Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Μπορεί κάποιος που έχει την μάσκα του Lidl PSHL 2 D1 να ελέγξει εάν λειτουργεί χωρίς τις μπαταρίες?
Νόμιζα ότι είναι μόνο για το LED φωτισμού, είχαν αδειάσει οπότε τις έβγαλα αλλά όταν πήγα να κολλήσω την ''έφαγα'' στα μάτια, δεν λειτούργησε.
Όταν έβαλα νέες μπαταρίες τότε ΟΚ.

Αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να λειτουργεί και χωρίς μπαταρίες όπως άλλες 2 άλλων εταιρειών που έχω.

Χωρις να εχω αυτη τη μασκα, οπως ειδα σε μια φωτο στο διαδικτυο, οι 2 μπαταριες των 1,5v τροφοδοτουν το φως.
Ολες μα ολες οι ηλεκτρονικες μασκες εχουν μια ή δυο μπαταριες λιθιου κουμπια στην πλακετα (πισω απο τα 2 ρυθμιστικα) ωστε να λειτουργησει το κυκλωμα - η αυτοματη σκιαση. Οι λιθιου φορτιζονται απο τα ηλιακα πανελακια της προσοψης.
Αστη για μιση ωρα στον ηλιο ή κατω απο μια δυνατη λαμπα και ξαναχρησιμοποιησε την. Ελεγξε το ρυθμιστικο των din.

Έτσι όπως τα λες είναι τουλάχιστον για την πλειοψηφία των μασκών.

Όμως εδω η Parkside αποφάσισε να πρωτοτυπήσει με την έλλειψη των δυο εσωτερικών επαναφορτιζόμενων μπαταριών λιθίου.
ΔΕΝ υπάρχουν εσωτερικές μπαταρίες ούτε κάποιος super cap παρά μόνον οι δυο ΑΑΑ μπαταρίες οι οποίες τροφοδοτούν το LED φωτισμού με 10mA και με 0.4ma το υπόλοιπο κύκλωμα.
Βέβαια υπάρχουν και δυο φωτοβολταικά στοιχεία τα οποία στέλνουν 600mV η 2,5V στην θέση Grind στους ακροδέκτες των ΑΑΑ μπαταριών.
Το θέμα είναι ότι τουλάχιστον η δική μου δεν λειτουργεί χωρίς μπαταρίες και πρέπει να εξακριβωθεί εάν είναι βλάβη η έτσι είναι όλες λόγο σχεδίασης.

δηλαδη τα πανελακια φορτιζουν 2 απλες μπαταριες των 1,5v? πως μπορει να γινει αυτο? θα πρεπει να ειναι επαναφορτιζομενες!
Για μιλα με το service

δηλαδη τα πανελακια φορτιζουν 2 απλες μπαταριες των 1,5v? πως μπορει να γινει αυτο? θα πρεπει να ειναι επαναφορτιζομενες!
Για μιλα με το service
Με αυτές τις τάσεις και με τα παρά πολύ μικρά ρεύματα που είμαι βέβαιος ότι θα δίνει σίγουρα όχι.

Χαιρετώ τους αγαπητούς. Θέλω να βάλω 25άρια καλώδια σε μηχάνημα 180Α το οποίο (προφανώς για λόγους κόστους) φορούσε 16άρια.

Ερώτημα 1ο :
Μπορώ λέτε να βάλω αυτά τα NoName (κλικ εδώ) με 3.60 € το μέτρο και να κάνω 15€ οικονομία ή άραγε να βάλω Imperia και να αισθάνομαι σίγουρος ;
Βλέπω ότι δεν αναφέρει καθόλου χαρακτηριστικά.

Ερώτημα 2ο (τεχνικής φύσης)
Αν υποθέσουμε ότι είχα φτιάξει μόνο στο σώμα με 25άρι καλώδιο και πριν φτιάξω ομοίως και την τσιμπίδα, κάνω μερικές ηλεκτροκολλήσεις με 16άρι καλώδιο στο ηλεκτρόδιο.
Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει, τι συμβαίνει στο μηχάνημα ή γενικά στη συμπεριφορά της ηλεκτροκόλλησης, σε τέτοια περίπτωση ;

Ερώτημα 1ο :
Μπορώ λέτε να βάλω αυτά τα NoName (κλικ εδώ) με 3.60 € το μέτρο και να κάνω 15€ οικονομία ή άραγε να βάλω Imperia και να αισθάνομαι σίγουρος ;
Βλέπω ότι δεν αναφέρει καθόλου χαρακτηριστικά.
Για καλωδια δες εδω Καυκας ... τιποτα λιγοτερο, τιποτα περισσοτερο

