Ηλεκτρικές σκούπες και robot

Re: Dyson

Κάποτε ψαχνομουν και εγω για την dyson λόγω ζώων αλλα τελικά πήρα την Miele cat and dog με 320 ευρω. Σίγουρα ήταν φθηνότερη απο την αντίστοιχη dyson που κοιταζα κάπου στα 450-480 είχε εκείνη που ήθελα , βέβαια με τις σακούλες εδω και 3 χρόνια έχω ξοδέψει ας πούμε 24 ευρω το χρονο Δλδ 72 ευρω άρα έχω πιάσει τα 400 Δλδ στα 5-6 χρόνια θα φτάσω με τις σακούλες το κοστος της dyson.

Οι λόγοι που πήρα Miele και όχι dyson ήταν:

Πιο ελαφριά η Miele
Μεγαλύτερη εγγύηση 10 χρόνια η Miele
Και σε καποια βιντεακια που είχα δει όπου μετρουσαν τα εκπεμπομενα σωματίδια περιμετρικά των σκουπων σε λειτουργία η Miele είχαν αισθητα μικρότερες εκπομπές σωματιδίων απο την ντισον. Οπότε αυτα περί υποαλεργικοτητας ειναι λίγο μάρκετινγκ. Τελος αυτο με το άδειασμα του κλάδου ειναι κάπως. Ποσο καλα μπορει να καθαρίσει ο καδος απο τις σκονες? και πως αδειαζεις τον κάδο χωρις να φεύγει βρώμα τριγύρω? μαζεύεται η σκονη?
Ενω με την σακούλα την βγάζεις σφραγίζει κατευθείαν η όλη και πέταμα. Αντε τρεχα να αδειασεις μια μπάλα με τρίχες ζώου και να κανει πως ανοίγει η σακούλα ή να μην κλείσει καλα η σακούλα σκουπιδιών.

Αν ήταν η λύση ο καδος θα τον είχαν οιοθετησει οι μεγάλες μάρκες με παράδοση στις σκουπες. Ομως όλοι παραμένουν στην σακούλα.

θα πρεπει να βρεθει καποιο εξωτερικο - βοηθτικο συστημα αδειασματος του καδου για να μη φευγει ολη η σκονη εξω π.χ. σε νερο η σε κενο αερος .

και καποιο συστημα συμπιεσης του συγκεντρωμενου υλικου στον καδο για να μη γεμιζει γρηγορα οπως λεει στο βιντεο ...

θα πρεπει να βρεθει καποιο εξωτερικο - βοηθτικο συστημα αδειασματος του καδου για να μη φευγει ολη η σκονη εξω π.χ. σε νερο η σε κενο αερος .

και καποιο συστημα συμπιεσης του συγκεντρωμενου υλικου στον καδο για να μη γεμιζει γρηγορα οπως λεει στο βιντεο ...

Σωστός. Και θα πρεπει να τις κάνουν ποιο ελαφριες. Το βάρος και ο τροπος που σέρνεται μια σκούπα στο χώρο ειναι μαζι με την δύναμη τα δυο βασικότερα στοιχεια. Τι να την κανω μια σκούπα που σκουπιζει τρομερά αλλα το γυναικείο χέρι που κατα βάση την χειρίζεται δεν μπορει να την μετακινήσει. Και αντίστοιχα την την κανείς μια ελαφριά σκούπα που δεν τραβάει τίποτα. Οποιος συνδυάζει τα δυο πουλάει. Κι νομίζω η dyson παίρνει κακο βαθμό εδω, και στα υπόλοιπα που έγραψα περί διαχείρισης της βρωμας.

Απάντηση: Dyson

Δυστυχως η φυσικη δεν μπορει να ανατρεψει τους νομους της φυσης,ουτε φυσικα οι κατασκευαστες.Οταν θελουμε μεγαλη απορροφητικοτητα κατ αναγκη θα εχουμε πολυ θορυβο,εκτος αν σκεφτομαστε μια σκουπα μεγεθους σκουτερ για να ειναι αθορυβη.Ειναι φυσικο οταν υπαρχει μεγαλη απορροφητικοτητα να υπαρχει και δυσκολια στη χρηση γιατι χρειαζεται μυικη δυναμη,αλλα αυτο ειναι φυσικο επακολουθο της απορροφητικοτητας.
Εχοντας αγορασει εδω και 3 χρονια περιπου μια siemens 2500 watt,προφανως και ακουγεται πολυ ,προφανως σηκωνει και μουσαμα ,προφανως παραγει τεραστια θερμοτητα στη λειτουργια της,αλλα προσωπικα δεν τα βρισκω περιεργα γιατι μαλλον ειναι φυσιολογικα για τη δεδομενη απορροφητικοτητα

