprise περιβάλλοντα παντα παιρνεις τα μετρα σου (distributed SAN, TAN για backups ακομα και geographical replication)

Kαι παντα κάνεις το σταυρό σου :2thumb22sup::2thumb22sup:

Στο brοadcast πάντως υπάρχει full redundancy. Και μάλιστα για πολλές ώρες. Αλλά τα storage συστήματα σε αυτή την περίπτωση πάνε πολλά λεφτά. Και έρχονται και από εξειδικευμένες εταιρίες (EVS, Ishillon, κλπ)...