Ερώτημα 2ο (τεχνικής φύσης)
Αν υποθέσουμε ότι είχα φτιάξει μόνο στο σώμα με 25άρι καλώδιο και πριν φτιάξω ομοίως και την τσιμπίδα, κάνω μερικές ηλεκτροκολλήσεις με 16άρι καλώδιο στο ηλεκτρόδιο.
Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει, τι συμβαίνει στο μηχάνημα ή γενικά στη συμπεριφορά της ηλεκτροκόλλησης, σε τέτοια περίπτωση ;
Θα ειναι σαν να εχεις στην τσιπμιδα γειωσης 16αρι καλωδιο

Παιδια μου χαλασε το χερουλι απο το μπρικι στη φωτο και λεω να πειραματιστω αυριο. Πρεπει να κολληθει το λαμακι αυτο στο οποιο το χερουλι σφιγγει στη μεσαια τρυπα με πασο. Τα μεταλλα ειναι inox και αρχικα ηταν κολλημενο με ηλεκτροποντα απο τον κατασκευαστη.
Εγω κατεχω μια ηλεκτροκολληση inverter και 1 ηλεκτροδιο inox 2.5αρι. Επισης εχω φλογιστρο mapp gas και λεπτες πλακέ βεργες χαλκοκολληση Harris.
Τι προτεινετε να κανω και με ποια μεθοδο;

20220518_184756.jpg

20220518_184807.jpg

Αυτό αν δεν κάνω λάθος, χρειάζεται ηλεκτρόδιο BELINOX (κλικ) από την OERLIKON.
Αν βγάλεις την βίδα και ακουμπήσεις έναν ισχυρό μαγνήτη νεοδυμίου επάνω στην λάμα, τραβάει καθόλου ή είναι ουδέτερο όπως το κυρίως σώμα από το μπρίκι ;

Θα δοκιμασω αυριο αν μαγνητιζεται, αλλα με ηλεκτροκολληση το γαζι θα γινει χοντροκομμενο, αν το καταφερω φυσικα (δεν εχω καλο χερι). Η χαλκοκολληση λετε να πιασει μεταξυ αυτων των μεταλλων;

Πως να δοκιμάσεις όμως, έτσι και δεν βγαίνει το παξιμάδι από πίσω ;
Νομίζω είδα ένα τετράγωνο.

Δεν ξέρω τι παίζει με την χαλκοκόλληση, πάντως είναι σίγουρο ότι θέλει MIG με αέριο και σύρμα 6άρι για εξατμίσεις αμαξιών και λαμαρίνες 0,4 - 0,5.
Είδα έναν Γερμανό, που μόνο στο κομμένο κουτάκι αναψυκτικού απέτυχε !!!
Ο τύπος είχε μία MIG των 200€ (IPOTOOLS 160) και αφού πήρε το ιδανικότερο σύρμα, άρχισε να κεντάει μικραίνοντας συνεχώς το πάχος απο τις δοκιμές.

Μέχρι να πάρουμε τον εξοπλισμό του, ας μας βοηθήσουν εδώ οι ειδήμονες. Χε χε χε χε

Με ασημοκόλληση δε γίνεται.
Ένα φλόγιστρο κι ένα κομματάκι ασημοκόλληση, με λίγο βόρακα, και τελείωσες σε 5 λεπτά.

Σε παρομοιες περιπτωσεις εχω χρησιμοποιησει με επιτυχια κολλα δυο συστατικων για μεταλλα, οπως η J&B weld.

Eπειδη ισως ειναι δυσκολο να βρεθει, υπαρχουν εναλλακτικες οπως η Αμερικανικη Permatex cold weld.

H ασημοκολληση ειναι καλη ιδεα, αλλα προυποθετει να εχεις τις ειδικες ραβδους, βορακα και φλογιστρο.

Εχω γειτονα σιδερά με πανακριβη MIG σε μεγεθος πλυντηριου, αλλα αποκλειεται να εχει καρουλι με συρμα ινοξ. Μονο απλά σίδερα κολλαει για τη δουλεια του.
Εχω ενα και μοναδικο ινοξ ηλεκτροδιο 2,5αρι αλλα φοβαμαι οτι μπορει να λιωσει τη λαμαρινα του μπρικιού είτε του μικρού ελάσματος που φαινεται στη φωτό. Η χαλκοκόλληση δυσκολα να πιασει σε ινοξ απλα θελω να προσπαθησω με οτι διαθετω αυτη τη στιγμη.

