Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

παυλάτο θα μαι κι εγώ δευτέρα κατα το μεσημέρι,μπορεί να σε πετύχω.-bye-

Στειλε μου ένα πμ τι ώρα θα πας αν βολεύει να πάμε μαζί τότε :D

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ένα χρήσιμο εξαρτήμα για όσους κάνουν ηλεκ/σεις. Θα σας βολέψει αφάνταστα.

Αυτές τις είδα πριν 3-4 μέρες στο Leroy. Ειχαν μείνει δύο στα 6ευρώ αν θυμάμαι καλά.
Θα πάω να τσιμπήσω μερικές αν δεν έχει ο Παυλάτος τίποτα

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια φορητή ηλεκτροκόλληση-Inverter,πόσο που διαθέτω μέχρι 150/180 ευρώ max.
ερασιτεχνική η χρήση,που θα ακολουθώ
απο ελλάδα αλλά και απο εξωτερικό.
καμμία ιδέα?
έχω διαβάσει ότι την telwin την θεωρούν καλή εταιρία

IMPERIA 201 MIG

Καλησπέρα στο Forum. Έχω την εξής ερώτηση σχετικά με την ηλεκτροκόλληση του τίτλου.Ενδιαφέρομαι για την αγορά της και θέλω να μάθω από κάποιον που την κατέχει ή γνωρίζει σχετικά μέχρι πόσο πάχος μετάλλου μπορεί να κολλήσει (μονοφασική) σαν mig και τι ποιότητα κόλλησης κάνει και σαν Mig και σαν Mma.Επίσης ποια είναι η συμπεριφορά της στις κατεβατές κολλήσεις και αν "πιτσιλάει".Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας εκ των προτέρων.

Εχει κανεις γνώμη για gassless mig ηλεκτροκόλληση, όπως η παρακάτω?
https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...re-no-gas-deca-starflux-130-ac-130a-62089895/

Δεν ξέρω για την συγκεκριμένη κάτι, αλλά γενικά στις παραγεμισμένου σύρματος όπως λέγονται, η συγκόλληση που έτσι και αλλιώς είναι άστα να πάνε, εάν είναι AC και όχι DC είναι ακόμη πιο χάλια.

Μάστορες καλησπέρα,
Είναι η πρώτη προσπάθεια να ηλεκτροκολλήσω οπότε τα λάθη είναι δεδομένα.

kleisto.jpg

anoixto.jpg

Αυτό είναι μια βάση. Είναι φτιαγμένη από στρατζαριστό γαλβανιζέ 20x30mm και πάχος 1,5mm. Μου έβγαλε την Παναγία για να μάθω να κολλάω και να κάνω ίσια κοψίματα και σωστές τρύπες μιας και τα εργαλέια που διαθέτω είναι εντελώς τα βασικά.

ergaleia.jpg

Αν έχετε καμιά ιδέα για βελτίωση θα την άκουγα ευχαρίστως.

Γιάννης

Γιάννη ο "γκουρού" στις ηλεκτροκολλησεις εδω ειναι ο Δημήτρης dimitrisven.
Μονο που τώρα ειναι απασχολημένος και δεν νομίζω οτι μπορει να σε βοηθήσει.
Απο την ελάχιστη δίκη μου εμπειρία, χρειάζεται υπομονή, σταθερό χέρι και συνεχή επανάληψη. Εννοώ οτι αν εχεις σκραπ κομμάτια να δοκιμάσεις αρκετά "γαζια" και θα δεις οτι μετά απο λίγες δοκιμές, θα βελτιωθείς.
Δες και βιντεάκια στο YouTube
Απο τις φωτο που ανέβασες πάντως δεν φαίνονται οι κολλήσεις σου.

Sent from my iPad using Tapatalk

Γιάννη ο "γκουρού" στις ηλεκτροκολλησεις εδω ειναι ο Δημήτρης dimitrisven.
Μονο που τώρα ειναι απασχολημένος και δεν νομίζω οτι μπορει να σε βοηθήσει.
Απο την ελάχιστη δίκη μου εμπειρία, χρειάζεται υπομονή, σταθερό χέρι και συνεχή επανάληψη. Εννοώ οτι αν εχεις σκραπ κομμάτια να δοκιμάσεις αρκετά "γαζια" και θα δεις οτι μετά απο λίγες δοκιμές, θα βελτιωθείς.
Δες και βιντεάκια στο YouTube
Απο τις φωτο που ανέβασες πάντως δεν φαίνονται οι κολλήσεις σου.

Sent from my iPad using Tapatalk

χαχαχα δεν ειμαι γκουρού και απέχω πααααααααρα πολυ απο αυτο:P
εχω να μαθω και εγω παρα πολλα ακομα! και να αποκτήσω και μεγαλύτερη εμπειρία..
παρολα αυτά όποιος θέλει κατι ας ρωτήσει..και αν γνωρίζω θα απαντήσω...το βασικό πάντως είναι η εξάσκηση όπως λέει και ο Χρήστος...
φυσικά όμως πρέπει να δεις και κάνα 2 τεχνικές !

Ξεκινάς δύσκολα με το γαλβανιζε.

Συν όλα τα άλλα μάθε να ακούς και τον θόρυβο της ηλεκτροκόλλησης...Λέει πολλά.

Γενικα εχω βελτιωθει αρκετα γιατι εφτιαξα καμια δεκαρια απο δαυτες. Τις κολλησεις δυστυχως τις εχω περασει με σπρει ψυχρο γαλβανι οποτε δε φαινονται. Μολις ξαναφτιαξω θα ανεβασω. Γενικα βιντεο στο youtube ειδα. Βεβαια οσοι κολανε γαλβανιζε το κανουν με κατι κομματια νταμαρια οποτε βλεπεις κατι γαζια σεμιναριακα. Δεν ειδα κανεναν να κολλαει 1,5 χιλιοστο παχος να δουμε πως το κολλαει και δεν το τρυπαει.