Re: Απάντηση: Dyson

Δυστυχως η φυσικη δεν μπορει να ανατρεψει τους νομους της φυσης,ουτε φυσικα οι κατασκευαστες.Οταν θελουμε μεγαλη απορροφητικοτητα κατ αναγκη θα εχουμε πολυ θορυβο,εκτος αν σκεφτομαστε μια σκουπα μεγεθους σκουτερ για να ειναι αθορυβη.Ειναι φυσικο οταν υπαρχει μεγαλη απορροφητικοτητα να υπαρχει και δυσκολια στη χρηση γιατι χρειαζεται μυικη δυναμη,αλλα αυτο ειναι φυσικο επακολουθο της απορροφητικοτητας.
Εχοντας αγορασει εδω και 3 χρονια περιπου μια siemens 2500 watt,προφανως και ακουγεται πολυ ,προφανως σηκωνει και μουσαμα ,προφανως παραγει τεραστια θερμοτητα στη λειτουργια της,αλλα προσωπικα δεν τα βρισκω περιεργα γιατι μαλλον ειναι φυσιολογικα για τη δεδομενη απορροφητικοτητα

Συμφωνώ σε όλα απλώς επειδη το θέμα ειναι η dyson αυτο που λεω ειναι οτι δεν εχει καλο συντελεστή ευκολίας χρήσης με απορροφητικότητα. Γνώμη μου η μιελε εχει καλύτερο και σε συνδυασμό με την διαχείρηση της βρωμας την προτείνω σε σχέση με την dyson

Τελικά τσίμπησα την dyson dc37 animal μετά από ώριμη σκέψη. Μόλις την πάρω στα χέρια μου και τη δοκιμάσω θα αναφέρω εντυπώσεις.

Μιας και ξεμενω απο σκουπα η dyson ειναι στην πρωτη γραμμη......αλλα πολυ ακριβη.

Να δω και την Miele ή ειναι η μερα με την νυχτα ?

Αν ήταν η λύση ο καδος θα τον είχαν οιοθετησει οι μεγάλες μάρκες με παράδοση στις σκουπες. Ομως όλοι παραμένουν στην σακούλα.

Μηπως για να πουλανε και τα αναλωσιμα τους ? Εμενα αυτο με τις σακκουλες ειναι αρνητικος παραγων....

Στης κυκλωνικές σκούπες, τουλάχιστον στις 2 που είχα εγώ όλα τα εξαρτήματα του κάδου όπως και ο ίδιος ο κάδος είναι πλαστικά όλα πλένονται με κρύο νεράκι, ακόμα και το φίλτρο που δεν είναι από χαρτί πλένεται με νερό, στεγνώνουν και γίνονται σαν καινούργια.
Σακούλες στις σκούπες έχω να δω πολλά χρονιά και δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος να υπάρχουν ποια εκτός από το να κονομανε η εταιρείες.

Τελικά τσίμπησα την dyson dc37 animal μετά από ώριμη σκέψη. Μόλις την πάρω στα χέρια μου και τη δοκιμάσω θα αναφέρω εντυπώσεις.

H dc37 εχει αντικατασταθει απο την dc39 στην ιστοσελιδα του κατασκευαστη.

Στα εδω σκρουτζομαγαζα μονο ενα εχει την καινουργια και ολα τα αλλα το προηγουμενο μοντελο.

Απάντηση: Dyson

Αχμμμμμμ......παλληκάριαμ´
Απ ότι βλέπω...................μοντέλα ξέρετε........χαρακτηριστικά ξέρετε................

Ο καλός ο νοικοκύρης
δούλος και καραβοκύρης

:vollkommenauf::rofl:

Re: Απάντηση: Dyson

Αχμμμμμμ......παλληκάριαμ´
Απ ότι βλέπω...................μοντέλα ξέρετε........χαρακτηριστικά ξέρετε................

Ο καλός ο νοικοκύρης
δούλος και καραβοκύρης

:vollkommenauf::rofl:

Εμείς είμαστε οι άντρες του σπιτιού και εμείς αποφασίζουμε τι ώρα θα βάζουμε σκούπα !!!!:flipout:

Υπάρχει μόνο ένα σοβαρό πλεονέκτημα στις σακούλες: με τον κάδο λερώνεσαι πολύ όταν τον αδειάζεις γιατί είναι σύννεφο η σκόνη. Εγώ τον πάω κατ'ευθείαν για άδειασμα στον σκουπιδοντενεκέ απέναντι.

Αυτό λύνεται από κάποιους τύπους κάδων - σκούπας όπου βάζεις νερό μέσα στον κάδο πριν το σκούπισμα και το αδειάζεις όλο μαζί μετά.