Το κακό βρίσκεται στη σχεδίαση του μηχανικού που επινόησε τη μέθοδο στερέωσης του χερουλιού. Εχει κάνει ενα λαμάκι σε σχήμα τετράγωνου Ω , πόνταρε τα 2 αυτάκια να κολλησουν στο σώμα και στη μέση του λαμακιού τρύπησε και εκανε σπειρωμα Μ5. Περνάει η βίδα μεσα από το χερούλι, βγαινει απο αυτό και βιδώνεται στην οπή με το σπείρωμα. Επειτα συνεχίζεται το βίδωμα ωσπου η άκρη της βίδας να βρει κόντρα στο ινοξ σωμα του μπρικιού. Ετσι βιδώνεις τη βίδα και η πίεση της βίδας στο σώμα σφίγγει το χερούλι με αντίθετες δυνάμεις προς τα πίσω. Καλο σκεπτικό, αλλα χρειαζόταν με πολυ γερη στερέωση του λαμακιού με γαζί ίσως και όχι με 2 μικροσκοπικές πονταρισιές που με λιγο παραπάνω σφίξιμο της βίδας, ξεκόλλησαν (η μια).

Εχω κολλησει τα τρια ποδαρακια του ανοξειδωτου τρυπητου (για μακαρονια) με απλο ηλεκτροδιο και την παλια ηλεκτροκοληση χαλκου, πιο γερα και απο καινουργιο, αλλα χωρις μεγαλες απαιτησεις καλαισθησιας.
Με την ινβερτερ και το ηλεκτροδιο για ανοξειδωτα δεν νομιζω να εχεις προβλημα.
Δυο πονταρισιές χρειαζονται. Κανε προληπτικα και δυο πονταρισιες απο την κατω μερια. (Ενα μπρικι ειναι στη τελικη, και να χαλασει εσυ να εισαι καλα.)

• Like
Reactions: nickmanak
Απο οτι ειδα σημερα, το λαμακι συγκρατησης και η βιδα ειναι γαλβανιζε σιδερο αφου μαγνητιζεται με μαγνητη ενω το σωμα του μπρικιου ειναι καθαρο ινοξ και δεν κολλαει ο μαγνητης. Θα δοκιμασω μαλλον με ηλεκτροσυγκολληση αλλα θα βαλω αλλον να το κολλησει γιατι εγω δεν εχω καλο χέρι.

Απο οτι ειδα σημερα, το λαμακι συγκρατησης και η βιδα ειναι γαλβανιζε σιδερο αφου μαγνητιζεται με μαγνητη ενω το σωμα του μπρικιου ειναι καθαρο ινοξ και δεν κολλαει ο μαγνητης. Θα δοκιμασω μαλλον με ηλεκτροσυγκολληση αλλα θα βαλω αλλον να το κολλησει γιατι εγω δεν εχω καλο χέρι.
Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι γαλβανιζέ, ανοξείδωτο είναι, έχω κολλήσει αρκετά με την ηλεκτροπόντα επειδή βαριέμαι να βγάλω Mig Tig.

Η μέθοδος με τον μαγνήτη δεν είναι ασφαλής και εξαρτάται από το κράμα εάν θα είναι μαγνητικό η όχι.

Οποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες να ψάξει για χάλυβες ωστενιτικού η φερριτικού βαθμού.

Ε τι μπρίκια κολλάμε?:)

ψάχνω να πάρω σύρμα fluxcore mig 0.8mm για κόλληση χωρίς αέριο. ρώτησα στην Σίντερ και μου πρότειναν αυτό http://www.sinter-hellas.gr/index.p...s-argon/syrma-sygkollhshs-argon-oerlikon.html αλλά απότι καταλαβαίνω δεν κάνει για FCAW και στο site τους δε βλέπω να έχουν. επίσης θα ήθελα να προμηθευτώ και κάποια παρελκόμενα (ματσακόνι, anti-spatter κλπ) αλλά απ'ότι βλέπω στα γενικά καταστήματα εργαλείων έχουν περισσότερο τα μηχανήματα και μικρότερη ποικιλία στα αναλώσιμα. έχετε να προτείνετε καταστήματα (κατά προτίμηση κοντά κέντρο Αθήνας) που θα έχουν;