Ηλεκτρικό ποδήλατο

Musicalicius

Banned
20 May 2008
1,429
Με την βενζίνη στη ανηφόρα νομίζω ότι πρέπει να δούμε σοβαρά και αυτή την οικονομική και οικολογική λύση.

12 κιλά λέει ζυγίζει. Περίπου τόσα ζυγίζει το ποδήλατο μόνο του... δεν ξέρω αν το κέρδος της υποβοήθησης υπερβαίνει το επιπλέον βάρος που πρέπει να μετακινείς.

Βρήκα αυτό:
http://www.e-timos.gr/view_product.php?productid[1]=5&idcat[1]=1&idsubcat[1]=-1&idsubsubcat[1]=-1&keypro[1]=60736266&sIDpro[1]=s602q74pp48qqp8878ts5q0pstp9pupq&f=1

Το σκέφτομαι σοβαρά...
Μειονέκτημα η αλλαγή μπαταρίας που κοστίζει 200-250 ευρώνια και η διάρκεια ζωής της.
Τη βδομάδα μόνο για δρομολόγιο σπίτι-δουλειά δίνω 25-30 ευρώ βενζίνη.
Ήτοι 25χ52= 1300 ευρά χώρια τις φθορές...
Από μηχανάκια δεν ξέρω ντιπ!
Με το ποδηλατάκι δεν τρέχεις άρα δεν "ψοφάς/δαγκώνεις" το χειμώνα όσο με το μηχανάκι.

Πως το βλέπετε???

επειδη το εχω ψαξει παρα πολυ....

Το ηλεκτρικο ποδήλατο "πρεπει" να εχει μπαταρια lifepo4. Ειναι οι πιο καταλληλες. Πολυ ελαφριες , σχετικα ακινδυνες αλλα πολυ ακριβες.

Δυστυχως ολες οι καλες και φτηνες λυσεις δεν ερχονται ελλαδα απο Αμερική.
Στο ebay εχει κιτ που προσαρμόζεις στο δικο σου ποδηλατο. Αυτο εχει το θετικο του οτι διαλεγεις το ποδηλατο που θες και μετα το κανεις ηλεκτρικο. Δε περιοριζεσαι στα ετοιμα ηλεκτρικα που σχεδον ολα δε βλεπονται....

Αν δειτε στο ebay θα δειτε τιμες 100-200 ευρω το κιτ. Επιπλεον η μπαταρια 300 ευρω. Δηλαδη με 500 περιπου φτιαχνετε το δικο σας ποδηλατο.

Τα κιτ απο το ebay είναι σχεδον ολα κινεζικα και ειναι φουλ εχτρα. (φωτα κλπ)